zaterdag 5 januari 2019

Russische meiden zingen op straat

Via SuperJan en Eric van de Beek op Twitter op attent gemaakt. Russische meiden zingen over op pad zijn met hun "Kon" (= paard) en hun liefde voor Rusland.SuperJan meldt op Twitter dat het juist dit liedje was dat hem triggerde om Russisch te leren. Vier jaar geleden kon hij de tekst niet begrijpen. Nu, vier jaar later, wel. Een dusdanig inspirerend liedje kunnen we onze volgers van Blik natuurlijk niet onthouden.

8 opmerkingen:

 1. Heel mooi stukje film, Blik !

  Vergelijk dit nu eens met ònze cultuur: schreeuwende nitwits die de hele dag denken dat ze belangrijk zijn.
  Een onbekende rapper die wordt neergeschoten en dan uren aandacht krijgt in de media.
  In de Volkskrant stond dat die moderne namaak-muziek economisch heel veel geld in het laatje brengt.

  (Al zoekend naar dat VK-artikel kwam ik dit tegen: https://www.volkskrant.nl/economie/zoeken-zonder-een-stortvloed-aan-cookies-als-alternatief-voor-google~bd1cc371/ )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik heb die nieuwe zoekmachine van Ancilla even geprobeerd dor mijn eigen naam in te typen, en ik ben al fan !

   Verwijderen
 2. Sorry, maar datgene wat deze knappe dames zingen is best wel armoedig: 'Ik en jij gaan samen door het veld' (tig maal herhalen). Iemand die zijn liefde voor Rusland zingt met inhoudelijke kwaliteit is Igor Rasterajev: https://www.youtube.com/watch?v=7DljgSrTbNE&list=RD7DljgSrTbNE&start_radio=1 In dit lied 'Ik ben de Russische weg' wordt bezongen hoeveel tranen erop gevloeid zijn. De Engelstalige tekst staat onderin de video.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De sfeer en de normale emotie is niet armoedig. Tekst is dan bijzaak, waar ik, omdat ik geen Russisch versta, in dit geval geen last van heb.

   Wat ik armoedig vind is de namaak-muziek die alleen maar roept: motherfucker, bitch etc etc.
   Meestal zonder emotie, maar wel met gespeelde agressie vertolkt.

   Verwijderen
 3. Vertel hem wat......

  https://images0.persgroep.net/rcs/GSTcO9mTN_f5HpuJUKfzElGMQqU/diocontent/42220758/_crop/4/216/3883/2194/_fitwidth/763?appId=e9b4e2a1869038ffcaf318a6d1463b0b&quality=0.8

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat dacht je dan van deze ?
  Zie je dat Rutte ook al doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik woon in de gemeente Naaldwijk (Westland) met 5 Oekraïners.In het verleden met mensen uit de omgeving Lviv. Het westen van de Oekraïne.Allemaal stuk voor stuk anti Rusland en vooral anti Poetin.Ik ken de geschiedenis redelijk goed en denk daar iets genuanceerder over wat vaak felle discussies opleverde.
  Nu inmiddels wonen er bij mij allemaal mensen uit de omgeving Chernihiv.Ik leer elke dag veel en mijn respect voor het Russische volk wat al hoog lag groeit met de dag en mijn afschuw ten aan zien van die Indianen moordenaars groeit ook met de dag.Cultuur USA ?? 0,0 hebben geen cultuur !!
  Cultuur Rusland ??? Rijk !!!
  Vandaar dat men ook altijd spreekt over MOEDERTJE RUSLAND !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bevolking USA allemaal nazaten van Indianen moordenaars en gelukszoekers.De zwarte bevolking nazaten van de slaven handel.Waar ook Nederland een belangrijke bedenkelijke rol in speelde.Zoals Nederland overal een bedenkelijke rol in het verleden speelde zie Indonesië !! Je heb nu eenmaal een paspoort nodig in je leven maar ik schaam me dat ik een Nederlands paspoort heb !!!

  BeantwoordenVerwijderen