vrijdag 31 oktober 2014

Eerste Volksgericht Noworossiya: 1 Doodstraf afgewend, 1 bevestigd

Gisteren, 30 Oktober werd DEZE video gepubliceerd van het eerste volksgericht in Noworossiya. Het gaat om 2 jongemannen die een verkrachting gepleegd zouden hebben. Het gaat dus, voor alle duidelijkheid, niet om militaire tegenstanders, maar om zaken onder hun eigen mensen. De eerste man in blauwe jas, geboren in 1977 zou zelfs lid geweest zijn van het verzet. Hij wordt bij stemming onder de afwezigen verlost van zijn doodstraf. Die ontloopt hij dus.


Bij de volkstelling komt deze man uiteindelijk goed weg. Zijn doodstraf door doodschieten wordt door het publiek weggestemd

De tweede man schijnt zijn doodstraf niet te ontlopen. Zijn verkrachtingszaak is blijkbaar groter en er schijnt ook drugstoediening in het spel te zijn. Bij stemming onder de aanwezigheid heeft de meerderheid geen pardon.Voor deze tweede man kent men geen genade. De doodstraf wordt door het publiek goedgekeurd.

Mozgowoi, de commandant van Prizrak (Spook) zit links achter de tafel in het tribunaal. We kennen Mozgowoi nog van twee artikelen terug (HIER) en zijn zeer vriendschappelijke gesprek met de Oekraïense opponent. Hij wijst erop dat als Noworossiya een echte volksrepubliek wil zijn, dit volksgericht daarin past, maar dat de mensen dan wel heel goed moeten weten wat ze doen en ze verantwoordelijkheid dragen voor hun besluiten.Mozgowoi, de man links achter de tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten