donderdag 16 mei 2019

Sluwe Levchenko verslikt zich in eigen Leugens bij NPO

Zoals we in de comments van het vorige artikel al aangaven, Levchenko kwam weer op bezoek bij de Nieuws BV, rond 12:30 uur op radio 1. (Item HIER terug te luisteren)

Het was een apart optreden waarbij zijn voetbalcariere wederom aan bod kwam.

Blik houdt best wel van voetbal, maar Levchenko heeft nooit dusdanige indruk gemaakt dat Blik iets zinnigs over de voetballer Levchenko in de Eredivisie zou kunnen zeggen.

Over Oekraïne ging het een klein deel van het gesprek. Hij hoopt dat met Zelenski het beter gaat worden. Over Poroshenko zweeg hij maar. Wat er echt aan de hand is in Oekraïne raakt "Lev" liever niet aan.

Tot zover kunnen we het verhaal, hoewel kraak noch smaak, nog volgen.

Maar dan komt Lev terug op zijn jeugd in de Sovjet Unie, afdeling Oekraïne. Lev komt uit de Donbass. Vader, volgens zijn woorden, werkte in een fabriek en moeder was boekhoudster. Alles heel eenvoudig volgens Lev, maar dan komt het:

"We hadden het altijd koud, we hadden geen kleding, geen licht, we sliepen met kleren aan."

Allereerst doet "Lev" een Olaf Koensje, dat betekent dat de leugens zich dusdanig kruisen dat een logische luisteraar, de leugens er direct uit pikt. Want wat is het nou, Lev? Je had toch geen kleren, maar je sliep wel in kleren? Het is van tweeën één, of je had wel kleren, en dan kon je er ook in slapen, of je had ze niet en dan kun je er ook niet in sklapen. Zo simpel is het, "Levvie"!

De luisteraars zijn inmiddels ook doodziek van het telkens maar weer opvoeren van de Oekraïense beroepsvoetballer beroepsleugenaar. "Wat een idioot", zegt Moustache op Twitter.

Hella Woland, eveneens afkomstig uit de Oekraïense Sovjet Unie, generatiegenoot van "Levvie", vat zijn betoog kort samen: "Onzin. Hij is een leugenaar."
Wat dan wel weer leuk is aan Lev, hij is een echte ijsbad-zwemmer.

Commentaar Blik op NOS-journaal
Wij zijn er zelf niet bij geweest, in de Sovjet Unie, maar we hebben voldoende mensen gesproken om er een beeld over te hebben. Dat beeld staat lijnrecht op het verhaal van Levchenko en is juist dat je veel over de Sovjet Unie kunt zeggen, maar dat de basis voorzieningen juist behoorlijk in orde waren. Nee, geen 3 x per jaar op vakantie, nee, waarschijnlijk geen auto voor de deur, en nee, geen 3 zakken chips en 2 x 1,5 liter cola voor het weekend. Maar kou lijden, geen kleren hebben, met de kippen op stok omdat er geen electriciteit zou zijn, met de winterjas aan naar bed omdat er geen gas/brandstof zou zijn? In de Donbass? Land van kolen, kolen en nog meer kolen? We geloven er geen barst van. Lev, de knuffel Oekraïener van de Nederlandse staatsomroepen schaadt de toch al fragiele betrouwbaarheid van dit staatsmedium weer een beetje meer. Hoeveel zou de sluwe Oekraïener trouwens in rekening brengen voor zo'n optreden? Enkel reiskosten? Of een beetje meer?
15 opmerkingen:

 1. Als mensen gewend zijn om 'in de publieke belangstelling ' te staan, dan is het afkicken als er niemand meer belt.

  Het kan zijn dat dit mechanisme aan het werk is. Lev weet natuurlijk precies wat er van hem verlangd wordt: Rusland bashen.

  En hij doet het, Moet er wel wat voor fantaseren, maar dat lukt nog wel.

  Natuurlijk is het mogelijk dat er in zijn jeugd een tijdje een slechte verwarming was, dat weten we niet.
  Wat ik me van mijn verblijf in Moskouse woningen herinner: bloedheet in de winter !

  Ik heb altijd negatief gedacht over het communisme,en de gulag en de onvrijheid doen me nog een afkeer van dat systeem hebben. Ook zoals Stalin m,et gevangenen om ging, en zelfs met brave soldaten diet in Duistland waren geweest: allemaal naar Siberië. De Opa van mij ex echtgenote sprak goed duits, en toen de oorlog voorbij was: naar Siberië. Nooit meer iets van gehoord. Stalin was paranoïde.

  Maar we zien ook Russen die heimwee hebben naar het communisme, en dat begrijp ik óók.
  Het was een tijd dat je wist dat alles goed zou komen.
  Iedereen verdiende even weinig. Gezondheidszorg was perfect. Pensioenen OK. Vakanties lang. Werkstress volkomen onbekend.
  Voor a-politieke mensen die het leven nemen zoals het komt: perfect.

  Er was de volkscultuur, zang en dans, de datsja met de appelboom, het aardappelveld, de voorouderlijke woning die was opgesplitst in twee of drie delen zodat alle kinderen daar ook een datsja hadden of daar in de zomer woonden. ( Mijn ex vrouw had een eigen datsja. Maar haar moeder en tante deelden het huis van de grootouders.(Van juni tot half september) Haar broer Volodja had in de tuin van dat voorouderlijke huis een mooi nieuwe huisje gebouwd: zijn datsja. De buurman was een professor met een aardappelveld. Ik vergeet het nooit: hoeveel professoren hebben bij ons hun eigen aardappelveld?

