maandag 13 oktober 2014

Geloofwaardigheid Frankfurter Algemeiner Zeitung (FAZ) in het geding

Udo Ulfkotte heeft jarenlang bij de Frankfurter Algemeiner Zeitung (FAZ) gewerkt. Hij kent dus als geen ander de praktijken van dit medium. Hij steekt direct de hand in eigen boezem: Hij heeft zich ook laten verleiden. Door snoepreisjes en andere tractaties, heeft hij zijn journalistieke onafhankelijkheid en integriteit niet zo nauw meer genomen. Hij bekent in zijn boek openlijk schuld en legt de praktijken bloot die dit ogenschijnlijke "onkreukbare vlaggeschip" van "Duitse kwaliteitspers", zeg maar "Europese kwaliteitspers", er op na houdt.Het is niet alleen het boek van Ulfkotte zelf dat de poten onder de geloofwaardigheid van het "vlaggeschip" wegzaagt. De reacties van het concern, het totale zwijgen en de manier van reageren op het telefoontje van Micha Kat (een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking), maken dat ze de vlek nog verder inwrijven.

Enkele passages van de zeer lezenswaardige website die Propagandaschau over het boek van Ulfkotte:Ulfkotte beginnt das Buch mit seinen ganz persönlichen Erlebnissen bei der FAZ und anderen Medienhäusern. Von kostenlosen Luxusreisen auf Einladung des Sultans von Oman, verlängerten Wochenenden in der Villa der Konrad-Adenauer-Stiftung am Comer See, über seine enge Zusammenarbeit mit dem Bundesnachrichtendienst (BND), der Vergabe “renommierter Journalistenpreise”, bis hin zur Verleihung der Ehrenbürgerschaft von Oklahoma, die ihm diskret vom German Marshall Fund of the United States vermittelt wurde. Dabei beschreibt Ulfkotte ganz konkret, wie er in ein immer engmaschigeres Netz aus Abhängigkeiten geraten ist, und wie dies seinen Journalismus beeinflusst hat: “Ich selbst, der Autor dieses Buches, war ein Täter. Rückblickend war ich korrupt, habe manipuliert und desinformiert.” Auch ehemalige Kollegen Ulfkottes bekommen ihr Fett weg: Nicht um diese zu verleumden, sondern weil dies im öffentlichen Interesse erforderlich sei, wie Ulfkotte schreibt.

Im kurzen zweiten Kapitel zeigt Ulfkotte anhand einiger Beispiele, wie Medien mittels “verbalen Täuschungstricks” beliebte Personen unbeliebt und unbeliebte Themen beliebt machen können. Die Meinung einer (zumeist elitären) Minderheit wird so als Meinung der Mehrheit ausgegeben, und Ansichten der Mehrheit können als abwegige Ideen einiger weniger dargestellt werden. Dadurch wird eine Schweigespirale in Gang gesetzt, bei der sich die Menschen nicht mehr getrauen, der vermeintlichen Mehrheitsmeinung zu widersprechen. Ulfkotte legt in diesem Zusammenhang auch seine eigene Sicht auf die europäische Finanz-, Migrations- und Sozialpolitik dar.

Im dritten Kapitel, dem Hauptteil des Buches, geht Ulfkotte dann auf die deutschen Alpha-Journalisten und ihre “klebrig-filzige Nähe zu Elitenorganisationen” ein. Der Atlantikbrücke, der Trilateralen Kommission und den Bilderbergern sind eigene Unterkapitel gewidmet, in denen sich Ulfkotte auf die Forschungsarbeiten von Uwe Krüger (“Meinungsmacht”) und einiger anderer Autoren bezieht, aber auch eigene Beobachtungen und Gespräche mit Kollegen schildert, die in diesen Organisationen mitgewirkt haben. Die wesentlichen Namen und Verflechtungen werden tabellarisch dargestellt. Ulfkotte zeigt präzis auf, wie über diese zumeist transatlantisch ausgerichteten Strukturen in der Vergangenheit Angriffskriege medial vorbereitet und negative Kriegsfolgen — etwa Gesundheitsschäden durch Uranmunition — medial heruntergespielt wurden. Ein Blick ins Innere der BILD-Zeitung und auf die Wirkungsweise moderner PR-Büros runden dieses Kapitel ab.

