vrijdag 25 januari 2019

Gaan NOS en NPO dit weekend compleet down op Gilets Jaunes?

Het is fantastisch om het contrast nu te zien in de staatsverslaggeving tussen Venezuela en Frankrijk.

Vandaag vertelde de NOS dat honderdduizenden de zelfbenoemde oppositiepresident steunen en Maduro het leger achter zich heeft. NOS doet net of Maduro niet gesteund wordt door honderdduizenden. Maar ja, de CIA staat achter de oppositie-man, dus NOS ook. Zouden ze nou nooit moe worden van zichzelf?

We maken ons op voor een glorieus Gilets Jaunes weekend. Frankrijk zal nagenoeg plat gaan. Honderdduizenden de straat op. Gaat Frank Renout wederom zijn snor drukken? Gaat Niemands Knegt ons wederom wer wel goed informeren en daarmee voor de zoveelste maal NOS en NPO van de mat spelen? De staatsomroep vangt bijna een miljard euro per jaar maar wordt weggespeeld door Niemands Knegt in zijn uppie!

En oh ja, ook zo mooi, de paar duizend scholieren in Brussel met hun gespijbel voor lagere buitentemperaturen, kregen van NOS alle aandacht, die wel!

Ondertussen proberen de moreel zieltogende VS op hopeloze wijze een regieme change op touw te zetten in Caracas en ondertussen maar klagen over vermeende Russische inmenging via Twitter bij hun verkiezingen. Bij de Hollandse staatsmedia zul je geen enkele "analyticus" deze 1000% hypocrisie zullen opmerkingen. Dan is hij daarna namelijk geen "analyticus" meer. En trouwens, niet minder pikant/hypocriet is de steun van Macron aan de mislukte coup.

We gaan het zien dit weekend. Gaan NOS, NPO en Frank Renout op weg naar de definietieve en finale irrelevantie? De kijkertjes van NOS en NPO (zijn er elke dag weer minder) weten nog steeds niet van de door Macron 15 uit de oogkassen geschoten ogen van vreedzame burger.


PS: Update:
Wij hebben via twitter contact gehad met Frank Renout. Dat waarderen wij natuurlijk. Er zijn genoeg journalisten die bij het eerste zuchtje kritiek je blokkeren in plaats van te antwoorden. Hij heeft ons ook via twitter 2 links gestuurd van een artikel voor de Standaard, en voor de NOS. Er valt van alles aan te merken op toon en inhoud van zijn artikel, maar eerlijk is eerlijk, hij heeft aandacht besteed aan de kapot geschoten ogen.

4 opmerkingen:

 1. Op dit moment kijk ik naar een livestream van UKColumn (met Vanessa Beeley) over Gilets Jaunes. Vanessa is net terug van een bezoek aan Syrië en zegt dat zij zich veiliger voelt in Syrië dan op dit moment in Frankrijk.

  Als de video beschikbaar is (in de loop van de avond) zal ik hem hier plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is hij.

   https://www.ukcolumn.org/ukcolumn-news/uk-column-news-25th-january-2019

   Verwijderen
 2. De laatste Weltschmerz met Van Wolferen en vd Pijl is belangrijk.
  (Ik heb hem al 2 maal beluisterd.)

  Daarin zegt vd Pijl dat er al 10 doden zijn gevallen in Frankrijk.
  Maar ik hoop en denk dat Kees zich daar vergist. Is dat zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij zijn er doden gevallen bij wegblokkades, en dan moet je denken aan auto's die (per ongeluk) inrijden op gele hesjes die midden op wegen staan opgesteld. Ik dacht niet dat er direct doden zijn gevallen door politiegeweld ...

   Verwijderen