maandag 14 januari 2019

Chaos Mexico; wat is rol VS?


Als de Amerikanen komen, is de chaos nooit ver weg; vraag het maar aan de Irakezen, Syriërs, Tjetjenen, Libiërs, etcetera. Het probleem voor Mexico is dat de Amerikanen hun buren zijn.
 
De Zetta's waren/zijn het meest geweldadige drugskartel; hoofden afhakken hun handelsmerk. Het verhaal gaat dat ze opgericht zijn door de CIA.
 
We pakken even 3 artikeltjes uit de Reforma van één dag eind September 2018. Reforma is een krant uit Mexico Stad.
 
"Zona de conflicto". Het zijn termen die in een regelrechte oorlog niet zouden misstaan: "Conflict-zone". Het artikel geeft de dodelijke moordslachtoffers aan in een deel van de staten Guanajuato. Nu moet je weten dat Guanajuato van oudsher een liefelijk staatje is met Guanajuato Stad als mooi koloniaal stadje, in het midden van het land, gelegen tussen Guadalajara in het Westen en Mexico Stad in het Oosten. Irapuato alleen al (inwonertal vergelijkbaar met Utrecht), 211 moordslachtoffers in de periode januari-augustus 2018.

Het aantal moorden stijgt in 2018 nog eens met 15%. De moordmeter van januari-augustus 2018 stond op 18.835. De cijfers in het plaatje hierboven geven het aantal moorden per 100.000 inwoners. Colima is dus het gevaarlijkst met 51 per 100.000. 3 Op Reis dat zich gisteren in Puerto Escondido bevond, dat is de staat Guerrero, 41 moorden per 100.000.

"Zes jongeren doodgeschoten in Guanajuato", is de kop van dit artikel. Wat is het verhaal? Zes jongeren, onder wie de zoon en een neefje van de ex-burgemeester, staan rond 21:30 uur voor een winkel in Montebello (Guanajuato), en zijn geëxecuteerd.
 
De jongeren stonden voor de winkel toen er gewapende mannen in pick-up trucks langs kwamen. De agressoren vroegen om een bepaalde persoon die ze zochten en toen ze geen bevredigend antwoord ontvingen, schoten ze op allemaal.
 
Onder de doden bevinden zich Jonathan Garcia Muñoz van 28 jaar en zoon van de ex-burgemeester. Ook zijn geïdentificeerd: Agustin Garcia Toscano, José Trinidad Macias Zaragosa, Fernando Ayala Alvarez, José Ayala Mosqueda (waarschijnlijk ook twee neven) en Jorge Garcia Martinez, allen tussen de 28 en 30 jaar en inwoners van het genoemde plaatsje. Behalve deze mensen verloren in de omgeving nog eens 14 personen het leven als gevolg van geweldadigheden in de afgelopen 48 uur.
 
Boven het artikel zie je nog de executie-meter. Zoals de eskimo's meerdere woorden voor sneeuw hebben, maken de Mexicanen onderscheid tussen moorden in het algemeen en specifieke executies. De executiemeter stond van 15 tot 21 September op 111 en tot September 2018 op 5.382 en voor de afgelopen 6 jaar op 44.361.
 
Benzine crisis duurt voort
 
Wist u dat Mexico een rijk olie-producerend land is? Waarschijnlijk wel. Wist u dat Mexico zijn eigen benzine niet maakt? Waarschijnlijk niet. De olie gaat naar de VS en de Mexicanen kopen daar benzine....
 
Er is veel onduidelijk waarom er nu benzine tekorten zijn. Zelfs de plaatselijke bevolking weet het niet precies. Eén versie is dat de pijpleidingen minder gebruikt worden om roof te voorkomen. Uitrijden met tank-wagens gaat nou eenmaal langzamer. Een ander verhaal is dat de nieuwe President overweegt om de Benzine bij de vrienden in Venezuela te gaan kopen. Ondertussen loopt de wachttijd op voor stations die nog wel benzine hebben tot 2-5 uur in de rij staan: Crisis!
 
Kansen Batavus en Gazelle
 
De verkoop van fietsen in de getroffen gebieden is flink stijgende. Als Batavus en Gazelle meelezen: mochten ze nog plannen hebben, dan is dit wel het moment om met spoed te beginnen. De vraag naar fietsen zou binnenkort wel eens explosief kunnen gaan stijgen.
 
En dan nog dit...
 
Fantastisch mooi natuurfenomeen van zonnestralen in de Altai-regio, Rusland. Het fenomeen wordt verklaard door verschillende vriestemperatuurlagen in combinatie met bepaalde luchtvochtigheid.
 
Staatsmedia beginnen verkiezingscampagne
 
Gisteren was Buitenhof een uur lang podium voor de praatjes van Rutte; de slappe Diane Matroos was niet in staat, of gewoon bang om het Rutte ook maar op een enkel moment lastig te maken. Het interview werd het nieuwe dieptepunt in afgrijzelijke machtsonderdanig tv bij de staats tv. En zojuist op Radio 1 mocht mooiprater Joris Luyendijk een lasterlijke sneer geven aan FvD.
10 opmerkingen:

 1. Prachtige halo!!! Onstaat door breking in ijskristalletjes.

  Te zien zijn: zuil, kleine kring, grote kring, bovenraakboog, bijzonnen, parhelische ring,circumzenitaalboog en zeldzamer: supralaterale bogen en de zonvexe boog van Parry.

  Hiervoor zijn ijskristallen van speciale vorm en een zeer rustige, ijskoude lucht nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Horen wij hier een kenner? :-)

   Verwijderen
  2. Klimatologie en weerkunde zijn altijd een hobby geweest! The sky rules! Al ruim 50 jaar. Niet altijd mijn eerste hobby, maar altijd wel op gelet en bijgehouden. en zelfs daarvoor, voordat ik zelfs leerde lezen, altijd naar de hemel gekeken.

   Daarom schaam ik me bepaald niet voor mijn meningen hierover! Ik herinner me nog toen de eerste vliegtuigstrepen verschenen, toen de eerste straalvliegtuigen werden geïntroduceerd (ik was ca. 6 jaar oud, en het was een nieuw fenomeen. Mijn opa-professor, astronoom en wis/ natuurkundige wees ons destijds hierop, daarom weet ik het nog zo goed).

   https://en.wikipedia.org/wiki/Halo_(optical_phenomenon)

   Voor science is Wikipedia uitstekend! Elke scriptie begint met de bronnen uit Wikipedia. Maar dat geeft nauwelijks of niet een zesje. Maar de bronvermeldingen hebben ook hun referenties, en als je die niet slechts scant (´snelleest´) maar serieus overweegt en vergelijkt, dan kun je een zeventje halen. Wie alles zelf doorrekent en vergelijkt komt tot nog andere bronnen en kan conclusies aanvechten.

   Zover ben ik zelf nooit gekomen.

   Verwijderen
  3. Inmiddels misschien wel een beetje: Zeveneneenhalf!

   Verwijderen
  4. Lees de "science" over 9/11 op Wikipedia en dan wordt je doorgelinkt naar 19 plofmoslims. Een duidelijker voorbeeld van "conformation bias" had je niet kunnen geven.

   Verwijderen
 2. Wat heb ik gezegd???

  Over SCIENCE!!!

  Wikipedia moet reputatie blijven hebben! Hebben ze een agenda? Ongetwijfeld. Maar science, underfunded and irrationally challenged heeft wel elke keer een antwoord! Dat is de kern van het bestaansrecht betreffende deze site! En dat maken ze meestal waar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. So, your bias has been confirmed.

   Verwijderen
  2. Nee, maar je bent te dom om dat te zien.

   Verwijderen
  3. Met een ad hominem er achteraan als antwoord. Je doet je bron Wikipedia eer aan. Eer, die het eigenlijk niet verdiend.

   Verwijderen
  4. @Bob,

   Ik zou het overigens waarderen als jij genegen bent iets verder te kijken dan je neus lang is of, om een ad hominem te gebruiken, verder te kijken dan waar je geestelijke beperking je toe in staat stelt. Een stelling innemen dat AGW wel bestaat en chemtrails als 6-jarige kleuter volgens jou niet bestaan (ook al zegt het Pentagon dat er geen vermindering van chemtrails zal worden getolereerd) gaat er bij mij namelijk niet in. Jij zal beter je best moeten doen om te bewijzen dat jij geen verlengstuk bent van de "nutch. nutch, wing. wing", als je al wilt begrijpen wat ik bedoel?

   Verwijderen