Kat probeert een reactie te krijgen van Frankfurter Algemeiner op het boek van Udi Ulfkotte. Echter na 16 minuten van noeste arbeid is het reactiepijl van FAZ nog nihil.

41 opmerkingen:

 1. Het zegt genoeg dat jullie "journalisten" als Micha Kat en Udo Ulfkotte serieus nemen....dan moet je toch wel heel erg wanhopig zijn, enorm depressief en een heel negatief zelfbeeld hebben! Anders weet je dat die idioten niet serieus te nemen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom zouden ze überhaupt aan een zogenaamde "journalist" a la Micha Kat verantwoording af moeten leggen over wat een voormalig journalist van hen in een boek heeft geschreven?? Ze MOGEN er iets van vinden, ze MOGEN commentaar geven, het HOEFT niet!! Maar dat is altijd bij die plottertjes he, die DENKEN alles te weten en als ze iets niet weten en ze krijgen niet het gewenste antwoord is het meteen een complot. Zo simpel die hersentjes, het is bijna aandoenlijk. Altijd denken ze dat er machten hun bespieden, hun willen vermoorden en zo omdat ze alles weten maar in feite gebeurt er niks nakkes nada...ze willen nog iets van hun leven maken, al is het maar fantaserend en wel, anders kickt de realiteit in en willen ze gelijk gillend naar het gekkenhuis.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een moedig man deze Udo Ulfkotte. Duidelijk is hiermee dat er niet een grote landelijke krant (of TV) te vertrouwen is (maar dat wisten we al). Maar ook weet hij, omdat hij uit de school klapt, dat zijn leven niet meer zeker is. Dat hij al een paar hartaanvallen heeft gehad en hij geen kinderen heeft, heeft bij hem de doorslag gegeven om zijn mond open te doen.
  Wie volgt? Ze kunnen tenslotte niet alle klokkenluiders vermoorden.

  Blik zoals verwacht houdt Gruwel zich weer niet aan zijn afspraak. Tijd om te bannen lijkt me. Anders zou je altijd nog kunnen modereren. Zou wel vervelend zijn omdat we dan niet meer snel op elkaar kunnen reageren, maar helaas moet het dan maar zo.
  Ik ben dat figuur nou toch echt wel meer dan zat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ben je dus nog erger als welke terrorist ook, als je niet eens voorstander bent van het vrije woord!! Maar het laat wederom zien wie de echte voorstanders zijn van het vermoorden van het vrije woord, die kritiek en critici willen elimineren en zich dus identificeren met de werkelijke terroristen, die geen woorden kennen maar alleen de taal van het geweld.

   Verwijderen
  2. Jeetje cruelman, ben je nou nog steeds alles aan het debunken hier? Ga toch lekker naar NU.nl!! Sukkel.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je las het toch niet?? Nou dan, niet zeuren!! Ik leef in een vrij Nederland waar ik mag reageren waar ik wil.Er zijn hier geen regels schijnbaar, want ik mag nazivriend genoemd worden en weet ik wat zonder dat er door de blogbeheerder opgetreden wordt. Wie is dan fout?? Maar nogmaals, je las mij al niet dus je hebt geen recht van spreken.

   Verwijderen
 7. Cruelman, neem nou gewoon ff dat weekverlof dat je gekregen hebt. Dan houdt jij misschien voor ons Frankfurter Algemeine, NOS en Telegraaf bij, en dan plaats je je analyses in 1 bijdrage in het weekend. Hopelijk einde discussie en dan zien we je bijdrage zaterdag of zondag. Gegroet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prima Blik, doe lekker aan censuur!! Beperk de vrijheid van meningsuiting, precies zoals de (verzonnen) NWO wil en wat Poetin wil en alle andere lieverdjes die het zogenaamd "goed" met de bevolking voorhebben. Censuur is goed, beperk kritiek,ach, reduceer het tot 0!! Veel beter, een blog met alleen ja knikkers en 0,0 aan kritiek!! Als de lezertjes en reaguurders er niet tegen kunnen dan elimineren we de criticus toch gewoon?? Dat zijn nazi-paktijken, die wilden ook geen kritiek en elimineerden dus elke man/vrouw die kritiek op hen had. Maar ga vooral je gang Blik, laat zien dat je je lezers geen kritiek gunt, dat je iedereen elimineert die een ander geluid heeft/brengt. Het laat meteen het ware gezicht van dit blog en haar reageerders zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gruwel, je levert helamaal geen kritiek, was maar waar. Je hebt alleen smerige insinuaties en niets, total niets van jouw gezwets heeft ook maar enige onderbouwing. We zijn je zat Griezel. Heb je niet gemerkt dat je nog nooit enige bijval, van wie dan ook, hebt gehad. Waar zijn jouw medestanders?. Ja, de andere AIVD ratten. Ga je commentaar in de Telegraaf lezen, jouw clubblad.

