maandag 14 januari 2019

VS misdragen zich met dreigement aan Duitse firma's

Het Amerikaanse chantagebeleid begint nu ook steeds meer te landen in landen als Nederland en Duitsland.

De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, heeft een brief geschreven aan bedrijven die meewerken aan Northstream 2, dat hun medewerking mogelijk tot schadelijke gevolgen voor hen kan leiden. Het wordt interessant om te zien of de Duitsers de rug recht houden of dat ze weer door de knieën gaan voor de Amerikanen.

En dan nog dit...
HORROR in Frankrijk. Brandweerman en vader kreeg bewust een flashbal tegen zijn hoofd geschoten en ligt sinds 12 januari in coma.

6 opmerkingen:

 1. Als de Duitsers echt hun rug willen strekken richting Amerika dan sluiten ze de killerdrones basis in Rammstein. Vanuit die basis worden moorden op onschuldige burgers in o.a. het midden oosten gepleegd
  Als je bekijkt hoeveel Amerikaanse troepen er in Duitsland gelegerd zijn kun je echt wel spreken van een bezet land. Nog steeds, sinds '45. Vandaar ook de afluisterpraktijken van o.a. de telefoon van Merkel. De Amerikanen weten precies wat er speelt in Duitsland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is toch gek hé, een ambassadeur die Duitse en Nederlandse bedrijven de duimschroeven aandraait terwijl de VS haar trouwe handelspartners en bondgenoten in Europa niet van LNG kan voorzien? Zouden die Amerikanen dan toch goedkope LNG uit Rusland halen en voor 3x zoveel aan haar trouwe handelspartners en bondgenoten in Europa verkopen?

  Fracked Shale Oil Wells Drying Up Faster Than Predicted, Wall Street Journal Finds

  https://www.globalresearch.ca/fracked-shale-oil-wells-drying-up-faster-than-predicted-wall-street-journal-finds/5665323

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wederom LOL! Geen antwoord op een legitieme vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop,
   Dat is m.i. de reden waarom Nederland zo snel van het gas af moet. Nederland mag van Amerika NOOIT afhankelijk worden van Russisch gas, ondanks het feit dat het, op kernenergie (wat wel zwaar giftig afval heeft na, de schoonste brandstof is.
   Aan de andere kant wordt het een probleem voor de regering want als ieder huis straks zelf-bedruipend is wat energie betreft, waar gaan ze dan belasting op heffen? Ademen? Het lef hebben om buiten te komen?

   Verwijderen
  2. @Matt,

   America first en Trump heeft eigenlijk al aangegeven dat Europa hem om het even is.

   Verwijderen
  3. De regering kijkt nooit verder dan 4 jaren vooruit. Maar de EU landen gaan financieel volkomen ten gronde als North stream nu zou worden afgeblazen. In een totaal gefinancialiseerde economie als het VK is dat mogelijk, maar in maaklanden en logistieke economieëen zoals Duitsland, en Nederland, is het de doodklap. En de multinationals en grote bedrijven hebben teveel invloed om Hoekstra zijn zin te geven.

   Verwijderen