maandag 27 oktober 2014

Status quo of stilte voor de storm op vliegveld Donetsk

De situatie op het kapitale vliegveld van Donetsk dat grotendeels in puin ligt, lijkt te zijn dat Noworossiya een groot deel onder controle heeft, maar dat de Oekraïense militairen de toren controleren. Er wordt daar een slag verwacht, maar tot nog toe betreft het daar enkel (inleidende?) schermutselingen. Ook vanavond weer vuurden de Oekraïense krachten op de oude terminal, vanwaaruit de Noworossiya militairen eerder op de Oekraïeners vuurden.

De verkeerstoren van het vliegveld van Donetsk in de zonsondergang, onder controle van de Oekraïeners."Timoshenko handelt in organen dode soldaten. En zij is niet de enige", aldus een Noworossiya militairDe reportage is weer van Graham PhillipsMilitair van Noworossiya op het vliegveld

Meer foto's van het vliegveld, HIER

Gewonde buitenlandse VIP-militair wordt met spoed afgevoerd

Verder nog een opmerkelijk bericht van bloggers die HIER vanavond in het Russisch melden, dat er informatie is dat vanochtend een salvo uit een BM-21 (GRAD) een groep Oekraïense militairen heeft geraakt die op een verkenningstocht waren bij Donetsk.

Onder de gewonden zou zich een hooggeplaatste buitenlandse militair bevinden, waarschijnlijk een adviseur, die ernstige verwondingen opgelopen heeft. Secundaire bevestiging van dit bericht was de verbijsterende snelheid waarmee hij geëvacueerd werd, Oekraïense officieren achterlatend. Die werden pas opgehaald nadat de VIP-gewonde afgevoerd was van de plek van de beschieting. Aldus het bericht.

9 opmerkingen:

 1. Blijkt dat u er weer eens naast zit

  https://www.youtube.com/watch?v=H-TqFv6t3XA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarnaast? En "weer"? Als u zo stellig bent, word dan aub eens concreet. Uw link en het bijschrift bij de video zijn juist ondersteunend aan hetgeen hier gesteld wordt dan in tegenspraak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U meldt in dat UA alleen de toren nog onder controle is.
   Dat is niet waar want men hijst de vlag op de terminal

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste wreedmans, alles wat hier gepubliceerd wordt is in jouw ogen Russische propaganda zonder bewijs enz. Toon jij eens wat materiaal waarop jouw waarheid staat, en liefst geen telegraaf propaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik stel geen eisen, ik vraag je enkel om met bewijzen te komen dat al die complotters hier het mis hebben. Behalve hun voor leugenaars uit te schelden heb jij zelf nog geen enkele deugdelijke bijdrage geleverd en daarom is dit ook de laatste keer dat ik je antwoord geef want ik kan beter met mijn kleinkind van 5 praten dan tegen een veertiger die in een marsepeinen huisje zit zonder ramen.
   Een goede discussie voer je door alle standpunten van alle kanten te bekijken en niet zo eenzijdig als jij doet en bij voorbaat al perse gelijk wil hebben.
   Veel succes verder.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 6. "Kiev Amasses Military Hardware as Luhansk Braces for Attack
  The Defense Ministry of Luhansk People’s Republic notes an increase in Ukraine military movements, expects attempt to disrupt November elections."

  http://russia-insider.com/en/ukraine/2014/10/28/07-07-12am/kiev_amasses_military_hardware_luhansk_braces_attack

  BeantwoordenVerwijderen