vrijdag 10 mei 2019

Waarom Helga Salomons wel, en Marie Therese geen vaste klant bij de NPO is

Goed interview van Eric van de Beek met Marie Therese ter Haar. 

Marie Therese wie?? Jawel, Marie Therese ter Haar is al decennia lang actief tussen Nederland en Rusland, maar in tegenstelling tot de Putin-geobseddeerde russofobe Helga Salomon (of Hubert Smeets, of Laura, of Olaf, of David of Waterdrinker of Derk of Eva) zal zij nooit, maar dan ook nooit uitgenodigd worden om iets over Rusland te komen zeggen bij de staatsomroepen. Waarom niet? Omdat zij het NATO discours niet rond papagaait. Omdat zij in tegernstelling tot die genoemde lieden wel integer is. Omdat zij haar eigen boterham verdient en niet zoals die anderen voor geld zeggen wat de NATO-gedomineerde staatsomroepen willen horen.

"Dat de Nederlandse media Putin links laten liggen, is nog te begrijpen, die is al zo gedemoniseerd. Maar Gorbatsjov, dat was toch de held van het Westen? Die zegt nu bijna dagelijks hele zinnige dingen op de Russische tv, en hij is boos, hij is heel boos op het Westen. Waarom krijgt hij niet een heel klein beetje een podium hier?"

Marie Therese ter Haar, grand dame van de Nederlands-Russische relaties, spreekt met passie over Rusland en de noodzaak van het aanhalen van de banden met het land, en het bijstellen, corrigeren, van het veel te negatieve beeld dat hier in stand gehouden wordt.

Het organiseren van de Vredesdag 9 Mei was geen sinecure. Veel meedewerking van Arnhem of Gelderland kreeg ze niet. Maar het is toch gelukt!

"Bij ons mist kennis"Marie Therese..., er spreekt een gedesiluioneerde vrouw. Gedesilusioneerd in haar eigen mooie Nederland, dat inmiddels het meest russofobe land ter wereld is. Nederland, waarvan ze dacht dat het een nieuwsgierig land was met mensen die eigen onderzoek doen.

AIVD draait door

Anekdote: Marie Therese ter Haar was op groepsreis met onder andere een oud-AIVD'er, die helemaal doordraaide. Hij dacht verdachte Russen te zien op elke straathoek. Hij moest voortijds teruggevlogen worden naar Nederland: doorgedraaid.

Urgent

"Het is zo urgent dat we in Nederland een andere berichtgeving krijgen of politici die zich hier mee bezig houden.... Is het niet dat wij boter op ons hoofd hebben... Er zijn zoveel kansen geweest voor een nieuw pact met Rusland voor de 21ste eeuw... Nederland is in Amerikaanse handen gevallen..."
Aan muziek en dans geen gebrek. Deze foto is genomen aan het einde van de mars, waar Russen en Nederlanders een fantastisch koor vormen.
Er had zich best een aardige groep mensen verzameld voor de eerste Vredesmars 9 Mei. Volgend jaar gaat dit nog veel groter worden, maar nu al waren er zo'n driehonderd man op de been die vanaf het Gelrdome de brug overstaken naar het centrum van Arnhem.
De sympathieke Vitesse-coach Slutski gaf ook acte de présence. Hier bij het begin van de tocht, voor zijn Gelredome, spreekt hij kort de menigte toe. Hij memoreert het belang van deze dag in Rusland, en ook voor hem persoonlijk. Er is geen persoon in Rusland die geen geliefde of familie is kwijtgeraakt in de verschrikkingen van die oorlog. Hij memoreerde dat hij uit Wolgograd komt, het vroegere Stalingrad. Wat moet je daar dan nog aan toevoegen? Stalingrad, de stand van de grootste en gruwelijke slag uit de oorlog en het keerpunt.

Weltschmerz
Ondetussen is het, voor zover wij het meegemaakt hebben, de NOS en NPO weer gelukt het hele 9 Mei gebeuren in rusland, met miljoenen mensen op de been, te negeren. Wederom hebben de Nederlandse staatsmedia zich weer irrelevanter gemaakt. Weltschmerz is in zijn éénte belangrijker, betrouwbaarder en waardevoller dan de hele NPO en NOS, miljardenverslindend, bij elkaar.
5 opmerkingen:

 1. @Blik,

  Bedankt voor deze Weltschmertz, deze zou op 'prime time' op de Nederlandse TV uitgezonden moeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jensen doet goed werk op het internet.

  JENSEN: “EVA JINEK IS EEN ACTRICE EN FAKE NEWS VERSPREIDER”
  https://www.youtube.com/watch?v=F9jNwkaqxEs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JENSEN: "DEMONISERING THIERRY BAUDET MOET NU STOPPEN
   https://www.youtube.com/watch?v=cOOkUmrpEqM

   Volgens Rosenmoller mocht het bloeden van Pim Fortuyn niet stoppen naar ik meen voor 15 mei.

   Informatie over Rosenmoller. Leest en huivert.

   Thierry Baudet vs. Paul Rosenmöller in Groenlo over links onderwijs
   https://www.youtube.com/watch?v=3JxsgQ9PiAk

   PAUL ROSENMÖLLER, POL POT, MAO EN STALIN
   https://meervrijheid.nl/?pagina=1197

   Je denkt een leuke lieve krullenbol die Rosenmoller. Het tegendeel is waar. Een keiharde autoritaire/dicatoriale vent die massa slachtingen door autoritaire leiders door dik en door dun heeft gesteund.

   Deze man bepaald onder andere welke boeken de kinderen op school te lezen krijgen. De huidige indoctrinatie en het huidige niveau van ons onderwijs is zondermeer zorgwekkend en weerzinwekkend.

   Verwijderen
 3. Zo, we zijn weer volledig op de hoogte van de laatste Nato-propaganda over Rusland. Mevr. Helga Mayer-Salomon gaat volledig los in Nieuwsweekend (radio1, za 14.03.20). Nou gauw koffie maken om die smerige smaak weg te spoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb het ook gehoord. Verschrikkelijk en tenenkrommend. Dat zulke staatsgesubsidieerde leugenachtige vuilspuiterij mogelijk is, is verbijsterend. Zo’n Mieke van der Weij (die volgens mij een universitaire opleiding heeft gehad) zit erbij en hoort dit kritiekloos aan en lijkt er zelfs in mee te gaan. In plaats van Peter de Bie zat er vanochtend Gijs Groenteman bij ( zoon van Hanneke, geloof ik). Ook al zo mainstream. Mieke van der Weij ontving op 24 november vorig jaar Pieter van Huis van Bellingcat in Met het Oog op Morgen. Ze luisterde met bewondering en prees het werk van Bellingcat. Een NPO-podcast ervan is nog op internet te vinden. En zo lazeren mensen, die ik ooit hoog had zitten, van hun voetstuk. Ik snap het niet. Geloven ze echt wat ze zeggen? Of gaan ze mee in het spel voor de knikkers? Staan ze onder druk? Krijgen ze geen klussen meer als ze niet meedoen, of de zak? Als wij als niet-journalistieke burgers al in de gaten hebben dat er iets stinkt en dat er andere feiten bestaan, waarom gooien deze vaklui dan hun kennis, integriteit en diepgravend onderzoeksvermogen in de uitverkoop? Als deze volksverlakkers ooit een 180 graden draai moeten maken zodra dat onontkoombaar is geworden, zal ik dat met aandacht volgen. Ik pak er bier en chips bij en ga elke seconde van die circusacts volgen, waarmee ze hun geloofwaardigheid proberen te redden!

  BeantwoordenVerwijderen