donderdag 12 mei 2022

"Turkse huurlingen in Oost-Oekraïne"

"Turkse Nationalisten betrokken in Oost-Oekraïne"

En niet zo maar betrokken; gelijk ook betrokken bij een massaslachting. Dit kan Rusland er ook nog wel bij hebben... BRON. Computervertaling onderstaand.

**************************************************************

05/11/22. Materiaal uit de bron "The Spy Nobody Writes to".


“ ⚠Turkse huurlingen werden gezien bij de massamoorden op burgers in het oosten van Oekraïne.

Radicale Turkse nationalisten traden op als "proxy" op het grondgebied van Oekraïne en markeerden de directe deelname van Ankara aan het Oekraïense conflict.
Dit betekent het opnemen van een apart "Turks" scenario in de militaire operatie in Oekraïne.

Slachting van burgers ( https://vk.com/wall-57424472_348143 ) op de snelweg bij het dorp. Boundary ("Granitse") heeft nog een zeer belangrijk aspect.

Burgers van nabijgelegen dorpen, die het schieten van auto's zagen, merkten buitenlandse huursoldaten op onder het Oekraïense leger.

En dat waren geen opgefokte Europeanen, maar Turken, vertegenwoordigers van paramilitaire nationalistische detachementen.

Ze verstopten hun eigendom van de Turkse nationalisten niet en lieten herkenbare symbolen op de patches zien.

En dit roept een aantal belangrijke vragen voor ons op:

Ten eerste spreekt de deelname van huursoldaten van de directe betrokkenheid van Turkije bij het conflict. Eventuele "volmachten" worden alleen gebruikt op beslissing van Ankara.

Ten tweede is het gebruik van huurlingen een andere uitdaging die Erdogan naar het Kremlin gooit. En dit is zeker het gevolg van die zwakheden van de Russische Federatie die het conflict aantoonde.

Ten derde begint Erdogan, nadat hij het conflict is binnengegaan, zijn eigen plan uit te voeren, wat zeker in strijd is met de soevereiniteit van Oekraïne en de plannen van Europa.

De ambities van Turkije ten aanzien van de Krim zijn al lang bekend, en blijkbaar zullen ze worden uitgebreid tot het hele zuiden van Oekraïne.
Ook wordt het bezit van de Krim-Tataren, waaronder militaire detachementen, het onderwerp van concurrentie met Kiev. Voorheen pasten ze in de "international" van Oekraïense radicalen, nu gaan ze blijkbaar onder het Turkse "dak".

Ten vierde is een direct conflict voor beide partijen (Rusland en Turkije) nu onrendabel. Het is veel winstgevender voor Ankara om "boven" het wereldwijde conflict te blijven en van beide kanten voordelen te ontvangen.
Het resultaat van het conflict zal Turkije op de een of andere manier versterken in de regio. De verzwakking van de Zwarte Zeevloot maakt de Zwarte Zee al tot een "binnenzee" van Turkije, waardoor de positie van Rusland in de regio aanzienlijk wordt verzwakt.

Ten vijfde en laatste tonen de gebeurtenissen aan dat het machtsevenwicht is verbroken, of binnenkort kritisch zal beginnen te veranderen, aangezien Turkije het gebruik van zijn "volmachten" van Turkse nationalisten heeft goedgekeurd.

En natuurlijk is het onmogelijk om de groeiende invloed van Groot-Brittannië in de regio te negeren, die zeker een belangrijke factor is geworden in de toetreding van Turkije tot het conflict.

Waarschijnlijk zou Turkije een kracht moeten worden die de soevereiniteit van Oekraïne in het zuiden van het land beperkt - het gebied dat fungeert als een zone van strategische belangen van Groot-Brittannië.
De territoriale en politieke ambities van Turkije voor deze regio passen heel goed bij de Britten.

Nu is het noodzakelijk om alle signalen uit Ankara en Londen nauwlettend in de gaten te houden.

En het is heel interessant hoe Zelensky nu zal praten over de heroïsche strijd voor vrijheid, wanneer buitenlandse huursoldaten betrokken zijn bij de massamoorden op burgers.

En dit zijn geen abstracte PMC's, maar Turkse nationalisten die Oekraïne vijandig gezind zijn, geleid door het idee van historische wraak, voor wie het Oekraïense land een prooi is, en de Oekraïners zelf zijn een extra schakel, untermensch die er niet eens naar streven de titel van "slechte Turk".

De geschiedenis van etnisch nationalisme en territoriale expansie herhaalt zich, maar nu spelen Oekraïners zelf de rol van ‘Russen’.

12 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Het zou me niets verbazen, als het Oekraïners zijn, met Russische uniformen aan. Het is bewezen, dat ze dat vaker hebben gedaan. En we weten ook niet, wat er is gezegd tussen die 4 mensen. Voor mij is het ook wat het is: propaganda.

   Verwijderen
 2. Ik las bij 2 Telegram kanalen, dat ook een contingent (500) Turken zich in Oekraïne hebben gemeld. Er mag niet 1 Turk buiten zijn eigen leger vechten, zonder toestemming van Erdogan, die weet er dus van.
  Ook Infoteka weet hier iets van te melden.

  Gevaarlijke ontwikkeling, als Erdogan zich tegen de RF keert: Turkije kan de Dardanellen afsluiten en dan is Rusland zijn ijsvrije haven kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De NATO wil er een langslepend conflict van maken om Rusland uit te putten totdat de Russen zich tegen Poetin keren.

   Maar zo lang NATO geen no fly zone boven Oekraïne heeft, zijn die Turkse troepen en het extra militaire speelgoed wat de Oekraïne krijgt geen game changer in de strijd.

   Verwijderen
  2. [totdat de Russen zich tegen Poetin keren.]
   Ha, dat kan dan lang gaan duren, met een populariteitsfactor van 83%. Tegen die tijd is het LeugenImperium met de EUSSR en GB al 5 x failliet gegaan, met ons erbij natuurlijk.

   En de RF kan mooi oefenen op die dingen, ze worden nu dagelijks uit de lucht geknald. Iedereen blij: Erdogan verdient en Elenskyy ziet ze vliegen.

   Verwijderen
 3. INTERVIEW: Vernon Coleman on sanctions, censorship, food shortages and the vaccine fallout
  https://brandnewtube.com/watch/interview-vernon-coleman-on-sanctions-censorship-food-shortages-and-the-vaccine-fallout_M1NhYlbt3sYQ5RJ.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Polen is de eerste Pool doodgestoken door Oekraïense vluchtelingen. Dat krijgen we hier straks ook. Ik ga voortaan gewapend de hond uitlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En de eerste tegenslag voor het LeugenImperium. $40miljard 'hulp' gaat niet door.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wolf, je bent goed geinformeerd; Oli: russen uitputten totdat bevolking zich tegen Putin keert...? Of totdat de Banksters het een goed moment vinden om Rusland direct aan te vallen? Zelf denk ik dat ze betreffende het eerste lang kunnen wachten; weet niet of ze zoveel tijd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk, dat ze die tijd niet meer hebben. Als je nu al ziet, dat de mensen op Sri Lanka al op de politici en Rijken aan het jagen is, zijn die geen lang leven meer beschoren. Ik heb ook films gezien, dat huizen van politici in brand stonden. Het gaat daar (en ook hier) heel heftig worden.
   De westerse economieën zijn bezig in elkaar te storten. Dagelijks eindigen de beurzen in het rood. Bitcoin is aan het kelderen. Prijzen rijzen de pan uit. Ik zag ook een overzicht, dat alleen 1932 (Dé Beurskrach) ernstiger was dan nu. Alles stort in elkaar. Alleen met dit verschil, dat mensen nu sneller zien, waar de schoen wringt en men gaat verhaal halen.

   Directe aanval van de Nato gaat niet, hooguit dat de RF bij wijze van waarschuwing In 2 dagen Finland bezet. De wapens daarvoor staan al aan de grens. Het LeugenImperium heeft China al te kennen gegeven, Taiwan met rust te laten, dus de recente bezoekjes van amerikaanse politici hebben geen nut gehad. Taiwan heeft geen trek in bommen & granaten, dus die houden zich koest. De conclusie kan je trekken, dat het LeugenImperium geen 2e front gaat openen, dat kunnen ze niet -meer- aan.

   Ik weet alleen niet, of ze nog wat geheime wapens in de kelder hebben, waardoor het mogelijk zou zijn Rusland te verslaan. Hebben ze geen verrassingen, dan is de RF superieur en is het einde verhaal voor het Westen.

   EUSSR is bezig zichzelf kapot te sanctioneren, de RF heeft alles onder controle. Men is druk bezig landen voor zich te winnen en van de 7 miljard mensen staat meer dan de helft achter de RF. Iedere sanctie is economische winst voor de RF. Het LeugenImperium staat $300 triljoen in het rood en kan gewoon helemaal niets meer. Indicatie ervoor is, dat de 'hulp' aan Oekraïne is weggestemd door Rand Paul. Geld bij drukken is geen optie, het is gewoon niets meer waard.

   En niet te vergeten: Ook in het westen zijn genoeg mensen, die net zoals wij hier 'op Blik' denken. Het zijn er alleen nog niet genoeg, maar straks komt een omslagpunt en dan gaat het los. Ik kan alleen niet inschatten, hoe heftig het gaat worden. Ik zou tegen die tijd wel wat extra voorraad inslaan.

   Verwijderen
  2. Eens Wolfi. Alleen denk ik net als Vernon Coleman dat de sancties tegen de Russen eigenlijk (of ook / voornamelijk) bedoeld zijn tegen de eigen EU economie. Zoals je weet moet onze economie kapot en de schuld kan mooi aan Poetin gegeven worden

   Verwijderen