donderdag 23 mei 2019

Vuist tegen Rusland?

Volgens Mark Rutte en de rest van de partij-kartellisten, moet "Europa" een vuist tonen tegen Rusland, of beweringen van gelijke strekking.

Kaart van Europa
Baudet pareerde gisteren met iets in de trant van "Rusland aan onze grens".

Voor beide heren en ieder die het interesseert, onderstaand de kaart van Europa: Rusland is de romp van Europa. Het grootste land van Europa. Het land zonder welk wij in Nederland nu Frans of Duits gesproken hadden. Het land dat ons nooit chanteert. Het land dat ons vele malen te hulp is gekomen. Het land dat Syrie gered heeft. Met een bevolking waar we heel veel gemeen mee hebben. Het land dat ons graag van goedkoop en schoon gas voorziet. Het land dat dol is op "onze" Mercedessen, Bloemen en groenten. Het land dat graag visum-vrij reizen zou hebben met ons en waarvan de bevolking dol is op Holland.

Rusland = Europa

Europa = Rusland

Gestemd
Blik heeft zojuist gestemd, met heel veel bedenkingen, maar uiteindelijk voor een club en een persoon, die zo normaal en vriendelijk mogelijk met Rusland wil omgaan. Voor een inclusief Europa. En geen Europa van wij tegen zij, van hullie en jullie, van de EU tegen Rusland. Maar juist voor een Europa niet stoppend bij Krakow, maar all the way tot aan de Oeral.


17 opmerkingen:

 1. Uit comments vorige draad, JV:
  Het enige argument dat Rutte steeds herhaalde was: "Als nou zelfs de hoogste militair in ons land zegt dat Rusland onze grootste dreiging vormt...

  Baudet had moeten antwoorden: In de VS waren het altijd de hoge militairen die er heel zeker van waren dat Saddam de WMD's had.
  Het maakt hun job belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Baudet had bij de anti-Russische opsomming van Rutte iets in deze trant kunnen antwoorden:

  "Ik constateer bij u een grote discrepantie in verontwaardiging; Rusland moet gesanctioneerd, bevochten en gestraft worden; Oekraïne, daar staan uw mensen de regime change te bevorderen, daar bombardeert de nieuwe leiding zijn eigen bevolking, en loodst vervolgens onze burgers over het oorlogsgebied, en daar wilt u GEEN sancties tegen. Sterker, daar associeert u zich mee, zelfs als de Nederlandse bevolking u met klem verzoekt dat niet te doen. Discrepantie."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plus moeten vermelden dat het onderzoek naar de oorzaak van de crash van mh 17 niet objectief kan zijn geweest omdat een land (oekraïne) dat veel baat had bij het neerschieten - het verbond Europa met Oekraïne in de strijd tegen Putin/Rusland- van mh17 deelnam in het onderzoek en in dat onderzoek ook veto rechten had wat over dat onderzoek naar buiten mocht komen.

   Ik moet zeggen dat Thierry zich beter had moeten voorbereiden. Nu liet hij zoveel scorings kansen lopen.

   Rutte pochtte dat het tijdens de financiële crisis zo lekker was dat we de euro hadden, daardoor is de crisis zoveel milder afgelopen dan anders het geval was geweest als ieder europees land zijn eigen munten had. Nou nou, volgens mij hebben noorwegen en denemarken nog veel minder last gehad van de crisis die wij hadden.
   Wij moeten die grieken GVD nog 5 miljard schenken. ( hoeveel zonnepanlen kun je daar niet voor aanschaffen) Trouwens, van die 5 miljard van ons is geen cent naar de grieken gegaan. Rechtstreeks in de zakken van de bankiers.

   Manmanman, wat hat Thierry gisteren kunnen inkoppen. Jammer, ik had meer verwacht.

   Verwijderen
  2. Oligarch,
   Ik denk wel dat je gelijk hebt, maar het zou best kunnen dat Thierry er niet te hard in kan gaan, omdat de mensen hem dan gewoon niet geloven.

   Hij houdt het dus bij wat algemene zaken: Rusland is groot, en we
   hebben veel eigenbelang als we zaken met hen blijven doen. En: Oekraïne was verachte en had nooit in dat JIT mogen zitten.

   Dat zijn acceptabele meningen. Wijze meningen.
   Alle andere zaken gelooft men gewoon niet. Dan wordt ie uitgelachen.
   Zo schat ik het een beetje in.

   Verwijderen
 3. Baudet had deze juiste opmerkingen van JV en Blik kunnen zeggen, maar hij heeft het niet gezegd.

  Je zou kunnen zeggen: geef FvD een kans: geen woorden, maar daden.

  Maar ervaring leert dat nietszeggende politici precies zijn als dat wat ze zeggen: niets. En verder verandert er ook niks. Oude wijn in nieuwe zakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig hebben we Willem nog.
   Hij laat de wereld een poepie ruiken !

   Dààr heeft de wereld niet van terug !

   Verwijderen
 4. Zojuist even met de vleugels van Minerva gewapperd en mijn boreale stem uitgebracht. Dat het partijkartel vandaag maar een verpletterende klap mag krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Zojuist even met de vleugels van Minerva gewapperd en mijn boreale stem uitgebracht. Dat het partijkartel vandaag maar een verpletterende klap mag krijgen"

   Amen

   Verwijderen
 5. Foutjes op de kaart!!!

  De Krim is Russisch; Transdnestrië, Abchazië, Z-Ossetië, evenals Donbass, zijn onafhankelijke republiekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Steve Bannon: vriend of vijand?

  Ik ken geen intelligentere of gevaarlijker man!

  Op dit niveau hebben we geen vrienden of vijanden.

  Maar we moeten deze speeches wel archiveren, en nu of later, woord voor woord analiseren.

  Slechts ca. 10- 5 % onwaar. En zo zitten we straks zomaar in WO3!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, link vergeten:

   https://www.youtube.com/watch?v=8AtOw-xyMo8&t=349s

   Het publiek is onrustig, maar dat gaat niks stoppen, eerder versterken!

   Bannon moet serieus genomen, punt voor punt. Gevaarlijk!!!

   Verwijderen
  2. Gelukkig is Trump een hele stabiele persoonlijkheid gebleken.

   Verwijderen
  3. In zekere zin is dat een juiste kwalificatie, Oligarch.

   Wie had dat nou gedacht.

   Het is een echte volhouder.
   (OK, zeker niet op alle aspecten. Maar toch.
   Ik begrijp ook niet hoe die man kan slapen.
   Je zou toch voor minder wel eens wakker kunnen liggen ! )

   Verwijderen
  4. @Jan, inderdaad. Wat die man over zich heen krijgt. Het gevecht met de gecontroleerde media alleen al en dan moet je nog dealen met die maffe neocons en de aanvallen / pogingen tot impeachment van die gefrustreerde democraten pareren. Ga er maar aanstaan.

   Verwijderen