donderdag 23 oktober 2014

"What do you think?" - "I think we are in play", Victoria Nuland and Geoffrey Pyatt

Uit de oude doos en nog van voor deze site in de lucht was, maar goed om de herinnering even op te frissen. Ten tijde van de Maidan protesten (6 February 2014), de definitieve omwenteling moet nog komen, zijn de Amerikanen druk bezig met de voor hen juiste poppetjes, op de juiste plaats te krijgen. "Fuck the EU", en "Klitshko moet eerst zijn huiswerk gaan doen" en "Jats is our man" (Jatsenjoek), zijn slechts enkele van de opmerkelijke uitspraken uit dit opgevangen telefoongesprek tussen Victoria Nuland en Geoffrey Pyatt.Victoria Nuland is de VS-staatssecretaris op Buitenlandse Zaken voor Europese en Euraziatische zaken. Geoffrey Pyatt is de VS ambassadeur in Oekraïene. Transscript en meer informatie, HIER.

5 opmerkingen:

 1. Noworossiya plant het innemen van Marioepel, Slavyansk en Kramatorsk. http://en.ria.ru/world/20141023/194479030/Donetsk-Forces-Plan-to-Retake-Slaviansk-Kramatorsk-Mariupol.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tadaa!! Het INNEMEN, dus niet verdedigen. Wat nou verzet??? Het zijn gewoon terroristen die voor Rusland aan landjepik doen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de Vineyard of the Saker:

  Uitvoerige reactie Igor Strelkov op een speech die Mikhal Khodorkovsky tijdens een bijeenkomst van Freedom House hield:

  http://vineyardsaker.blogspot.nl/2014/10/igor-strelkov-replies-to-mikhail.html

  Khodorkovsky is een oligarch die de euroatlantische stroming in de Russische politiek vertegenwoordigt. Strelkov beargumenteert dat die stroming Rusland en haar bevolking zal uitleveren aan een globale financiele oligarchie. Reactie van Strelkov maakt nog maar weer eens duidelijk hoe hoog de culturele en ideologische tegenstellingen zijn die ten grondslag liggen aan de geopolitieke spanning tussen de VS en Rusland en, misschien wel, de rest van de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wederom een mooi gevonden stuk, Dawg, daarom kom ik graag op dit blog :-) Strelkov dient Khodorkovski mooi van repliek, om niet te spreken over filleren...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'daarom kom ik graag op dit blog'

  Me too.

  BeantwoordenVerwijderen