maandag 30 mei 2022

Donetsk 30-5 weer 5 Burgers gedood; NPO noemt Zelelnskiy "Held";

Zojuist op NPO Radio 1: Carl-Johan de Zwart noemt Zelenskiy "Ooorlogsheld"; hij voegde er wel snel aan toe, "zoals hij genoemd wordt", om zichzelf toch formeel even te verschonen... Wie die mensen dan zijn die "de Heilige Zelenskiy" (copyright Robert Jensen), "oorlogsheld" noemen, weten wij niet. We noteren dan gewoon maar alvast Carl-Johan de Zwart zelf.

Wat maakt Zelenskiy zo'n held volgens die de Zwart? Wellicht dat hij gisteren en deze ochtend vooral burgerdoelen in Donetsk bestookt en Russische burgers dood maakt? Vanmorgen 30 Mei 2022 weer 5 vreedzame burgers in Donetsk dood gemaakt met een bombardement op het centrum van Donetsk, waar, voor alle duidelijkheid, geen enkele militaire doelen zijn.


30/05/22. Een bericht van het leger. BRON met meer foto's en ook bewegende beelden. Onderstaand computervertaling.

“ ❗­čĺąEen voltreffer in de school voor 50 jaar van de USSR. Dit is het centrum van Donetsk, niet ver van het plein. Lenin. Waar er geen militaire installaties waren en nooit waren.

Als gevolg van de ochtendbeschietingen in Donetsk zijn ten minste 5 burgers gedood en nog eens 12 gewond. De cijfers zijn niet definitief.
Woonwijken zijn dom bedekt met 155 mm artillerie!

"Alexander Zhuchkovsky schrijft.
Het lijkt erop dat Oekra├»ners nieuwe langeafstandsartillerie van hun partners hebben ontvangen en nu plezier hebben. De tweede dag troffen ze het centrum en de achterste gebieden van Donetsk. Ze wrijven waarschijnlijk in hun handen en schenken wodka in, waarbij ze het aantal gewonden en doden tellen. We besloten voor de laatste keer op Russische botten te dansen. Dwazen, we komen voor jullie. Het resultaat zal nog steeds hetzelfde zijn: een verschrikkelijke en roemloze dood.

UPDATE
Dodental opgelopen: Inmiddels 6 burgerdoden inclusief een kind geboren in 2020, als gevolg van Zelenskiy's wilde ochtendbeschietingen van burgerdoelen Donetsk vandaag 30-5-2022, waar geen militair object in de buurt staat of stond. TERREUR.

* Rusland (onbevestigd) lijkt vandaag met een raketaanval 3 Oekraïense generaals en 30 officieren uitgeschakeld te hebben bij "Nowi Buk".

* Er is sprake van een gesprek Erdogan-Putin vandaag (op initiatief Erdogan). Laatste schijnt Putin gevraagd te hebben of hij er bezwaar tegen heeft als Zelenskiy erbij komt; Putin zou gezegd hebben, geen bezwaar. Zelenskiy zou gezegd hebben enkel trek te hebben als Putin belooft troepen terug te trekken. Hoe dit gaat verder lopen vooralsnog onbekend.12 opmerkingen:

 1. GRRR. Des te meer reden om zoveel mogelijk gebied te veroveren Rusland.
  Heb vanmorgen van Dreizin report gehoord dat de munitie het probleem gaat worden als Oekraïne die MLRS gaat krijgen. Amerika is nooit in staat om genoeg munitie voor die systemen aan te leveren.
  https://rumble.com/v16looj-how-about-those-himars.html

  Hoe reageert de burgerbevolking als de troepen van de heilige Zelensky de stad verlaten?
  https://thedreizinreport.com/2022/05/28/what-the-hell-is-going-on-here/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ze die systemen al krijgen, dat is nog de vraag. Er ligt namelijk een zwaar dreigement op tafel, wat Washington niet leuk zal vinden.

   Verwijderen
  2. Misschien werken ze daar wel naar toe, Wolf: dat wij allen door Russische atoombommen worden vernietigd. ( Excl de mensen die weten wat er komen gaat, natuurlijk. de bedenkers van de plannen,. de ingewijden. )

   Deuteronomy chapter 20 explains what is meant by "peace". This chapter is further elucidated in Maimonides, Mishnah Torah, "Laws of Wars and Kings". Peace means that conquered Gentiles must fully submit to slavery or be immediately executed.
   When Jews gain dominion over the Earth, it means the complete extermination of the Gentiles.


   Bjerkness, pag 127 ( 567 pagina's)

   CHRISTOPHER JON BJERKNES

   BEWARE
   THE WORLD TO COME

   Second edition. Revised, enlarged and illustrated.
   Copyright © 2020. All Rights Reserved.
   ISBN 978-1-716-38313-7

   Verwijderen
  3. Ik heb het hele boek machine vertaald en op mijn blog gezet.
   Het leest niet goed meer, maar je kan een indruk krijgen:

   https://xevolutie.blogspot.com/2022/04/1275.html

   Verwijderen
  4. [Misschien werken ze daar wel naar toe, Wolf: dat wij allen door Russische atoombommen worden vernietigd.]