   Verwijderen
  2. Nee van jou hebben we ooit een bijdrage van formaat gezien wil je zeggen. Het ene na het andere complotgebral, totaal niet gestaafd met bewijs en alleen bedoeld om de nabestaanden van MH17 en ieder ander uit de tent te lokken en te beledigen en ruzie te zoeken. Daarbij Telegraaf?? Flutblad!! En het feit dat je nog steeds denkt dat ik AIVD betaald wordt laat mij zien jou als complotter totaal niet serieus te nemen!! Ik ben jou ook zat maar ga dat niet hier roepen. Wil gewoon een discussie. En wat ik hier zie; niemand wil een discussie. Jij niet, Dawg niet, Blik niet, SDR doet tenminste nog een poging, maar voor de rest is het elkaar nablaten en elkaar dom vol blaffen met desinfo. JULLIE worden gehersenspoeld, niet ik! En hoe vaak ik de vredespijp aanreik, hij wordt consequent geweigerd. Jullie nemen niet eens de moeite om die aan te reiken want kritiek willen jullie niet. Dat is aan alles te merken!! Maar het is goed, laat nogmaals zien wie de echte nazi's zijn!! En dat ben ik dus echt niet...

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Prima, zal ik ook doen. Ik ontken ook niet dat de VS gelogen heeft in het verleden om een oorlog te starten, zoals met de WMD in Irak. In feite wou zoontje Bush afmaken wat zijn vader niet lukte, en hij nam elke leugen of aanleiding aan om dat te gaan doen. We zijn daar niet bepaald vreedzamer van geworden in de wereld omdat dat 1 van de pijlers is van het moslim-extremisme. Dat Hoessein moest verdwijnen waren velen het over eens, zowel in de moslimwereld als in het westen. Dat had ook anders gekund, met eerlijkheid door te zeggen wat hij doet kan niet. Special Forces Unit erop af sturen, Saddam vermoorden of gevangen nemen en klaar. Dan VN erop en was het ook goed geweest en minder gewelddadig. Geef ik jou en iedereen die daar voorstander van is 100% gelijk in. Maar de EU/VS/NAVO zitten absoluut niet te wachten op een confrontatie met Rusland om zo een oorlog met hun te krijgen. Verre van juist!! De opkomst van IS was en is altijd de ergste strijd, en men hoopt nu eigenlijk met Rusland een goeie partner te krijgen in die strijd met IS. Waarom denk je dat er alleen maar sancties zijn genomen?? En nogmaals, er zijn geen NAVO troepen en/of wapens in oekraiene, maar wel (zelfs door Poetin toegegeven) Russische wapens en troepen in Oost Oekraiene. Alleen noemt Poetin ze "vrijwilligers". Tuurlijk, en de Sint deelt mitrailleurs uit daar. Maar jullie blijven categorisch ontkennen dat dat plaatsvind. DAAR maak ik me kwaad over. JULLIE keuren dus het neermaaien van onschuldige burgers goed door deze milities. Ze trekken zich terug tussen de onschuldige bevolking (Hamas-techniek) en dus mag ik ze terroristen noemen. Het Oekraïense leger wil hen uitschakelen en moet dit dus helaas doen met "collateral damage". Zij maken hier tenminste nog excuses voor, de sepa's doen dit niet. ZE maken zelf enorm veel slachtoffers en geven dan laf de schuld aan de anderen. Ook al zegt de lokale bevolking dat ze de sepa's moe zijn, ze er niks mee te maken willen hebben, jullie blijven hier vrolijk hun steunen en hun leiders verheerlijken. Dat kan en mag niet, en als jullie een beetje na zouden kunnen denken dan deden jullie dat ook niet. Ik ben kritisch tegenover EN de sepa's, en Kiev, en het westen. Maar als je constant ziet dat Poetin niks maar dan ook echt niks doet om escalatie te voorkomen, er wel ineens tanks en BUK's bij de sepa's staan en er een constante aanvoer van nieuwe wapens en troepen is dan KAN het niet anders als dat Rusland er achter zit. Maar de EU/VS/NAVO happen niet, leggen vooralsnog alleen sancties op en laten diplomaten volop hun werk doen in plaats van troepen te sturen....dus of jullie zijn blind of jullie kiezen weloverwogen voor de agressor en de ware terroristen. Prima maar ga dan niet lopen miepen als iemand hier jullie er kritisch op aanspreekt.

   Verwijderen
  5. Zeer lezenswaardig idd en ook totale bullshit. Tenminste als je geen republikein bent. Republikeinen geloven nog in hun oliedollar en oorlog als zijnde handel, de Democraten willen juist hun focus op binnenlandse politiek en slechts beperkte buitenlandse inmenging. Kun je meteen zien nadat Obama president werd. Maar hij werd vanaf het begin duidelijk dwarsgezeten door de Republikeinen die hun "supernatie-verhaal" overeind willen houden, ten koste van alles!! Natuurlijk kun je niet alles ophangen aan de Republikeinen maar zij zijn wel de drijfveer achter de gewelddadige politiek om olie en dergelijke te veroveren. Nu er een Democratische president is die vooral zich wil bezighouden met eerst de rotzooi thuis opruimen is een doorn in het oog van deze oorlogszuchtige Republikeinen. Zij willen de oorlogs- en oliemachine draaiend blijven houden, ten koste van alles. Zij zijn ook opgevoed met de Koude Oorlog en zien in Rusland nog steeds "de Sovjetvijand". Het feit dat Obama nu juist zegt het is een EU-probleem omdat het in het begin ging om EU-verdragen is juist een goed teken. De EU weet dat oorlog met Rusland in niemands belang is dus besloot men tot diplomatie en sancties, die na MH17 zijn verzwaard. Rusland heeft met "Sovjetkind" en zeer eigenwijze Poetin een president die er niet voor het volk is maar voor de oligarchen en maffia. Hij is nog aanhanger van het verhaaltje "1 sterke leider voor het slaafse volk", wat de Sovjet gedachte was/is. Dat idee is achterhaald en werkt niet meer in de snel veranderende wereld. Maar Poetin kan niet meer terug met zijn harde hand regeren, hij zal en moet het Westen trotseren. Krabbelt hij terug dan zijn er de oligarchen en maffia-groepen die hem levend verslinden en laten vervangen voor een andere trekpop. Poetin weet dat en gaat dan liever eigenwijs keihard ten onder, zelfs als dat oorlog betekent dan dat hij afgemaakt wordt in zijn "kring van vrienden".

   Verwijderen
  6. Ja maar daar gaat dus ook je hele oorlogsverhaal mank. De VS dwingt niemand tot oorlog, de EU niet en Nederland niet. Ze hebben het over een "sterk veranderende relatie" en "terugkeer naar de Koude Oorlog". Dat klopt op zich wel, maar er wordt nergens keihard tot oorlog opgeroepen. Men beperkt zich sancties, diplomatie en onderzoek. Het heeft totaal niks met het dollar/BRIC verhaal te maken. Beide zijn namelijk gedoemd om te mislukken, de economie EN de mensen veranderen dusdanig snel dat de oude mastodonten in het bankwezen en bedrijfsleven zich al openlijk afvragen wat er NA dit economisch stelsel komt. Dus dat is een verhaal wat al langer speelt en niks te maken heeft met MH17 of de opgelopen spanningen. Wat dat betreft zie jij spoken waar ze er niet zijn. Als het er al ergens mee te maken heeft zal dat miniem zijn. Rusland en China kunnen beiden geen deuk in een pakje boter slaan zonder afhankelijk te zijn van de VS en EU en ze weten dat ook verdomde goed. Wat dat betreft heeft de Oekraiene crisis en MH17 meer schade gebracht dan goed. Men was juist op de goede weg, VS/EU/NAVO en Rusland hielden al gezamenlijke oefeningen, economische banden werden aangetrokken (EU had ook handelsverdragen met Moskou klaarliggen na Kiev) Maar Poetin wil nu eenmaal zijn groot Russisch Rijk, oftewel een afgeslankte Sovjet Unie en krijgt dat maar niet voor elkaar, wat hij ook doet. Slachtoffers: Vooral de Russen zelf....en die zullen Poetin vroeg of laat ook aanpakken...

