vrijdag 24 mei 2019

Raqqa met 80% meest vernietigde stad. NOS zwijgt.

Precisie bombardementen. Dat zouden de VS met hun "coalitie-partners" doen. "Niet zoals de Russen of Assad..."

Je zou maar "bevrijd" zijn door de Amerikanen. Raqqa is op Dresdense wijze met de grond gelijk gemaakt. 80% Van de stad is neer gegaan.

Aangezien NOS, RTL, Olaf Koens en de BBC er niet heen gingen, besloot Kate Allen dan maar zelf te gaan kijken. Kijken wat de "precisie-bombardementen" te weeg hebben gebracht:

Een geruïneerde stad. Niet een paar wijken, maar zo goed als de hele stad ligt in puin. Nooit heeft Allen zo'n ruine gezien. De VS doen het iedere keer weer. Van Kosovo to Irak, en nu weer in Raqqa. Ze praten over precisie-bombardementen, maar het was een leugen en het blijft een leugen.

Kate Allen komt Mohammed tegen. Hij is timmerman en zorgt voor zijn jongere broer, die verlamd is geraakt tijdens een bombardement van de "coalitie" op het gebouw waar hij schuilde in Oktober 2017. De meeste van zijn familieleden zijn dood gemaakt. Mohammed verloor zijn vrouw en 2 kinderen, waarvan de jongste een meisje van 11 is. Ook zijn ouders en zijn zus zijn dood gemaakt, alsook haar man en hun vier kinderen.

Lees de rest van het verhaal verder bij The Guardian.

Respect voor dit Mainstream Media blad dat zij dit verhaal van Kate Allen wel afdrukken.


127 opmerkingen:

 1. Heel onverwachte info !

  Nota bene van een Amnesty medewerker: Kate Allen. ( Een deel van Amnesty verkondigt het VS-verhaal)

  Het stukje over Mohamed verdient herhaald te worden, nu in het engels:
  Among those I met in this ruined city was Mohamed, a 28-year-old carpenter who cares for his younger brother, Rabi’a, who is now paralysed after a coalition airstrike destroyed the building where his family was sheltering in October 2017. Most of his family were killed. Mohamed lost his wife, two children (the youngest of whom was 11 days old), his parents, his sister, her husband and their four children. With his family as devastated as the city he still inhabits, Mohamed has devoted himself to looking after his brother. It’s heartbreaking, tragic and deeply moving.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Totaal off topic.
  Een LP die ik vroeger graag beluistede op lange autoritten: 'The flying Lebians."

  Plaat is van de aardbodem verdwenen. Maar zojuist ontdekt op youtube:

  https://www.youtube.com/watch?v=giAIkA3_Ev8&t=1249s

  Uit 1975 !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals elke goede plaat moet je hem minstens drie maal horen voor je hem goed begint te vinden.
   Teksten zijn ook af en toe heel aardig.
   De 'stuwende gitaar' is voor mij het beste.

   Met Ed van der Elsken er bij ga ik mijn jeugd herbeleven.

   https://www.youtube.com/watch?v=mHUoqM3iyag&t=2053s

   Het zou alleen nog een beetje moeten motregenen.

   Verwijderen
 3. Knettergekke omvolker Juncker gisteren bij CNN: "These populist, nationalists, stupid nationalists, they are in love with their own countries. They don’t like those coming from far away, I like those coming from far away."

  https://twitter.com/Gerard1945X/status/1131654344162652160

  Hoor het 'm zeggen (clipje).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @SDR

   't Is logisch dat alleen laag opgeleide populisten verwantschap voelen met de cultuur van het land waar ze geboren zijn en de mensen die daar wonen. De ethiek van hoog opgeleide
   mensen is natuurlijk ver boven deze platvloersheid verheven.

   Onder de oppervlakte van dit soort doorzichtige gemoraliseer spelen natuurlijk de processen die je aan namen als Sutherland. Schlaube, Juncker zelf, Soros of voor mijn part Kalergi doen dekken. De EU is voor de komende decennia uit op massaimmigratie en gedacht wordt aan een omvang van 60 miljoen personen tot 2050.

   https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/09/eu-gaat-60-miljoen-immigranten-hierheen-verschepen-6623829-a1545346

   Ik noem hier de NRC als bron, niet vanwege de manier waarop ze dit gegeven op nogal doorzichtige wijze tracht te bagatelliseren, maar om aan te geven dat het getal van 60 miljoen ontleend is aan officiele bronnen van de EU zelf.

   Zestig miljoen personen komt neer op zo'n 12% van de 500 miljoen inwoners die de EU momenteel telt, maar komt tegelijkertijd overeen met 50% van de bevolking in de leeftijdsklassen 20 t/m 40 jaar (thans ongeveer 120 miljoen personen), de leeftijdsgroep waarin het leeuwendeel van de nakomelingen geboren wordt.

   https://www.indexmundi.com/european_union/age_structure.html

   Rekening houden met het gegeven dat zo'n 80% van de immigranten tot nu van het mannelijk geslacht was zal continuatie van deze trend inhouden dat de mannelijke bevolking van autochone afkomst in de leeftijd 20 t/m 40 jaar uitgebreid gaat worden met respectievelijk vervangen gaat worden door 50 miljoen
   immigranten uit de derde wereld.

   De cijfers overziend kan ik niet anders dan constateren dat de EU een massale demografische verschuiving van Europa voor ogen heeft die je gerust mag duiden als 'omvolking'. Deze verschuiving zal bovendien gepaard gaan met een gigantische verstroring van het evenwicht tussen mannen en vrouwen in de leeftijd groep 20 t/m 40. Alleen deze laatste ontwikkeling is op zichzelf al een recept voor ellende en destabilisatie.

   Juncker is meer dan een alcoholist....

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. "Het is een bewuste actie, een actie...."

   Waar denk je aan? Kalergi?

   "...daarom begrijp ik mensen niet die zeggen nog steeds goed te slapen..."

   Onbegrip van de dynamiek achter demografische verschuivingen, opgelegde taboes en, in samenhang daarmee, heel veel cognitieve dissonantie.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. @ SDR

   Ja. heb de meeste delen ervan (in vogelvlucht) gezien.

   Verwijderen
  8. Dawg SDR,

   heb vandaag geen tijd om jullie post te lezen, maar over dei plannen voor massa-immigratie moet je echt Taco Dankers beluisteren op Weltschmerz.

   De video wordt naar het einde toe steeds beter !
   https://www.youtube.com/watch?v=3ZzRoXlTvp0&t=32s

   Verwijderen
  9. @ Jan

   Had die uitzending al eens eerder gezien, maar vandaag nog eens in de herhaling. Inderdaad zeer goede uitzending. Gespreksleider Arno Wellens tracht het thema op gezette tijden te belasten door er een generatieconflict van te maken, maar Taco Dankers stuurt telkens subtiel maar effectief bij.

   Beiden zijn zijn het er (terecht) over eens dat massa immigratie geen oplossing is voor een vergrijzend Europa. Migranten worden immers ook ouder waardoor het vergrijzingsprobleem na verloop van tijd, maar dan op een hoger schaalniveau, weer de kop opsteekt. Stabilisatie van de vergrijzing op het huidige niveau door massaimmigratie zou volgens vooruitberekeningen daarom tot een geschat inwonertal van 70 miljoen mensen in Nederland aan het eind van deze eeuw leiden. (Voordat we op dat aantal zijn aangekomen is de sociale zekerheid overigens allang geimplodeerd omdat de ervaringen tot nu toe leren dat de arbeidsparticipatie van migranten uit de derde wereld gemiddeld genomen (gemiddeld dus!!!) zo laag is dat deze migranten de schatkist meer kosten dan dat ze opleveren. Dit soort migratie gaat, met andere woorden, onze AOW in ieder geval niet financieren.)

   De belangrijkste conclusie van Dankers is dat Europa en zeker Nederland hun vergrijzingsprobleem zelf moeten oplossen, maar dat ook kunnen. Oplossingen komen echter niet in zicht omdat een discussie daarover geblokkeerd wordt door het taboe op het ter discussie stellen van massa immigratie.