  Als je het mij vraagt ( maar ik romantiseer natuurlijk) : een mooie tijd.
  Geen derivaten. Geen neocons, geen anorexia, geen spy-ware uit China, geen vault7, geen immigratie-problemen, geen internet verslaafde jongeren, etc etc.
  's Avonds gingen we bij de buren eten en kletsen (de buur-datsja). Àlle aanwezigen hadden de universiteit afgerond.( Behalve ik ! )
  Those were the days.

  Op UNZ staat nu een artikel dat een beetje dezelfde redenering volgt: voldoe aan de basisbehoeften, geef ieder ruim voldoende opleiding, en basta. http://www.unz.com/gdurocher/eudaimonic-economics/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi verhaal Jan, mooier dan dat van de glibberige Lev..., maar dat is logisch :-)

   Verwijderen
  2. Als je van dit soort verhalen houdt, kan je Lin Dinh lezen op UNZ.

   Maar ik vind dit ook wel mooi: https://russia-insider.com/en/100-years-ago-german-settlers-moved-deepest-siberia-today-they-are-thriving/ri26965

   Verwijderen
  3. Jan, je bent de wodka vergeten.

   Verwijderen
  4. @ Matt,
   die speelde gelukkig niet zo'n grote rol.(Ik drink het niet: veel te straf.) Ik kan me nog wel het kwass bier herinneren: goed tegen de dorst op een warme dag.

   Verwijderen
  5. Jan, ik bedoelde jou niet maar de doorsnee Rus die om zijn ellende, want die was er zeker, enigszins te verzuipen in de wodka. Het gaat nu beter met die doorsnee Rus aangezien de (vaak overdreven) consumptie aan het dalen is.

   Verwijderen
  6. Hier een leuke voor jou Jan:
   binnenkort de eerste centrale bank op de maan

   Die tekst in de link is van mij, maar zo zie ik wel wat er gaat komen als je de tekst op dat plakkaat leest.
   Lees ook dat ander artikel en zoek eens uit wat ze precies bedoelen met hun boodschap aan de aliens (wij zijn het uitverkoren volk of iets dergelijks)

   Verwijderen
  7. IK zie geen boodschap aan de Aliens, maar de comments zijn wel leuk: Moon people are anti-semitic.
   of: IRGC is at fault. Pompeo has to issue a statement before harsher sanctions.

   Verwijderen
  8. Lev kan inderdaad lekker snabbelen bij de NOS van ons belastinggeld. Voetbal wedstrijden analyseren wat hij op nikszeggende wijze doet.

   Verwijderen
 2. Ook de VVD zit dringend verlegen om een externe vijand.

  "Nog 7 dagen tot de Europese verkiezingen. Laat politici met een Kremlincrush Nederland niet uitleveren aan Poetin."

  https://twitter.com/VVD/status/1128918003045715969  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Bij Nu.nl moeten ze hun eigen nieuws eens wat beter checken. Afgelopen zaterdag kwam de nieuwssite met het bericht dat Iran zich “gedeeltelijk teruggetrokken” zou hebben uit het atoomakkoord met de P5+1, het zogeheten JCPOA. De NOS spreekt van “gedeeltelijke opzegging“. Beide formuleringen zijn geen correcte weergave van de feitelijke situatie."

  http://www.novini.nl/media-verspreiden-nepnieuws-over-atoomakkoord-iran/

  Waar we het gisteren over hadden m.b.t. Iran.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik dat verhaal van die voetballer zo hoor dan denk ik dat zijn situatie (van vroeger dan) wel erg veel lijkt op de HUIDIGE situatie in Oekraïne. Door de ruzie tussen Kiev en Moskou (door Amerika uitgelokt) staat de gaslevering al op een laag pitje en als straks NS2 klaar is dan mogen ze in Oekraïne echt kou lijden, maar is het niet de schuld van Rusland, (die mogen verkopen aan wie ZIJ willen), maar eigenlijk bij hun westerse vriendjes die het toch zo goed voor hadden met Oekraïne. Niemand (behalve......)kan het Rusland kwalijk nemen als ze niet meer leveren aan Kiev als daar nog een pittige rekening open staat. Kiev kan toch kopen van hun bondgenoot Amerika? en als ze zich daardoor nog dieper in de schulden steken door dat anderhalve keer duurdere gas, nou jammer dan, hadden ze maar iets beter moeten nadenken in Kiev over met wie ze uiteindelijk in zee wilden gaan.
  Vraag eens aan die voetballer of hij nu nog graag terug zou willen naar zijn vaderland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact Matt, was ik nog vergeten te melden; juist nu heb je in Oekraine verwarmings-armoede; nu Oekr vrinden is met Biden en co, mogen ze ook het 3 x zo dure gas uit Amerika kopen, etc. electro en gas rijst daar de pan uit; gaat in NL trouwens ook langzaam maar zeker die kant op. Maar in Oekr, met de lagere lonen gaat het daar natuurlijk harder..

   Verwijderen
  2. Ja,
   en die ellende voor de Oekraïense bevolking, die is toch ook voor een klein deel op het conto van mensen als Levchenko te schrijven. Het zijn mensen als deze Lev die voluit die amerikaanse coup in Oekraïne steunden.
   Àls wij van begin af aan zien wat daar werkelijk gebeurt, waarom kan hij dat dan niet zien?

   Verwijderen
  3. Citaat Jan: "Àls wij van begin af aan zien wat daar werkelijk gebeurt, waarom kan hij dat dan niet zien?"

   Antwoord: omdat een voetballer niet verder kan kijken dan een bal dik is.

   Verwijderen