donderdag 10 januari 2019

SP gaat down door "Bread & Butter" toezegging aan de VS

Is het je ook opgevallen hoe tam de SP de laatste jaren is op geo-politiek vlak? Toyota's aan illegale groepen in Syrie? Van de SP niks gehoord. Hopeloze "missies" met Hollandse straaljagers en vele bommen en dode mensen, compleet illegaal? SP niet gezien. Israël dat Palestijnen afschiet alsof ze op de kermis in de schiettent staan? SP kijkt even de andere kant op.

Wat blijkt, in 2004 hebben Harry en Jan (van Bommel en Marijnissen) de Amerikaanse ambassade in Den Haag gerustgesteld dat geo-politieke onderwerpen niet de prioriteit zullen hebben bij de SP. Jan en Harry zeiden toe zich vooral bezig te zullen gaan houden met "Bread & Butter" thema's. De VS ambassade hoorde het aan, en beoordeelde dat het goed zat.
Dit verhaal was al bekend, maar het is dankzij wederom Eric van de Beek dat deze feiten nogmaals naar boven komen. Met de SP is het niet meer goed gekomen. En trouwens, wat zijn dit voor een praktijken van de Amerikaanse ambassade? Waar bemoeien ze zich mee? Contacten tussen de USA-ambassade en Nederlandse politici! En niet enkel contacten, regelrechte bemoeienis en beïnvloeding! Foei! We stellen ons de koppen al voor in NRC, Volkskrant en de Telegraaf als het de Russische ambassade had betroffen...

36 opmerkingen:

 1. Interresant, ik dacht dat de laffe houding van de SP veroorzaakt werd door de vorige fractieleider, maar schijnbaar was het een ruil van Marijnissen en Van Bommel. Alles voor het pluche, geen wonder dat marijnissen opstapte na de dolksteek van de PvdA. De SP principes over de NATO, immigranten en neo-liberalisme waren goed, en komen allemaal uit. helaas kun je maar een keer je principes verkwanselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van Bommel was een man van de afgelopen tijd. Maar hij heeft zijn taak altijd gewetensvol vervuld, en was tot op zekere (behoorlijk!) open voor suggesties.

  Een kind van zijn tijd, had hij ooit meegelopen met een demonstratie waarin enkelen wat antisemitische (en erg kinderachtige) leuzen werden gescandeerd. Op zijn blog verschenen dus elke keer likud zionisten, gristelijke zio´s en verblinde MEK supporters.

  Maar we konden hen wèl elke keer de grond in boren, met feiten en logische argumenten! Harry had wel een blinde vlek: de NGO´s.

  Of hij zich heeft laten overtuigen? Misschien. Maar hij heeft kritiek en argumentatie tegen nooit geblocked!

  Mw Karabulut doet dit helaas wat minder... Toch sta ik elke keer voor 80 % achter haar, die slimme en zeer goed geïnformeerde mevrouw. Zij krijgt mijn voorkeurstem! ( wanneer ze het niet verknalt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. DE SP is eigenlijk niet belangrijk. Waar het hier wel om gaat is de bemoeienis van een ambassadeur die zich bemoeit met binnenlandse politiek. Er zijn regels die dit niet toestaan, maar als er 1 land is dat lak heeft aan internationale regels is het wel Amerika.
  Nu wordt het dus duidelijk waar de ommezwaai van Nederland tegen Rusland vandaan komt. Alleen moet nog uitgezocht worden welke chantage middelen hiervoor gebruikt zijn, en ga er maar gerust van uit: er zijn genoeg hoge ambtenaren, ministers en oud ministers die genoeg te verbergen hebben om onder druk gezet te kunnen worden. Amerika spioneert overal en krijgt zelfs data binnen van Nederland.(hoe zout wil je het hebben?)
  Deze schandalige praktijken zouden aan de grote klok gehangen moeten worden maar aangezien het niet Rusland is zal alles verdwijnen in een zeer grote en diepe put met de steen van Rutte er bovenop en met verberg hulp van de omgekochte MSM.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Uit dezelfde gelekte memo VS ambassade: "Strengthening U.S.-Dutch ties across the political spectrum is necessary to ensure that the Dutch continue to enlist others to pursue interests in line with the U.S., especially in the political-military sphere."

  https://twitter.com/beek38

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Amerikaanse ambassadeur Sobel in 2005, uit dezelfde gelekte/gehackte memo: "Coaxing the Dutch into the spotlight can take effort, but pays off royally."

  https://twitter.com/beek38/status/1083695524816015361

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Amerikaanse ambassadeur Sobel in 2005: "The Dutch serve as a vital transatlantic anchor in Europe. As one of the original six EU members, the Dutch ally with the British to counter Franco-German efforts to steer Europe off a transatlantic course."

  https://twitter.com/beek38/status/1083694664010682368

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kortom, de Amerikanen zien ons, Nederland, als zeer bruikbare en loyale agenten van het State Department.

   Lees dit deel van het Ameriaanse memo en je begrijpt waarom de Nederlandse muis maar wat graag mee stampt met de Amerikaanse olifant. Waarom onze politici en Staatsmedia hier voorop lopen met Russofobie, waarom we ons in de armoede storten om geen Rusisch gas meer te kopen. waarom dat best wat Nederlandse vliegtuigpassagiers mag kosten, waarom we ons met huis en haar uitleveren aan een disfunctionele EU.

   Verwijderen
 7. Tja, ik was jarenlang een trouwe bezoeker aan Harry's blog. Zo mocht ik ook de geboorte van het voornoemde gelekte WikiLeaks document live meemaken. Harry was er zo trots op dat óók de SP door WikiLeaks werd genoemd, dat de diepere betekenis van die leak hem volkomen ontging. Nu was het wel zo dat Harry zich nooit heeft gemanifesteerd op zijn blog, dus de vragen:

  - waarom Harry als waarnemer verkiezingen in voormalige Sovjet staten monitorde terwijl er massaal verkiezingsfraude in de VS werd gepleegd?;

  of

  - dat er in 2001 een terroristenopleidingskamp van Oeigoeren in Afghanistan was ontdekt die het vuur in China op moesten poken?;

  of

  - waarom Harry de Russische aktie in 2014 in de Krim bekritiseerde als Nederland zulke goede bedoelingen had met de Russische Federatie? Waarom wilde Harry de Russische Federatie de enige ijsvrije zeehaven ontnemen, als Nederland zulke goede bedoelingen had met de Russische Federatie?

  Ook met Aung San Suu Kyi heeft Harry zichzelf in de voet geschoten. Dus, de reden waarom Harry de Haagse politiek achter zich heeft gelaten ligt waarschijnlijk iets genuanceerder dan wat Harry ons heeft verteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe het ook zij, overleven is ook belangrijk. Maar de SP stemt wel altijd tegen missies en oorlogen. Het electoraat van de partij is verdeeld, met een rechtervleugel die voor Soros knuffelonderwerpen gaat, een vakbond/ arbeidersvleugel en een antiwar Russophile vleugel.

  Wat bij de SP helaas ontbreekt is een charismatische voorman/-vrouw. Lilian is nog erg jong, dus wie weet.

  Maar zoals overal, zonder een gelegenheidscoalitie met populistisch rechts (niet Wilders, maar Baudet) gebeurt er weinig. Baudet is hier ook nog helemaal niet klaar voor.

  In Duitsland zie ik meer kansen, met Wagenknecht op links en Petri op rechts.

  Maar de gele hesjes lopen voorop! Morgen draag ik ook mijn hesje, als teken van solidariteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sarah Wagenknecht en Frauke Petri (door de AfD afgezet) hebben precies het soort charisma wat nodig is: Dit is een observatie (geen conclusie) nav de NRC lezing in Utrecht. Geen onheilsprofeten maar mensen die een positieve uitweg suggereren. Dan zijn deze aantrekkelijke, slimme en jonge moeder-achtige dames graag te volgen. Franse ´Marianne´s als het ware. Ik denk dat mannen in die rol wat ouder mogen zijn, Marijnissen deed het goed, Sanders , Galloway en Corbyn ook. Putin voor de Russen, maar voor het westen is hij te Slavisch; Baudet is te jong en arrogant, heeft een te hoog Macron/ Klaver gehalte, Wilders en Hiddema zijn te sleazy.