   Een van voor de hand liggende de oplossingen voor de vergrijzing van de bevolking en de daarmee samenhangende krimp van de beroepsbevolking (het aanbod van de arbeid is een verdergaande automatisering van productieprocessen. Bij een jaarlijkse groei van de gemiddelde arbeidsproductiviteit (productiewaarde per werknemer) met 2% per jaar stijgt het productiepotentieel in 30 jaar met ruim 80% (1,02^30 = 1,81). Anders gezegd: voor dezelfde productiewaarde als nu is over dertig jaar nog maar 55% (100/181 = 0,55)van de huidige beroepsbevolking vereist. De daaruit resulterende uitstoot van personeel is veel en veel groter dan de te voorziene krimp van de beroepsbevolking door de vergrijzing.

   Verwijderen
  10. Toevoeging

   De laatste alinea in m'n vorige comment is door mij zelf toegevoegd aan review van de uitzending van Weltschmerz. Als illustratie van de rol die automatisering kan spelen bij het opvangen van de economische gevolgen van een krimpende beroepsbevolking (waar in Nederland door de reeds geeffectueerde en nog voorziene verhoging van de AOW leeftijd overigens niet eens sprake van zal zijn!!!)

   Een met automatisering samenhangend aspect dat Dankers noemt is dat een steeds groter deel van het bbp gaat toevallen aan de factor kapitaal en een steeds kleiner deel aan de factor arbeid.
   Dat is enerzijds een probleem voor de loonafhankelijke beroepsbevolking die een steeds kleiner deel van de koek krijgt, anderzijds een probleem voor de overheid omdat het overgrote deel van de belastingen direct (bijv loonbelasting, sociale premies) en indirect (bijv BTW) heft over het arbeidsinkomen.
   Een oplossing voor dit probleem zou kunnen bestaan uit het vervangen van het huidige belastingstelsel door een nieuw stelsel dat niet eenzijdig arbeid belast maar de toegevoegde waarde.

   Verwijderen
  11. Bedankt voor deze waardevolle link!

   Ik ben altijd zééér sceptisch wat betreft het doortrekken van grafieken, maar hier hebben we toch wèl een beleidsdocument te pakken van een sterke fractie in de EU (ouderwetse VVDers en D66ers, die veel goedkope arbeiders willen, aangevuld met nep-linksers zoals GL, jonge D66ers en de wat gematigder so- called ´linker´ vleugel van de PvdA. In andere landen niet heel erg anders.

   Timmermans heeft een superieur spel gespeeld: de impulsieve boreale ontsporing van Baudet, die blijkbaar veel zwevende FvD kiezers een beetje heeft beangstigd lijkt veel chauvinisten die soms denken dat een ´strongman´ beter is dan het corrupte gekonkel van het huidig systeem gefocust op de semi- hypnotiseur Timmermans.

   De sentimentele Nederlander ziet liever een NL corrupte leugenaar die op commando wat traantjes wil laten, dan hardere, nuchterder, maar helaas nog minder ervaren oppositiekandidaten.

   Gelukkig speelt ons land (neoliberaler dan zelfs de EU!) geen grote rol.

   Morgen weten we hoe het in Brussel de komende periode in elkaar zit.

   Voor nu: Geduld en Optimisme!

   Verwijderen
  12. Over welke link spreek je , Rootman?

   De NRC wijst naar dit EU document: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A6-2009-0251&language=EN

   Waar ongeveer staat de tekst over de 60 miljoen? Kan iemand me helpen?

   NB: Niemöller zal wel niet naar Kalergie zelf verwijzen, want daar staat letterlijk dat joodse mensen de macht moeten overnemen in de EU. Niemöller is fel anti-moslim, en ik heb nooit een kritisch woord over de joden van hem gehoord.

   Verwijderen
  13. @ Jan

   onder het kopje 'legal migration'

   13 Recalls that projections presented by the Commission estimate the need for 60 million migrant workers by 2050 and this requires the opening-up of channels for legal migration; 14. Stresses the need for a comprehensive assessment of the EU’s skills and market needs; considers, however, that each Member State should retain control over the number of persons required for its labour market needs and take into account the principle of Community preference as long as transitional measures apply;

   Verwijderen
 4. Nabestaanden MH17 zeer geschokt door Thierry Baudet: 'Dit is schandalig'

  Het peilloos lage niveau van de zich als journalisten voordoende slippendragers van de Nederlandse Staat, dit keer verwoord door Fons Lambie.

  "Hier in Den Haag zijn al vijf jaar kabinet en bijna alle partijen 't zeer eens: ze staan vierkant achter het onderzoek. Wie het onderzoek in twijfelt trekt, speelt Rusland in de kaart", zegt politiek verslaggever Fons Lambie.

  "Baudet trekt zich daar helemaal niks van aan en staat een stuk positiever tegenover Moskou. Reken maar dat zijn uitspraken in Rusland dankbaar worden opgepakt, om, zoals al vaker is gebeurd, het MH17-onderzoek in twijfel te trekken."

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4722881/mh17-ploeg-rusland-oekraine-jit-baudet-thierry-nabestaanden

  En jullie maar gedacht hebben dat het om waarheidsvinding ging en niet inde eerste plaats om de vraag of Rusland wel of niet 'in de kaartwordt gespeeld'. Fout gedacht dus.

  Dit alles als reactie op een feitelijke constatering van Baudet:

  Thierry Baudet zei gisteravond: "Dat ik achter mijn vraagtekens sta, die ik gesteld heb bij het JIT. En dat is heel simpel: vanwege het feit dat Oekraïne een van de mogelijke daders van deze situatie ook aanklager is van dit JIT." Rutte reageerde daarop: "Dit is een dieptepunt in het debat."

  Bijj gebrek aan argumenten wordt de kaart van hoog opgespeelde verontwaardiging namens de nabestaanden maar eens een getrokken.

  Laat mij ook eens een keertje: Schande!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is nog eens etnisch profileren

  https://www.demorgen.be/nieuws/voor-elk-dood-schaap-mag-in-duitsland-een-roedel-wolven-worden-afgeschoten~b5a7b05f/?referer=https%3A%2F%2Ft.co%2FRhKLu8sclS

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Willem de Grootste? Of toch Jan de Grootste ?

  Op de vorige draad de laatste schermutselingen van dit 'Titanengevecht'.
  (Voor die ene liefhebber.)

  http://blikopnosjournaal.blogspot.com/2019/05/frans-timmermans-effect.html?showComment=1558764176421#c3410942031585628066

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Commentaar geven is geen wedstrijd, Jan; het is geen debatingclub

   Maar als jij zo graag wil winnen: mij om het even.

   Belangrijker is: wie heeft er gelijk?

   Ook daar kan je eeuwig over twisten..

   Of zoals Frans Halsema dichtte over Jean Francois en Piet van Dijk, lichtgewicht en zwaargewicht, en wie heeft er nou gelijk?

   'Ach, een vlinder kan niet sjouwen en een karrenpaard niet zweven, het is maar hoe je het wilt beschouwen, het is maar hoe een mens wil leven.'

   Het zou fijn zijn als je die regels (ooit) zal jij wel nooit begrijpen (wonderen kunnen geschieden), maar ik verwacht niet te veel... van een karrenpaard.

   Verwijderen
  2. Nummer van Frans gevonden

   https://m.youtube.com/watch?v=n65sL33y4IA


   Er stond eerst iets anders boven, en toen heb ik het maar half verbeterd... Maar de strekking is wel duidelijk, lijkt me.

   Verwijderen
  3. Omdat ik het leuk vind om te doen, ook al heb ik geen tijd: mijn yeshiva-genen los gelaten op Willem's post:

   Commentaar geven is geen wedstrijd, Jan; het is geen debatingclub
   = Het is hier wèl een debatingclub, als dat zo uit komt.
   Maar als jij zo graag wil winnen: mij om het even.
   = Kom je daarom àltijd weer met een venijnige tegenaanval ?

   Belangrijker is: wie heeft er gelijk?
   = Diegene die het minste zweeft heeft de meeste kans, lijkt mij.

   Ook daar kan je eeuwig over twisten..
   = Alleen als degene met de zwakste argumenten niet overstag gaat.

   Of zoals Frans Halsema dichtte over Jean Francois en Piet van Dijk, lichtgewicht en zwaargewicht, en wie heeft er nou gelijk?

   == Is de fransman de overspelige flierefluiter, en de Hollander de harde werker? En jij zet me neer als dat hollandse werkpaard? Dat maakt jou dan de lichtgewicht flierefluiter. Heb ik dat goed?

   'Ach, een vlinder kan niet sjouwen en een karrenpaard niet zweven, het is maar hoe je het wilt beschouwen, het is maar hoe een mens wil leven.'

   == Lees zo veel mogelijk over de evolutie theorie. Dan begrijp je dat je in een warm klimaat het wel als vlinder redt, maar niet de capaciteiten ontwikkelt om auto's en rijkdom te maken. In koude streken moet je wel hard werken. En uir die genen komen later al die leuke dingen voort die de vlinders hierheen lokken. Zij willen óók een mooie auto,maar kunnen niet produceren als een karrepaard. Dàt geeft de wrijving.


   Het zou fijn zijn als je die regels (ooit) zal jij wel nooit begrijpen (wonderen kunnen geschieden), maar ik verwacht niet te veel... van een karrenpaard.

   == Like I said: ga in de kunst. Daar zijn geen harde criteria. Daar kun je roem verwerven met zweven. De analyse van het karrepaard staat hierboven. Daar krijg jij geen deuk in geslagen, beste Willem.

   Verwijderen
 7. Zo als te verwachten was hebben de VS de aanklacht tegen Julian Assange uitgebreid met nieuwe tenlasteleggingen. De maximumstraf die Assange nu pgelegd kan krijgen is daardoor opgelopen van maximaal 5 naar maximaal 170 jaar.

  ‘Everyone else must take my place’: Assange in letter from British prison 24 May, 2019 21:30

  "In a handwritten letter from Belmarsh prison, WikiLeaks co-founder Julian Assange says he is being denied a chance to defend himself and that elements in the US that “hate truth, liberty and justice” want him extradited and dead.
  The letter was sent to independent British journalist Gordon Dimmack. It was dated May 13 – ten days before the US announced 17 additional charges under the Espionage Act against the jailed whistleblower.

  In light of the new indictment, Dimmack read out the letter in a YouTube video. A photo of the handwritten note was soon posted online as well."

  https://www.rt.com/news/460215-assange-letter-from-prison/

  Onafhankelijk journalist Gordon Dimmack geeft een toelichting en leest de brief van Julian Assange aan hem voor. (clip +/- 7 min.)

  “I am unbroken, albeit literally surrounded by murderers, but, the days where I could read and speak and organize to defend myself, my ideals, and my people are over until I am free! Everyone else must take my place,” Assange wrote in the letter.'

  Is er iets dat wij Blikkers, het altijd en eeuwig oneeens met elkaar, kunnen doen voor Assange?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Matt , ik weet niet waarom je jouw tekening hebt weg gehaald: Assange met een strop om de nek. En een goede tekst er bij.

   Ik vond het prima.

   Verwijderen
 8. Dawg: Is er iets dat wij Blikkers, het altijd en eeuwig oneeens met elkaar, kunnen doen voor Assange?

  Ik weet het nu ook niet meteen Dawg.

  Maar ik kwam even naar 'Blik' om een ander idee te posten:

  Iemamnd zou enkele dagen bij het IPCW voor de deur moeten gaanstaan om daar de info over die achtergehouden informatie (over de gifgas bom die niet doior het dak kan zijn gevallen, zoals de technische OPCW mensen zelf zeggen) uit te delen.

  Je kan zeggen: dat weten de OPCW -ers wel, maar ik denk dat ze het niet weten.

  Zo breng je onrust binnen de muren van het IPCW: de meeste medewerkers zullen denken dat ze oprecht werk doen en goed werk.

  Als ze ontdekken dat de leiding de zaak flest, is er kans dat de leiding bijdraait of wordt weg gestuurd.

  1 persoon, slechts 2 x 5 uurtjes. Klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Dat is zeker een heel goede tip. De oorlog tegen Syrie en de rol die Westerse regeringen MSM hierin spelen gaat me aan het hart en heeft een grote symbolische waarde. Het stimuleren van een interne discussie bij de OPCW is daarnaast ook een kans (hoe klein ook) op een keer ten goede.

   Verwijderen
 9. Kunnen wij iets doen voor Assange?

  Liefst al het mogelijke. maar helaas vrees ik dat Assange een martelaar zal worden. Snowdon snapte dit alles beter, en is (helaas vrijwel incommunicado) dit alles ontsnapt.

  Assange was een meesterhacker, en die weten dat ze altijd eerst voor zich zelf moeten zorgen. Helaas heeft hij wat fatale fouten gemaakt.!

  Stupidity kills, al zal hij voor mij altijd een held blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. NB: Kees van der Pijl op Weltschmerz.

  Slecht nieuws: Rusland is intern verdeeld. Economisch gaat het niet van een leien dakje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is met zekerheid een 'richtingenstrijd ' geweest binnen Weltschmerz.
   Dennis Honing werd afgevoerd. Kwam weer terug. En lijkt nu definitief weg te zijn.

   Esther van Fenema, die dat gekke interview deed met die joodse mevrouw: ze zouden een reeks gaan maken...
   die Ester van Fenema zie ik niet meer.

   Ik was bang dat Kees van der Pijl ook was afgevoerd, opmdat hem anti-semitisme is verweten.
   Maar gelukkig is hij terug.
   Ik vermoed dat Kees wat minder tijd had.

   Het lijkt er op dat de twee extremere stromingen zijn afgevoerd of afgetaaid: Fenema en Honing.

   Verwijderen
  2. Disclaimer: De Batavieren podvast heeft het maar één seizoen vol gehouden.
   De medewerkers aan Weltschmerz verversen ook langzaam: als iemand het 1 of 2 jaar gedaan heeft, is hij wellicht ook uitgepraat.
   Mijn hypothese zoals hierboven staat, hòeft dus niet waar te zijn.
   Wel is zeker dat een uitzending van Dennis Honing was verdwenen, een tijd later weer op Weltschmerz stond, en toen definitief verdween. Dat wijst wel op interne strijd.

   Verwijderen
 11. Lekker makkelijk Rootman.

  Dan ga je toch met pamfletten naar De Haag: OPCW.

  Jouw analyse loopt ook een beetje mank:
  Snowdon wist dat hij een groot explosief tot ontploffing ging brengen. Hij had tijd om een strategie te bedenken.

  Assange is er achteraf in geluisd:
  Hij had consensual sex met meiden die later begonnen te zeggen dat ze zich verkracht voelden: wnat hij had gen condoom gebruikt.
  Sloeg helemaal nergens op. Zei ook de rechter die dat behandelde.

  Toen zorgde de VS voor een corrupte rechter.
  Die achtte Assange wel schuldig.
  Assange was in Engeland. Werd aangeklaagd. Betaalde borgtocht om vrij af te kunnen wachten.
  Voelde nattigheid en ging in die ambassade zitten.

  Enkele jaren later zei Zweden: We trekken de aanklacht in.
  Engeland of de VS dreigde Zweden: Dat mag niet.
  Zweden deed het even later toch. Assange kreeg het niet te horen.
  Assange had al in 2015 vrij moeten komen volgens Zweden.

  Nu heeft Engeland hem vast omdat hij tijdens borgtocht toch was gevlucht: naar een ambassade.
  Maar de reden van die aanklacht bleek een leugen. Is die vlucht dan nog wel een misdaad?

  Vluchten voor een valse aanklacht: is dat iets om iemand voor te prijzen, of te veroordelen ?

  Mensen zeggen: prijzen
  Juristen zeggen: veroordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volkskrant: De man die 33 jaar Westerbork leidde neemt afscheid. Bedreigd en beschimpt, omdat hij een link tussen de huidige vluchtelingen en de joden durfde leggen. Geen vergelijk. Een kleine link.

  Details die verraden hoe belangrijk het is om als enige de grote slachtoffer te zijn:

  Wat zit er achter de kritiek vanuit de Joodse gemeenschap?
  ‘Westerbork moet terug naar ons, dat is wat de critici mij letterlijk zeggen: dit is een heilige plek. Waarom dat nu zo heftig opspeelt, weet ik niet.
  ===

  ‘Jaren geleden werd na onderzoek duidelijk wie dat onbekende meisje was op de beroemde Westerbork-film, het meisje dat met grote ogen in de camera kijkt vlak voordat de wagondeuren worden gesloten: Settela, een Sinti-meisje. Je wilt niet weten wat voor reacties we hier binnenkregen. Hoe dúrfden we te zeggen dat het om Settela ging, mensen schreven dat het toch zeker hun nichtje was of hun buurmeisje. En ook: hoe durfden we te beweren dat het niet om een Joods meisje ging?’

  https://www.volkskrant.nl/mensen/hij-werd-bedreigd-en-uitgemaakt-voor-nazi-het-ongelukkige-afscheid-van-de-directeur-van-herinneringscentrum-kamp-westerbork~b17019a1/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is opvallend dat als ze in de VS opzoek zijn naar een boeman, ze de schuld ALTIJD leggen bij een buitenlander.

  De schuld van Russiagate, aldus Trump? - De democraten, CIA, FBI, Mueller zelf? HRC?

  Nee!

  De Britten, Oekraïners en Australiërs, natuurlijk!

  https://www.zerohedge.com/news/2019-05-25/trump-targets-uk-australia-and-ukraines-involvement-greatest-hoax-history-our

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Willem

  Scjuldigen genoeg bij Russiagate. En daarbij zitten wel degelijk buitenlandse inlichtingendiensten, politici en lobbyisten die met binnenlandse krachten als CIA, NSA, FBA, DNC, MSM etc. in de VS hebben samengewerkt. Of misschien moet je gewoon zeggen: 'samengezworen'. Denk alleen maar aan de rol van het Steele rapport genoemd naar de de Britse (ex?) MI6 agent, die de directe aanleiding en legitimatie vormde voor de start van Russiagate.

  Toevallig stond er gisteren net een artikel (plus video +/- 20 min) op The Duran over het het witwassen van deze bij voorbaat zeer ongeloofwaardige duimzuigerij door de Britse inlichtingendiensten. Zeer informatieve clip met bij tijd en wijle ook de nodige kwinkslagen van het duo Christoforou / Mercouris.

  Uk intelligence laundered Steele Dossier, delivered it to James Comey

  The Duran’s Alex Christoforou and Editor-in-Chief Alexander Mercouris examine how UK intelligence services were used to launder the Steele Dossier, and deliver it back to the US with their stamp of approval, paving the way for Buzzfeed to leak the document, and for then FBI Director James Comey to use the dossier to blackmail Trump in the Oval Office.

  meer lezen op:

  https://theduran.com/uk-intelligence-laundered-steele-dossier-delivered-it-to-james-comey-video/

  Bij de verspreiding van de mythe dat de 'Russiche' hackerscollectieven Fuzzy bear en Cozy Bear de DNC servers gekraakt zouden hebben waren het informanten uit Ukraine die de hoofdrol speelden, maar ook bij talloze andere isseus die spelen bij Russiagate zijn er telkens weer sporen die naar Ukraine lopen.

  Trump heeft bij talloze gelegenheden binnenlandse krachten bij veiligheidsdiensten, Democraten en MSM onder vuur genomen voor hun rol bij Russiagate, nu neemt hij de mogelijke rol van hun buitenlandse bondgenoten onder de loupe en voor zover ik het kan beoordelen is hij 'spot on'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke, maar als iedereen bij Russiagate betrokken is en je wilt grote schoonmaak houden, zou ik beginnen met die partijen die het dichtst bij me staan ipv ver.

   Trump is zoverre spot on dat hij klaagt over iedereen die Russiagate heeft veroorzaakt. En verder gebeurt er niks.

   Hoorde HRC niet in jail volgens Trump in 2016. Waarom daar niet beginnen als je het over Russiagate hebt?

   Antwoord: Omdat heel Russiagate voor de bühne is, en politici, inclusief Trump, zich niet met de echte problemen in de wereld hoeven te houden als bv de berg aan schulden waar de gemiddelde Amerikaan onder leeft

   Verwijderen
  2. @ Willem

   Het instellen van de Mueller probe werd gelegitimeerd door het Steele rapport en de veronderstelde inbraak van Russische agenten in de DNC computers, een plot waarin Britse rep. Oekraiense actoren een centrale rol speelden, ook al handelden ze in opdracht van/collusie met Amerikaanse agenten. Niet meer dan logisch dus dat ook de buitenlandse dimensie van Russiagate voor het voetlicht komt. Hell, Russiagate is in de eerste plaats een plot over een veronderstelde poging door een buitenlandse actor de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beinvloeden.

   Het bewijsmateriaal tegen Trump was zo zwak dat de plotters onmogelijk ooit de hoop gekoesterd kunnen hebben hem hiermee te impeachen. Waar het om ging was Trump stappen te laten zetten die uitgelegd konden worden als obstructie van de rechtsgang. Zolang de Mueller probe liep was Trump daarom vleuggellam bij het zich verdedigen tegen de aantijgingen aan zijn adres.

   Hoe je verder ook over Trump denkt, Russiagate was een soft coup van het DNC, de inlichtingendiensten en de MSM tegen een democratisch gekozen presidemt. De Mueller probe is voorbij en Trump heeft de handen nu vrij om de aanval in te zetten tegen de aanstichters er van. Dat lijkt me het nieuws van de afgelopen week.

   Verwijderen
 15. Tips:
  Book Reading: Ron Paul Talks About the Futility of War.
  ( Op min 8 zie je Sheldon Adelson die pleit voo reen atoombom op Iran)
  Geweldig boek van Ron Paul, fijn om daaruit te worden voorgelezen terwijl je het gras maait, Rootman-van-Leien. !

  ******************

  Ik luister af en toe naar erudiet E Michael Jones.
  Hij is erg religieus en heeft dus een eigen verklaring nodig voor het verschil in rijkdom tussen Blank en zwart. Het komt door het christendom: Ora et Labora was de grondregel die de monniken introduceerden.
  Logos Rising feat. E. Michael Jones | America First Ep. 394

  Neimand gelooftàlles wat Jones beweert, gelukkig. Maar iedereen vind zijn analyses interessant.
  Gewoon de vreemde zaken weg filteren.
  **********************

  De nieuwste Chris Hedges met Stephen Cohen: altijd goed !

  On Contact: War with Russia? w/Stephen F. Cohen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een tip.

   ( Deze heb ik zelf maar half gelezen. Maar lijkt me belangrijk)

   Wij denken dat die handelsoorlog nergens toe zal leiden. Maar vergeet niet dat 40 jaar geleden de Japanners half New York hadden opgekocht. Ze maakten superieure producten tegen heel lage prijzen.
   Toch hebben de Jappen verloren.

   Vele redenen natuurlijk, maar de handelsoorlog was er zeker één van.
   CNN vertelt er over, en Robert Lighthizer is de man achter Trump, die het nu aan stuurt, en die er destijds al bij was.

   Als het hen lukt zitten we verdomme aan dat 100 jarig PNAC Rijk vast !
   Dat overleeft geen van ons.

   Hier de originele links klikken voor beter beeld:

   https://xevolutie.blogspot.com/2019/05/838-handelsoorlog-tegen-china-tegen.html

   Verwijderen
 16. [Rootman-van-Leien. ! ]

  Is dit een commentaar, beschuldiging of compliment?

  Ik begrijp er geen zak van!

  Voor mij is Assange een held, en moet mezelf wat corrigeren. (in een eerdere post had ik hem roekeloosheid verweten.) Als onafhankelijk journalist opereerde hij nog onder de normen waarin Ellsberg de Pentagon Papers kon publiceren.

  Assange heeft helaas het oudere vertrouwen van de pers in de nog oudere objectiviteit en de nog oudere, fossiel nog een beetje aanwezige, neiging tot ´het goede´ van de VS met zijn vazallen, zwaar overschat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een kritische opmerking.

   Ik heb het gevoel dat je altijd op zoek bent naar een reden om de handen niet uit de mouwen te hoeven steken.
   ( Hoewel je de enige was die ik op een NRC bijeenkomst heb ontmoet. Dat waardeer ik wel.)

   En mijn boosheid werd opgewekt doordat je zei dat het Assange's eigen schuld was: 'Stupidity kills' schreef je.
   (Eigen schuld, dikke bult. Zo iemand hoef je niet te gaan helpen. Makkelijk dus voor Rootman.)

   Ik heb uitgelegd dat het géén domheid was. En van een zware overschatting was ook helemaal geen sprake.
   (Het zou ons allemaal kunnen overkomen. Zo iemand behoor je te helpen, temeer omdat zijn lot ook ons te wachten staat, in principe.)

   De free-riders profiteren van de helden en de martelaars.

   Ik hoop dat je geen free-rider bent, Rootman.

   Verwijderen
  2. Ik ben maar een heel klein kiezeltje in een hele grote vijver, wat maar een heel klein kringetje veroorzaakt.

   Ik probeer op diverse plaatsen mijn analytische kwaliteiten uit, en doe een beetje aan feitencorrectie; haal wat drogredenen onderuit. En heb veel over het debat geleerd.

   En nee ik ben dus geen ´influencer´ of opiniemaker, en zal dat ook wel nooit worden.

   Verwijderen
  3. "Ik ben maar een heel klein kiezeltje in een hele grote vijver, "

   Flauwekul.
   Als jij deze week enkele malen naar het OPCW reist en daar enkele uren een pamflet uit deelt, dan heb je een heel groot effect. Ik weet het zeker.

   Verwijderen
 17. Wanneer zou Franz voor het laatst gehuild hebben?

  https://www.geenstijl.nl/5147848/lol-dronken-juncker-steunt-timmerfrans-niet/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. “I am defenceless and am counting on you and others of good character to save my life,” Assange wrote, adding, “Truth ultimately is all we have.”

  https://www.wsws.org/en/articles/2019/05/25/assa-m25.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.google.com/maps/place/British+Embassy+The+Hague/@52.0821331,4.3103759,19.5z/data=!4m5!3m4!1s0x47c5b73ae86e8a01:0x222914326f23e0e3!8m2!3d52.0821891!4d4.3105262

   Verwijderen
  2. Amnesty International declares Julian Assange “not a prisoner of conscience” May 23, 2019

   https://www.greanvillepost.com/2019/05/23/amnesty-international-declares-julian-assange-not-a-prisoner-of-conscience/

   Assange had beter in Rusland gearresteerd kunnen worden wegens het tillen van de belasting voor een paar 100 miljoen.

   Verwijderen
  3. Ha, het adres van de Britse Ambassade in Den Haag.

   We gaan Rootman er heen sturen !

   Verwijderen
  4. ( Alsmaar in dat tuintje van hem wroeten,,, laat hem maar eens wat nuttigs doen ! )

   Verwijderen
  5. Dit is niet leuk meer! IK bepaal wat ik doe en wat nuttig is! Normaliter zou ik best wel een dagje of zo willen flyeren of demonstreren, maar toevallig niet de komende 3 weken! Meer dan genoeg voor mij op het persoonlijke vlak te doen, en ja, in mijn leventje is dat belangrijk en nuttig!

   Verwijderen
  6. Jan Verheul is hoofd flyers uitdelen, hij kan het als de beste. Kom op Jan, hup, aan de slag.

   Verwijderen
  7. Maar ik vind het wèl leuk hoor Rootman !

   Heerlijk vind ik het hoe je boos wordt. Zou Matt dan toch gelijk hebben: ga ik te zwaar op andermans tenen staan ?

   In elk geval behandel ik jullie allemaal even hardhandig.
   ( En even onterecht, ik vind het best, wat je maar wil.)

   Maar ik neem niks terug van wat ik schreef: Met een beetje inspanning kun je veel effect hebben, en sommige mensen hebben altijd net even geen tijd, wat me dan op den duur opvalt.

   Ja, ik vind dat flyeren heel leuk, omdat ik probeer met de mensen een kort gesprekje aan te gaan. Of en kwinkslag te maken. Ik heb in het verleden al heel wat mensen gesproken: Lousewies van der Laan (om voor de massa-immigratie te waarschuwen, was nog jaren 90 of begin 2000: ze keek me ontzet en verschrikt aan : "U discriminiert ! " : heerlijk toch !) Een minister Korthals, en vorig jaar minister Bijleveld. Ik heb vroeger nog actie gevoerd met Ed Nijpels, toen we op de middelbare school zaten. Enfin, genoeg name dropping. Flyeren is heerlijk. Maar ik kom nu elke dag een week tekort, zo druk is het. Kan niet.

   Verwijderen
  8. Kwaad? Nee. Maar ik geef wel mijn grenzen aan. Ik ben geen ´people person´ en ga dialoogjes slechts enkele malen in een 10 jaar periode aan.

   Verwijderen
  9. @Jan Verheul,

   "Zou Matt dan toch gelijk hebben: ga ik te zwaar op andermans tenen staan ?"

   Dat niet alleen, Jan, daarnaast ben jij (en dat ben je vergeten er bij te schrijven) nog oliedom ook, want kennelijk ontgaat het je volkomen dat al jouw acties niets hebben opgeleverd. Het circus gaat gewoon door.

   Hieronder schrijf je dat de video van Stan van Houcke en Kees van der Pijl op Weltschmertz 16000 views heeft over wat wij niet mogen weten over MH-17.

   Kees van der Pijl heeft van mij de informatie gekregen over de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid, evenals Thierry Baudet, die het tijdens het debat tegen Mark Rutte had kunnen gebruiken toen het over de onafhankelijkheid van het onderzoek ging. Heeft hij niet gedaan en dat neem ik hem zeer kwalijk, want wat is er waar dat dat debat gefixed was?

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. @Sofia,

   Ik heb bevestiging van het partijkantoor in Amsterdam gehad dat de gegevens naar de Tweede Kamerfractie was doorgestuurd.

   Verwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  13. @Sofia,

   Je zegt dus eigenlijk dat het partijkantoor van FvD niet te vertrouwen is?

   Verwijderen
  14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  16. @Sofia,

   Contact, met welke TK fractie dan ook, gaat via tussenpersonen. Je zal nooit rechtstreeks email contact krijgen met Mark Rutte, omdat Mark Rutte een hekel heeft aan email contact (lekker makkelijk, want dan hoef je niet zo diep op moeilijke vragen in te gaan.) Op een email aan Lillian Marijnissen krijg je antwoordt van een beleidsmedewerker. Sjoerd Sjoerdsma (D66) stuurt een automatisch gegenereerde email met de mededeling dat je in de gaten wordt gehouden.

   Verwijderen
  17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  18. @Sofia,

   Ik had goed contact met Pieter Omtzigt, hij is kaltgestellt.

   Verwijderen
  19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  20. @Sofia,

   Het opvallende aan Pieter was dat hij met geen woord sprak over Artikel 57, lid 2, van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid. Deze wet stamt uit 2010 toen Pieter van Vollenhoven voorzitter van de OvV was. In 2011 vertelde van Vollenhoven tijdens een persconferentie dat er niet zoiets bestond als een onafhankelijk onderzoek, daags daarna kondigde van Vollenhoven zijn ontslag als voorzitter van de OvV aan.

   Yep, en ik ben gekke Henkie zeker?

   Verwijderen
  21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  22. @Sofia,

   Kan je het je voorstellen dat er 298 mensen zijn opgeofferd omdat er in Artikel 57, Lid 2, staat dat deze slachtoffers opzij worden geschoven als de financieel/economische belangen van het Rijk in gevaar komen?

   Verwijderen
  23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 19. Reeds 16000 views op Weltschmerz: Wat u niet mag weten over Vlucht MH17 en Rusland: Kees van der Pijl en Stan van Houcke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Donald J Trump is een man met een missie.

  In zijn werkkamer hangt een schilderij van Andrew Jackson.

  Trump to AG William Barr: 'Look at UK, Australia, and Ukraine'
  https://www.youtube.com/watch?v=5D_aUtXTAXw

  De swamp heeft zijn munitie verschoten. Met Barr en anderen heeft hij nu mensen op het openbaar ministerie die hem gunstig gezind zijn. De tijd is nu rijp om de swamp personen uit de politiek te verwijderen. Is de swamp drooggelegd, dan is er de mogelijkheid om de FED te beëindigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Oli

   De swamp weet altijd wel weer een konijntje uit de hoed te toveren, maar voorlopig zijn ze wel in het defensief. Luitjes die wat op hun kerfstok hebben willen dan wel een gaan lekken in de hoop op strafvermindering of een pardon. Clapper, Brennan em Comey zijn al druk bezig elkaar de zwarte piet toe te spelen. Kan nog een leuk spektakel worden.

   Verwijderen
  2. "Clapper, Brennan em Comey zijn al druk bezig elkaar de zwarte piet 1toe te spelen. Kan nog een leuk spektakel worden"

   Ze doen geen oog meer dicht, want de hoofdrolspelers in de hoax "Russian collusion" hebben hoogverraad gepleegd en daar staan geen lage straffen op.

   Hillary zou de verkiezingen winnen en dan was er nooit een onderzoek geweest naar "Russian collusion". Zo lang de deep state hun mensen op het openbaar ministerie hadden, was er ook geen onderzoek gekomen. Maar nu er Trump mensen op de hoogste posten gaan komen worden de tafels/rollen omgedraaid. OMG.

   Verwijderen
 21. Dream on catweazle oligarchje. The FED owns Trump. 😎

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog wel. Totdat die rollen ook omgedraaid worden in 2022-2024

   Verwijderen
  2. Trouwens, de FED wilde met een renteverhoging de herverkiezing van Trump onmogelijk maken. Ze hebben gedaan wat Trump wilde. Geen renteverhoging. Ik weet natuurlijk niet of Trump hiervoor wisselgeld heeft moeten betalen. Maar het belangrijkste is dat ze naar Trump geluisterd hebben.

   Verwijderen
 22. The Duran met een bijdragen over de implicaties van de de nieuwe ten lasteleggingen aan het adres van Julian Assange.

  The Duran’s Alex Christoforou and Editor-in-Chief Alexander Mercouris examine a US federal grand jury announcement that 17 additional charges under the Espionage Act will be levied against WikiLeaks publisher Julian Assange, who is currently in a UK jail awaiting an extradition hearing.

  "The new indictment relates to US documents WikiLeaks published in 2010. They allege that Julian Assange revealed the names of individuals who were working with the US government, thus endangering their lives. A maximum penalty of 10 years in prison on each charge could mean that Assange may spend the rest of his life in a US prison."

  https://theduran.com/assange-fights-to-save-free-speech-of-fake-news-journalists-who-smeared-him-video/

  *De nieuwe aanklachten lijken een uitwijzing van Assange naar de VS bijna onvermijdelijk te maken.

  *Journalisten in de VS beginnen zich te realiseren wat de gevolgen zullen zijn voor de persvrijheid mocht Assange veroordeeld worden op grond van de nieuwe tenlasteleggingen. Zelfs Rachel Meadows lijkt hiervan doordrongen.

  Tijdens zijn campagne sprak Trump met veel waardering over Wikileaks. Nu lijkt hij Assange in mes in z'n rug te steken. Christafouros em Mercouris speculeren over het waarom. Mogelijk dat Trump een veroordeling van Assange wil benutten om z'n vrienden bij de pers een hak te zetten voor het lekken van gelekte informatie tijdens de Russiagate hoax. dat zou dan een Pyrrusoverwinnning zijn, want de De keerzijde daarvan zal zijn dat een veroordeling van Assange de 'deep state' vrijwel ontastbaar zal maken voor de pers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geloof er niks van.
   Ik verdenk Engeland er zelfs van dat ze bang zijn dat Assange in Amerika vrijuit gaat. Daarom nog maar een jaartje in de cel in Engeland.

   Verwijderen
  2. @ Oli

   In de uitzending zegt Mercouris dat ze Assange zo lang gevangen zetten in Engeland om de genoeg tijd te hebben voor de uitwijzingsprocedure naar de VS.

   Verwijderen
  3. Die lui zijn echt goed en waarschijnlijk hebben ze gelijk. Maar ik moet het nog zien. Afwachten maar.

   Verwijderen
  4. @Dawg, het zou wel erg wrang zijn als Trump Assnge achter de tralies zet. Hij heeft zijn overwinning voor een (belangrijk) deel te danken aan Assange.

   Wellicht heeft Assange nog veel documenten liggen over Hillary en de gang die Trump goed kan gebruiken. Trump en Assange zou een goed duo zijn tegen de deepstate als ze echt de intentie hebben om het moeras te dempen.

   Verwijderen
 23. Meest recente uitzending van Weltschmerz tussen Kees vd Pijl en Stan v Houcke naar aanleiding van uitkomen van in de Russische editie van Kees' boek over het neerschieten van MH17 levert een goed gesprek op.

  Het JIT zit muurvast, aan het JIT deelnemende landen hebben een veto op
  publicatie van onwelgevallig materiaal, artikel 57 lid (1) en (2) bepalen dat onderzoeksresultaten die de relaties met andere landen kunnen schaden niet naar buiten gebracht zullen worden. Voor wie hier al langer leest is dat misschien niet zo schokkend (John Helmer en Eric Zuesse schreven al een paar jaar geleden over dit soort zaken), maar hoe kan het toch dat de MSM en de Tweede Kamer al weer bijna 5 jaar van niets weten of doen alsof hun neus bloed, terwijl iedere drol die Bellingcat draait nog steeds door hen wordt uitvergroot als Gods woord?
  Zelfde soort vraag als waarom Vd Pijl's boek niet in een Nederlandstalige editie verkrijgbaar is en je hem niet bij de NPO te zien krijgt.

  Vraag het mezelf regelmatig af: zou het echt zo zijn dat ik in een land leef waar alle belangrijke instituties en bestuurders samenzweren om de gewelddadige dood van 300 vliegtuigpassagiers in de doofpot te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Kees van der Pijl geeft aan dat de Europese sancties op Rusland de drijfveer voor MH-17 was. Dat was de wens van de VS. Heeft iemans nog een tegenargument?

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @ Jannalor

   Er zijn zoveel andere scenario's denkbaar en bijbehorende motieven denkbaar. Eentje dan. Rond de tijd dat MH17 werd neergeschotem vond er een felle strijd tussen de troepen van Kieve en de rebellen plaats. De troepen van Kiev waren ingesloten tussen de Russische grens en de oostelijke perimeter van Donetsk. Drie brigades van Kieve werden daar in de pan gehakt Kiev wilde met de aanslag sympathie van de NAVO en militaire steun forceren.

   Verwijderen
  6. In september 2014 verkondigde Rutte dat de verscherpte sancties op Rusland niet het gevolg waren van MH-17 maar door de Russische annexatie van de Krim. Als je slim genoeg bent en kijkt naar de tijdspanne, dan hebben die verscherpte sancties op Rusland alles te maken met MH-17. De EU is door de VS gechanteerd met wat?

   Vul het zelf maar in.

