maandag 27 oktober 2014

Lokale menigte stopt Oekraïense kolonne bij Marioepel

27-10-2014 Bericht en foto van journalisten (Origineel in Russisch, HIER)

Onder Marioepel blokkeren plaatselijke bewoners op agressieve wijze een kolonne van het Oekraïense leger. Ook The Vineyard of the Saker, spreekt (HIER in een interessant artikel) over de steun voor het verzet als een van de cruciale pluspunten, of de afwezigheid van die steun voor het Oekraïense leger als één van de grote nadelen voor de Oekraïeners. Waar Noworossiya gebruik maakt van de onbetwiste steun van de lokale bevolking daar stuiten soldaten van de Nazguardia (Oekraïense leger) steeds vaker op weerstand van ongewapende lokale bevolking.



Zo ook bij de bewoners van Sartan in het Ilotjevsk rayon van Marioepel. Vandaag was de doorgang voor het Oekraïense leger versperd naar het dorp Talovka. De lokale bevolking is met name verontrust over het feit dat de Oekraïeners hun lange afstands wapens en raketsystemen in de tuinen van de lokalen plaatst, om zo te voorkomen dat Noworossiya terugvuurt. De lokalen slaagden erin de kolonne tot stoppen te dwingen en tot onderhandelingen te dwingen. De lokalen verkondigden het leger niet toe te laten, zelfs niet onder dreiging neergeschoten te worden. Op het moment staat de kolonne stil.



Lokale bewoners brengen een Oekraïense kolonne tot stilstand

Beschietingen

Eerder op de dag maandag 27-10-2014 zijn posities van de zogenaamde ATO onder vuur genomen bij Talakovka en Sartan, alles op een tiental kilometers van Marioepel. Er werd geschoten met Grad en mortieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten