zondag 27 januari 2019

St.Petersburg: 27 Januari opheffing Blokkade

In Frankrijk hebben de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog 1 dorpje compleet met de grond gelijk gemaakt en uitgeroeid tot op de laatste inwoner. In de Sovjet Unie (met name Wit Rusland) deden de Duitsers dat met honderden. Er zijn documenten waaruit blijkt dat Hitler met St.Petersburg (Leningrad geheten in die tijd) hetzelfde van plan was. Ze kwamen tot aan de uitlopers van de stad, maar het innemen van Leningrad werd voorkomen. Wat wel volgde was een 900 dagen durende blokkade. De enige life-line die de St.Peterburgers hadden was in de winter een pad over het ijs van het meer van Ladoga.

27 Januari 1944 is de opheffing van de blokkade een feit. Officiëel hebben dan 600.000 burgers het leven gelaten. Onofficiëel wordt over honderdduizenden meer gesproken. Met de militairen erbij zou de hele blokkade aan 1,3 miljoen St.Peterburgers het leven gekost hebben.

Als eerbetoon aan de stad en haar inwoners het onderstaande filmpje met enkele highlights van de fantastische stad. Ga de stad ook zelf eens een keer bezoeken. HIER heb je een prima evenementenkalender. 22 Juni (check de datum want moet nog bevestigd worden), midden in de Witte Nachten heb je bijvoorbeeld het rode zeilen evenement. 9 Mei, Overwinningsdag is natuurlijk ook heel speciaal. Maar ben je wellicht meer van het voetbal dan combineer je je bezoek met een bezoek aan een wedstrijd van Zenith. Heb je vragen over een eventueel bezoek, stel ze ons gerust, in de comments of via de mail of twitter.


Video ontvangen via onze Zwitserse vriend @marcelsardo.

39 opmerkingen:

 1. Goed dat je dit herdenkt, Blik.

  Alle aandacht gaat naar de honderdste herdenking van de Holocaust. U weet wel, die genocide die pas na 1960 bekend werd, en door de aanwezige Eli Wiesel is beschreven als een moord waarbij mensen levend in het vuur werden gegooid: hij had het zelf gezien. Over gaskamers schreef hij in 1957 nog geen woord.
  Joodse intellectuelen als Ron Unz, Gerard Menuhin, David Cole en anderen geloven maar héél weinig van die Holocaust narrative... Maar bij ons is het DE geschiedenis. *( sinds 1960)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niemand in Nederland viert ooit de genocide op de q miljoen Russen in St Petersburg.
  Maar niemand zou ooit Duitsland hebben kunnen verslaan als die Petersburgers het hadden opgegeven, volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op Weltschmerz is nu een serie gesprekken over het antisemitisme gestart. Twee joodse dames bakkeleien er wat over ( 18 minuten).
  Ik hoop dat het later wat serieuzer wordt en dat het echt een open discussie wordt.

  Es & Es over Joodse zaken (1) ;Esther van Fenema en Esther Porcelijn

  Ik denk dat ons leven er van af hangt.
  Er is een kleine groep joden die bereid is om de wereld met atoombommen te vernietigen als Israel zijn zin niet krijgt. En dat zit er aan te komen. Alleen een brede joodse beweging van normale joden kan ons hiervoor behoeden.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beide dames hebben al eerder samen youtubes gemaakt.
   Hier de hele lijst:
   https://www.youtube.com/playlist?list=PL7AGYD7m3xZU2V8W85O_zcK6GTjmAnZbz

   Verwijderen
  2. Ik heb ongeveer de helft bekeken. Wat hebben wij daar mee te maken?

   Het zijn gewoon 2 goed verbale dames die zich met een oude stam en vermolmde religie willen identificeren. Dat is hun keus, en nee ik wil hun DNA-profiel niet eens zien.

   Het is leeg, betekent niks.

   Oh ja, ik ben een incarnatie van een hoge Tibetaanse lama... Alleen kan ik het me niet herinneren. Ik was ook een jood tijdens de holocaust: zeker 6 keer!

