donderdag 9 oktober 2014

Blik ontmoet (ex-)militairen VS in Houston ENG/NL

English summary below. Blik ziet in Houston een militair en een ex-militair voorbij lopen en kan het niet laten de camera te pakken en het gesprek aan te gaan...Indien er boven geen video beschrijft, kijk dan of het HIER werkt. Wat we van het gesprek leren, en daarmee vanuit het hart van 's werelds meest machtigste militaire bedrijf?

Allereerst: De militairen van het meest bombarderende land op aarde gaan onbekommerd in militair tenue over straat. Dat staat in schril contrast met de uniformen hysterie in Nederland. En verder...

De vrouwelijke ex militair over haar verlaten van de dienst:

"God had another mission for me"

En over de bombardementen op Syrie:

"Het is een schande. Er zijn andere manieren om conflicten op te lossen."

En of ze als mortuarium employee in Dover het ergste van de oorlog heeft zien binnenkomen...

"Yeah, I did."English summary

Blik op NOSjournaal meets an airforce employee and a former military mortuary employee at Houston International airport. A spontaneous interview develops. The ex-employee on the bombings in Syrie: "It's a shame. There are many other ways to solve conflicts".

Video is mostly English spoken, NL-subs.

18 opmerkingen:

 1. Sterke manier van interviewen Blik, je laat mensen in hun waarde. De militair komt zo niet in de problemen, terwijl zijn antwoord voor ons duidelijk genoeg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Right on !!! Goede vragen, mooie balans, en heel duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens met Gerrit H. en Aain Kahn, goede manier van interviewen, in balans en duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag ontving ik een email van Labour, waarvan ik mijn lidmaatschap overigens heb opgezegd omdat Miliband voor het bombarderen van Irak stemde Ik ben tegen omdat a. de burgerbevolking hier zonder enige twijfel het slachtoffer van wordt en b. bombarderen niet de oplossing is, maar afsluiting van de aanvoeroutes (jihadisten, geld en oorlogsmaterieel)

  Gerrit — did you see my email the other day asking if you'd help us stop the Tories bringing back fox hunting?


  Don't worry if you missed it — it's not too late for you to have an impact. Will you sign our anti-fox hunting petition now?


  Yes - I'll sign the petition

  Sorry - I'm pro fox hunting

  Ik heb geantwoord:

  Innocent people hunting in Iraq is less criminal than fox hunting?​ Miliband decided to be a war criminal. Start a petition against the war and lock-up the war criminals!!

  Ik zal wel, net als de vorige keer, toen ik Labour vroeg wat ze van de fraude van het schotse referendum vonden, geen antwoord krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat jij nog zo lang in Labour geloofd / gegloofd (?) hebt Gerrit...! "I am amazed!"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Blik, ik heb nooit in Labour (of bijv. de PvdA) geloofd. Wel hoopte ik dat ik de leden van Labour plaatselijk mee kon krijgen om wat kleine verbeteringen te realiseren. Ik zet voor de vergaderingen mijn speech (nou ja...) op papier en overhandig die aan het bestuur. Die zeggen dank je wel en je hoort er niets meer over. Het enige wat ze doen is flyeren vlak voor de berkiezingen. Het is hier een Tories bolwerk en dat is nog slechter dan Labour. Libdem (D66) word gelukkig weggevaagd en UKIP is in opkomst, maar die vertrouw ik vooralsnog voor geen cent

   My name is Gerrit H

   First of all, excuses for my english. I’m still learning

   I was born and raised in Amsterdam
   I have lived in the recent years in Belfast and Glasgow. Very interesting cities.
   Finally I could move to Kent, the place where I always wanted to live and I hope it will be my last move.

   When I moved to Kent, I had no other choice then become a member of Labour, the party of the workers.

   To my surprise I noticed that labour is not in the council. The party of the workers not in the council? there must be something wrong.

   So I asked myself, if I was not a politically aware citizen, would I vote for Labour?

   What is Labour doing for me, the citizens of Kent.

   Without a doubt a lot, You only need to phone and they are ready to help you.

   The problem is, the citizens can’t see it. Labour is invisible for them, for us.

   Except if the elections are coming. Then I read in the paper, on flyers and on other ways, vote Labour.


   I, and I think the most of the citizens, expect more from Labour, my party.
   I want see my party also when there are no elections.

   There are so many abuses in this town, there is so much to change and improve.

   Well, you know better than I what Labour can do for the citizens.

   I want to see my party on the street and in action, the whole year round, not only with the elections.


   I give one example. I had an question about something. I went to Citizens Advise. I was there 10 minutes before they started.
   Well, I could go home. They can only help 6 people on one drop-in advice.
   And if you want to be one of this 6, you must be there as least an hour before the session start.
   Nothing against these people, they are friendly and helpful, but what my point is, I think it will be great to have a Labour Citizens Advice bureau.

   I want my party next year in the council and I want that my party over 4 year is the biggest party is here.

   Thank you

   Verwijderen
  2. Ik woon uiteraard in een plaats in Kent. Maar dat wil ik een beetje prive houden, net als mijn achternaam

   Verwijderen
 6. Wel eens gedacht dat de vrije westerse pers 'bought en sold is'. Misschien wel goed gedacht. Interview met Udo Ulfkotte op RT:

  https://www.youtube.com/watch?v=yp-Wh77wt1o

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Enigszins off topic (maar ook weer niet zoveel) wat te denken van de uitspraak van Timmermans over MH17 gisteravond? Ik heb het zelf niet gezien maar het werd vandaag uiteraard uitgebreid op internet besproken. Met zijn egotripperij heeft Timmermans nu wel de hele officiele versie op losse schroeven gezet. Wat een goede zaak is (het verhaal stinkt aan alle kanten) maar het is natuurlijk vreselijk voor de nabestaanden dat zij deze nieuwe info op een dergelijke manier te horen kregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja SdR, en hoe makkelijk een kletsverklaring weer geaccepteerd wordt door de massa is verbijsterend. Timmermans in het nauw (ik heb het ook alleen maar gelezen hoor, niet gezien) zegt compleet tegen de officiële versie in dat een passagier een zuurstofmasker op had. Het was dus geen BUK geweest zei hij daar mee. paniek dus. Haastig verklaarde 'men' dat het maar 1 passagier was en dat ze niet wisten hoe dat ding om zijn of haar nek was gekomen. Het ontbrak er nog maar aan dat ze niet beweerden dat de 'seperatisten' het om de nek hadden gehangen.

  Maar wat verklaarde Timmermans in de VN Veiligheidsraad?

  'How horrible must have been the final moments of their lives, when they knew the plane was going down. Did they lock hands with their loved ones, did they hold their children close to their hearts, did they look each other in the eyes, one final time, in an wordless goodbye? We will never know.'

  Hier zei hij hetzelfde en niemand die het op viel (behalve Pauw dus). Het wordt steeds duidelijker dat de mogelijkheid die de duitse Lufthansa piloot als vrijwel zeker betitelde, dus het neerhalen door de luchtmacht van Oekraïne de echte oorzaak is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet hoe de massa er over denkt maar de nabestaanden accepteren het niet (meer) (gelukkig!). Gistermiddag zei een van de nabestaanden op de radio dat zij geschokt waren door deze nieuwe informatie en dat zij zich afvroegen waarom Timmermans deze informatie nu naar buiten had gebracht. De persoon opperde zelfs de mogelijkheid dat Timmermans het expres had gedaan om een balletje aan het rollen te brengen (heel aardig van de nabestaande omdat hij op die manier Timmermans andere motieven dan ego toekent) waarna de nabestaande eraan toevoegde dat hij het in dat geval een goede zet vond al bracht het hun veel verdriet. Ik denk dat Timmermans het om geen enkele andere reden dan zijn eigenbelang, zijn eigen ego heeft gedaan maar goed, ik heb nu eenmaal geen hoge pet van Timmermans op. Dat een van de nabestaanden dit op de radio als mogelijkheid oppert (dat het expres is gedaan) geeft al aan dat er op zijn minst onvrede onder de nabestaanden heerst over de rol van de overheid en misschien zelfs regelrechte argwaan. Net lees ik op teletekst dat een groep nabestaanden de Nederlandse Staat daagt wegens nalatigheid en onzorgvuldigheid. De uitglijder van Timmermans zou de druppel zijn geweest.

   Verwijderen
 9. Ik ben zelf meer geschokt door zijn enorme agressie tegen de verzetsstrijders die hij -in zijn beroemde VN-speech- wegzette als stelende en rovende aasgieren, die de ringen voor het goud steelden en de knuffels als troffeeen presenteerden.

  Achteraf bleek er geen splinter van het hele emotionele toneelstuk te kloppen. Na het heffen van de knúffel sloeg de anti-fascist een kruisje, en de gouden ring werd netjes opgeborgen om naar Nederland gebracht te worden. De manipulaties van de beelden bleken te komen van... de Oekraïeners, die zo een extra slaatje sloegen uit de MH17 ramp.

  De speech van Timmermans was mooi ondersteunend materiaal om de sancties tegen Rusland op te voeren, en excuses aan het verzet betreffende deze onterechte aantijgingen zijn er van Timmermans kant NOOIT gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik schreef "k ben zelf meer geschokt door zijn enorme agressie tegen de verzetsstrijders die hij -in zijn beroemde VN-speech- wegzette als stelende en rovende aasgieren, die de ringen voor het goud steelden en de knuffels als troffeeen presenteerden."

   Die agressie is inderdaad schokkend. Timmermans wordt in diverse publicaties weg gezet als een machtspoliticus en de enige conclusie die ik nu kan trekken, is dat deze mensen gelijk hebben. Inmiddels wordt Timmermans afgebrand in de pers (die naar mijn mening boter op hun hoofd hebben want ze hadden al veel eerder kunnen inzien dat hij in de V.N. zat te liegen en dat aankaarten) en hoorde ik gistermiddag de eerste verslaggever op de radio zeggen dat hij "de speech van Timmermans in de U.N. meteen al overtrokken vond maar hier in niets van durfde te zeggen omdat hij anders afgebrand zou worden op Twitter". Zie hier de reden dat sommige mensen overal een complot in gaan zien terwijl het in heel veel gevallen "gewoon" angst voor uitsluiting is (reëel).

   Verwijderen
 10. Wel is het mooi dat gisteren op RTL in de kantlijn melding werd gemaakt, ook van deze bizarre aantijgingen van Timmermans aan het adres van het verzet. Boontje komt dus langzaam maar zeker om zijn loontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kijk naar het moreel van deze Amerikaanse militairen die Blik in Houston per toeval in het vizier kreeg.

  Gisteren nog artikel gelezen dat Post War Trauma bij Novorossiya militairen op zeer laag percentage zit 3-4%. Normaal, in andere oorlogen, bedraagt dat 40-60%.

  Het zegt iets over het moreel van de Novorossiya soldaten.

  https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_52842

  BeantwoordenVerwijderen