zondag 5 mei 2019

9 Mei Viering 16:00 uur Gelredome Arnhem

Donderdag 9 Mei om 16:00 uur, zorg dat je er bij bent! De eerste Grote 9 Mei viering in Nederland. Marie Therese Ter Haar organiseert hem en het wordt een fantastische gelegenheid met Mensen uit heel Europa en daarbuiten. De echte Europese Bevrijdings- en Overwinningsdag. Die we gaan vieren met iedereen, en zeker ook met de Russen die de grootste klappen van de oorlog hebben opgevangen en daarmee een ongelofelijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in Europa en in Nederland. Bekijk zelf het PROGRAMMA.

Wij kunnen ons niet herinneren dat er eerder zo'n evenement in Nederland op 9 Mei heeft plaatsgevonden, dus het wordt een unieke belevenis en de start, zo voelen wij aan, van een nieuwe grote traditie. Zorg dus dat je bij deze eerste kraker erbij bent! Velen zullen erbij zijn, zo ook Weltschmerz.


Kom alvast in de 9 mei stemming en kijk naar ons interview van alweer 3 jaar geleden. Zet de ondertiteling aan en geniet van het relaas van zo'n Russische held, Ivan Georgevitsh Kaninin, en zijn dochter. Een aandoenlijk verhaal dat niemand koud laat. Volgend jaar, Overwinningsdag 2020, wellicht nog éénmaal naar Moskou en één van de laatste mogelijkheden zo'n held live te ontmoeten?
Gezellige drukt in Moskou, 9 Mei 2016.

1 opmerking:

 1. Volgende week speelt de NAVO een Russische aanval op een partner-lidstaat na en willen zij de militaire reactie van het Bondgenootschap simuleren.
  Hiertoe start op 9 mei een zesdaagse grootschalige oefening in het NAVO-hoofdkwartier en de ministeries van defensie van de lidstaten.

  Op 9 mei, het begin van de oefening, viert Rusland een van zijn belangrijkste feestdagen: de dag van de overwinning op nazi-Duitsland

  Ze snakken blijkbaar zo erg naar oorlog dat ze er alles voor uit de kast halen.
  Heb vanmorgen toch nog een stukje meegekregen in de herhaling van Buitenhof en daar was die knul van D66 een Europees leger aan het verdedigen "omdat Rusland een ander land, met name Oekraïne aangevallen heeft en nu nog voor een deel bezet houd" Presentator vraag 'Bedoel je daar de Krim mee?' Ja dus.
  Ja, met deze achterlijke manier van denken is het niet moeilijk om een oorlog te rechtvaardigen als straks de bommen ons om de oren vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen