dinsdag 10 mei 2022

Riga bulldozert bloemen bij oorlogsherdenkingsmonument weg

Dit is best wel schokkkend en schofterig. 9 Mei leggen zeer veel mensen bloemen ter nagedachtenis aan de gevallen (Sovjet-)soldaten en ter gelegenheid van Overwinningsdag. 10 Mei, bij zonsopgang bulldozert de gemeente Riga de indrukwekkende zee aan bloemen weg. Dit is het Europa aan EU-NATO zijde... BRON met bewegende beelden. Onderstaand bewerkte computervertaling.

Bloemen

“ ­čĄŽ‍Op 10 mei vroeg in de ochtend bloemen schoonmaken in Riga, de dag ervoor gelegd door bewoners bij het monument voor de Bevrijders.


Grof
Het besluit van de autoriteiten van Riga om de bloemen te verwijderen die op de dag van de overwinning bij het monument voor de bevrijders zijn gelegd, is grenzeloze grofheid - de Russische ambassade in Letland

Tractor
"We zijn verontwaardigd over de grenzeloze grofheid van de Doema van Riga. Bij zonsopgang werden verse bloemen geharkt door een tractor als oud afval. Ze waren bang dat de omvang van de herinnering en dankbaarheid van de inwoners van Riga aan de Bevrijdings-Soldaten zichtbaar zou zijn”, zegt het Telegram-kanaal van de ambassade.

9 Mei massaal bloemen gelegd; 10 mei weggebulldozerd. Dit is de EU anno 2022. In dit geval: Riga, Letland.

Trouwens...

Gisteren in Warschau was het ook raak. Russische diplomaten probeerden daar bloemen te leggen en kregen rode verf over zich heen. De Poolse politie was in geen velden of wegen te bekennen. Dit trouwens, moet gezegd, in schril contrast met Madrid, waar de politie kordaat optrad tegen een ordeverstoorder gehuld in geel/blauwe kleuren.


5 opmerkingen:

 1. Zo doen we dat, gewoon weer terugleggen en dan kijken, wie het het langst volhoudt. Dat was ook mijn eerste gedachte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yuval Noah Harari… This is the end of democracy and the free market as we know it and the creation of new kinds of totalitarian regimes or *complete surveillance regimes*…
  https://twitter.com/Resist_05/status/1523264337363992582?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1523264337363992582%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Ffilmpje-yuval-noah-harari-schetst-huiveringwekkend-toekomstbeeld-bij-world-economic-forum%2F

  Huh...Technocratisch toezicht door een paar soldaten in een totalitaire staat was toch een complot theorie?

  In het proces van massavorming worden de individuen beroofd van hun kritische afstandname en ethiek. Dan accepteren ze de technocratische toezichtstaat. Regeltjes, orde en veiligheid worden door het regime als oplossing aangedragen voor de menselijke angsten en geaccepteerd door de angstige geesten. Maar meer regels en toezicht leiden op hun beurt tot meer angst. Tsja...Omdat de mensen er achter komen dat de aangedragen oplossingen niet werken richten ze hun woede op de mensen die niet meedoen met het regime.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het verhaal van Riga is nog veel erger krijg ik net door via 1tv.ru. De hele dag gisteren zijn er mensen gearresteerd: voor het dragen van het Gregoriaanse lintje, voor het maken van muziek, voor het zingen van Overwinningsdagliedjes, etcetera. de Oekr kleuren, geel-blauw, zijn daar geplaatst door het Riga regime als provocatie. Wat worden de Russisch-taligen daar getreiterd in het ohh zo diverse Europa aan EU/NATO zijde...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En mensen mochten gisteren de bloemen niet zelf neerleggen; moesten ze afgeven aan een politieagent die ze neerlegde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie die bloemen-kwestie als een zaak die door de Neocons wordt 'ingestoken' : zij doen er aslles aan om Rusland tot op het bot woedend te maken.

  De mensen in Riga weten dat er heel veel slachtoffers waren in WO2, dus die zullen dit soort vreselijke dingen niet doen.
  Dat is mijn vermoeden.

  BeantwoordenVerwijderen