maandag 13 oktober 2014

Geloofwaardigheid Frankfurter Algemeiner Zeitung (FAZ) in het geding

Udo Ulfkotte heeft jarenlang bij de Frankfurter Algemeiner Zeitung (FAZ) gewerkt. Hij kent dus als geen ander de praktijken van dit medium. Hij steekt direct de hand in eigen boezem: Hij heeft zich ook laten verleiden. Door snoepreisjes en andere tractaties, heeft hij zijn journalistieke onafhankelijkheid en integriteit niet zo nauw meer genomen. Hij bekent in zijn boek openlijk schuld en legt de praktijken bloot die dit ogenschijnlijke "onkreukbare vlaggeschip" van "Duitse kwaliteitspers", zeg maar "Europese kwaliteitspers", er op na houdt.Het is niet alleen het boek van Ulfkotte zelf dat de poten onder de geloofwaardigheid van het "vlaggeschip" wegzaagt. De reacties van het concern, het totale zwijgen en de manier van reageren op het telefoontje van Micha Kat (een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking), maken dat ze de vlek nog verder inwrijven.

Enkele passages van de zeer lezenswaardige website die Propagandaschau over het boek van Ulfkotte:Ulfkotte beginnt das Buch mit seinen ganz persönlichen Erlebnissen bei der FAZ und anderen Medienhäusern. Von kostenlosen Luxusreisen auf Einladung des Sultans von Oman, verlängerten Wochenenden in der Villa der Konrad-Adenauer-Stiftung am Comer See, über seine enge Zusammenarbeit mit dem Bundesnachrichtendienst (BND), der Vergabe “renommierter Journalistenpreise”, bis hin zur Verleihung der Ehrenbürgerschaft von Oklahoma, die ihm diskret vom German Marshall Fund of the United States vermittelt wurde. Dabei beschreibt Ulfkotte ganz konkret, wie er in ein immer engmaschigeres Netz aus Abhängigkeiten geraten ist, und wie dies seinen Journalismus beeinflusst hat: “Ich selbst, der Autor dieses Buches, war ein Täter. Rückblickend war ich korrupt, habe manipuliert und desinformiert.” Auch ehemalige Kollegen Ulfkottes bekommen ihr Fett weg: Nicht um diese zu verleumden, sondern weil dies im öffentlichen Interesse erforderlich sei, wie Ulfkotte schreibt.

Im kurzen zweiten Kapitel zeigt Ulfkotte anhand einiger Beispiele, wie Medien mittels “verbalen Täuschungstricks” beliebte Personen unbeliebt und unbeliebte Themen beliebt machen können. Die Meinung einer (zumeist elitären) Minderheit wird so als Meinung der Mehrheit ausgegeben, und Ansichten der Mehrheit können als abwegige Ideen einiger weniger dargestellt werden. Dadurch wird eine Schweigespirale in Gang gesetzt, bei der sich die Menschen nicht mehr getrauen, der vermeintlichen Mehrheitsmeinung zu widersprechen. Ulfkotte legt in diesem Zusammenhang auch seine eigene Sicht auf die europäische Finanz-, Migrations- und Sozialpolitik dar.

Im dritten Kapitel, dem Hauptteil des Buches, geht Ulfkotte dann auf die deutschen Alpha-Journalisten und ihre “klebrig-filzige Nähe zu Elitenorganisationen” ein. Der Atlantikbrücke, der Trilateralen Kommission und den Bilderbergern sind eigene Unterkapitel gewidmet, in denen sich Ulfkotte auf die Forschungsarbeiten von Uwe Krüger (“Meinungsmacht”) und einiger anderer Autoren bezieht, aber auch eigene Beobachtungen und Gespräche mit Kollegen schildert, die in diesen Organisationen mitgewirkt haben. Die wesentlichen Namen und Verflechtungen werden tabellarisch dargestellt. Ulfkotte zeigt präzis auf, wie über diese zumeist transatlantisch ausgerichteten Strukturen in der Vergangenheit Angriffskriege medial vorbereitet und negative Kriegsfolgen — etwa Gesundheitsschäden durch Uranmunition — medial heruntergespielt wurden. Ein Blick ins Innere der BILD-Zeitung und auf die Wirkungsweise moderner PR-Büros runden dieses Kapitel ab.

Kat probeert een reactie te krijgen van Frankfurter Algemeiner op het boek van Udi Ulfkotte. Echter na 16 minuten van noeste arbeid is het reactiepijl van FAZ nog nihil.

51 opmerkingen:

 1. Ik zeg wel eens spottend dat MSM alleen nog maar de moeite waard zijn voor complotdenkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zegt genoeg dat jullie "journalisten" als Micha Kat en Udo Ulfkotte serieus nemen....dan moet je toch wel heel erg wanhopig zijn, enorm depressief en een heel negatief zelfbeeld hebben! Anders weet je dat die idioten niet serieus te nemen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weer fout Wreedmans. De onbetrouwbaarheid van de MSM is het probleem. Van wat Micha Kat daar dan wel of niet van vind lig ik geen seconde wakker. Wel onstellend zwak van FAZ dat ze geen commentaar hebben op fde vernietigend kritiek van een redacteur die 17 jaar voor ze heeft gewerkt.

   En heel erg zwak van jou dat nog geen vier regels kan typen zonder weer met niet ter zake doende ad hominens kan komen ('wanhopig', 'enorm depressief', 'negatief zelfbeeld').

   Verwijderen
  2. Waarom zouden ze überhaupt aan een zogenaamde "journalist" a la Micha Kat verantwoording af moeten leggen over wat een voormalig journalist van hen in een boek heeft geschreven?? Ze MOGEN er iets van vinden, ze MOGEN commentaar geven, het HOEFT niet!! Maar dat is altijd bij die plottertjes he, die DENKEN alles te weten en als ze iets niet weten en ze krijgen niet het gewenste antwoord is het meteen een complot. Zo simpel die hersentjes, het is bijna aandoenlijk. Altijd denken ze dat er machten hun bespieden, hun willen vermoorden en zo omdat ze alles weten maar in feite gebeurt er niks nakkes nada...ze willen nog iets van hun leven maken, al is het maar fantaserend en wel, anders kickt de realiteit in en willen ze gelijk gillend naar het gekkenhuis.

   Verwijderen
 3. Via een reactie op de site van The Saker: http://bread-circuses-today.blogspot.co.uk/2014/10/a-kievan-in-moscow.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://joostniemoller.nl/2014/10/brekend-onderzoeksraad-speelt-handjeklap-met-kiev-deal-nu-wel-openbaar/

  Als nu naast Ormeling ook de rest van de Tweede Slaapkamer nog even wakker wil worden.

  Ondertussen hebben de Oekrainerse rampendienst zelf maar besloten verder te gaan met onderzoek ter plaatse. De passiviteit van Nederland werd ze klaarblijkelijk te veelveel. Hoe lang kan deze farce nog voor het grote publiek verborgen blijven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De passiviteit van Nederland is zo langzamerhand stuitend te noemen, zeker na de grote woorden van Rutte in de dagen direct na het neerhalen van het toestel.

   De Tweede Slaapkamer zou er trouwens ook goed aan doen het bewijs wat de V.S. zegt te hebben op te EISEN en te eisen dat zij dit openbaar maken.

   Verwijderen
  2. Rudy Bouma (Nieuwsuur) schreef op Twitter: "Rond middaguur beschietingen tijdens bergingsactie #MH17: OVSE belt met Oekraiense leger om gevechten halt toe te roepen"+ "OVSE-er zegt na beschietingen bij rampplek MH17 via telefoon tegen Oekraiense leger:"Als u niet stopt moeten we de operatie staken.""

   Zelfs de OVSE bevestigt nu dat het Oekrainse leger degene is die de rampplek steeds onveilig maakt met hun beschietingen, van een zelfde telefoontje naar de etnisch Russen wordt geen melding gemaakt. Lijkt me duidelijk dus.


   Verwijderen
  3. Rudy Bouma schreef op Twitter "De SES in Oost-Oekraine eiste dat NL-ers bij berging aanwezig waren om niet weer verwijt te krijgen dat ze het niet goed doen."

   Ik kan me zeer goed voorstellen dat de SES die eis op tafel heeft gelegd. Timmerfrans heeft nog steeds niet het fatsoen gehad zijn excuses aan te bieden voor zijn ongefundeerde beschuldigingen.

   Verwijderen
  4. Rudy Bouma schreef op Twitter "Sieraden van inzittenden #MH17 blijken netjes verzameld op centrale plaatsen rond rampplek "

   Nog een bevestiging dat er van al die beschuldigingen weinig klopt.

   Verwijderen
 5. Een moedig man deze Udo Ulfkotte. Duidelijk is hiermee dat er niet een grote landelijke krant (of TV) te vertrouwen is (maar dat wisten we al). Maar ook weet hij, omdat hij uit de school klapt, dat zijn leven niet meer zeker is. Dat hij al een paar hartaanvallen heeft gehad en hij geen kinderen heeft, heeft bij hem de doorslag gegeven om zijn mond open te doen.
  Wie volgt? Ze kunnen tenslotte niet alle klokkenluiders vermoorden.

  Blik zoals verwacht houdt Gruwel zich weer niet aan zijn afspraak. Tijd om te bannen lijkt me. Anders zou je altijd nog kunnen modereren. Zou wel vervelend zijn omdat we dan niet meer snel op elkaar kunnen reageren, maar helaas moet het dan maar zo.
  Ik ben dat figuur nou toch echt wel meer dan zat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ben je dus nog erger als welke terrorist ook, als je niet eens voorstander bent van het vrije woord!! Maar het laat wederom zien wie de echte voorstanders zijn van het vermoorden van het vrije woord, die kritiek en critici willen elimineren en zich dus identificeren met de werkelijke terroristen, die geen woorden kennen maar alleen de taal van het geweld.

   Verwijderen
  2. Jeetje cruelman, ben je nou nog steeds alles aan het debunken hier? Ga toch lekker naar NU.nl!! Sukkel.

   Verwijderen
 6. Eerste alinea uit artikel van de NOS "Op de plek in Oekraïne waar vlucht MH17 is neergestort is negen kuub aan persoonlijke bezittingen verzameld van slachtoffers die in het toestel zaten. Het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg noemt de actie succesvol." Bron: http://nos.nl/artikel/709638-spullen-rampplek-mh17-verzameld.html

  Negen kuub? Die vreselijke separatisten roofden toch alles? Of toch niet? Net zoals de trouwring (wat met grote mate van waarschijnlijkheid niet eens een trouwring was) noch het aapje niet gestolen werden maar respectvol opgeborgen dan wel terug gelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gerrit H. schreef "Ik ben dat figuur nou toch echt wel meer dan zat."

  Ik ook. Het zal namelijk ook niet lang meer duren (het is nu wel bewezen dat Heintje Davids niets anders te doen heeft) voordat zijn berichten wederom meer dan de helft van de reacties gaan uitmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je las het toch niet?? Nou dan, niet zeuren!! Ik leef in een vrij Nederland waar ik mag reageren waar ik wil.Er zijn hier geen regels schijnbaar, want ik mag nazivriend genoemd worden en weet ik wat zonder dat er door de blogbeheerder opgetreden wordt. Wie is dan fout?? Maar nogmaals, je las mij al niet dus je hebt geen recht van spreken.

   Verwijderen
  2. Je ben ook een nazivriend. Zeur daar toch niet zo over.

   Verwijderen
 8. Cruelman, neem nou gewoon ff dat weekverlof dat je gekregen hebt. Dan houdt jij misschien voor ons Frankfurter Algemeine, NOS en Telegraaf bij, en dan plaats je je analyses in 1 bijdrage in het weekend. Hopelijk einde discussie en dan zien we je bijdrage zaterdag of zondag. Gegroet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prima Blik, doe lekker aan censuur!! Beperk de vrijheid van meningsuiting, precies zoals de (verzonnen) NWO wil en wat Poetin wil en alle andere lieverdjes die het zogenaamd "goed" met de bevolking voorhebben. Censuur is goed, beperk kritiek,ach, reduceer het tot 0!! Veel beter, een blog met alleen ja knikkers en 0,0 aan kritiek!! Als de lezertjes en reaguurders er niet tegen kunnen dan elimineren we de criticus toch gewoon?? Dat zijn nazi-paktijken, die wilden ook geen kritiek en elimineerden dus elke man/vrouw die kritiek op hen had. Maar ga vooral je gang Blik, laat zien dat je je lezers geen kritiek gunt, dat je iedereen elimineert die een ander geluid heeft/brengt. Het laat meteen het ware gezicht van dit blog en haar reageerders zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gruwel, je levert helamaal geen kritiek, was maar waar. Je hebt alleen smerige insinuaties en niets, total niets van jouw gezwets heeft ook maar enige onderbouwing. We zijn je zat Griezel. Heb je niet gemerkt dat je nog nooit enige bijval, van wie dan ook, hebt gehad. Waar zijn jouw medestanders?. Ja, de andere AIVD ratten. Ga je commentaar in de Telegraaf lezen, jouw clubblad.

   Verwijderen
  2. Nee van jou hebben we ooit een bijdrage van formaat gezien wil je zeggen. Het ene na het andere complotgebral, totaal niet gestaafd met bewijs en alleen bedoeld om de nabestaanden van MH17 en ieder ander uit de tent te lokken en te beledigen en ruzie te zoeken. Daarbij Telegraaf?? Flutblad!! En het feit dat je nog steeds denkt dat ik AIVD betaald wordt laat mij zien jou als complotter totaal niet serieus te nemen!! Ik ben jou ook zat maar ga dat niet hier roepen. Wil gewoon een discussie. En wat ik hier zie; niemand wil een discussie. Jij niet, Dawg niet, Blik niet, SDR doet tenminste nog een poging, maar voor de rest is het elkaar nablaten en elkaar dom vol blaffen met desinfo. JULLIE worden gehersenspoeld, niet ik! En hoe vaak ik de vredespijp aanreik, hij wordt consequent geweigerd. Jullie nemen niet eens de moeite om die aan te reiken want kritiek willen jullie niet. Dat is aan alles te merken!! Maar het is goed, laat nogmaals zien wie de echte nazi's zijn!! En dat ben ik dus echt niet...

   Verwijderen
  3. Cruelman schreef "alleen bedoeld om de nabestaanden van MH17 en ieder ander uit de tent te lokken en te beledigen en ruzie te zoeken"

   Ik dacht, laat ik eens kijken of Cruelman nu eindelijk bereid is echt de onderbouwde discussie aan te gaan. Echter ik houd er maar weer mee op want over dit soort opmerkingen maak ik me alleen maar boos. Hoe haal je het in je hoofd om mij (ik ga het nu maar persoonlijk maken omdat ik niet voor de anderen op dit wil blog spreken) te beschuldigen van het feit dat ik de nabestaanden zou willen beledigen met mijn bijdragen!? Jij die hier al met gestrekt been binnenkwam toen je hier voor het eerst reageerde, die werkelijk nooit (maar dan echt ook nooit) respect heeft opgebracht voor degene die dit blog is gestart en degenen die hier reageerden. Ik heb twee dagen geprobeerd een echte discussie met jou aan te gaan maar het enige waar jij mee kwam, waren beschuldigingen en ad hominems, waarbij je mijn eigen woorden gebruikte om zogenaamd jouw punt te maken. Alle bronnen die ik aandraag, worden door jou weggezet als "Russische propaganda", "complotsites" of "niet serieus te nemen" waardoor een echte discussie met jou totaal niet mogelijk is. Je hebt nog met geen woord gesproken over de opmerkingen van Timmermans bij Pauw, opmerkingen die de nabestaanden enorm veel verdriet hebben gebracht, opmerkingen die onze versie van de gebeurtenissen meer recht doen dan de versie van de overheid. Ik hoor je nooit over de V.S. die een geloofwaardigheidsprobleem heeft na de leugens over de WMD in Irak, je hebt nooit aangegeven waarom je diezelfde V.S. in deze situatie wel vertrouwt terwijl zij geen enkel bewijs voor hun beweringen hebben overlegd. Sterker nog: vier dagen na die beschuldigingen moesten ze toegeven dat ze eigenlijk helemaal geen bewijs hébben voor hun beweringen dat Rusland of de etnisch Russen achter het neerhalen van het toestel zitten (wat hun er echter niet van weerhoudt om een dag later, bij monde van Marie Harf, gewoon weer door te gaan met hun vage beschuldigingen richting Rusland). Ja, Rusland heeft de rebellen gesteund met wapens maar de NAVO steunt Kiev op dezelfde manier. Nee, Rusland heeft geen troepen in Oost Oekraine, net zo min als de NAVO. Wat echter niet wil zeggen dat de NAVO geen proxy oorlog uitvecht op dat grondgebied (gebeurde ook in Korea, Vietnam en Afghanistan). Waar ik je ook nooit over hoor, is het simpele FEIT dat de V.S./EU/NAVO EERDER in Kiev zaten dan dat de Russen de etnisch Russen gingen steunen. De Russische steun is een REACTIE op een situatie die al meer dan 20 jaar (!) aan de gang is. Dat jij dat een goede zaak vindt (omdat je in het westen woont en blijkbaar van mening bent dat het westen nooit fouten maakt en dat iedere andere wereldburger niets liever zou willen dan bij datzelfde westen horen) wil niet zeggen dat dit ook zo is of dat anderen (zowel binnen als buiten het grondgebied van het Westen) diezelfde mening zijn toegedaan.

   Ik verwacht nu eindelijk eens een echt antwoord, komt dat er niet of word ik weer "terroristenvriendje" genoemd dan houd het voor mij echt op en ga ik onder iedere bijdrage die jij plaatst Blik oproepen jou een ban te geven want dan is echt bewezen dat je hier niet komt om de discussie aan te gaan maar om (zoals Dawg schreef) ruzie te zoeken en te beledigen (het feit dat je - nadat Dawg jou hiervan heeft beschuldigd - deze zelfde woorden richting ons schrijft, spreekt weer boekdelen). Begin maar met uit te leggen waarom jij de V.S. in deze situatie wel vertrouwt terwijl zij de wereld hebben voorgelogen wat de WMD in Irak betreft. Ik moet nu naar mijn werk, dus mocht je reageren, het zal een tijd duren voordat ik kan antwoorden.

   Verwijderen
  4. Prima, zal ik ook doen. Ik ontken ook niet dat de VS gelogen heeft in het verleden om een oorlog te starten, zoals met de WMD in Irak. In feite wou zoontje Bush afmaken wat zijn vader niet lukte, en hij nam elke leugen of aanleiding aan om dat te gaan doen. We zijn daar niet bepaald vreedzamer van geworden in de wereld omdat dat 1 van de pijlers is van het moslim-extremisme. Dat Hoessein moest verdwijnen waren velen het over eens, zowel in de moslimwereld als in het westen. Dat had ook anders gekund, met eerlijkheid door te zeggen wat hij doet kan niet. Special Forces Unit erop af sturen, Saddam vermoorden of gevangen nemen en klaar. Dan VN erop en was het ook goed geweest en minder gewelddadig. Geef ik jou en iedereen die daar voorstander van is 100% gelijk in. Maar de EU/VS/NAVO zitten absoluut niet te wachten op een confrontatie met Rusland om zo een oorlog met hun te krijgen. Verre van juist!! De opkomst van IS was en is altijd de ergste strijd, en men hoopt nu eigenlijk met Rusland een goeie partner te krijgen in die strijd met IS. Waarom denk je dat er alleen maar sancties zijn genomen?? En nogmaals, er zijn geen NAVO troepen en/of wapens in oekraiene, maar wel (zelfs door Poetin toegegeven) Russische wapens en troepen in Oost Oekraiene. Alleen noemt Poetin ze "vrijwilligers". Tuurlijk, en de Sint deelt mitrailleurs uit daar. Maar jullie blijven categorisch ontkennen dat dat plaatsvind. DAAR maak ik me kwaad over. JULLIE keuren dus het neermaaien van onschuldige burgers goed door deze milities. Ze trekken zich terug tussen de onschuldige bevolking (Hamas-techniek) en dus mag ik ze terroristen noemen. Het Oekraïense leger wil hen uitschakelen en moet dit dus helaas doen met "collateral damage". Zij maken hier tenminste nog excuses voor, de sepa's doen dit niet. ZE maken zelf enorm veel slachtoffers en geven dan laf de schuld aan de anderen. Ook al zegt de lokale bevolking dat ze de sepa's moe zijn, ze er niks mee te maken willen hebben, jullie blijven hier vrolijk hun steunen en hun leiders verheerlijken. Dat kan en mag niet, en als jullie een beetje na zouden kunnen denken dan deden jullie dat ook niet. Ik ben kritisch tegenover EN de sepa's, en Kiev, en het westen. Maar als je constant ziet dat Poetin niks maar dan ook echt niks doet om escalatie te voorkomen, er wel ineens tanks en BUK's bij de sepa's staan en er een constante aanvoer van nieuwe wapens en troepen is dan KAN het niet anders als dat Rusland er achter zit. Maar de EU/VS/NAVO happen niet, leggen vooralsnog alleen sancties op en laten diplomaten volop hun werk doen in plaats van troepen te sturen....dus of jullie zijn blind of jullie kiezen weloverwogen voor de agressor en de ware terroristen. Prima maar ga dan niet lopen miepen als iemand hier jullie er kritisch op aanspreekt.