   Welnee, maak je niet druk. Zodra UKR Russisch grondgebied raakt, vuren de onderzee├źrs voor de kust van het LeugenImperium een paar Kinzals af om (bv) het Pentagon plat te leggen. Dit zijn g├ę├ęn a-bommen, dus is er voor het LeugenImperium geen reden om a-bommen te gebruiken. Wellicht, dat die afstraffing voldoende is om de deep-state tot de orde te roepen.

   Verwijderen
 2. De gaskraan van Gasterra is door Gazprom dichtgedraaid wegens niet betaalde rekening over april.
  Je zal daar een contract mee hebben afgesloten ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gasterra heeft blijkbaar al eerder besloten om geen gas meer uit Rusland te importeren.
   https://www.gasterra.nl/nieuws/zorgen-over-de-afbouw-van-gasterra
   April hebben ze zich nog lekker laten beleveren door Gazprom. Hoop dat ze zo fatsoenlijk zijn om die leveringen die in april en mei gedaan zijn te betalen. De toplieden van dit soort bedrijven zijn vrijmetselaars en hebben geen ethiek. Die gaan niet betalen.

   Verwijderen
  2. GasTerra had een contract met Gazprom voor de levering van 2 miljard kubieke meter gas tot en met eind september.
   De gashandelaar, die in handen is van onder meer Shell, Esso Nederland en de Nederlandse staat voorziet geen problemen, omdat de handelaar al elders gas heeft ingekocht.

   Verwijderen
  3. Gazprom pleegt contractbreuk. Gasterra heeft geen betalingsplicht om in roebels te betalen tenzij dat in het contract stond. En dat laatste betwijfel ik.

   Verwijderen
 3. M270 Multiple Launch Rocket System (MLRS) zal Ukraïne niet krijgen.
  Men wil voorkomen dat Ukraïne, Russisch grondgebied bombardeerd.
  Die hondsdolle Putin kan zo niet een excuus gebruiken om te doen wat debiel Wolf in gedachte heeft. Een westers land bombarderen.
  Ukraïne krijgt M142 High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS)
  Bereik makkelijk 70 km.
  Ukraïne kan zo alle niet gewenste aanwezige Russische legereenheden op Ukraïns grondgebied wat makkelijker en gerichter roosteren van een afstandje.
  Kunnen ze in bodybags op het kremlinplein afgeleverd worden.
  Het wordt een hete zomer voor de Putin-slaven op Ukraïns grondgebied.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet te vergeten. Polen heeft ook een order staan van HIMARS. Ik meen zo'n 500 st .
   Als Rusland als eerste een NATO land aanvalt, dan hebben alle NATO landen het volste recht om Russisch grondgebied te bombarderen.
   Zo dom zal die hondsdolle beer toch niet zijn?

   Verwijderen
 4. ZELENSKY !

  AD:
  Mari├źlle Tweebeeke prikte zo door het masker van Zelenski heen

  ANGELA KIJKT TV
  Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.
  [.......]

  Maar Tweebeeke slaagde er onverwachts in om door het masker van Zelenski heen te prikken. Zodra ze over de corruptie in zijn land begon en over dat het nog decennia kan duren voor Oekra├»ne bij de EU mag, vond Volodimir het niet meer zo gezellig. Hij deed wat mannen al eeuwen doen als een vrouw lastige vragen stelt: hij werd neerbuigend en ging haar kleineren. ,,Beweer jij nu dat er corruptie bestaat in Oekra├»ne, Mari├źlle? Heb jij hier gewoond?’’ In zijn ergernis schakelde hij ook pardoes over van het Oekra├»ens naar het Engels. Over het EU-lidmaatschap dat nog lang op zich laat wachten: ,,Hoe weet u dat? Vertel dat eens. Jij weet alles, Mari├źlle. Waarom heb je me niet gewaarschuwd?’’

  Tweebeeke trapte niet in de val om te gaan jij-bakken, maar lachte beleefd, bleef koel ├ęn bij de feiten, al moet ze inwendig gehighfived hebben op dat moment. Ze bewees zich weer als een van de beste tv-interviewers die we hebben. En Zelenski? Die blijkt maar gewoon een mens te zijn, met nukken en onhebbelijkheden.

  Hij en zijn staf hadden duidelijk een paar steken laten vallen in hun doorgaans zo minutieuze voorbereiding. Ze hadden opgezocht dat 62 procent van de Nederlanders voor toetreding van Oekra├»ne bij de EU is, maar ze waren vergeten naar die ene rap van Arjen Lubach te luisteren. ,,Ga niet naar Nieuwsuur. Mari├źlle Tweebeeke nee toch. Het kost je tien zetels.’’

  BeantwoordenVerwijderen