   Verwijderen
  3. Leeg, niks? Inhoudelijk, zeker. Maar sociologisch gezien is het wel wat:

   De vijand!

   Verwijderen
  4. Ze maakten 6 video's van een kwartiertje , in 2016 en 2017.

   Fenema is een intelligente dame die al vele tientallen interviews op youtube heeft.
   Maar als het over de joden gaat, komt er geen zinvol woord meer uit.
   Blijkbaar kunnen ze alleen verliezen als ze het serieus zouden benaderen. Of als ze echt ergens op in gaan.

   In elke aflevering slaan ze Mein Kampf op en gaan zomaar ergens lezen ( zeggen ze).
   Het is altijd ondoorgrondelijk.
   Maar helaas: in aflevering 4 leest Fenema precies dezelfde regels voor als in afl. 3 !
   Het werd destijds direct gestreamed, dus was het al uitgezonden....
   In afl 5 en 6 proberen ze het te bagatelliseren, maar dat lukt natuurlijk niet.
   Zo geven ze zelf aan hoe onbetrouwbaar ze zijn...
   Mooi toch.

   Verwijderen
  5. Correctie: Ze maakten 8 viodeos. Ik heb er 6 gezien.

   Hier de eerste: https://www.youtube.com/watch?v=z8A77Xat23Y&list=PL7AGYD7m3xZU2V8W85O_zcK6GTjmAnZbz&index=1

   Verwijderen
  6. Daarom, ondanks de grote macht die ze hebben: het is leeg, het heeft geen inhoud!

   Verwijderen
 4. Teregkomend op vorige draad over gele hesjes, Revolutionaironline, bericht wel en dankzij de Russen van RT blijven we ook op de hoogte. NOS inmiddels irrelevant.

  https://revolutionaironline.com/gele-hesjes-den-haag-riepen-joris-demmink-door-de-toeter-het-begin-van-de-volksopstand-tegen-de-staats-pedofielen/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "We commemorate the six million Jewish women, men, and children as well as all other victims murdered during the Holocaust.
  The European Union was built on the ashes of the Holocaust. Remembering it and fighting Antisemitism is our duty."
  https://europa.eu/!YY94jX #WeRemember

  https://twitter.com/EU_Commission/status/1089432948628168706

  kritiek op de EU = antisemitisme

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vlak voor Jérôme Rodrigues werd geraakt roept iemand: "Baisse ton truc là! Vise pas la tête! Baisse ton truc!" ('Laat je ding zakken! Richt niet op het hoofd! Laat zakken!') … 3 seconden later wordt Jérôme geraakt aan zijn oog…

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1089489327292325888

  Luister zelf en kijk naar de beelden van de clip.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gilets Jaunes stoet (met kinderen) wordt van voren en van achteren ingesloten en bestookt met traangasgranaten, daarna begint politie met het gooien van 'grenade de désencerclement'…

  https://www.youtube.com/watch?v=IT33Poi7ct8

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1089495649178013696

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die 'grenade de désencerclement' (fijne Orwelliaanse naam gezien de wijze waarop de ordetroepen die wapens inzetten) bijten ook wel eens in de hand van het baasje:

  "Ongelooflijk… Gisteren gingen beelden gewonde politieman van de CRS die weggesleept werd door zijn collega's rond in de Franse reguliere media…

  Uit deze beelden blijkt dat hij gewond raakte door... een eigen granaat…"

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1089583932457345024

  Ingesloten beelden laten nog maar eens zien hoe veel risico de demonstranten lopen door het gewelddadige optreden van Macron's ordetroepen; de demonstrant voor wie de granaat klaarblijkelijk bestemd was zag de bui al hangen en deed net op tijd een paar stappen achteruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bana in Aleppo.Greta in Davos. Kindermisbruik is in bepaalde kringen klaarblijk geen punt.

  https://www.theguardian.com/science/video/2019/jan/25/i-want-you-to-panic-16-year-old-greta-thunberg-issues-climate-warning-at-davos-video

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier op bovendien een heel goed samengevat artikel van Nexus over de regime wisselingen die Amerika al dan wel of niet met succes doorvoert. Met pijnlijke foto's hoe 'Amerikaanse democratie in het buitenland' eruit ziet.
  Aanrader!