   Verwijderen
  5. Saddam Hoessein moest verdwijnen op het moment dat hij besloot om olie tegen euro's te verkopen. Daarmee dreigde hij de grote steunpilaar onder de dollar als internationale reservevaluta weg te trekken. Je kunt de huidige geopolitieke situatie niet of nauwelijks doorgronden zonder je te verdiepen in de rol die de dollar speelt in het internationale betalingsverkeer. Aan die rol dreigt een einde te komen en dat maakt de Verenigde Staten tot een kat in het nauw.

   Na de oorlog heeft de dollar de rol van het goud overgenomen als internationaal betaalmiddel. Aanvankelijk was die dollar nog inwisselbaar voor goud, maar begin jaren '70 schortte Nixon die inwisselbaarheid op. De wereld bleef de dollar als reserve en settlement valuta gebruiken, maar dat was hoofdzakelijk omdat er destijds geen alternatief voor het dollarsysteem was. Aan een alternatief wordt nu gewerkt binnen de BRIC's en van die BRICS is het Rusland van Poetin de drijvend kracht. Dat plaatst Rusland op een ramkoers met de VS die het risico lopen een derde wereldland te worden op het moment dat wisselkoers van de dollar door het putje gaat.

   De huidige geopolitieke situatie is bloedlink. De VS zijn een militaire reus op lemen voeten die tevergeefs vecht om de status van superpower te behouden in een wereld die zoekt naar een eerlijker en meer multipolair evenwicht. Oekraine en de mobilisatie van moslimextremisten zijn slechts symptomen van de Amerikaans evenwicht.

   Verwijderen
  6. Laatste regel moet zijn:

   Oekraine en de mobilisatie van moslimextremisten zijn slechts symptomen van de Amerikaans pogingen het bereiken van een nieuw machtsevenwicht tegen te gaan.

   Iemand als Paul Craig Robert heeft talloze artikelen en interviews afgeleverd waar op het verband tussen de militarisering van de VS en het dollarimperium wordt ingegaan. Zeer lezenswaardig.

   Verwijderen
  7. Zeer lezenswaardig idd en ook totale bullshit. Tenminste als je geen republikein bent. Republikeinen geloven nog in hun oliedollar en oorlog als zijnde handel, de Democraten willen juist hun focus op binnenlandse politiek en slechts beperkte buitenlandse inmenging. Kun je meteen zien nadat Obama president werd. Maar hij werd vanaf het begin duidelijk dwarsgezeten door de Republikeinen die hun "supernatie-verhaal" overeind willen houden, ten koste van alles!! Natuurlijk kun je niet alles ophangen aan de Republikeinen maar zij zijn wel de drijfveer achter de gewelddadige politiek om olie en dergelijke te veroveren. Nu er een Democratische president is die vooral zich wil bezighouden met eerst de rotzooi thuis opruimen is een doorn in het oog van deze oorlogszuchtige Republikeinen. Zij willen de oorlogs- en oliemachine draaiend blijven houden, ten koste van alles. Zij zijn ook opgevoed met de Koude Oorlog en zien in Rusland nog steeds "de Sovjetvijand". Het feit dat Obama nu juist zegt het is een EU-probleem omdat het in het begin ging om EU-verdragen is juist een goed teken. De EU weet dat oorlog met Rusland in niemands belang is dus besloot men tot diplomatie en sancties, die na MH17 zijn verzwaard. Rusland heeft met "Sovjetkind" en zeer eigenwijze Poetin een president die er niet voor het volk is maar voor de oligarchen en maffia. Hij is nog aanhanger van het verhaaltje "1 sterke leider voor het slaafse volk", wat de Sovjet gedachte was/is. Dat idee is achterhaald en werkt niet meer in de snel veranderende wereld. Maar Poetin kan niet meer terug met zijn harde hand regeren, hij zal en moet het Westen trotseren. Krabbelt hij terug dan zijn er de oligarchen en maffia-groepen die hem levend verslinden en laten vervangen voor een andere trekpop. Poetin weet dat en gaat dan liever eigenwijs keihard ten onder, zelfs als dat oorlog betekent dan dat hij afgemaakt wordt in zijn "kring van vrienden".

   Verwijderen
  8. Democraten als Obama en Hillary Clinton stonden vooraan om het neerschieten van MH17 te bombarderen als 'gamechanger' voor de relatie tussen de EU en de Russische federatie. Het onderscheid tussen Democraten en Republikeinen is lood om oud ijzer. Leuk om de Amerikaanse burger de illusie te geven dat er nog iets te kiezen valt in een situatie dat de feitelijke manoeuvreerruimte van de regering uiterst gering is.

   Ik zei niet voor niets dat je iets van de rol van de dollar als internationaal betaalmiddel moet begrijpen wil je de geopolitiek van de VS begrijpen. Ieder land raakt uiteindelijk economisch uitgeput wanneer haar munt gebruikt wordt als internationale reservevaluta. De munt wordt te hard, de industrie kan dan niet goed meer concurreren met het buitenland en het gevolg hiervan zijn tekorten op de lopende rekening, deindustrialisatie, grote schulden aan het buitenland en een financieel waterhoofd. ('Triffin dilemma'). Een beetje hetzelfde lot als de Britten overkwam. Op het moment dat de wereld de dollar en het Amerikaanse schatkistpapier dumpt is het einde oefening. Dat proces is nu gaande. Rusland en China sluiten aan de lopende band bilaterale handelscontracten waarin het gebruik van de dollar omzeild wordt.

   Verwijderen
  9. Ja maar daar gaat dus ook je hele oorlogsverhaal mank. De VS dwingt niemand tot oorlog, de EU niet en Nederland niet. Ze hebben het over een "sterk veranderende relatie" en "terugkeer naar de Koude Oorlog". Dat klopt op zich wel, maar er wordt nergens keihard tot oorlog opgeroepen. Men beperkt zich sancties, diplomatie en onderzoek. Het heeft totaal niks met het dollar/BRIC verhaal te maken. Beide zijn namelijk gedoemd om te mislukken, de economie EN de mensen veranderen dusdanig snel dat de oude mastodonten in het bankwezen en bedrijfsleven zich al openlijk afvragen wat er NA dit economisch stelsel komt. Dus dat is een verhaal wat al langer speelt en niks te maken heeft met MH17 of de opgelopen spanningen. Wat dat betreft zie jij spoken waar ze er niet zijn. Als het er al ergens mee te maken heeft zal dat miniem zijn. Rusland en China kunnen beiden geen deuk in een pakje boter slaan zonder afhankelijk te zijn van de VS en EU en ze weten dat ook verdomde goed. Wat dat betreft heeft de Oekraiene crisis en MH17 meer schade gebracht dan goed. Men was juist op de goede weg, VS/EU/NAVO en Rusland hielden al gezamenlijke oefeningen, economische banden werden aangetrokken (EU had ook handelsverdragen met Moskou klaarliggen na Kiev) Maar Poetin wil nu eenmaal zijn groot Russisch Rijk, oftewel een afgeslankte Sovjet Unie en krijgt dat maar niet voor elkaar, wat hij ook doet. Slachtoffers: Vooral de Russen zelf....en die zullen Poetin vroeg of laat ook aanpakken...