  Tijdens de Ukraine debatten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens die debatten dreef Baudet zo een opponent tot zichtbare woede en arrogantie. Die ging een web van verwarring met cijfers en percentages weven (Voor de coup had Ukraine 55 miljoen inwoners, nu nog maar ca 40 miljoen).

   Als Baudet zijn huiswerk beter had gedaan had hij toen in Buitenhof een landslide kunnen bewerkstelligen! Dan was die veel grotere TEGEN-meerderheid veel mondiger en actiever geworden nadat Rutte hen met dat ´inlegvelletje´-kluitje het riet had ingestuurd.

   Verwijderen
 10. Dit is een geweldig blog, Blik.
  En alle reacties zijn ook heel goed.
  Ik heb alles tweemaal doorgelezen.

  En nu wil ik het toch allemaal wat relativeren.
  Eigenlijk is er niet zo heel veel fout gedaan door de VS en door de SP.

  Cruciaal lijkt mij deze zinsnede in de "Bread and Butter" wikileak:

  4. (C) On May 16, Ambassador Arnall and POLCOUNS met with
  Marijnissen and van Bommel at the Second Chamber of
  Parliament.

  Het gesprek moet ergens in de TK hebben plaatsgevonden, niet op de Ambasade. De drempel om in gesprek te gaan was dus laag: in feite kwqam de VS op bezoek bij de SP. Het is niet zo dat de SP een 'gang naar de Macht' deed, en daar om gunsten vroeg.
  Ik zie niet echt een 'ruil' zoals Mark r die ziet.

  Ja, de SP werd langzaam aan minder anti-VS.
  Maar dat was een al jaren lopend proces: in 1970 verlieten ze het Maoistisch gedachtegoed.
  In de jaren 90 verlieten ze het Marxistisch -Leninistisch gedachtegoed.
  Dan is het toch ook logisch dat ze gaandeweg wat minder fel anti-Amerikaans werden. ( ... en voor het eerst instemmen met een gesprek met een Amerikaans ambassadeur, maar wel in hun eigen werkkamer, niet in de ambassade.)
  Als partij en als MP heb je verantwoordelijkheid voor àlle politieke besluiten, maar ik denk dat de SP altijd sterk een 'bread and butter' partij was: de fabriek was hun geboortehuis en hun habitat.
  Daar lag de nadruk.

  En ja: de SP was al in de jaren 70 en 80 tegen massa-immigratie, Niet wegens sociaal-psychologische problemen die er mee samen hangen, maar eenvoudig omdat die immigranten de concurrenten voor hùn arbeiders waren. Ze lieten zich niet afschrikken door verwijten van 'discriminatie'. Een moedig standpunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. TULSI FOR PRESIDENT!

  Tulsi Gabbard heeft haar kanditatuur voor 2020 aangekondigd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed nieuws !

   Dat wordt oogstrelend, èn leuk, èn hoopgevend !

   Verwijderen
  2. https://www.google.com/search?q=tulsi+gabbard&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjzttC11uffAhVIYVAKHQHADIMQ_AUIDigB&biw=1745&bih=853

   Verwijderen
  3. Ergens las ik dat de democraten heel stom bezig zijn met het uitvechten van de vorige oorlog, en geen enkel nieuw gezicht hebben waarmee ze een kans maken in toekomstige verkiezingen.

   Tulsi zou dat gezicht kunnen zijn voor de Democraten.
   Voor de mensen die altijd Democraat waren.

   Maar hun partij is gekaapt door 'de usual suspects' die alleen maar oorlog en een 100 jarig Rijk (zie het PNAC Report) willen.

   Honolulu is heel ver van DC, en zo kan een 'buitenbeentje' toch tot MP worden gekozen. En een MP kan zich presidents- kandidaat stellen.
   Maar waar haalt ze de steun van de partij vandaan?
   Waar haalt ze geld vandaan voor campagnes?

   Verwijderen
  4. Over het huwelijk van Tulsi , met haar tweede man:

   'As everybody in Hawaii knows, Williams and Gabbard are part of the ‘Science of Identity’ Hare Krishna cult. That is why “they had known each other casually for years.”

   Hier een prachtig filmpje:
   Highlights from Tulsi’s beautiful Hindu Vedic wedding #TulsiAbeWedding

   Verwijderen
  5. Deze twitter feed zegt alles:

   https://twitter.com/JacobAWohl/status/1083909034082656257

   Wat betreft de Hare krishna: vroeger waren de slecht gevoede (heel veel suiker en melk) sekteleden een bron van spot. Ze bestaan nog steeds, maar dragen tegenwoordig een muts om minder op te vallen. Ze hebben ook hun portie pedoschandalen.

   Maar aan die sekte ligt wel een oude traditie ten grondslag, De Hindoes zijn geen monotheiisten, dus van nature tolerant. De guruverering geeft wel sterke monotheiistische trekjes, en is mogelijk deels ingegeven door invloed van christendom en islam.

   Tulsi is 2e generatie, de eerste generatie was heel erg antiscience en sectarisch. Ik denk dus dat Tulsi uit dat sektarisch element heeft kunnen ontsnappen en dus ´Hindu´ is; geen sektelid.

   Verwijderen
  6. Die twitteraar Jacon Wohl gaat er volledig van uit dat de joden de baas zijn in de VS.
   Als iemand zegt dat hij Israel belangrijker vind dan de VS krijgt die man het verwijt: anti-semiet!

   Zo liggen de verhoudingen in de VS. Israel gaat vòòr, en wie er aan wil twijfelen is een anti-semiet.

   Als Tulsi door zet, dan krijgen we echt een open strijd tussen de joden en de goyim.

   Als die strijd expliciet zou worden, zou dat geweldig toe te juichen zijn.
   Misschien krijgen dan die 97% van de Amerikanen hun land terug.

   Maar welke media kunnen die strijd benoemen? Wie zou dat ooit durven beschrijven? Geen enkel MSM.

   Verwijderen
  7. De joodse overheersing van Amerika is nu zo on-ontkoombaar, dat je je belachelijk maakt als je het nog langer ontkent.

   Daar heeft men het volgende op gevonden. ( Alan Dershowitz zegt het, Jordan Peterson zegt het)
   "Ja, joden zijn over-vertegenwoordigd. Maar dat is normaal , omdat ze een veel hoger IQ hebben dan de rest. Er is geen conspiracy, geen kliek die de macht met de eigen mensen deelt. Nee, het is allemaal netjes: de beste man voor de hoogste job. ( meritocratie)

   Maar dat klopt niet.
   Ron Unz heeft aangetoond dat op Harvard en Yale etc. veel meer joden zitten dan je zou verwachten op basis van hun IQ.
   Er is elders een universiteit die strict de beste studenten toe laat, en daar is het aantal joden veel lager dan op Harvard en Yale.
   Dus: wèl een soort samenzwering.
   http://www.unz.com/runz/american-pravda-racial-discrimination-at-harvard/

   Verwijderen
  8. Op de bijeenkomst in Utrecht observeerde ik de stemmingsmaakster.(volgens Jan joodse--ik kan zelf joden totaal niet van blanken onderscheiden)--- (Ik zie een belegen, energieke, intelligente vrouw, dichtgeplamuurd met make-up, zeer onsympathiek, gespleten tong, well connected). Voor mijn onderscheidingsvermogen meer dan genoeg.

   Maar Jan heeft ongetwijfeld gelijk, en daarmee zijn we het dus in wezen totaal eens betreffende de kwalijke invloed die haar culturele stroming uitoefent. Ik zeg: het is cultureel, Jan zegt het is tribaal. We zouden het moeten checken met die mevrouw, maar gezien haar gespleten tong is het maar de vraag of ze in staat zou zijn naar waarheid te antwoorden.

   Terug naar het IQ. Een verouderde, maar desondanks waardevolle metric.

   Maar je kunt een hoog IQ op meerdere wijzen behalen. Niet slim maar sluw. Niet contemplatief maar verbaal. Niet intuitief, maar uitstekend geschoold. En begiftigd met eindeloos zelfvertrouwen door opvoeding, vrijwel niet gehinderd door empathie (empathy is a tool).

   Die criteria selecteren uiteraard dominant in de 20 generaties benodigd (= in pré 20e eeuw 500 jaar).

   Maar net als lichaamslengte is er een plafond. Na 20 generaties blijkt het IQ minder dan 10 punten hoger te liggen, gelijk aan de Han Chinezen en Japan.

   Maar het type intelligentie bepaalt hier!

   Het is (a-) sociale intelligentie, met veel skills, doch een gemiddelde inhoud.

   Verwijderen
 12. Deel 2.

  De citaten uit Wikileaks die Dawg (22.56) citeert plaatsen de hele ontmoeting in een verdacht hoekje.
  De VS zegt daar dat ze Nederland voor haar karretje willen spannen.

  Maar dat is niet uit dezelfde wikileaks, maar het zijn citaten van een jaar eerder.

  Ja, ze bevestigen wat wij al lang roepen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat iedereen altijd al wist en weet dat de VS 'onze leider' is.
  We zitten sinds 1945 in hun kamp, en ja: sinds 9/11 zijn we helemaal onze zelfstandigheid kwijt geraakt. We zijn nu veel volgzamer dan voor 9/11.
  Ook de SP. De hele nederlandse politiek.
  Als gezegd: de trend is bij de SP al sinds haar ontstaan aanwezig.
  Je kunt dit gesprek met de VS ambassadeur niet beschouwen als 'een bewijs van omkoping door de VS'.

  ***

  Over hoe men een land van mening doet veranderen:
  Dat gebeurt met kleine stapjes. De techniek komt uit de gedragstherapie:
  'Zorg dat iemand het goede gedrag mòet vertonen. Hij hoeft daar niet achter te staan. Hij mag er best een grote hekel aan hebben. ( Dat is zelfs vaak zo).
  Maar het gevolg is toch dat de persoon (of het land), door haar eigen (afgedwongen) gedrag, ook haar opinies op schuift in de richting van dat gedrag.

  Een mooi voorbeeld: De Congres-leden in de VS zijn heel erg afhankelijk van joods geld. Ik meen dat 60% van hun campagnegelden van joodse bronnen komt. ( Zie : The Israel Lobby)
  En AIPAC noteert elke dag wie wat doet.
  Dus stemmen MP's continu pro -Israel. En geven ze Netanyahu 28 staande ovaties. Aanvankelijk doen ze dat niet omdat ze die mening hebben, maar omdat ze geld nodig hebben voor hun herverkiezing.
  Het gevolg is echter dat die MP's ook langzamerhand echt pro-Israel worden: Hun mening over Israel wordt dus ook echt positiever.

  Het mechanisme hierachter is: de psychologische behoefte (of noodzaak?) om interne tegenstrijdigheden op te heffen. ( met een moeilijk woord: de behoefte om de cognitieve dissonantie op te heffen.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit principe: zorg dat iedereen bepaald gedrag moet vertonen -- bijv. door het onderdeel van de etikette of de gedragsregels of de cultuur of geloofs-voorschriften te maken -- is een heel krachtig instrument.
   Je stuurt niet alleen het gedrag, maar beinvloed ook heel sterk de normen en waarden en opinies van de mensen.

   Dat onze omgangsvormen veel minder respectvol zijn geworden leek een bevrijding van overtollig gedoe,
   maar het is een langzame ontwikkeling naar een veel asocialer samenleving.
   Terwijl we juist dachten dat we alleen de hypocriete aspecten achter ons lieten, verloren we ook echt het onderlinge respect voor elkaar.

   Verwijderen
 13. Als experimentje heb ik de ´rating´-extention Newsguard van Google, neocon gesponsord er opgezet. Er sdchijnt vrij veel geld achter te zitten, en beoordeelt sites op waarheidsgetrouwheid (in werkelijkheid de mate van getrouwheid aan de VS foreign polici).

  Het geeft een verhaaltje bij elke roodmelding, vrij uitgebreid. Daar gaat het me even om. Ze willen dit mondiaal maken, en in de VS elke computer of mobile phone er standaard mee uitrusten. Voorlopig is het nog slechts Engelstalig. Het is weer een nieuwe stap in inperking.

  https://www.newsguardtech.com/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de documentaire van David Cole ( joods) over Auschwitz vindt op youtube (hij wordt steeds opnieuw opgeladen) krijg je ook vaak een rode pagina in beeld waarin wordt gewaarschuwd voor virussen.
   Het is om de nieuwkomers af te schrikken en in een vroeg stadium weg te leiden van de onthullende info. Terug het schaapshok in..

   Hier is ie al verwijderd: https://www.youtube.com/watch?v=DFrJF-noN7A&feature=youtu.be

   Hier staat ie nog (weer): https://www.youtube.com/watch?v=tdu459VCJiM

   Misschien is die virus-waarschuwing alweer een verouderde techniek.

   Verwijderen
 14. Off topic.
  Bread and butter deed me denken aan 'Guns and butter', een Amerikaanse talkshow met Bonnie Faulkner.

  De Saker maakte mijn helden 'Persons of the year 2018" :
  Bonnie Faulkner, Stephen Cohen, Paul Craig Roberts en Ron Unz.

  Faulkner is de enige die hier nooit genoemd werd.

  Daarom een stukje 'Saker' over haar:

  Bonnie Faulkner
  Bonnie has been a hero of mine for many years already. Her show Guns and Butter was one of the most interesting and original radio show ever and for a lone while it was truly the flagship of the Pacifica Public Radio Networks. Bonnie, one of the very best interviewers of our times, regularly invited fascinating and unique guests and conducted wonderful, open-ended, and absolutely fascinating interviews with them. Then Bonnie committed her first “crime”: she dared to doubt the official 9/11 fairy tale. This *almost* got her banned the first time around. Then Bonnie did something even “worse” – she did not buy into the entire official “Putin is a monster” cum “the Russians did it” fairly tale. Even worse, crime of crimes, Bonnie has now been officially labeled a “Holocaust denier” by KPFA General Manager. For all these “crimes” her show was simply terminated (until Ron Unz decided to host it on the Unz Review!). The most sickening part of it all is that Bonnie got censored by those who desperately try to impersonate some kind of “progressive” movement whereas in reality they are just your garden variety intolerant russophobic Trotskyists hiding under a new cloak of pseudo-liberalism.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb de 2005 Wikileak op mijn blog gezet, en lees die nu.

  Dit is mogelijk een reden waarom de ambassadeur in 2006 zelf naar de 2e Kamer ging om daar met Marijnisse en Van Bommel te praten:

  3. (S) (SUMMARY CONTINUED) The coalition government, headed

  by PM Balkenende, is naturally inclined to work closely with

  the U.S. The balance could shift toward Brussels, however,

  if a center-left government comes to power in 2007 (or

  earlier), as predicted by most polls.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze waren bezorgd dat de slaafsheid van de hollanders misschien wat minder zou worden als de SP mee zou gaan regeren.

   Verwijderen
  2. Het staat er allemaal heel duidelijk:

   Strengthening U.S.-Dutch ties across the

   political spectrum is necessary to ensure that the Dutch

   continue to enlist others to pursue interests in line with

   the U.S., especially in the political-military sphere. Early

   and active consultations are the key to harnessing Dutch

   energies in enhanced pursuit of U.S. interests.

   *****

   Voor de goede orde: De VS doet hier wat in haar belang is en wat je legaal onder 'diplomatie' zou mogen vatten.
   (Dat denk ik toch)

   De vraag is of Balkenende cs hier zo graag aan mee moesten werken. Lijkt me duidelijk van niet.
   In 2005 waren er al volop ionsiders ( minister Meacher in Engeland, minister Von Bulow in Duitsland, oud premier Cossiga van Italië) die zeiden: 9/11 is een inside job.
   Ik weet niet of het PNAC Report toen al bekend was.

   Dat had op zijn minst terughoudendheid bij Balkenende moeten genereren.

   Verwijderen
  3. Wikileaks:

   The leaders of the

   Netherlands, UK, Norway, Denmark, and Sweden already meet

   quietly several times a year to coordinate positions prior to

   EU Council and other high-level EU meetings.

   Dat noemen we nu een samenzwering: een kleine groep die stiekem samen een standpunt bespreekt en dan, als de hele groep bij elkaar is, net doet alsof ze oprecht en vanuit zichzelf - die mening zijn toegedaan. Wat als enkele landen tijdens dat geheime vooroverleg eerst iets anders vinden ? Dan worden ze bewerkt tot ze overstag gaan.
   En later, in de plenaire vergadering, wordt de rest overdonderd. Dan wekt vooral de eensgezindheid van die 6 landen de indruk dat het 'gesneden koek' is.

   Verwijderen