dinsdag 10 mei 2022

Oekraïense vrouwen wanhopig: "Onze jongens kanonnenvoer"

Het Oekraïense leger staat op het punt om afgeslacht te worden in de Donbass.

De geallieerde krachten van Rusland, Donetsk, Lugansk, Tjetjenië, hebben Popasna veroverd en dit biedt perspectief de Oekraïense opponent verder in te sluiten rond Seber-Donetsk in Donbass. De -relatief- geduldige manier van opereren van de Russen en hun bondgenoten lijkt nu zijn vruchten te gaan afwerpen met mogelijk exponentiële groei van de veroveringen en het vernietigen van de opponent.

Dat het niet goed gaat met het Oekraïense leger lijkt ook door te dringen tot het thuisfront, getuige DIT bericht + filmpje. Oekraïense vrouwen klagen dat hun mannen als kanonnenvoer dienen. Niks lijkt er te kloppen: geen uitrusting, geen opleiding, geen munitie, één doffe ellende. En het gaat met de dwang-mobilisatie waarschijnlijk ook om dwang-soldaten. Hoor je de Nederlandse gecontroleerde media nooit over. Hoe zit het met Oekraïense jongens die hier geen trek in hebben, misschien de Russen wel helemaal niet als probleem zien, maar gedwongen worden te vechten?

Je hoeft geen Oekraïens te kunnen om de wanhoop bij de Oekraïense vrouwen te begrijpen: S.O.S. Eerder tweeten wij vandaag al dat het eigenlijk heel wreed is van het collectieve Westen om Oekraïne zo op te hitsen om te vechten tegen Rusland. En ze zelfs te laten dromen over een overwinning op Rusland. Het gaat natuurlijk al niet goed met het land en er sterven dagelijks vele soldaten, maar er dreigt voor hun, door een mogelijke aanstaande insluiting een nog veel grotere eliminatie. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten