donderdag 26 mei 2022

"26 Mei 2014, de dag die ons veranderd heeft."

26-05-22. Opmerking van journalisten. BRON. Onderstaand computervertaling.


"Een tragische dag... 26 mei 2014 is de eerste dag dat de telefoonverbinding in Donetsk tot het uiterste werd verhit, omdat sommigen op zoek waren naar geliefden, anderen waarschuwden voor gevaar, anderen meewerkten om niet te sterven. De dag dat veel levens verdeeld in "voor" en "na", want nu zijn we anders. Wie is er vertrokken, wie is gebleven en iemand is overleden - alles is voor iedereen veranderd, het is anders geworden.
We leefden en wisten niet dat ze ons zouden doden... Precies 8 jaar geleden, op 26 mei 2014 om 13:20 uur, werd de stad aangevallen door Oekraïense gevechtsvliegtuigen. Su-25's en een paar MiG-29's werkten in Donetsk. Daarna werkten vier Mi-24's en landde een aanvalsmacht vanaf de Mi-8. Kiev Prospekt zat onder het bloed. De gevechten begonnen in het gebied van de luchthaven van Donetsk en de Putilov-brug. Het gebied van het treinstation van de vredige stad werd ook onderworpen aan beschietingen. Rookkolommen stegen de een na de ander op, het geschreeuw van vluchtende mensen werd gehoord ... en het gebeurde allemaal als in een droom ....
De mobilisatie van al het medisch personeel werd aangekondigd. De slachtoffers van deze verschrikkelijke dag waren 40 mensen in de leeftijd van 17 tot 67 jaar. En dat was nog maar het begin... Het begin van de hel, waar je helaas aan went.
Dus de oorlog kwam naar Donetsk. De stad begon te leren overleven. Wen aan explosies, dood, vernietiging en verlies. Donetsk begon te wennen aan de oorlog...

"Die dag stonden we met de video-editor Lekha in de rookkamer van ons kantoor.
13e verdieping. Donetsk in één oogopslag. We
zagen deze draaischijven en de eerste luchtaanval op de stad
.
Op
die dag had het aantal slachtoffers in Donetsk al de tientallen bereikt.
Een verschrikkelijke dag "

Laten we de nagedachtenis eren van degenen die onschuldig zijn omgekomen in deze stomme maar bloedige oorlog...".

26 Mei. De dag die ons veranderd heeft.

26-05-22. Notitie van Irina Zavgorodnaya. BRON en onderstaand computervertaling.

"We moeten niet vergeten. We herinneren ons ... De verschrikkelijke tragedie die zich op 26 mei 2014 op de luchthaven van Donetsk heeft voorgedaan, mag niet worden vergeten. Het is misdadig om erover te zwijgen. De dode Russische soldaten, de eerste helden die vielen in de strijd om Nieuw Rusland, verdienen gezegende herinnering echtgenotes, broers en zussen - lage buiging en condoleances

Het Russische volk, niet alleen in Donbass, zou moeten weten wat er werkelijk is gebeurd op die hete meidag in Donetsk. Elk van de strijders, die werkelijk op wonderbaarlijke wijze overleefden, die uit de sterfelijke hel van verraad kwamen, zal nog steeds zijn woord zeggen, zich elke minuut herinnerend van de strijd en de weg vanaf het vliegveld, die de weg van de dood is geworden. Iedereen die, door de wil van het lot, betrokken was bij de tragische gebeurtenis van die dag, zal eraan toevoegen ...
Op 25 mei 2014 werd een drukbezochte zondagsbijeenkomst gehouden op het centrale plein van de stad, het Lenin-plein. De Russische lente is in volle gang. Er waren veel mensen - niet alleen op het plein, de straten van Aptem en Chelyuskintsev waren gevuld met mensen ...

Wij, de inwoners van Donbass, geloofden in de komende historische veranderingen. Op 11 mei werd een referendum gehouden, waarbij het volk zijn wil uitsprak over soevereiniteit, zodat (zoals beloofd door de organisatoren) de volgende fase een referendum was om zich bij Rusland aan te sluiten. De wens om samen met de Krim terug te keren naar het Russische Huis was zo sterk dat er geen sprake was van de mogelijkheid om ongehoord te zijn en overgeleverd te worden aan de genade van het fascistische Oekraïne.


Donbassers, Russische vrijwilligers, die het opnemen tegen de Oekraïense agressoren van het Kiev Putsh-regime. Hartstochtelijk gesteund door de bevolking van Donbass.

1 opmerking:

 1. OT. We beginnen met humor: "German weapons are on the way". Betreffende tanks & munitie.

  Positief nieuws: "City of Moscow announces COVID-19 fines are canceled" en als je al hebt betaald, krijg je je geld terug.

  Wat discriminerend nieuws: "Prague began to hang signs "Ukrainians are not allowed to enter." Joh, hoe ken dat nah?

  Finnen worden wakker. Er zijn meer berichten gezien, dat de race nog lang niet gelopen is. Ineens vinden Zweden en Finland de argumenten van de heer Erdogan zéér steekhoudend en gaan onderzoeken, wat ze eraan kunnen doen.
  Men trapt al op de rem en de draai gaat ongetwijfeld spoedig komen.

  Lest best: Allereerst was Israel bij het begin van de operatie in UKR bereid te bemiddelen tussen de strijdende partijen. Een tijdje geleden vernamen wij, dat een Israelische rabbi 100 man Israelies zo gek had gekregen, om voor Oekraïne te gaan vechten. So far, so good. Weer later vernamen wij, dat Israel wapens naar UKR zou gaan sturen.
  De RF werd die dubieuze handel van dat land zat en gaf een schot voor de boeg in Syrië. Die raket was een waarschuwing, want die werd afgevuurd zonder 'radar-lock'. Was dat wel gebeurd, dan lag de piloot nu tussen 6 plankjes. Uiteraard draait het bericht er een punt aan, dat het aan de piloot lag, dat hij heelhuids was thuisgekomen, de werkelijkheid is anders.
  Het schot voor de boeg heeft direct effect gesorteerd: leverantie gaat niet door, "want er zouden wel eens Russen kunnen sneuvelen". Goh, je meent het.

  BeantwoordenVerwijderen