maandag 7 januari 2019

Benzine crisis in grote delen Mexico

In grote delen van Mexico stokt de benzine toevoer. Getroffen staten zijn Jalisco (hoofdstad Guadalajara, 2e stad van het land, 6 Miljoen inwoners), Guanajuato, Puebla, Queretaro en de Staat Mexico. Mexico Stad is nog niet getroffen. De wel getroffen Staten zijn niet de minsten wat inwonertal en economisch belang betreft. Ze bevinden zich in het centrum van het land.

Lopez Obrador nieuwe President Mexico
1 December heeft Mexico een nieuwe President gekregen: Andres Manuel Lopez Obrador, ook wel AMLO genoemd. Obrador was eerst lid van de lang regerende PRI. Splitste zich toen af, links afslaand, met PRD. Deze PRD integreerde hij later in MORENO ("bruin/gekleurd") waarmee hij tot President verkozen werd. Mexico lijdt al jarenlang onder een golf van geweld, moorden en executies door het hele land. Het geweld beperkt zich al lang niet meer tot het grensgebied met de VS.

De stop op de toevoer heeft te maken met de grote roof van benzine die het staats oliebedrijf Pemex alleen al in 2017 zo'n 30 miljard Pesos kostte. Met een koers van circa 20 Pesos in een Euro is dat circa 1,5 Miljard Euro. De clandestiene aftap komt vooral terecht bij bendes voor welke dit nu al één van de belangrijkste inkomstenbronnen is.

4 opmerkingen:

 1. leuk dit zijn Nigeriaanse toestanden ! in Nigeria moet je meestal 1 dag wachten voor dat je de benzine volgens de officiële prijs kan kopen bij een benzine station!heb je echt benzine nodig dan kan je het op straat kopen voor 1 1/2 a 2 keer de officiële prijs , neem aan dat Mexico hetzelfde is, olie baronnen die hun waar aanbieden op de zwaarte markt en die een tekort kunstmatig veroorzaken. Mexico is nu officieel op hetzelfde niveau beland als Afrika! de verpaupering van de maatschappij in Nederland willen we daar ook naar toe D.M.V ongebreidelde immigratie kunnen zomenteen een hoop mensen hun zakken vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit krijg je dan als je de mafia niet bestrijdt, dit staat ons ook te wachten.

   Verwijderen
 2. Obrador zal het niet makkelijk krijgen. De VS gesponsorde cartels zijn zeer machtig. Toch is er nu wel enige hoop, nu de NAFTA marionetten niet meer aan de macht zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus:
  Morgenavond in Utrecht: Oudegracht 167.
  NRC baas Vandermeersch die zijn schaapjes waarschuwt vooral naar hèm te blijven luisteren, omdat we anders misschien de waarheid kunnen achterhalen.

  Begint half 8.
  Het is uitverkocht, maar gewoonlijk is het niet vol, en er wordt niet naar kaartjes gevraagd.

  Om 18 uur: Verheul en Rootman eten een hapje in Loetje, op 100 meter afstand van de bib. Iedereen welkom.

  BeantwoordenVerwijderen