  Nu is het eigenlijk te gek voor woorden dat een buitenlandse mogendheid wel even kan bepalen of een verkiezingsuitslag wel dan niet moet worden goedgekeurd door hun. Het zou toch wel een beetje vreemd zijn als bijvoorbeeld Wilders de volgende verkiezing wint en Amerika beslist dat dit niet wettig is en ze Rutte (vriend van Amerika) weer terug op het pluche willen.
  En dan datzelfde Amerika dat moord en brand schreeuwt als er 250 Russen (tegenover de honderdduizenden CIA bots)enkele berichtjes op twitter hebben geschreven over een bepaalde presidentskandidaat en ze dit keihard bemoeien met interne aangelegenheden en manipulatie van de verkiezingsuitslag.

  Het kan ook andersom:

  In mei verkiezingen in België en Vlaams Belang (sterk anti immigratie en anti EU) gaan hoge ogen gooien, maar die hebben een cordon sanitair tegen dus van regeren is geen sprake. Maar misschien kunnen ze vriendjes worden met Trump die ook anti immigratie en anti EU is en zo alsnog een gigantische verkiezingsoverwinning boeken (met hulp van NSA,CIA Google, facy book en Microsoft). Dan is het dag met je handje tegen de EU!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vanavond twee mooie VPRO programma's gezien:
  Sinan Can in Saudi Arabië.
  Eerlijk gezegd vind ik KSA minder gek en minder idioot dan de VS, en misschien ook wel minder crazy dan Nederland.
  Wat ze in Yemen doen wil ik daar van uitzonderen.

  Danb zag ik Tegenlicht: voor mij heel informatief.
  Kort samengevat: in 1990 ging India weg van de geplande economie en naar de Globalisering. De expectations rezen enorm. M<aar het lukte niet. Nu zijn de vele miljoenen jongeren werkloos en worden steeds bozer. Modi gebruikt deze onvrede tegen de heersende klasse en tegen de moslims.
  Ik zag de angst in de ogen van de journaliste.
  DE intellectueel Pankaj Mishra zei: veel mensen willen die rat race met die continue veranderingen helemaal niet. Ze willen familie om zich heen, ze willen zekerheid. Er hoeft helemaal niet zo veel te veranderen. Dat herinnert mij aan een mooi interview met Tom Zwitser, die ook zegt: Alles moet steeds weer veranderen van de huidige neoliberalen. Dat is heel onnatuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vandaag in Buitenhof: Neocon filosoof Bernard-Henri Lévy:

  https://www.vpro.nl/buitenhof/kijk/afleveringen/2019/Buitenhof-27-januari-2019.html

  Een welbespraakt man, een van de ondertekenaars van het

  manifest

  1) De echte fundamenten van de EU zijn gebouwd op de holocaust

  10 Alle populisten en anti- EU krachten zijn fascisten, en de ´dictators´ Putin, Trump en Erdogan zijn vijanden. De ´buffoons´ Salvini en Orban van binnenuit.

  3) De gele hesjes zijn anti democratisch. Hij suggereert antisemitisme; zij moeten als eerste prioriteit dáár afstand van nemen. Hij beargumenteert dat Brussel geen burocratie is maar meer een soort culturele hoofstad van het Europese ideaal (mijn woorden, ik kan er niet echt chocola van maken).

  De man hoeft geen podium gegeven te worden dat pakt hij zelf wel

  Jort Kelder eindigt met de constatering dat dit geen echt interview, maar een monoloog was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe haal je het in je hoofd om de schuldige aan de vernietiging van Libië in je programma uit te nodigen?
   BHL hoort in de gevangenis, samen met Sarkozy en Hillary.
   Deze drie hebben Libië willens en wetens vernietigd.

   Kelder is toch de interviewer?
   Dan is hij toch zelf verantwoordenlijk?
   Hij verklaart zichzelf incompetent.
   Ook een manier.

   Verwijderen
  2. BHL: minuut 40: "Why is Auschwitz the biggest mass murder of Humanity? "

   Volgens Fritjov Meyer kunnen er niet meer dan 360.000 joden zijn vermnoord in Auschwitz.

   vergelijk dat met 1917-1948, de periode dat de joden de gfacto de baas waren over Ruisland: 60 miljoen doden in 30 jaar.
   30 jaar lang, elk jaar 6 maal zoveel als er totaal in Auschwitz zijn gestorven.

   Ron Unz ( joods) zegt: DAT is het wonder van deze eeuw: niemand heeft zo gruwelijk veel doden veroorzaakt in de 20 eeuw als de joden, en toch weten ze zich als de grote slachtoffers te afficheren !

   Verwijderen
  3. Toch is het belangrijk om deze invloedrijke figuren eens zelf te zien; tot nu toe had ik slechts quotes van hem gelezen. En naar het gehypnotiseeerde publiek te kijken, want deze man is geen filosoof (hij maakt geen enkel argument feitelijk of logisch af) , maar een hypnotiseur.

   Verwijderen
 13. "In deze compilatie krijgt u als eerste te zien hoe @BFMTV het bracht… en daarna de pijnlijke waarheid…

  De demasqué van de reguliere media inzake hun berichtgeving over de Gilets Jaunes beweging in 42 seconden..."

  https://twitter.com/NiemandsKnegt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijne uitrusting trouwens, die granaat waarmee de Franse plietsie naar demonstranten gooit.

   Grenade GLI-F4 : révélations sur une arme qui mutile

   https://www.liberation.fr/france/2019/01/25/grenade-gli-f4-revelations-sur-une-arme-qui-mutile_1705396

   Verwijderen
 14. "Australische journalist @johnpilger zegt het zoals het is: de zogenaamde 'progressieve', spraakmakende elite (denk in Nederland aan: GroenLinks, D66, NRC, de Volkskrant, DWDD) stemmen stilzwijgend in met zoveelste Amerikaanse staatsgreep in Latijns-Amerikaans land."

  https://twitter.com/beek38/status/1089646969906171904

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "ONCE AGAIN, THEY ARE SILENT Those described as "progressive" present a silent front to the US attempt to crush yet another government in Latin America. US 'socialists' Bernie Sanders and Alexandria Ocasio-Cortez offer only fearful, measured monosyllables. And Jeremy Corbyn?"

   https://twitter.com/johnpilger/status/1089415774010310656

   Verwijderen
  2. Venezuela crisis: Former UN rapporteur says US sanctions are killing citizens

   https://www.independent.co.uk/news/world/americas/venezuela-us-sanctions-united-nations-oil-pdvsa-a8748201.html

   Verwijderen
  3. The voices in Venezuela made invisible by corporate media: "Don't get it twisted, this is a class war."

   https://twitter.com/EmpireFiles/status/1088893862817361920

   Verwijderen
  4. Als Kenneth Roth van Human Right Watch zijn steun uitspreekt voor regime change in Venezuela dan weet je weer hoe laat het is.

   https://twitter.com/KenRoth/status/1089340765925445633

   Verwijderen
  5. For all you deluded "centrists" who think the US-backed coup in Venezuela is about the welfare of the people there, here's Trump explaining how regime change should be used to steal natural resources

   (Venezuela has the biggest oil reserves in the world)

   https://twitter.com/Angry_Voice/status/1088535878287454209

   Verwijderen
  6. Under US pressure, the Bank of England refuses to hand over $1.2 billion it owes to the Venezuelan government in gold assets. Instead, it plans to hand the money to the Wikipedia-recognized coup government of Juan Guaido. This is theft, plain and simple.

   https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1089289382912241666

   Verwijderen
  7. US has backed right-wing coups up and down Latin America for 100+ years. Not one was about democracy. All have been to enrich the global elite. But we’re supposed to believe this time in Venezuela - which has the world’s largest oil reserves - is different?

   https://twitter.com/DrJillStein/status/1088253786102091776

   Verwijderen
  8. Dat geld wat ´seized´ is, wordt gebruikt om de coup te financieren.

   Nog meer dan Macron blijkt dat Guaidó veel te veel afgebeten heeft. Het schijnt dat ook hij nogal onder druk gezet is om die coup te willen plegen. Ik heb in elk geval de SP geschreven om een krachtig tegengeluid te laten horen. Ik ben benieuwd...

   Verwijderen
 15. Congresswoman who fixed Democratic primary for Clinton (Debbie wasserman Schultz, Dawg) now ‘fixing’ democracy in Venezuela

  http://theduran.com/congresswoman-who-fixed-democratic-primary-for-clinton-now-fixing-democracy-in-venezuela/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bijna 1 jaar geleden zijn de verkiezingen gehouden en niemand betwistte de uitspraak. (was er daar niet zoiets als een steekpartij op die kandidaat die hem toen ineens heel populair maakte?)
  Het feit dat op zo een gemakkelijke manier, mits de juiste hulpmiddelen en mediasteun kun je dus iedere zittende regering illegaal verklaren en verkiezingen eisen.
  Nu zijn die 'hulpmiddelen' toevallig Amerikaans maar iedere beetje nadenkend mens moet toch zien hoe en waarom Amerika regimes in hun onwelgevallige landen kan veranderen tot een door hun gewenste uitkomst. Ze bezetten geen ander land, nee, ze maken het gewoon tot een vazal staat waar natuurlijk ook meteen een grote Amerikaanse militaire basis gevestigd word.
  Dat is misschien de reden van de macht van Amerika op andere landen, ongeacht wat voor regering er zit. Zolang daar een grote ambassade en een militaire basis gevestigd is, is het land "schatplichtig" aan Amerika en doet het wat zij willen.
  Bewijzen? Kijk eens hoe snel die bezette landen de coup goedkeurden, terwijl zij er totaal niets mee te maken hebben. Wat hebben Canada en nog een aantal landen met Venezuela te maken? 1 JAAR na de verkiezing? Wanneer toen niet meteen geprotesteerd?
  Nu komt Amerika met die coup en je ziet ze als slaven volgen, doen wat baasje Amerika van hun eist. En iedere keer als de EU een kans heeft om NEE te verkopen tegen Amerika doen ze uiteindelijk toch wat 'leider' Amerika eist, niet vraagt, nee EIST!!
  Zo doorzichtig allemaal en zijn wij nu echt zo dom (of is het gewoon laf?) om dat gewoon over ons heen te laten gaan?
  Als het allemaal niet zo intriest was zou je bijna wensen dat China en Rusland Amerika flink op hun donder geven als ze daar militair gaan ingrijpen.
  Allemaal een rood vestje kopen tegen het nodeloos bloedvergieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Het komt heus wel, @Matt, het gaat alleen wat langzaam.

   "Zo doorzichtig allemaal en zijn wij nu echt zo dom (of is het gewoon laf?) om dat gewoon over ons heen te laten gaan?"

   De ‘macht’ raakt haar geheimen kwijt; Kees van der Pijl en Karel van Wolferen

   https://www.cafeweltschmerz.nl/de-macht-raakt-haar-geheimen-kwijt-kees-van-der-pijl-en-karel-van-wolferen/

   Verwijderen
  2. Joop,
   Alle beetjes helpen dus ik heb een cartoon gemaakt over de laatste regel in mijn stuk hierboven.
   Hopelijk plaatst Blik hem.

   Verwijderen
 17. De Amerikanen wanen zich echt oppermachtig want nu durven ze zelfs toegeven waar het hun eigenlijk om draait in Venezuela:
  It will make a big difference to the United States economically if we could have American oil companies invest in and produce the oil capabilities in Venezuela.
  De commentaren onderaan zijn ook de moeite waard om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Voor de liefhebber is er morgen om 18:30 uur een debat met Stef Blok over de Nederlandse steun aan de terroristen is Syrië. Te volgen via livestream op NPO Politiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Verwacht er overigens niet te veel van want de Tweede Kamerfracties zullen slechts uit één persoon bestaan en FvD heeft zelfs geen spreker afgevaardigd.

  BeantwoordenVerwijderen