dinsdag 10 mei 2022

Hebben de VS zojuist de Oekraïne gekocht?

Biden heeft de lend-lease act 2022 getekend. Wij hebben al veel geduid de laatste maanden, maar nu vragen we het onze trouwe bezoekers ons uit te leggen want voor ons is de term nieuw. Op twitter wordt het HIER uitgelegd dat de VS zojuist Oekraïne gekocht zouden hebben. Wat ons betreft: zou kunnen, maar we weten het niet. Wie weet wel wat het betekent?

Wij lazen HIER wel het volgende (computervertaling) commentaar op de lend-lease deal en die geeft weinig aanleiding tot vreugde...

05/10/22. Werkelijk.

“Een notitie van de militaire commandant Alexander Sladkov
Oekraïne ondertekende een routeblad voor het Russische ministerie van Defensie, waarin hij een verklaring aflegde over de terugkeer naar kernwapens.

Nu is de fout globaler.
Lend-Lease is de weg naar de fysieke vernietiging
van post-Oekraïne. Dit is een ramp. Voor elk groot wapen is er een krachtiger wapen.
Zodra Moskou er duidelijk niet in slaagt het Oekraïense leger het hoofd te bieden, zal over het lot van de buurman worden beslist. Er zal een enorme tragedie plaatsvinden. Maar het is beter met Oekraïne dan met Rusland.
Alleen die regio's die tijd hebben om zich bij Rusland aan te sluiten, worden gered.


En dan nog dit...

Er zitten zwaardere Amerikaanse wapens aan te komen; raketten met namen als excalibur, ballistisch, rijkwijdte van honderden kilometers, etcetera. Als die niet geëlimineerd worden voor gebruik en op Russische soldaten en burgers gaan vallen wat gaat Rusland dan doen? Wij herinneren aan iets in de trant van "plaatsen waar de beslissingen genomen worden, waaronder, Kiev...)

2 opmerkingen:

 1. Wat ik weet is dat Engeland ook hulp kreeg van de VS tijdens WO2, en dat Engeland pas een jaar of 10 geleden de laatste schulden heeft afbetaald.

  Het is een manier om de waardevolle bezittingen van een land in handen te krijgen, want je hoopt dat het zijn 'rente' of 'huur' niet kan betalen, en dan zeg je: OK, geef me dan maar de rechten op het schaliegas onder die provincie.
  Of geef me 10.000 hectare goede landbouwgrond.

  Als een 'gekke regering' schulden maakt, en een latere regering kan aantonen dat dit mafketels waren, dan wordt dat een 'odious debt' genoemd, en dan hoef je dat als land niet meer te betalen. ( De uitlener had dit kunnen voorspellen, want het was een gekke lening, en nou moet ie dus op de blaren zitten)

  Ik vermoed dat 'land -lease' dit gevaar ( voor de VS) omzeilt.
  ( Ik zuig dit grotendeels uit mijn duim / Ik meen het me te herinneren)

  Hoe het ook zij: de Oekraieners zijn straat-arm, doordat ze zo dom waren om de regering in hun land weg te geven aan de joodse criminelen.
  Gaat bij ons ook gebeuren. ( Als het al niet al 40 jaar zo is: denk aan de massa-immigratie. Wie heeft dat gewild? Welk volk wil dat uberhaupt? Denk je dat ze één land in de wereld is dat vrijwillig zijn land vol laat lopen met 25% buitenlanders ?? Geen enkel land. Zeker Turkije en Marokko niet. Maar wij wel...

  We waren bang dat Leon de Winter ons voor fascist zou uitmaken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat je begint over de Engelsen en hun tijdens WOII opgebouwde schuld bij de Amerikanen, recent pas afbetaald; hoorde vanavond dat de Sovjet Unie ook een schuld had aan de Amerikanen ivm WOII en die zou rond 1960 afbetaald zijn.

   Ook zouden de Amerikanen op 200 km van Berlijn zitten toen de Russen hun vlag hesen over de Reichstag. Toen de Amerikanen later wel aankwamen, zouden ze rechtstreeks naar de goudvoorraden gemarcheerd zijn om dit mee te nemen. Het zou ook kunnen dat de Sovjets daar wel een aantekening van hebben gemaakt als zijnde een (eerste) terugbetaling en wellicht dat zij daarom in 1960 al klaar waren en de Engelsen pas deze eeuw...?

   Wat die land-lease (of is het lend-lease??? maar land-lease klinkt logischer; lend-lease zal wel door het Russisch komen) betreft, het zal wel zoiets zijn wat je zegt: Amerikanen sturen voor 33 miljard spulletjes en daarvoor terug krijgen ze de macht (het gebruik van) over (een groot stuk van) het land,

   Verwijderen