   Verwijderen
  7. @Dawg,

   Ik dacht dat wij uitgepraat waren over MH-17? Jij hebt jouw mening, ik heb mijn mening en ik zie mijn mening als het meest plausibel.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. @Dawg,

   Nog even iets anders, jij kan de discussies die ik op de Engelstalige Wikipedia omtrent de service ceiling van de SU-25 heb gevolgd naar het land der fabelen vewijzen. Die discussie werd gevoerd door een persoon met de initialen "bllct" en dat Russische bots wijzigingen uitvoerden op de service ceiling van de SU-25. Dit vond plaats na de Russische persconferentie van 21 juli 2014. In dezelfde periode vond de Nederlandse Wikipedia het kennelijk tijd om alle technische gegevens van de SU-25 te verwijderen.

   Ik neem overigens niet aan dat jij persoonlijk bij deze gebeurtenissen aanwezig bent geweest. Ik wel en als jij mij een leugenaar wilt noemen, dan moet je dat maar doen.

   Ik neem overigens ook niet aan dat jij persoonlijk getuige bent geweest dat Wikipedia de bodemschatten van Mali van haar website verwijderde toen het Nederlandse kabinet toestemming gaf voor de trainingsmissie in Mali.

   Ik vraag mij weleens af waar jullie hersens zitten?

   Verwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  14. @Sofia,

   Je begrijpt mij verkeerd. Volgens "bllct" kwamen die aanvallen uit het regeringscentrum van Moskou. Ja, daaaggg, was het geen VPN die een willekeurig IP-adres uit Rusland genereerde? Hoe dom moet je als westerling zijn om een dipstick als Bellingcat te geloven?

   Verwijderen
  15. @Sofia,

   "Bij mij gewoon op de plek waar ze horen te zitten :-))))"

   In alle ernst, ik bedoelde niet jouw hersens.

   Verwijderen
  16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  18. @Sofia,

   "Die truc met VPN kennen ze in Moskou natuurlijk ook :-) dus als zij die aanpassingen uitgevoerd hadden, hadden ze een IP adres uit de V.S. of Oekraine gebruikt."

   Precies! Maar het is weer typisch westers, aan de ene kant willen zij Rusland wegzetten als een stelletje stomme idioten en aan de andere kant als sluwe vossen.

   Sorry, ik tuin er niet meer in.

   Verwijderen
 24. @ SDR

  Misschien eeb ongeluk; een verkeerde radarlock of infrarood air to air die een verkeerde hittebron opzoekt. Misschien zelfs die foute lithiumbatterij aan boord van MH17. Ik denk dat de uiteindelijke oorzaak met de meeste zekerheid door forensische deskundigen moet worden vastgesteld: metalurgische analyse van inslaggaten, analyse van de flight datarecorders, radarbeelden. Dat soort dingen. Dat gaan wij hier niet doen vanachter ons PC-tje.

  Joop is pas tevreden als iedereen met hem meezingt dat een SU25 de dader was. Heel goed mogelijk en wellicht zelfs heel waarschijnlijk dat zoiets is gebeurd, maar het onweerlegbare bewijs kan hij alleen niet leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, Karel van Wolferen had het geloof ik ook over wrakstukken die...vul maar in!!!

   Tja...en @Dawg kwam toch met de kreet;

   "Verdomd...je hebt gelijk!"

   En in maart 2018 heeft Vladislav Voloshin toch echt zelfmoord gepleegd, wel of niet geholpen door de SBU?

   Maar kennelijk is @Dawg zo overtuigd van zijn gelijk, dat hij er verschillende scenario's bij moet halen.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Beste Klikkers,
   ben druk met andere aken, maar lees hier over MH17.

   Hebben jullie Stefan Beck gehoord op Weltschmerz, met Eric v d Beek?
   Ik luister die zaken terwijl ik ander dingen doe, en krijg zeker niet alle details mee. Maar ik kreeg de indruk dat Beck het toch voor mogelijk houd dat er wel een Russisch eBuk was. Hij zei zoiets van "Ik zie toch nog mogelijkheden dat het géén Russische Buk was."
   Dat hoorde ik niet graag, van Beck: één van ons.
   Maar misschien gelooft hij de truc beelden van Bellingcat, dat weet ik niet.
   Eén ding is helder: Er werden burgers gebombardeerd, die hebben het recht zich te verdedigen, Als Putin daar een Buk voor uitleende, is dat niet moorddadig: het ging er om een bommenwerper te elimineren.
   Dat het passagiers trof, was NIET de opzet van Putin, mamar mogelijk wel van Poroshenko of USA.
   ==

   v d Pijl hoedt zelfs rekening met een ruil à la Ghadaffi: "Ik zal toegeven dat ik "Lockerbie deed' als jullie met de sancties ophouden.
   Er zijn vele bewijzen dat Ghadaffi Lockerbie niet deed, maar hij betaalde wel de slachtoffers.
   Zou Putin ook in dat scenario mee doen, ooit ?

   ===


   @ SDR: "waarom is Nederland dan daarna overstag gegaan"

   Sofia, wij zijn slaven, pionnen. Rutte zou het niet in zijn hoofd halen tegen de VS in te gaan. Omdat hij niet wil, maar ook omdat hij dan wordt gestraft: gele vestjes in Amsterdam, of een aanslag hier of daar, of iets anders.
   Zo werkt dat.
   Rutte: "Jullie willen sancties? OK. Maar geef me een narrative waarmee ik dat aan ons volk kan verkopen. "

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. @Sofia,

   Ik ga nog een stapje verder wat betreft de wrakstukken van MH-17.

   Ik beweer dat er tijdens de reconstructie van MH-17 een ander linker cockpitpaneel is gebruikt dan het origineel. Het origineel is te zien op een foto in onderstaand artikel, het paneel wat tijdens de reconstructie is gebruikt is te zien in de video.

   MH 17 – Abschuss durch ukrainische SU 25 ist bewiesen

   https://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2015/mh-17-abschuss-durch-ukrainische-su-25-ist-bewiesen/

   Dutch Safety Board MH17 final report

   https://www.youtube.com/watch?v=2TdWUTHC49U

   Verwijderen
  7. @Sofia,

   Overigens had men daar wel een verklaring voor, het originele paneel zou te confronterend zijn geweest.

   Dus, je ziet dat ze het niet eens ontkennen.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. Overigens heb ik wel de bevestiging van Max van der Werff. Joost Niemöller was bij de presentatie van de wrakstukken op Gilze-Rijen en wist te melden dat er een afgesloten hangar was waar niemand in mocht.

   Verwijderen
 25. @ SDR

  'waarom is Nederland dan daarna overstag gegaan wat de sancties betreft? Wat voor reden had Nederland dan als het niet MH17 was?'

  Ik zou het je niet kunnen zeggen.

  ?omdat ik het idee blijf houden dat het de bedoeling was dat het vliegtuig op Russisch grondgebied had moeten neerkomen.?

  Heb daar vlak na het neerschieten van MH17 iets over gelezen. een hoge Russische ex-luchtmacht officier schreef dat dat inderdaad de bedoeling was, maar mislukte omdat MH17 een bocht van 180 draaide (terug vloog) nadat een van de motoren geraakt was en stuwkracht verloor. Naam van de officier en het artikel zijn me helaas ontschoten

  Zaak stinkt natuurlijk als een bunzing en Rutte zit op een doofpot. Onvoorstelbaar schandaal.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @ SDR

   Het enige dat ik mij herinner is dat die Russische oud-officier schreef of aangehaald werd op de Facebookpagina van een vent met een Slavisch aandoende naam, een diplomaat of zo. Toeval of niet, maar die ex-officier bracht dat neerschieten van MH17 ook in verband met de gevechten die gaande waren in Oost Oekraine; dat neerschieten van MH17 zou een voorwendsel moeten zijn voor de NAVO om troepen naar de rampplek te sturen en zo een gevechtsspauze te forceren voor de waardoor omsingelde brigades van Kiev aan vernietiging konden ontkomen. Die oud-officier beweerde dat MH17 eerst in een motor was geraakt door een air-to-air en daarna met een lucht-grond raket werd afgemaakt door de Oekrainers die in paniek raakten toen de Boeing 180 draaide was gedraaid en terugvloog.

   Ooit las ik op de twitter van MH17Review dat de uitlezing van de olietempeeratuur en -druk uit de linkermotor door de flight data recorder 40 sec eerder stopte dan het moment dat de BUK MH17 geraakt zou hebben. Dat zou td maken kunnen hebben met de tijdsintervallen waarop de FDR olietemperatuut- en druk registreerd, maar ook een gevolg kunnen zijn van een inslag van air to ait in de linkermoter.

   Hier een deel van de discussie op MH17Review

   https://twitter.com/mh17report/status/1034445321894617089

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 26. "Tories obliterated by tide of Brexit Party turquoise: Map shows the scale of Nigel Farage's political earthquake in EU elections as the public hammers the Conservatives and Labour'

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7074237/How-furious-voters-turned-country-Brexit-blue.html

  Waar zijn al stemmers die volgens de MSM spijt hadden als haar op hun hoofd van hun stem voor Brexit in 2016 dan toch gebleven?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. "Heerlijk vind ik het hoe je boos wordt. Zou Matt dan toch gelijk hebben: ga ik te zwaar op andermans tenen staan ?

  In elk geval behandel ik jullie allemaal even hardhandig.
  ( En even onterecht, ik vind het best, wat je maar wil.) "

  Niks om trots op te zijn Jan. Je zou je dat moeten aantrekken als beheerder.

  Vooral niet tegen deze bloggers die zo'n grote bijdrage aan het blog hebben geleverd.

  Je moet nooit vergeten dat niemand hier de "waarheid" kent. Of het moeten officiële statements zijn van vrijgegeven geheime stukken of onafhankelijk onderzoek wat heeft aangetoond etc.  Bv dat Trump niet heeft samengespannen met Poetin en dat Poetin geen belastend materiaal heeft over Trump om hem te chanteren.

  Iedereen die hier reageert zich achter zijn eigen computertje en vormt zijn mening op informatie die hij via de media/web vindt.
  Ook opinie makers zoals de Saker, the Duran, Zero hedge, msm, Alex Jones, David Icke etc en de honderdduizenden andere opinie makers hebben hun mening en denken het te weten, maar blijken het later toch ook niet juist te hebben.
  Dus ja, onverschilligheid voor de gevoelens van mensen hier, die echt inhoud geven aan deze blog, zou niet van toepassing moeten zijn en het zou jouw juist moeten raken. Dit omdat je een zo levendig mogelijke blog nodig hebt.

  Besef eerst dat niemand hier de waarheid weet en hou dat ook in gedachte als je reageert naar andere mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Je moet nooit vergeten dat niemand hier de "waarheid" kent. Of het moeten officiële statements zijn van vrijgegeven geheime stukken of onafhankelijk onderzoek wat heeft aangetoond etc.'

   Eens

   Dat Jan denkt te weten hoe de wereld in elkaar steekt (Jan zou zeggen: niet denkt te weten, ik WEET, want Shamir zegt, en Dr Barrett vindt dat ook, et) en hoe je de wereld moet veranderen (kan maar op 1 manier, nl door Jan na te doen), is wat Jan bij tijd en wijle onuitstaanbaar maakt.

   Dat zichzelf op de borst kloppen dat hij volkomen onterecht mensen 'aanpakt', daar kan ik ook maar 1 ding op zeggen:

   Wees geen Eddy, Jan

   Verwijderen
 28. "Verenigde Staten importeren meer olie uit Rusland

  De Verenigde Staten hebben deze maand veel meer olie uit Rusland geïmporteerd dan normaal. In de eerste helft van mei ging het om 5 miljoen vaten ruwe olie, drie keer zoveel als normaal. De belangrijkste reden daarvoor is het wegvallen van productie uit Venezuela. Door de Amerikaanse sancties wijken raffinaderijen uit naar andere leveranciers die vergelijkbare olie kunnen leveren."

  meer lezen op Geotrendlines

  https://www.geotrendlines.nl/verenigde-staten-importeren-meer-olie-uit-rusland/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 5 miljoen vaten, is dat veel op het totaal aan aantal vaten dat de VS in een halve maand tijd produceert/verbruikt?

   Het klinkt mij als een drup op een gloeiende plaat...

   Verwijderen
  2. @ Willem

   In een halve maand verbruikt de VS tussen de 110 en 120 miljoen vaten. Zo bezien zijn die 5 miljoen Russische vaten niet veel (wel meer als je je realiseert dat het bij die Russische vaten om een specifiek soort zware ruwe olie gaat) waar de VS behoefte aan heeft.

   Verwijderen
 29. Presentatie doorrekening klimaatakkoord uitgesteld onder druk van Rutte

  "Premier Mark Rutte heeft vorig jaar druk uitgeoefend om de doorrekeningen van het voorlopige klimaatakkoord pas na Prinsjesdag te publiceren. Dat blijkt uit documenten die Nieuwsuur heeft gekregen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB).

  Uit de documenten die Nieuwsuur opvroeg blijkt nu dat premier Rutte dat niet zag zitten: "De doorrekening (en daarmee de appreciatie) wordt dan gespreksonderwerp op de APB (Algemene Politieke Beschouwingen, red.) en dat is onwenselijk" zo valt te lezen in de notulen van medewerkers van de premier."

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2286706-presentatie-doorrekening-klimaatakkoord-uitgesteld-onder-druk-van-rutte.html

  Geen plek meer in de doofpot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mij opvalt is de timing dat dit nieuws naar buiten komt. Gisteren legde het OV middels stakingen het land plat. Maar mbv dit bericht over Rutte wordt dat event volledig overschaduwd.

   Oftewel: het is de pot (de media die het nieuws over de staking in het OV onderbelicht laat) die de ketel verwijt (Rutte die besluit om betrekkingen over de klimaatkosten in het nieuws onderbelicht te laten) dat hij zwart ziet

   Verwijderen
  2. Betrekkingen=berekeningen

   #%^ Autocorrect

   Verwijderen
  3. Overigens als Rutte moet aftreden om dit akkefietje zou dat wel het meest minst belangrijke akkefietje zijn waarvoor Rutte zou moeten aftreden.

   Verwijderen
  4. @ Willem

   Lijkt me bepaalt geen akkefietje. Zeker niet in het licht van de bedragen (talloze malen de kosten van bijv. de Betuwelijn) waar we over praten

   Verwijderen
 30. Trump gaat naar Londen.
  Het waren de Engelsen die in feite hebben gemeddled in de Amerikaanse verkiezingen, met dat Steele Dossier etc.

  Op LaRouche ( een site die ik eerder nooit bekeek) zien we enkele zwaargewichten: Bill Binney en Larry Johnson, mensen die àlles weten over Russia meddling, en Trump heeft ook tweets met Larry's info getwitterd.
  Gaat Trump dit gebruiken in Londen?
  https://www.youtube.com/watch?v=MSAN5CRzG-A

  De video is van 14 mei, en Larry Johnson zegt dan al dat hij denkt en
  hoopt dat Barr een vervolging gaat doen tegen Brennan en Clapper etc.

  Lerw Rockwell spreekt met Stephen Cohen. Beiden zijn het er over eens dat Barr echt moet onderzoeken of de CIA heeft geprobeerd om de verkiezingen te beinvloeden.
  Cohen: Daag ze voor het gerecht en zeg: Je krijgt geen straf, maar moet wel de waarheid spreken.
  Als blijkt dat je hier hebt gelogen, dan ga je de gevangenis in.

  Dit alles om te voorkomen dat de CIA het volgende keer weer doet.

  https://russia-insider.com/en/prof-stephen-cohen-lew-rockwell-finding-out-who-started-russiahoax-vital-our-nations-future-podcast

  BeantwoordenVerwijderen