woensdag 16 januari 2019

Cartoon Matt: Mayday, Mayday, Mayday!

Nagenoeg exclusief, voor Blik op NOS-journaal, weer eens een cartoon van Matt. Ontbreekt er nog net aan dat ze er niet op hysterische toon, met het kwijl langs de lippen, bij roept "Russia did it!".
32 opmerkingen:

 1. Die kwijl is verdwenen in het voor haar wel heel zoute zeewater.
  Mijn mening blijft dat, als May meer toenadering met Rusland had gedaan in plaats van Rusland te demoniseren (chantage door Amerika?), ze bij de onderhandelingen van de Brexit een veel grotere vuist had kunnen maken tegen de EU want waar die als de dood voor zijn is dat, welk land dan ook, zaken gaat doen met Rusland het wel eens het einde van de EU kunnen betekenen want dan trekt Amerika de handen af van de EU en legt gigantische sancties op en krijgen we grote chaos. (tenminste dat wordt ons wijsgemaakt).
  Natuurlijk zou dat voor ons, weldenkende mensen ideaal zijn, maar helaas er zijn te veel bedrijven die niet zonder Amerika kunnen. Denk alleen al aan de wapenindustrie, rechtstreeks (o.a. FN in België) en onrechtstreeks (lasertechniek, ICT e.d.), Cola en Mc Donalds en de aanwezigheid van de NAVO in Brussel, dat geldverslindend apparaat, op kosten van de belastingbetaler, dat niets liever doet dan ruzie zoeken en op het randje ook nog oorlog willen om hun bestaan te rechtvaardigen.
  Eigenlijk is het jammer dat Engeland eruit gaat want aan Nigel had de EU een zeer kritische 'tegenstander' die regelmatig de ingeslapen, zwaar betaalde parlementariers, eens flink wakker schudde. Dat ga ik missen.
  Nu krijgen de dictators vrij spel, tenzij er in mei massaal op anti EU partijen (Vlaams Belang, Wilders, Le Pen e.d.)gestemd gaat worden. Het gaat een warme lente worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na Skripal en de vele extremistische uitlatingen weten we dat VK lidmaatschap slechts problemen betekent: Extreem oorlogshitsen, duistere operaties zoals II, uitgevoerd in opdracht van de neocons, en in het algemeen een zeer ongezonde Atlantische lobby/ vazalrelatie.

   Ik zou zeggen: Vaarwel en wegwezen!

   Verwijderen
 2. Mayday artikel bij Herstel de Republiek sluit goed aan bij Matt's fraaie cartoon:

  Brexit deal afgeschoten – Mayday, Mayday
  Met een overweldigende meerderheid heeft het Britse Lagerhuis de Brexit deal die de EU Theresa May door de strot heeft geduwd, weggestemd.

  Het was ook een onmogelijke opgave voor de premier. Het lijkt wel of zij de opdracht heeft om het Verenigd Koninkrijk EU lid te laten blijven, ondanks het feit dat bij referendum afscheid is genomen van de EU.

  Wie nog verbaasd is over de uitslag, kan niet rekenen.

  De tegenstemmers kun je namelijk verdelen in twee kampen. Het eerste kamp stemt tegen de wurgdeal van Brussel en het tweede kamp wil helemaal geen Brexit. Eén plus één is twee, simpeler kunnen we het niet maken. Het was dus in feite geen stemming over de deal op zich, noch op de Brexit op zich. Het wonderbaarlijke is nu dus, dat Britse parlementariërs, zowel de voor- als de tegenstanders van Brexit als één blok de Europese Unie aan het redden zijn.

  De laatste optie is de “harde” Brexit, de lont in het Ierse kruitvat.

