maandag 9 mei 2022

S dnem Pobedi!

Volg de prachtige beelden uit Moskou live via deze LINK! Update: Parade inmiddels voorbij, maar de reportage gaat (natuurlijk) nog even door.

                     S Dnem Pobedi!


Vandaag is de internationale overwinningsdag op het Duits Fascisme, 9 mei 1945! De Sovjet Unie was de leider bij deze overwinning, maar werd geholpen door Frankrijk, VS, VK, Candezen, e.v.a. Helaas mogen die landen veelal deze overwinnning niet (meer) vieren. Rusland had Amerikanen uitgenodigd mee te vieren op het Rode Plein maar het werd hen praktisch verboden om te komen. Nou, dan dus maar zonder hen. S Dnem Pobedi!

Om 9:00 uur deze ochtend onze NL-tijd is de Parade begonnen. Putin kwam kort ervoor aan en begroet en feliciteert de Veteranen. Daarna hield hij zijn toespraak, waarin hij opriep een globale oorlog te voorkomen en ook aangaf dat Ruslands reactie/operatie, begonnen 2,5 maand geleden onvermijdelijk was en nodig was.Held Ivan
Wij plaatsen nogmaals ons uitgebreide gesprek/interview met Ivan op Overwinningsdag 2016 in Moskou. Precies 6 jaar geleden. Het is een onwaarschijnlijk verhaal dat wij spontaan mochten optekenen. Ivan was een tiener toen de oorlog uitbrak. Hij hielp mee bij het bouwen van zijn eigen tank, en toen die klaar was mocht hij er zelf in plaats nemen en ermee naar het front rijden en daar zijn werk doen. Heel wat hachelijke momenten heeft hij meegemaakt maar gelukkig heeft Ivan het overleefd en vertelt hij ons zijn verhaal en zijn reis door Europa. 
2 opmerkingen:

  1. Twat van onze concurrent: NOS = FAKE NEWS met een -correcte- Italiaanse journalist, ja ja, ze zijn er nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is dat weer die zogenaamde Ivan Kalenin?

    BeantwoordenVerwijderen