   Verwijderen
  7. Je hebt het hele verhaal gemist van enorme corruptie, onderwereld=bovenwereld en maffia die in de politiek zit en vice versa?? Fijne jongen die jij bewondert. De petrodollar is al lang dood, Obama heeft dat als enige door. Maar de Republikeinen doen er alles aan om die petrodollar nog in leven te houden...Human rights zijn in de ogen van Obama dan ook echt Human Rights. Alleen zijn jullie hier verblind door het rad wat Poetin draait voor ieders ogen...hij is juist de grote player in het geheel en profiteert van de geo-politiek die er nu is. Waarom denk je dat hij en ik zeg een Turkije zo stil zijn rond IS?? Omdat het hun "broeders" zijn, klaar om de EU/VS bezig te houden zodat zij hun slag kunnen slaan. De BRIC kan namelijk alleen overleven en de Dollar overnemen bij genoeg destabilisatie in de wereld. Nou en wie zijn de grootste spelers qua destabilisatie?? Juist, de Russen en IS. De hele wereld wil geen WO3 met Rusland en op een te machtige IS zit ook niemand te wachten...wat doen ze dus?? Overal extra olie op het vuur gooien om de welwillenden bezig te houden en ondertussen alles te ondermijnen...Complottheorie?? Nee hoor, heel overduidelijk als je de juiste verhoudingen ziet en het geld volgt...en het daarbij behorende geweld. Rusland speelt in zijn eentje good cop,bad cop, door de ene dag te zeggen wij trekken onze troepen terug om ze vervolgens bij een vage grens weer in Oekraiene te droppen. Duizenden Russen zijn al gesneuveld, alleen de wereld mag het niet weten. Toeval?? Nee...Maar goed, jullie weten alles zo goed, leg mij het maar uit...

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  12. De discussie met jou geef ik op, simpelweg omdat jij niks aanneemt, ook niet met bronnen komt, er op los verzint, zelfs in deze antwoorden. Je verheerlijkt dictators en terroristen, noemt het ok dat de sepa´s zich verschuilen tussen de bevolking en daardoor schuldig zijn aan burgerdoden enz....met dat soort mensen wil ik niet geassocieerd worden laat staan een discussie aangaan. Daarnaast lieg je dat het gedrukt staat over bepaalde uitspraken van mij die ik wel en-of niet gedaan heb...met leugenaars praat ik al helemaal niet. Wat dat betreft ben je nog erger als een terroristenverdediger, je praat het namelijk helemaal goed en neemt niet eens de moeite om bepaalde dingen te verbloemen. Prima, maar dan ben je mij afgeschreven als zijnde mens. Want je vind het dus prima dat er mensen vermoord worden, dictators beschermd enz....weet ik wat voor vlees ik in de kuip heb en dat dit een discussie gaat worden waar bij jij niks van mij aanneemt en ik niks van jou. Met dit verschil dat ik nog de waarheid spreek en jij hier glashard liegt en dat nog leuk vind ook als ik bepaalde stukken lees. Prima jochie, zijn wij uitgepraat. Laat zien dat jij niks van de gehele situatie snapt en alleen maar uit bent op geweld, dood en verderf. En zelfs dat mag in een vrij Nederland, maar dan houdt het gesprek bij deze op. Het ga je goed SDR. Heb me enorm vergist in je, had gehoopt dat er met jou wel te discussieren viel. Maar als je gewoon glashard liegt, dingen verdraait, dictators en geweld verheerlijkt dan houdt het op. Het ga je goed.

   Verwijderen
  13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  14. Dit gaat me dus te ver!! SDR, je legt me woorden en dergelijke in de mond die ik niet gezegd heb hier. Dat kan iedereen hier nalezen in mijn posts. Dus Blik, bij deze bekijk ik het hier. Mensen die zelf moeten liegen en bedriegen om nog bij jou in een goed blaadje proberen te komen zijn idd bij mij niet menselijk meer. Dan ben je laag bij de grond bezig en steek je in dit geval mij een mes in mijn rug. Dat zijn dus mensen waar je mee moet oppassen en ben blij dat je hem kwijt bent Blik, dan kan er nog iets van je blog worden. Leugenaars kan en wil ik niet mee discussieren. Die er complete verhalen en dingen bijverzinnen die gewoon niet eens zijn gebeurd of gezegd!!! Prima als jij ze toelaat Blik, maar dan houd het voor mij op. Ik bedank jou voor je vertrouwen, omdat je me toch toeliet met mijn scherpe en op het randje posts, een teken dat je wel kritiek toelaat. Je zal zien als je al mijn posts terugleest en de antwoorden hierboven van SDR dat ik me terecht genaaid voel. Het zij zo. Maar het laat ook zien wat voor volk jij hier toelaat, namelijk leugenaars en lafaards die je een mes in de rug steken. Ja jou ook Blik, vroeg of laat. Ze zijn hier alleen ter eigen ego. Als morgen zou blijken dat Rusland toegeeft dat ze overal bij betrokken is, jij dit ook keurig zou vermelden hier dan steken ze jou een mes in de rug omdat het in hun ego en hun wereldje niet kan. Dan maken ze jou af met leugens en bedrog, net zoals ze nu met mij doen...ik laat dat niet met mij gebeuren en hou de eer aan mezelf. Jammer nu ik net met Dawg wat meer respectvoller ging discussieren met argumenten over en weer. Maar het ga jullie allemaal goed, ik heb geen wrok. Dat ik sommigen van jullie beesten noem is omdat, en ook dat staat er voor het nageslacht zwart op wit, jullie je hier openlijk associeren en identificeren met terroristen. En dat kan en wil ik niet. Maar me dan afmaken met leugens en bedrog is het laagste wat je kan doen, maar het zij zo. Het laat SDRs ware gezicht zien....

   Verwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meer over het boek van Ulfkotte http://www.nachdenkseiten.de/?p=23539

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @OSCE_SMM Het officiele twitter account van de OVSE in Oekraiene staat ons niet toe hen te volgen. Ze hebben zo'n 6.000 volgers, maar Blik blijkbaar liever niet. Ondanks dat ik me niet kan herinneren hen ooit iets getwitterd te hebben... Vreemd. Terwijl het toch ook mijn waarnemers zijn, (mede) door mijzelf betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je bent echt al het voorbeeld van een gehersenspoelde complotter die zijn hersens al niet meer op een rijtje heeft met je bralantwoorden. Steeds maar schelden, niks onderbouwen, kritiek weerleggen waarom zou je??> enz enz....Dus Dawg, als jij geen vrij woord wil en je je laat beknotten, ga je gang. Maar ik niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En het regime in Kiev -met volledige steun van IMF, EU, USA- gaat maar door met wat een heel bijzondere politiek van economische en sociale ontwikkeling genoemd kan worden... http://en.ria.ru/world/20141014/194052005/Major-Coal-Mine-Shelled-in-Southeastern-Ukraine-Energy-Company.html

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zie dat die fascist hier nog steeds de ruimte krijgt om zijn gif te spuien. De beloofde ban komt er dus blijkbaar niet.
  Voor mij de reden om niet meer de commentaren te lezen. Tot mijn spijt, want de bijdragen van SdR en Dawg zijn van een hoog niveau..
  Blik, ik zal vanaf nu alleen nog maar je artikelen lezen en zelf geen bijdragen meer leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerrit nogmaals, ik zit hier om kritiek te uiten en met jullie mee te discussieren. Niet dat jullie dat veel doen, het is meer elkaar complimenteren en weinig kritiek, veel ja knikken en elkaar op de schouder slaan. Nogmaals, prima, maar dan is het geen open blog. Vind het jammer dat je er zo over denkt. Ik ben niet begonnen met schelden en vingerwijzen, dat waren jullie. Als gebeten honden op een beetje kritiek. Ik had en heb nog altijd respect, maar als ik nazi, fascist en weet ik wat genoemd wordt schiet ik in de verdediging, iets wat jullie ook meteen deden. Vooral jij. Jammer want een goeie discussie kan altijd, maar daar hoort ook wederzijds respect bij, en dat heb ik vanaf dag 1 niet gekregen...

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 17. Met alle respect Dawg, als je hier ligt te beweren dat MH17 bedacht, gepland en gewoon verdiend is voor die onschuldige slachtoffers dan spoor je niet echt. Dat is wat ik hier lees sinds ik Blik volg. Oke, iedereen heeft recht op een mening, maar sympathie voor de slachtoffers is hier nauwelijks te bekennen. En als je ook maar met 1 vingertje richting Rusland wijst dan wordt er meteen krampachtig gescholden, wordt je nazi genoemd en weet ik wat al fraais...Dus ehh, ja, ik geef toe, ik ging er met gestrekt been in omdat ik juist nogal wat fanatisme jegens Rusland ( betrokken bij de oorlog en wellicht betrokken bij MH17) hier tegenkom en nauwelijks sympathie met de slachtoffers. Dan maak je mij pissig en ik denk heel veel mensen die hier komen, en dan heb je aan mij nog een vriendelijk iemand. Iemand anders had jullie allang aangegeven bij de recherche of deze site platgelegd of plat laten leggen. Dus kunnen jullie mijn standpunt dan ook begrijpen?? Maar dat werd vanaf dag 1 niet gedaan, nee hoor, ik werd meteen nazi genoemd enz...heb al zo vaak gezegd, ook al ontkennen jullie, maar lees de posts er maar op na, dat er meerdere partijen in dit conflict zijn en ik voor niemand mijn hand in het vuur zou willen steken. Maar ik wel eerder partijen geloof die door hun daden laten zien enigszins vertrouwen te wekken dan een partij zoals Rusland die doelbewust alles deed om de sepa's NIET af te remmen, ze juist STEUNDEN met wapens en al en onwettig de Krim innam. Daden die nou niet bepaald vertrouwen inboezemen....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die Krim is volgens een redelijk legaal referendum gewoon overgegaan. Veel democratischer, vreedzamer en beter kun je veranderingen niet teweegbrengen. Laten we blij zijn dat het daar (relatief) rustig is. In rusland spreken ze over hereniging. In het westen enkel over annexatie, net als in oekraiene. Geeft precies aan waar de nederlandse media staat. Niet in het midden, waar het zou horen te staan, maar aan de kant van een uiterst dubieus Oekraiens terreur-regime. Ja, terreur regime, denk alleen maar aan Odessa.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oke, denk aan MH17, massagraven waarbij eerst de sepa's Kiev de schuld gaven en later de lokale bevolking zei dat het de sepa's waren..., Russen die vrijwillig of niet meevechten aan sepa-zijde, die wapens, tanks meebrengen enz...Dat referendum was een totale farce!! Oekraieners en Krim tartaren boycotten dat referendum omdat de uitslag al van tevoren vast stond, er geen onafhankelijke waarnemers waren, soldaten IN het stemhokje nog even "stemadvies" kwamen geven, Russische legerhelikopters demonstratief als "steuntje in de rug" over het eiland vlogen om toch maar vooral te laten weten wie er de baas was enz...intimidatie, terrorisme, tegenstanders elimineren, persvrijheid afschaffen enz...allemaal gebeurd op de Krim, waar zelfs pro-Russen nu zeggen we willen terug naar Oekraiene..te lezen overal in MSM en ook alternatieve mediawebsites. Maar dit blogje blijft keihard volhouden een andere waarheid te bezitten...zeker ook ervan overtuigd dat Ebola een biologisch wapen is om zo bevolkingsreductie te krijgen?? Terwijl een ziekte als malaria per dag 4 a 5 keer zoveel dodelijke slachtoffers maakt als Ebola....Mislukte journalisten die omgekocht worden(lees de verleiding van vrouwen, drugs, geld enz niet kunnen weerstaan), daarvoor ontslagen worden en die vervolgens hard roepen dat de hele MSM omgekocht is...
  Wat nog het ergste is, jullie komen nooit met iets positiefs!!! Alleen maar oorlogsdreiging (liefst met WO3 of WO4 dreiging) enz....Ok, jouw bloemetjes verhaal is leuk en positief, maar het heeft totaal niks van doen met oekraiene, het is een leuk reisverhaal, zoals een Micha Kat ook lurkend aan een Guinness bralt dat de wereld nu toch echt voor de 5 miljoenste keer vergaat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar stiekem is dit toch je favoriete blog, waar of niet? Geef dat nou ook eens een keer toe.

   Verwijderen
 20. Hier nog meer over de verbanden tussen -in dit geval dan- Duitse journalisten en de VS https://www.youtube.com/watch?v=bP60qo6kuCg&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen