zondag 8 mei 2022

Sovjet Unie versloeg niet enkel Nazi-Duitsland

Met meer dan 14.000 man in Hitler's leger (zie tabel onderstaand) was Nederland rijk vertegenwoordigd bij de Nazi's. Van de noord-west Europese landen was Nederland -zeker ook relatief- de grootste collaborant van Nazi-Duitsland. En de wreedste Nazi's waren die uit Hongarije, maar ook de Nederlanders staan er niet enkel qua hoeveelheid, maar ook qua wreedheid slecht op: In de buurt van Leningrad en Rzhev pleegde de Nederlandse SS-divisie "Nord-Land" wreedheden.  Rusland/de Sovjet Unie, samen met bondgenoten, hebben niet enkel Nazi-Duitsland verslagen. Rusland, met hulp van bondgenoten, heeft de Nazi's van heel Europa verslagen in de Tweede Wereldoorlog. Met uitzondering van de Serviërs en de Grieken, collaboreerde heel Europa met Hitler. Dat is wat er vandaag, 9 Mei gevierd wordt. Althans, dat vieren de Russen, maar de Amerikanen niet meer. Dat is wat Scot Ritter is opgevallen in dit Twitter-filmpje (2 minuutjes). En wat is de geschiedenis zich weer aan het herhalen, en wanneer houdt die Ost-drang in Europa nou eens een keer op? Hopelijk zeer spoedig. BRON. Onderstaand de computervertaling.

05/08/22. Opmerking van journalisten.

“ ❗LEES EN AUB ZORGVULDIG!

DAAROM ZIJN ZE IN EUROPA BANG OM DE GROTE PATRIOTTISCHE OORLOG AAN TE RAKEN: OMDAT ZE ALLEMAAL TEGEN ONS STREVEN! IEDEREEN MOET DIT WETEN! De feiten uit de geschiedenis getuigen dat in 1941 niet alleen Duitsland de USSR aanviel. De rest van Europa viel ook aan, met uitzondering van de Serviërs en Grieken. De Spaanse divisies en de Franse legioenen, de legers van Italië, Roemenië, Hongarije, Finland, delen van Tsjechoslowakije, Kroatië, enz. gingen naar de USSR Zo bestormden de Oostenrijkers het fort van Brest en werd Sebastopol bestormd door de Roemenen en Italianen . Zelfs Albanië stuurde de SS Skanderbey-divisie om te vechten in de USSR. Roemenen, Hongaren, Kroaten, Slowaken stonden te popelen om een ​​stukje van de USSR af te knijpen.


Bijna elke tweede bestuurder in Guderians tanks was een Tsjech. En ze pleegden allemaal wreedheden abrupter dan de Duitsers. Hongaarse bestraffers werden niet gevangen genomen door Sovjet-soldaten. Net als in de burgeroorlog, toen ze zich al monsters toonden. In de buurt van Leningrad en Rzhev pleegde de Nederlandse SS-divisie "Nord-Land" wreedheden. Italianen, Spanjaarden, zestigduizend Franse vrijwilligers van de SS-divisie "Karel de Grote" en veiligheids- en strafdetachementen, de Zwitsers, de Vlamingen, de Walen ... Denemarken en Spanje stuurden hun soldaten zelfs zonder een officiële oorlogsverklaring aan de Sovjet-Unie!

Met andere woorden, op het moment van de aanval, die constant het "verlies" aanvulde, in het leger van Hitler, waren er ongeveer een miljoen soldaten van de geallieerde landen van nazi-Duitsland, die nu lid zijn van de NAVO. Dit is zonder rekening te houden met de "mishandelde Kozakken" of Khiva. Het blijft een historisch feit - tot 1943 was de numerieke superioriteit in mankracht aan het Sovjet-Duitse front constant aan de kant van de staten van het fascistische blok!

Samen met hen vochten ze tegen de USSR, volledig gevormd uit verraders, of liever uit verraders van het moederland - de Litouwse, Letse en Estse SS-divisies, de SS Galicië-divisie, de Georgische, Turkestan legioenen, enz., in totaal meer dan 400 duizend medewerkers, waarvan de Oekraïners 250 duizend waren.

Ze werden niet als krijgsgevangenen beschouwd en werden na hun arrestatie voor de krijgsraad gebracht. De nationale samenstelling van krijgsgevangenen in de USSR in de periode van 1941 tot 1945 was:

Duitsers - 2.389.560 mensen,
Japanners - 639.635,
Hongaren - 513.767,
Roemenen - 187.370,
Oostenrijkers - 156.682,
Tsjechen en Slowaken - 129 977,
Polen - 60.260 ,
Italianen - 48.957,
Fransen - 23.136,
Nederlanders - 14.729,
Finnen - 2.377,
Belgen - 2.010,
Luxemburgers - 1.652,
Denen - 457,
Spanjaarden - 452,
Noren - 101,
Zweden - 72.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog steeg tot anderhalf miljoen Europeanen waren in Russische gevangenschap (exclusief Duitsers).

DAAROM VIEREN WIJ 9 MEI - DE DAG VAN DE OVERWINNING, EN IS 8 MEI - DE DAG VAN VERZOENING EN rouw. WIJ HEBBEN VERSCHILLENDE VIERMOMENTEN EN GELEGENHEDEN.Geen opmerkingen:

Een reactie posten