   Verwijderen
  10. De VS dwingt niemand tot oorlog? Alle oorlogen in het Midden Oosten zijn geplanned. Uiteraard met 'human rights' als voorwendsel. Energie moet onder Amerikaanse controle blijven om de petrodollar te laten overleven.

   https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

   Of de BRICS het gaan redden moeten we afwachten. Met de komst van Poetin is in ieder geval een eind gekomen aan de desintegratie en uitverkoop van Rusland onder Jeltsin en de oligarchen. Voorlopig mag Poetin zich in ieder geval nog verheugen in een binnenlandse populariteit waar Obama slechts van kan dromen.

   We gaan het zien.

   Verwijderen
  11. Je hebt het hele verhaal gemist van enorme corruptie, onderwereld=bovenwereld en maffia die in de politiek zit en vice versa?? Fijne jongen die jij bewondert. De petrodollar is al lang dood, Obama heeft dat als enige door. Maar de Republikeinen doen er alles aan om die petrodollar nog in leven te houden...Human rights zijn in de ogen van Obama dan ook echt Human Rights. Alleen zijn jullie hier verblind door het rad wat Poetin draait voor ieders ogen...hij is juist de grote player in het geheel en profiteert van de geo-politiek die er nu is. Waarom denk je dat hij en ik zeg een Turkije zo stil zijn rond IS?? Omdat het hun "broeders" zijn, klaar om de EU/VS bezig te houden zodat zij hun slag kunnen slaan. De BRIC kan namelijk alleen overleven en de Dollar overnemen bij genoeg destabilisatie in de wereld. Nou en wie zijn de grootste spelers qua destabilisatie?? Juist, de Russen en IS. De hele wereld wil geen WO3 met Rusland en op een te machtige IS zit ook niemand te wachten...wat doen ze dus?? Overal extra olie op het vuur gooien om de welwillenden bezig te houden en ondertussen alles te ondermijnen...Complottheorie?? Nee hoor, heel overduidelijk als je de juiste verhoudingen ziet en het geld volgt...en het daarbij behorende geweld. Rusland speelt in zijn eentje good cop,bad cop, door de ene dag te zeggen wij trekken onze troepen terug om ze vervolgens bij een vage grens weer in Oekraiene te droppen. Duizenden Russen zijn al gesneuveld, alleen de wereld mag het niet weten. Toeval?? Nee...Maar goed, jullie weten alles zo goed, leg mij het maar uit...

   Verwijderen
  12. Cruelman1974 schreef "Prima, zal ik ook doen. Ik ontken ook niet dat de VS gelogen heeft in het verleden om een oorlog te starten, zoals met de WMD in Irak. In feite wou zoontje Bush afmaken wat zijn vader niet lukte, en hij nam elke leugen of aanleiding aan om dat te gaan doen. We zijn daar niet bepaald vreedzamer van geworden in de wereld omdat dat 1 van de pijlers is van het moslim-extremisme."

   Hier zijn we het over eens maar het is geen antwoord op mijn vraag. Mijn vraag was waarom jij nu (zeker nu je toegeeft dat de V.S. toen gelogen heeft) de V.S. wel op haar woord gelooft terwijl zij nog niet 1 spat bewijs voor hun beweringen heeft gegeven en zelfs (zoals ik al schreef) na 4 dagen heeft toegegeven het bewijs niet te hebben dat de etnisch Russen of Rusland MH17 heeft neergehaald. Dus graag antwoord waarom jij de V.S. nu wel gelooft.


   Cruelman194 schreef "Dat Hoessein moest verdwijnen waren velen het over eens, zowel in de moslimwereld als in het westen. Dat had ook anders gekund, met eerlijkheid door te zeggen wat hij doet kan niet. Special Forces Unit erop af sturen, Saddam vermoorden of gevangen nemen en klaar. Dan VN erop en was het ook goed geweest en minder gewelddadig. Geef ik jou en iedereen die daar voorstander van is 100% gelijk in."

   Waarom moest Sadam Hoessein weg? Wie waren het daar over eens? En bovenal: wat deed hij dan wat volgens jou (ons, de landen die hem weg wilden hebben) niet kon? Waarom verdiende hij gevangenschap of zelfs de dood? En waarom moest de V.S. dit dan doen? Is het westen de politie-agent van de wereld? Zo ja, welke internationale wetgeving geeft hen/ons dit recht? Een VN resolutie die de oorlog in Irak in 2003 steunde, kwam er niet. Dat was de reden dat de V.S. (net zoals nu tegen IS overigens) op zoek ging naar een "coalition of the willing". Graag daar antwoord op.


   Cruelman1974 schreef "Maar de EU/VS/NAVO zitten absoluut niet te wachten op een confrontatie met Rusland om zo een oorlog met hun te krijgen. Verre van juist!!"

   Dat hangt er maar net vanaf hoe je een oorlog definieert. Als je een oorlog alleen militair definieert dan heb je volkomen gelijk, de NAVO zit niet te wachten op een militaire confrontatie met de Russische Federatie. Om een aantal redenen: de eerste is dat de Russische Federatie een nucleaire macht is en geen Irak of Libie wat men makkelijk onder de voet kan lopen, het tweede is dat het nog maar zeer de vraag is of de NAVO een confrontatie met de Russische Federatie zou winnen. Als je eerlijk bent, moet je erkennen dat geen enkele militaire operatie na 1945 een succes voor het westen heeft opgeleverd. Dus nee, op een militaire confrontatie zit het westen niet te wachten, daar heb je helemaal gelijk in. Echter er bestaat ook nog zoiets als een handelsOORLOG en daar is het westen nu mee bezig, een handelsOORLOG (de sancties) om Rusland (en daar is men heel duidelijk in) op de knieën te dwingen, te isoleren. Waarom? Omdat zij (zelfs al zou iemand volledig instemmen met de versie van het westen dat de Krim gejat is) De Krim hebben teruggehaald? De Krim die in 1953 door de Oekraïnse Chroetsjev van Rusland is gejat en aan Oekraine gegeven? Feitelijk zou je kunnen zeggen dat Rusland het haar ontstolen grondgebied heeft teruggehaald. En daar wordt Rusland nu voor gestraft door het Westen. Op welke grond? Het internationale recht wat door het Westen zelf met voeten wordt getreden. Beetje hypocriet van ons niet?

   Verwijderen
  13. VERVOLG:

   Cruelman1974 schreef "De opkomst van IS was en is altijd de ergste strijd, en men hoopt nu eigenlijk met Rusland een goeie partner te krijgen in die strijd met IS. Waarom denk je dat er alleen maar sancties zijn genomen??"