  Lees het hele artikel verder: Brexit deal afgeschoten – Mayday, Mayday

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank, Tremor voor je lovende woorden.
   Als je het cartoon goed bekijkt zie je dat het zinkend schip 'brexis' heet ('s' i.p.v.'t' omdat brexit al een gevestigde naam is) waarmee ik dus eigenlijk ook bedoel dat het hele brexit gedoe uiteindelijk een min of meer zachte dood zal sterven (een zinkend schip dus), en alles bij het oude blijft, met misschien wat meer voordeeltjes wat hun bijdrage betreft voor Engeland en dat de dictatuur in Brussel weer gewonnen heeft.
   Maar het zou ook helemaal anders kunnen lopen als de harde brexit eraan komt en eventueel de regering laat vallen in Engeland. Of ze dan beter af zijn is nog maar de vraag. Volgens mij op korte termijn niet, kost geld en banen en zeer veel tijdverlies aan de grenzen, maar op lange termijn zal het enkel voordelen opleveren als Engeland zelf weer eigen handelsakkoorden kan afsluiten zonder bemoeienis van de EU.

   Verwijderen
  2. Geen dank Matt, creativiteit moeten we zuinig op zijn in deze fascistische communistische tijden. Ik heb al vanaf het begin voorspeld, dat de Brexit niet door zal gaan en gebruikt gaat worden, om de andere exit kandidaten het zwijgen op te leggen en nieuwe wetgeving mogelijk te maken, zodat er nooit meer een land uit de eu-dictatuur kan stappen.

   Verwijderen
 3. Franse brandweerman met zwaar hersenletsel in coma na flashball treffer op achterhoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jannalor: ook te vinden met video in dit uitgebreide overzicht van Hannibal op Veren of Lood:
   Deze beelden zijn niet exclusief van afgelopen weekend, maar een bloemlezing van twee maanden paniekerig Frans politiegeweld in Frankrijk.
   Lees verder: Frankrijk – het geweld gedocumenteerd

   Verwijderen
 4. 'Shocking images again from the streets in France. Not intended to shock but to realise that the Western oligarchy is at the end of its rope and openly resorting to war against its own people."

  https://twitter.com/KeesvdPijl1/status/1085578186593918977

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Frankrijk. Kleine compilatie (mensonterend) optreden van de Franse politie. Schandelijk dat dit door de MSM in de doofpot gestopt wordt. RT."

   https://twitter.com/NEETEGENMSM1/status/1085524458608254976

   Verwijderen
 5. Belgische krant vermeld wel het aantal slachtoffers dat reeds een oog is kwijtgeraakt door politie rubber kogels. Artikel zit gedeeltelijk achter betaalmuur of je kunt je e-mail invullen.

  Ophef over Franse rubberkogels

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even heel wat anders:

  Nederlandse F-16’s vliegen voortaan deels op gebruikt frituurvet

  Laat er nu in België rijdende frietkotten zijn, maar in Nederland zie je ze vliegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Jij hebt nogal wat smerigheid in je koppie zitten Eddy.
   "Waar het hoofd van vol zit loopt de mond van over" is een oud spreekwoord en dat slaat perfect op jou Eddy.
   Ik heb het nog nooit over "poepgaatjes of "hol", als je daarmee anus bedoeld, gehad. Jij wel Eddy.
   En als ik je goed begrijp: Als er iemand in Nederland zelfmoord wil plegen, en dat schijnt nogal vaak voor te komen, hoeven ze enkel maar een geel hesje te dragen en kunnen ze bij jou terecht Eddy? Moeten ze er voor betalen of verleen jij deze "dienst" gratis? Misschien ook met de hulp van jouw god?

   Verwijderen
 8. Zo heerlijk die reguliere media… Gebeuren vond plaats op 12 januari jl. en ze pakken het op 17 januari op… Maar ja, @Nieuwsblad_be pakt het tenminste op… kun je van @NOS en @RTLnieuws niet zeggen...

  https://twitter.com/NiemandsKnegt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190116_04107836

   Verwijderen
  2. Eigenlijk best wel vreemd al je bekijkt dat een groot deel van de Belgische en Nederlandse media in handen zijn van dezelfde grote familie.
   Zijn de verslaggevers in België vrijer dan die in Nederland?
   Misschien wat voor Vrancx om daar eens gedegen onderzoek naar te doen.

   Verwijderen
 9. Raad van State: Rutte hoeft verslagen over MH17 niet openbaar te maken

  "Premier Mark Rutte hoeft vergaderverslagen van de ministerraad in de nasleep van de MH17-ramp niet openbaar te maken. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald in een hoger beroep in een zaak tussen het ministerie van Algemene Zaken en RTL Nieuws.

  De zaak loopt al jaren en draait om verzoeken van RTL Nieuws op basis van Wet openbaarheid van bestuur (WOB). De nieuwsorganisatie wil inzage in de verslagen van drie ministerraden waarin werd gesproken over de MH17-ramp."

  Verder lezen op:

  https://www.nu.nl/politiek/5686805/raad-van-state-rutte-hoeft-verslagen-mh17-niet-openbaar-maken.html?redirect=1#coral_talk_wrapper

  Rutte heeft natuurlijk niks te verbergen. En mocht dit wel zo zijn dan is er altijd nog de RvS, de aflaat, schuilkelder, censor en schuilkelder van de zittende macht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "De wetgever heeft er ondubbelzinnig voor gekozen om een referendum over de intrekking van de referendumwet uit te sluiten", aldus de Raad van State. --> Deze rederneertrant opent interessante deuren.

  Als we dus een nieuwe Grondwet schrijven en daar expliciet in opnemen dat het met terugwerkende kracht in de Nieuwe Grondwet niet nodig is om twee keer met 2/3de meerderheid beide Kamers te passeren in opeenvolgende periodes, dan zou dat per direct niet meer hoeven.

  De ooit zo zekere waarborgen in ons wetgevend stelsel blijken dus volgens de @RaadvanState helemaal geen waarborgen. Die zijn met een pennestreek door een enkel besluit van een machthebber te omzeilen."

  https://twitter.com/RobinvanMaris/status/1085489152752267265

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meer Democratie zwaar teleurgesteld in Raad van State, maar wij knokken door!

   Vandaag deed de Raad van State uitspraak in de rechtszaak om de afschaffing van het referendum die Meer Democratie aanspande tegen de Staat. Ze verklaart ons beroep ongegrond.

   “We zijn zwaar teleurgesteld dat de Raad van State meegaat met de juridische goocheltrucs van Rutte en Ollongren. Hiermee wordt een democratisch recht van de burgers afgeschaft zonder dat de burgers daar zelf zeggenschap over krijgen, zoals de referendumwet garandeerde”, zegt Niesco Dubbelboer, woordvoerder van Meer Democratie. “Wij hebben geknokt voor wat we waard waren. Wij gaan door met de strijd voor invoering van een volwassen referendum in Nederland en komen met een eigen initaitiefwet.”
   ........
   Dubbelboer: “Deze rechtszaak draaide om de vraag of een Kamermeerderheid het referendum mocht afschaffen zonder de mogelijkheid van een referendum daarover. Volgens de referendumwet hadden burgers een keihard recht om ook over de intrekkingswet een referendum te houden. Dit konden Rutte en Ollongren alleen voorkomen met een abstract-juridische truc: ze lieten de intrekkingswet met terugwerkende kracht in werking treden. De makers van de referendumwet hadden al rekening gehouden met die trucs al en wettelijk geregeld dat deze automatisch ongeldig waren.”

   Verder lezen op:

   https://www.meerdemocratie.nl/meer-democratie-zwaar-teleurgesteld-raad-van-state-maar-wij-knokken-door

   Ons parlement is dus van mening dat zij als wetgever zelf niet gebonden zijn aan de wetgeving die het wetgevingsproces
   democratisch moeten laten verkopen. En de Raad van State dekt dat toe.

   ROTTENDE DREK

   Verwijderen
  2. https://twitter.com/burgercomiteeu/status/1085516473995591680

   In elk geval heeft de Raad van State vandaag de Nederlandse bevolking opnieuw twee waarschuwingen afgegeven. In feite zegt de Raad tegen ons: als u de democratie wilt behouden, stem dan het huidige kartel weg, want dat bekreunt zich in niets om uw democratie.

   Verwijderen
  3. Yep, kreeg gisteren ook een mail van "meer democratie". Ik denk dat de Nederlandse democratie met het referendum voor de Europese Grondwet in 2005 ten grave is gedragen. Toen werd al geopperd dat de minderheid ook gehoord moest worden.

   Verwijderen
 11. Op Weltschmerz ( een onmisbaar kanaal, maar ik hoorde er nooit één woord van kritek op Israel of op de joodse destructie van het Midden Oosten) mochten Honing en ene Leon Lissauer klagen over anti-semitisme.
  Zeker het begin was niet het beluisteren waard. De rest was propaganda.

  Ik ben er maar eens hard in gegaan met deze comment:

  Ron Unz is een joodse pundit naar mijn hart. Hij schreef onlangs: In 1917 slaagde de joodse communistische coup in Rusland. 30 jaar later waren er 50 miljoen dode Russen. Voor elke jood op deze wereld drie dode Russen. Maar het meest frappante is: Wij joden zijn er in geslaagd om ons te profileren als 'de grote slachtoffers' van de afgelopen eeuw. www.unz.com doet niet aan kletskoek. Graag een serieuze reactie van Lissauer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er nog een broodnodig schepje boven op gedaan:

   Honing en Lissauer mogen lekker discussieren. Omdat ze toch niks weten. Kennen ze het Yinon Plan? Natuurlijk niet. Kennen ze de boeken van Kevin MacDonald? Welnee. Ooit gehoord van 'Jewish History, jewish religion' van Israel Shahak ? Nee. Yossi Gurvitz? Onbekend. Weten ze over Samuel Untermeyer, Brandeis. Begrijpen ze dat de Balfour Declaration voor miljoenen doden zorgde? The uninformed mogen de publiciteit verzorgen. Zij krijgen de microfoon in handen. En de slachtoffers zijn te lui of te dom - wellicht beiden- om zichzelf te redden.

   Verwijderen
  2. Ik ben een beetje boos. Ook bij Jinek was het weer heftig geklaag over het antisemitisme.

   Verwijderen
  3. Zoals Tom Friedman ( NYT columnist) zei in Haaretz: 'De inval in Irak is doorgedrukt door 25 mensen die allemaal binnen 500 meter van elkaar op Manhatten wonen'. https://www.haaretz.com/1.4764706 Dat is dus precies hetzelfde als wat Henry Ford schreef: 'Isoleer de 50 machtigste joden en er zullen geen oorlogen m,eer zijn.'
   Beste Lissauer, beste Honing, beste Weltschmerz, er zijn belangrijker zaken om over te praten dan over het probleem van het antisemitisme: de oorzaak van antisemitisme. Durft U daar over te praten? Bent U Verlicht, DURF dan te praten. Sapere Aude. Dàt is verlichting.

   Verwijderen
  4. Antisemitisme is onmisbaar om de joodse genenpool in tact te houden (*). De strategie is dat men selecteert op high IQ mensen (alleen goede yeshiva studenten mogen rijke dochters huwen). Zo wordt de populatie steeds intelligenter. Maar die genen moet je wel binnen de eigen groep houden, en daarvoor heb je discriminatie van buiten af nodig. Niet te veel natuurlijk. Balanceren. Die vijandigheid van buitenaf heeft nog een voordeel: een soort permanente samenzwering. Hasbara, din moser, sayanim. Etc. (*) Dat zeiden o a Herzl, Schneur Zalmann (1812) en Cohn-Sherbok.

   Verwijderen
  5. Als het niet in het joodse belang was geweest ( Verdeel en Heers is dè strategie) zou er nauwelijks moslim-immigratie in Nederland zijn geweest. Eerst verdeel je een samenleving. Dan zet je de delen tegen elkaar op. Leon de Winter is een voorbeeld van iemand die aan beide stages mee werkte. Wilders is een belangrijke agent voor de tweede stage. En als het land in puin ligt, stage 3, is het volk al zijn eenheid en dus zijn macht verloren. Vogeltjes voor de poes. En ze zullen niet eens begrijpen 'who hit them'.

   Verwijderen
  6. Toch klopt er een element niet: hetzelfde element wat maakt dat er bijna geen zwarte Amerikanen zijn. Sinds de introductie van thuistests op DNA blijkt dat de Afro Americans meer dan 25 % ´caucasian´ DNA hebben; bij de blanken is dat ca 2 % afro, met een wat grotere variatie.

   De slavenhouder verwekte veel kinderen. De joodse cultuur is voor mannen niet erg preuts, dus die genen lekten wel degelijk uit.

   Hier is veel minder documentatie over, maar hier is een voorbeeld in

   Haaretz

   Waar een tea party republican (die misschien ooit een antisemitische opmerking maakte?) 3 % Ashkenazi DNA heeft.

   Daar komt misschien nog Sephardisch en wat Semitisch DNA bij via Hispanic roots. Lastig uit te zoeken omdat alle artikelen verschillende statistische presentaties en methoden gebruiken: 25 % heeft 12.5 % Sephardic DNA.

   De reden is dat men meestal zijn joodse roots wil vinden als met dit vermoedt, dit heeft met het recht van terugkeer naar Israel, maar nu ook naar Spanje te maken. Mensen die dit niet vermoeden zijn hier niet zo naar op zoek, die zien liever een indianenopperhoofd in hun (verre) roots.

   Het is en blijft erg moeilijk om de female ancestry en het belang ervan te duiden, vooral om dat juist in die patriarchale cultuur daar zo aan vastgehouden wordt. Mannen strooien DNA, vrouwen veel minder. Terwijl juist de vrouwen hier sociaal nauwelijks nadeel van zouden ondervinden.

   Misschien een sleutel voor de minachting voor hoeren in onze ´joods-christelijke´ cultuur?

   Verwijderen
  7. Dat recht van terugkeer naar Spanje, en op andere wijze naar Polen is door de ADF en soortgelijke lobbyisten bedongen.

   Het heeft mogelijk zeer verregaande consequenties betreffende eigendomsrecht. Er is nog geen jurisprudentie; dit is typisch lange-termijn planning. Maar als jouw nachtmerries werkelijkheid worden zou het schilderij of de boerderij die je met eerlijk verdiend geld op een veiling of via een makelaar hebt gekocht zomaar in beslag genomen kunnen worden wanneer het honderden jaren geleden ooit gestolen zou zijn of de voorouders van iemand die joodse afstamming kan aantonen.

   Dit is wel héél zuur voor verdreven Palestijnen

   Shoah vs Nakbah! Het begint met de holocaust, dat is een precedent voor alles, omdat kritiek dan taboe is. Maar een beetje extrapoleren naar de toekomst maakt me wel angstig, omdat je dan de jure een Herrenvolk hebt gecreëerd.

   Waar dit soort wetten ook toe leiden is de totale ondermijning van de rechtsstaat, omdat dit soort wetten terugwerkende kracht hebben. Dus totale willekeur.

   Verwijderen
  8. Rootman,
   heb nu geen tijd om alles te ontcijferen wat je schrijft en te gokken wat je bedoelt.
   Maar bestudeer de evolutie psychologie en je bent al halverwege om deze wereld te begrijpen.
   Verder: Als je een zuiver ras wil 'breeden' dan lukt dat bij mensen niet. (bij huisdieren wel). Maar als je het zo stringent mogelijk aanpakt, kom je een heel eind.
   En stringent zijn ze: als alleen je vader joods is blijf je een outcast. Je zal nooit worden geaccepteerd als jood. De kans bestaat namelijk dat je niet ècht de biologische zoon van je vader bent.
   Ze zijn dus erg streng.

   Maar een joodse man die zijn zaad verspreidt onder goyim: dat is nooit tegen te houden.
   Ik denk dat de vaste reageerders op dit blog àllemaal ergens minstens één joodse voorouder hebben. Klein vooroordeeltje mijnerzijds.

   Verwijderen