   Wanneer is IS opgekomen? Je doet net of IS al jaren een bedreiging is. En dat is aantoonbaar niet zo. IS (moslimextremisme) is (zoals je zelf hebt geconstateerd) een gevolg van de oorlog in Irak en feitelijk door de V.S. zelf gecreëerd (ik heb hier een tijdje geleden een videofragment van Hilary Clinton geplaatst waarin zij uitlegt dat de V.S. feitelijk zelf indertijd Al Qaida heeft gecreëerd (hetzelfde is gebeurd met IS) wat overigens door jou werd weggehoond). Ik heb al een aantal keer geschreven dat Rusland WEL mee wil doen met de bestrijding van IS (al is IS een rechtstreeks gevolg van het gedrag van de V.S.) echter NIET (terecht) op het grondgebied van Syrië. Dat laatste willen zij alleen doen samen met Assad die een bondgenoot van hen is. Absoluut niets mis mee. Overigens heeft Rusland onlangs wapens aan Irak geleverd ter bestrijding van IS. Ik heb het hierboven al gehad over de sancties vandaar dat ik er niets van geloof dat de NAVO een goede partner in Rusland wil hebben. Ik wil voor die bewering graag een onderbouwing van jou zien (geen mening) met bron. Dit laatste zeker gezien in het licht van het document van Dawg hier onlangs plaatste.


   Cruelman1974 schreef "En nogmaals, er zijn geen NAVO troepen en/of wapens in oekraiene, maar wel (zelfs door Poetin toegegeven) Russische wapens en troepen in Oost Oekraiene. Alleen noemt Poetin ze "vrijwilligers""

   Ik heb al aangegeven dat Rusland inderdaad wapens aan de etnisch Russen heeft geleverd en nee, er vechten GEEN Russische troepen mee. Het zijn inderdaad vrijwilligers, maar (en dat ontken JIJ stelselmatig) diezelfde vrijwilligers uit het WESTEN vechten mee aan de kant van Kiev. Bovendien hebben diverse landen van de NAVO (waaronder de V.S.) wel degelijk wapens en geld aan Kiev gegeven voor de strijd tegen de etnisch Russen. Dat jij dat niet wil geloven en dat "Russische propaganda" noemt, maakt het niet minder waar. Onlangs is Victoria (F*CK de EU) Nuland weer in Kiev geweest, wat denk jij dat die daar ging doen? Poroshenko over zijn bol aaien?


   Cruelman1974 schreef "Tuurlijk, en de Sint deelt mitrailleurs uit daar. Maar jullie blijven categorisch ontkennen dat dat plaatsvind. DAAR maak ik me kwaad over."

   Nee, ik ontken dat niet, ik heb het zelfs in mijn eerste bericht aangegeven. Echter ik ontken dat Rusland BEGONNEN is met deze situatie dat is toch echt de V.S./EU en in haar kielzog de NAVO. Dit is, zoals ik ook al aangaf, al 20 jaar (!) aan de gang.

   Verwijderen
  14. VERVOLG

   Cruelman1974 schreef "JULLIE keuren dus het neermaaien van onschuldige burgers goed door deze milities. Ze trekken zich terug tussen de onschuldige bevolking (Hamas-techniek) en dus mag ik ze terroristen noemen."

   Nee, ik keur dat niet goed. Echter en ik ga het nu in hoofdletters schrijven DE MILITIA VERSCHUILEN ZICH NIET TUSSEN HUN EIGEN VROUWEN EN KINDEREN, Degenen die die vrouwen en kinderen neer maaien, is het leger van Oekraine. Zou jij dat doen? Je achter je vrouw en kind(eren) verschuilen als je in gevecht gaat met een ander? Zo ja, dan ben je in mijn ogen een eerste klas lafbek. Zo nee, dan begrijp je ook dat de etnisch Russen dit niet doen. Of denk je dat die minder van hun vrouwen en kinderen houden dan wij?


   Cruelman1974 schreef "Het Oekraïense leger wil hen uitschakelen en moet dit dus helaas doen met "collateral damage". Zij maken hier tenminste nog excuses voor, de sepa's doen dit niet."

   Wanneer en waar heeft het leger van Oekraine excuses gemaakt voor het neerschieten van vrouwen en kinderen? Waar haal je die onzin vandaan? Ik wil hier graag een bron van zien. Het feit dat je de etnisch Russen "sepa's" noemt, laat zien dat je deze mensen minacht en daar maak IK me boos over!


   Cruelman1974 schreef "ZE maken zelf enorm veel slachtoffers en geven dan laf de schuld aan de anderen."

   Graag een bron want zelfs de westerse MSM schrijven dit niet.


   Cruelman1974 schreef "Ook al zegt de lokale bevolking dat ze de sepa's moe zijn, ze er niks mee te maken willen hebben, jullie blijven hier vrolijk hun steunen en hun leiders verheerlijken."

   Wederom graag een bron. De enige video's die ik zie, zijn vrouwen en kinderen (ja ook kinderen) die het leger van Oekraine uitmaken voor rotte vis. Ik steun hun strijd en daar heb ik het volste recht toe. Of jij dat nu leuk vind of niet. Ik vind het erg dat jij Obama blijft steunen in zijn vernietigende buitenlandpolitiek. Dat jij mensen als McCain steunt.


   Cruelman1974 schreef "Dat kan en mag niet, en als jullie een beetje na zouden kunnen denken dan deden jullie dat ook niet. Ik ben kritisch tegenover EN de sepa's, en Kiev, en het westen."

   Nee, je bent niet kritisch tegenover het Kiev (je blijft stelselmatig ontkennen dat er nazi's meevechten en dat Poroshenko dat bataljon zelfs een medaille heeft gegeven), je steunt het westen in hun politiek (vindt de sancties normaal en ziet dat niet als oorlogsvoering terwijl het dit wel is) en kunt niet eens het respect opbrengen om de etnisch Russen als zodanig te betitelen, je noemt ze "sepa's".


   Cruelman1974 schreef "Maar als je constant ziet dat Poetin niks maar dan ook echt niks doet om escalatie te voorkomen,"

   Hier kan ik echt heel erg boos om worden! Putin is de enige, werkelijk de ENIGE, die er alles aan heeft gedaan om escalatie te voorkomen. Een woord van het Westen en Poroshenko (die een zetbaas van het westen is) trekt zijn troepen terug. Maar tot op de dag van vandaag heeft GEEN ENKELE Westerse politicus dat gedaan. Nee, Poroshenko krijgt complimenten, geld en wapens. Dus wie dragen hier bij aan escalatie? Wat deden de FBI en de CIA op Maidan? Ga daar ook eens op in? Wat deden zij daar? Dan hebben we het dus over de periode september 2013 tot februari 2014. Ver voor de gewelddadigheden.


   Cruelman schreef "er wel ineens tanks en BUK's bij de sepa's staan en er een constante "aanvoer van nieuwe wapens en troepen is dan KAN het niet anders als dat Rusland er achter zit."

   Hier heb ik al antwoord op gegeven.

   Verwijderen
  15. VERVOLG

   Cruelman1974 schreef "Maar de EU/VS/NAVO happen niet, leggen vooralsnog alleen sancties op en laten diplomaten volop hun werk doen in plaats van troepen te sturen..."

   Je draait de zaken nog steeds om. De EU/VS/NAVO waren er EERST. ZIJ hebben deze hele situatie in gang gezet. Bovendien zijn sancties, zoals ik al schreef, ook een oorlogshandeling volgens het internationale recht. Dus nee, sancties zijn niet niks. Rusland wordt gestraft door het westen voor iets wat zij niet heeft gedaan. Ik kan me ongelooflijk boos maken op mensen die niet eens de moeite willen nemen om het totaalplaatje (de geopolitiek) te bekijken maar wel lopen te blèren dat Rusland de schuldige is.


   Cruelman1974 schreef "dus of jullie zijn blind of jullie kiezen weloverwogen voor de agressor en de ware terroristen."

   Voor de tigste keer: IN MIJN OGEN is het westen de agressor, IN MIJN OGEN zijn de mensen in het Oosten van Oekraine GEEN terroristen! Ik kan alles maar dan ook alles wat ik schrijf onderbouwen. Alles zie ik in het grote geopolitieke plaatje. Jij niet. Jij ziet alles vanuit je eigen (westerse) standpunt (al zeg je dat je dat niet doet) en noemt de rest "complottheorieën".


   Cruelman1974 schreef "Prima maar ga dan niet lopen miepen als iemand hier jullie er kritisch op aanspreekt."

   Ik heb al tig keer aangegeven geen enkel probleem te hebben met kritiek. Echter iemand die hier met gestrekt been binnenkomt, meteen begint te blèren over "complotter", "Putin-lovers" en maar "ophoepelen naar Rusland" kan niet verwachten met respect behandeld te worden of zelfs maar serieus genomen te worden. Want dat is geen kritiek leveren, dat is schelden en tieren omdat je het ergens niet mee eens bent.

   Verwijderen
  16. De discussie met jou geef ik op, simpelweg omdat jij niks aanneemt, ook niet met bronnen komt, er op los verzint, zelfs in deze antwoorden. Je verheerlijkt dictators en terroristen, noemt het ok dat de sepa´s zich verschuilen tussen de bevolking en daardoor schuldig zijn aan burgerdoden enz....met dat soort mensen wil ik niet geassocieerd worden laat staan een discussie aangaan. Daarnaast lieg je dat het gedrukt staat over bepaalde uitspraken van mij die ik wel en-of niet gedaan heb...met leugenaars praat ik al helemaal niet. Wat dat betreft ben je nog erger als een terroristenverdediger, je praat het namelijk helemaal goed en neemt niet eens de moeite om bepaalde dingen te verbloemen. Prima, maar dan ben je mij afgeschreven als zijnde mens. Want je vind het dus prima dat er mensen vermoord worden, dictators beschermd enz....weet ik wat voor vlees ik in de kuip heb en dat dit een discussie gaat worden waar bij jij niks van mij aanneemt en ik niks van jou. Met dit verschil dat ik nog de waarheid spreek en jij hier glashard liegt en dat nog leuk vind ook als ik bepaalde stukken lees. Prima jochie, zijn wij uitgepraat. Laat zien dat jij niks van de gehele situatie snapt en alleen maar uit bent op geweld, dood en verderf. En zelfs dat mag in een vrij Nederland, maar dan houdt het gesprek bij deze op. Het ga je goed SDR. Heb me enorm vergist in je, had gehoopt dat er met jou wel te discussieren viel. Maar als je gewoon glashard liegt, dingen verdraait, dictators en geweld verheerlijkt dan houdt het op. Het ga je goed.

   Verwijderen
  17. @ Cruelman, ik ben blij dat jij niet meer met mij in discussie wilt. Ik had eigenlijk niet anders verwacht. Je kunt inhoudelijk niet tegen me op, dat is me al een hele tijd duidelijk. Dit was echt de laatste keer dat ik met jou in gesprek ben gegaan. Je bent mijn tijd niet waard. Het feit dat jij mij afschrijft als mens, zegt mij ook heel veel over de soort persoon die jij bent en dat is iemand (ik schrijf dit nu voor de tweede keer) waar ik niets mee te maken wil hebben.

   Blik, ik sluit me bij Gerrit H. aan, zolang Cruelman, die mij opnieuw tot beest heeft verklaard (hij schrijft mij af als mens) hier een podium krijgt, zie je mij niet meer terug. Succes met je blog.

   Verwijderen
  18. Dit gaat me dus te ver!! SDR, je legt me woorden en dergelijke in de mond die ik niet gezegd heb hier. Dat kan iedereen hier nalezen in mijn posts. Dus Blik, bij deze bekijk ik het hier. Mensen die zelf moeten liegen en bedriegen om nog bij jou in een goed blaadje proberen te komen zijn idd bij mij niet menselijk meer. Dan ben je laag bij de grond bezig en steek je in dit geval mij een mes in mijn rug. Dat zijn dus mensen waar je mee moet oppassen en ben blij dat je hem kwijt bent Blik, dan kan er nog iets van je blog worden. Leugenaars kan en wil ik niet mee discussieren. Die er complete verhalen en dingen bijverzinnen die gewoon niet eens zijn gebeurd of gezegd!!! Prima als jij ze toelaat Blik, maar dan houd het voor mij op. Ik bedank jou voor je vertrouwen, omdat je me toch toeliet met mijn scherpe en op het randje posts, een teken dat je wel kritiek toelaat. Je zal zien als je al mijn posts terugleest en de antwoorden hierboven van SDR dat ik me terecht genaaid voel. Het zij zo. Maar het laat ook zien wat voor volk jij hier toelaat, namelijk leugenaars en lafaards die je een mes in de rug steken. Ja jou ook Blik, vroeg of laat. Ze zijn hier alleen ter eigen ego. Als morgen zou blijken dat Rusland toegeeft dat ze overal bij betrokken is, jij dit ook keurig zou vermelden hier dan steken ze jou een mes in de rug omdat het in hun ego en hun wereldje niet kan. Dan maken ze jou af met leugens en bedrog, net zoals ze nu met mij doen...ik laat dat niet met mij gebeuren en hou de eer aan mezelf. Jammer nu ik net met Dawg wat meer respectvoller ging discussieren met argumenten over en weer. Maar het ga jullie allemaal goed, ik heb geen wrok. Dat ik sommigen van jullie beesten noem is omdat, en ook dat staat er voor het nageslacht zwart op wit, jullie je hier openlijk associeren en identificeren met terroristen. En dat kan en wil ik niet. Maar me dan afmaken met leugens en bedrog is het laagste wat je kan doen, maar het zij zo. Het laat SDRs ware gezicht zien....

   Verwijderen
 10. Wreedmans, je overschat jezelf nogal. Je verwart het leveren van kritiek met ruzie zoeken. Jij levert geen kritiek, in de betekenis van het op grond van feiten en zinnige argumenten neerzetten van een contrasterende mening. Je loopt hier alleen maar te provoceren. En komt er dan een reactie dan ben je er als de nazi's ...eh kippen bij om te klagen over schelden en nu dus zeuren over censuur.

  Wreedmans, de martelaar van het vrije woord. Mwoehahaha.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent echt al het voorbeeld van een gehersenspoelde complotter die zijn hersens al niet meer op een rijtje heeft met je bralantwoorden. Steeds maar schelden, niks onderbouwen, kritiek weerleggen waarom zou je??> enz enz....Dus Dawg, als jij geen vrij woord wil en je je laat beknotten, ga je gang. Maar ik niet..

   Verwijderen
 11. Meer over het boek van Ulfkotte http://www.nachdenkseiten.de/?p=23539

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @OSCE_SMM Het officiele twitter account van de OVSE in Oekraiene staat ons niet toe hen te volgen. Ze hebben zo'n 6.000 volgers, maar Blik blijkbaar liever niet. Ondanks dat ik me niet kan herinneren hen ooit iets getwitterd te hebben... Vreemd. Terwijl het toch ook mijn waarnemers zijn, (mede) door mijzelf betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En het regime in Kiev -met volledige steun van IMF, EU, USA- gaat maar door met wat een heel bijzondere politiek van economische en sociale ontwikkeling genoemd kan worden... http://en.ria.ru/world/20141014/194052005/Major-Coal-Mine-Shelled-in-Southeastern-Ukraine-Energy-Company.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zie dat die fascist hier nog steeds de ruimte krijgt om zijn gif te spuien. De beloofde ban komt er dus blijkbaar niet.
  Voor mij de reden om niet meer de commentaren te lezen. Tot mijn spijt, want de bijdragen van SdR en Dawg zijn van een hoog niveau..
  Blik, ik zal vanaf nu alleen nog maar je artikelen lezen en zelf geen bijdragen meer leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerrit nogmaals, ik zit hier om kritiek te uiten en met jullie mee te discussieren. Niet dat jullie dat veel doen, het is meer elkaar complimenteren en weinig kritiek, veel ja knikken en elkaar op de schouder slaan. Nogmaals, prima, maar dan is het geen open blog. Vind het jammer dat je er zo over denkt. Ik ben niet begonnen met schelden en vingerwijzen, dat waren jullie. Als gebeten honden op een beetje kritiek. Ik had en heb nog altijd respect, maar als ik nazi, fascist en weet ik wat genoemd wordt schiet ik in de verdediging, iets wat jullie ook meteen deden. Vooral jij. Jammer want een goeie discussie kan altijd, maar daar hoort ook wederzijds respect bij, en dat heb ik vanaf dag 1 niet gekregen...

   Verwijderen
  2. Cruelman1974 schreef "dat heb ik vanaf dag 1 niet gekregen."

   Misschien omdat je vanaf dag 1 met gestrekt been hier binnenkwam en iedereen in je eerste post al beledigde? Respect krijg je niet dat hoor je te verdienen en dat doe je niet door iedereen die hier schrijft al vanaf dag 1 te vertellen dat zij landverraders zijn en maar naar Rusland moeten ophoepelen.

   Verwijderen
 15. Met alle respect Dawg, als je hier ligt te beweren dat MH17 bedacht, gepland en gewoon verdiend is voor die onschuldige slachtoffers dan spoor je niet echt. Dat is wat ik hier lees sinds ik Blik volg. Oke, iedereen heeft recht op een mening, maar sympathie voor de slachtoffers is hier nauwelijks te bekennen. En als je ook maar met 1 vingertje richting Rusland wijst dan wordt er meteen krampachtig gescholden, wordt je nazi genoemd en weet ik wat al fraais...Dus ehh, ja, ik geef toe, ik ging er met gestrekt been in omdat ik juist nogal wat fanatisme jegens Rusland ( betrokken bij de oorlog en wellicht betrokken bij MH17) hier tegenkom en nauwelijks sympathie met de slachtoffers. Dan maak je mij pissig en ik denk heel veel mensen die hier komen, en dan heb je aan mij nog een vriendelijk iemand. Iemand anders had jullie allang aangegeven bij de recherche of deze site platgelegd of plat laten leggen. Dus kunnen jullie mijn standpunt dan ook begrijpen?? Maar dat werd vanaf dag 1 niet gedaan, nee hoor, ik werd meteen nazi genoemd enz...heb al zo vaak gezegd, ook al ontkennen jullie, maar lees de posts er maar op na, dat er meerdere partijen in dit conflict zijn en ik voor niemand mijn hand in het vuur zou willen steken. Maar ik wel eerder partijen geloof die door hun daden laten zien enigszins vertrouwen te wekken dan een partij zoals Rusland die doelbewust alles deed om de sepa's NIET af te remmen, ze juist STEUNDEN met wapens en al en onwettig de Krim innam. Daden die nou niet bepaald vertrouwen inboezemen....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die Krim is volgens een redelijk legaal referendum gewoon overgegaan. Veel democratischer, vreedzamer en beter kun je veranderingen niet teweegbrengen. Laten we blij zijn dat het daar (relatief) rustig is. In rusland spreken ze over hereniging. In het westen enkel over annexatie, net als in oekraiene. Geeft precies aan waar de nederlandse media staat. Niet in het midden, waar het zou horen te staan, maar aan de kant van een uiterst dubieus Oekraiens terreur-regime. Ja, terreur regime, denk alleen maar aan Odessa.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oke, denk aan MH17, massagraven waarbij eerst de sepa's Kiev de schuld gaven en later de lokale bevolking zei dat het de sepa's waren..., Russen die vrijwillig of niet meevechten aan sepa-zijde, die wapens, tanks meebrengen enz...Dat referendum was een totale farce!! Oekraieners en Krim tartaren boycotten dat referendum omdat de uitslag al van tevoren vast stond, er geen onafhankelijke waarnemers waren, soldaten IN het stemhokje nog even "stemadvies" kwamen geven, Russische legerhelikopters demonstratief als "steuntje in de rug" over het eiland vlogen om toch maar vooral te laten weten wie er de baas was enz...intimidatie, terrorisme, tegenstanders elimineren, persvrijheid afschaffen enz...allemaal gebeurd op de Krim, waar zelfs pro-Russen nu zeggen we willen terug naar Oekraiene..te lezen overal in MSM en ook alternatieve mediawebsites. Maar dit blogje blijft keihard volhouden een andere waarheid te bezitten...zeker ook ervan overtuigd dat Ebola een biologisch wapen is om zo bevolkingsreductie te krijgen?? Terwijl een ziekte als malaria per dag 4 a 5 keer zoveel dodelijke slachtoffers maakt als Ebola....Mislukte journalisten die omgekocht worden(lees de verleiding van vrouwen, drugs, geld enz niet kunnen weerstaan), daarvoor ontslagen worden en die vervolgens hard roepen dat de hele MSM omgekocht is...
  Wat nog het ergste is, jullie komen nooit met iets positiefs!!! Alleen maar oorlogsdreiging (liefst met WO3 of WO4 dreiging) enz....Ok, jouw bloemetjes verhaal is leuk en positief, maar het heeft totaal niks van doen met oekraiene, het is een leuk reisverhaal, zoals een Micha Kat ook lurkend aan een Guinness bralt dat de wereld nu toch echt voor de 5 miljoenste keer vergaat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar stiekem is dit toch je favoriete blog, waar of niet? Geef dat nou ook eens een keer toe.

   Verwijderen
 18. The German Federation of Publisters' believes it has a case, though. Never were German journalists up for sale. The most that a member would agree to would be a leasing agreement for its journalists, they claim.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hier nog meer over de verbanden tussen -in dit geval dan- Duitse journalisten en de VS https://www.youtube.com/watch?v=bP60qo6kuCg&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen