zondag 8 april 2018

Rob Trip en NOS verkopen de Ghouta Gif Hoax voor echt

Rusland waarschuwt er al dagen voor: de NATO/EU gesteunde terroristen plannen een gif aanval om die in de schoenen van Assad te schuiven. En ja hoor, dit weekend vindt die plaats.

Rob Trip, doet samen met zijn side-kick Marcel van der Steen vanuit Beiroet, alsof hun neus bloedt. Samen doen ze net alsof ze geloven dat Assad het gedaan zou hebben. Rob Trip, eerlijk is eerlijk, stelt de terechte vraag, waarom Assad dit zou doen, nu hij zo lekker op dreef zit. Marcel van der Steen begrijpt de vraag maar heeft zijn antwoord klaar. Het is een onnavolgbaar verhaal. Iets van "Assad voelt zich sterk, en zolang hij gesteund wordt door Rusland, doet hij "dit soort dingen"". De volgende vraag die Trip dan zou moeten stellen, "maar waarom houdt Rusland Assad niet in de hand?", wordt al niet meer gesteld. Het moet wel een beetje overzichtelijk blijven voor de beperkte NOS-kijkertjes. Die hebben ten slotte ook niet de hele avond de tijd. Moeten nog Studio Voetbal kijken en dan weer op tijd naar bed.

De televisie van Blik geeft bij het maken van foto's van figuren als Marcel van der Steen tegenwoordig al automatisch tralies aan. Zou het het toekomstige lot zijn voor deze types? Waarom zouden ze niet persoonlijk verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de leugens die ze vertellen en de schade waar hun leugens toe leiden? Zo zouden de nieuwslezers die de "Irak heeft massavernietigingswapens"-leugen, nu wellicht alsnog ook opgesloten moeten worden.

Trip en van der Steen ladeerden hun leugen-verspreiding met beelden van de beruchte White Helmet criminelen: Brute mannen die hun lach-inhoudend arme kinderen lopen te mishandelen; "Afschuwelijk", zei Trip, alsof hij wel gelooft dat het echte medische hulpverleners zouden zijn. Afschuwelijk zo'n hoax en dat Rob Trip voor geld de hoax voor echt verkoopt. In de normale wereld noemen we mensen die er praktijken als die van Rob Trip op nahouden oplichters of zwendelaars. In alle gevallen: criminelen. Soms belanden die achter de tralies.Update: Geldbeluste Twan Huis en een zekere Hiltermann (zoon van?) doen bij het gelijkgeschakelde Nieuwsuur precies hetzelfde als Trip en van der Steen. Update 2: Lees ook het ijlzwam-verhaal van Bild. Die hebben het gat in het dak van de slaapkamer, de bom van Assad, en de duiding van expert Eliott Higgins... Geen geintjes...

29 opmerkingen:

 1. Jaja precies op schema de false flag, de economische neergang kan haast niet meer bedwongen worden, oorlog moet komen, exact zoals beschreven in het boek Revolutie door Schuld... Hoopte dat het niet uit zou gaan komen.. General Wesley Clark zijn uitspraken komen zo vertraagd uit... Trump gaat er in mee en lijkt ingepakt te zijn door de neocons als John Bolton, die ook WMD's en oorlog in Irak pushte in 2003...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. VN ambassadeur Haley van de VS had vorige week al gezinspeeld op een krachtige tegenreactie van de 'internationale gemeenschap' tegen Syrie bij een eventuele gifgasaanval. Voor de in het nauw gedrongen jihadi's was deze rode lijn het groene licht voor een false flag met gifgas die ze Assad in de schoenen willen schuiven.
  De zoveelste. Voor de horrorporno die de jihadi's van hun gasaanvallen filmen worden gegijzelde kinderen gebruikt. Zei je 'afschuwelijk Trip? Jij en je organisatie zijn echt wel medeplichtig aan deze misdaden door het willens en wetens meewerken aan deze smerige oorlogspropaganda.

  De Tripjes en Steentjes zullen doorgaan tot ze ons in WO III hebben gelogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Russia insider meldt dat er bommen of kruisraketten op Syrie zijn gegooidDoor VS of Israel.Rusland paraatoorlog?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk niet dat iemand nog de (ego)Tripjes en de (werpe de eerste)Steentjes voor waarheidsprekers aannemen, hooguit worden deze personen ter kennisgeving waargenomen door de kijker.

  Die AD poll over wie te geloven in de Skripal zaak: GB, RUS of beide landen niet, lijkt mij vooropgezet. Net de poll gedaan en nog steeds is de poll uitslag hetzelfde als een paar dagen geleden toen Blik en Jan erover berichtten. Dat lijkt me net iets te toevallig voor een poll waar (volgens AD) duizenden mensen aan hebben meegedaan. Wie de Britse versie gelooft, is nog meer ter goede trouw dan een kind die in Sinterklaas gelooft: en dat Britse verhaal zou 36% van de Nederlanders geloven?

  Daarbij is de goedgelovigheid van een kind in Sinterklaas begrijpelijker dan van een volwassene die de Britse versie van Skripal gelooft, want itt Sinterklaas delen de Britten geen suikergoed en speculaas uit!

  Alleen voor Trip en Steen en andere MSM personen (max 0.1% van Nederland omdat er ongeveer 18000 mensen het beroep van 'journalistiek' in Nederland uitvoeren) ligt dit anders: die krijgen alleen suikergoed toegestopt zolang ze gescripte verhalen als de Skripal zaak als waarheid slijten. Wat een baan!

  Maar wat ik zeg klopt met de aantallen: er zijn ongeveer 18000 journalisten in Nederland, waarvan 5600 freelance (i.e. niet zeker van hun financiële bestaan) en 3000 werkloos! Trip en Steen zullen wel moeten zeggen wat ze zeggen, anders is het: dag baan!

  Zie: https://www.svdj.nl/de-stand-van-de-nieuwsmedia/hoeveel-journalisten-zijn-er-eigenlijk/

  OffG heeft een goede draad lopen over de vermeende gifgasaanval in Syrie.

  Deze comment pikte ik er uit.

  Putin and Assad are just evil cartoon villains, and that’s what evil cartoon villains do. Kill the “beautiful little babies.”
  (They don’t have beautiful babies in Gaza or Yemen.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanochtend ontstaat er steeds meer zekerheid dat israel de dader is, mogelijk om een vergelding naar de VS schepen uit te lokken. Het zou gaan om 8 ´popeye´ kruisraketten vanuit 2 IDF subs, die allemaal zijn neergeschoten en 3 die vanuit een F16 uit Jordanië zijn afgevuurd. Deze zouden ook geraakt zijn, maar de intact overgebleven warheads hebben desondanks enkele Syriers gedood. Het is nu dag, dus onderzoek van de resten is beter mogelijk. We zullen dus spoedig uitsluitsel krijgen. Ondertussen roept de Saker op niet te snel tot conclusies te komen, hij geeft morgen een analyse.

   Verwijderen
 5. Misschien blijft het bij deze eenmalige -waarschijnlijk Israelische- "vergeldings-"actie.

  Rusland zit ook niet te wachten op oorlog met Israel... voor de Russen blijft het (tot nu toe) een regionaal conflict...

  Laten we maar even uit gaan van het gezegde: "de soep wordt nooit zo heet gegeten als hij opgediend wordt."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt wel gelijk, Blik,
   maar het is wel langs het ravijn lopen ( met een bepaald doel) , maar als er toch een steen los zit, dan stort je wel in dat ravijn. Ook al was dat niet de bedoeling.

   Ellsberg en anderen hebben al een hele reeks voorbeelden gegeven waar het door toeval niet uit liep op een kern-oorlog. ( Toeval was dan: de aanzwezigheid van één persoon die zei: nog niet op de rode knop drukken, want het kan een vergissing zijn.)

   Dat geluk blijft niet duren.

   Verwijderen
 6. "Israëlische gevechtsvliegtuigen voeren aanval uit op Syrische luchtbasis

  Twee Israëlische F-15 gevechtsvliegtuigen hebben een aanval uitgevoerd op de Syrische T-4 luchtbasis in de buurt van Homs, zo meldt het Russische Ministerie van Defensie. Er werden in totaal acht raketten afgevuurd, waarvan er vijf onderschept konden worden voordat het doel geraakt werd. In een verklaring zei het Russische Ministerie van Defensie dat de Israëlische gevechtsvliegtuigen vanuit Libanon opereerden en niet boven het Syrische luchtruim geweest zijn."

  verder lezen op:

  https://www.geotrendlines.nl/israelische-gevechtsvliegtuigen-voeren-aanval-op-syrische-luchtbasis/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Russia Is Ready for War -- Mood on Prime-Time TV Is Grim / The Saker

  "I just spend about 2 hour listening to a TV debate of Russian experts about what to do about the USA. Here are a few interesting interesting points."

  Volgt een lijstje met zes thema's waarover de experts met elkaar in debat waren. Alle zes punten hebben met elkaar gemeen dat een miltitaire confrontatie met de VS als onvermijdbaar wordt beschouwd. De discussie gaat nu nog slechts over het hoe, waar en wanneer.

  Als een soort disclaimer sluit The Sakaer af met de woorden:

  "Reach your own conclusions. I will just say that none of the “experts” was representing, or working for, the Russian government. Government experts not only have better info, they also know that the lives of millions of people depend on their decisions, which is not the case for the so-called “experts”. Still, the words of these experts do reflect, I think, a growing popular consensus."

  https://russia-insider.com/en/russia-ready-war-mood-prime-time-tv-grim/ri23019

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt veel van de israelisch zeggen, maar niet dat ze er gras over laten groeien...

   Verwijderen
  2. The Saker heeft het over een 'moodswing' in Rusland die een paar weken geleden al treffend werd beschreven en geduid door
   RT's Margarita Simonyan.

   Essentially, the West should be horrified not because 76% of Russians voted for Putin, but because this elections have demonstrated that 95% of Russia’s population supports conservative-patriotic, communist and nationalist ideas. That means that liberal ideas are barely surviving among measly 5% of population.

   And that’s your fault, my Western friends. It was you who pushed us into “Russians never surrender” mode.

   I’ve been telling you for a long time to find normal advisers on Russia. Sack all those parasites. With their short-sighted sanctions, heartless humiliation of our athletes (including athletes with disabilities ), with their “skripals” and ostentatious disregard of the most basic liberal values, like a presumption of innocence, that they manage to hypocritically combined with forcible imposition of ultra-liberal ideas in their own countries, their epileptic mass hysteria, causing in a healthy person a sigh of relief that he lives in Russia, and not in Hollywood, with their post-electoral mess in the United States, in Germany, and in the Brexit-zone; with their attacks on RT, which they cannot forgive for taking advantage of the freedom of speech and showing to the world how to use it, and it turned out that the freedom of speech never was intended to be used for good, but was invented as an object of beauty, like some sort of crystal mop that shines from afar, but is not suitable to clean your stables, with all your injustice and cruelty, inquisitorial hypocrisy and lies you forced us to stop respecting you. You and your so called “values.”

   We don’t want to live like you live, anymore. For fifty years, secretly and openly, we wanted to live like you, but not any longer.

   We have no more respect for you, and for those amongst us that you support, and for all those people who support you. That’s how this 5% came to be.

   For that you only have yourself to blame. And also your Western politicians and analysts, newsmakers and scouts.

   Our people are capable to forgive a lot. But we don’t forgive arrogance, and no normal nation would.

   Your only remaining Empire would be wise to learn history of its allies, all of them are former empires. To learn the ways they lost their empires. Only because of their arrogance.

   White man’s burden, my ass (in English in the original text – trans.)

   But the only Empire, you have left, ignores history, it doesn’t teach it and refuses to learn it, meaning that it all will end the way it always does, in such cases.

   In meantime, you’ve pushed us to rally around your enemy. Immediately, after you declared him an enemy, we united around him.

   Before, he was just our President, who could be reelected. Now, he has become our Leader. We won’t let you change this. And it was you, who created this situation.

   It was you who imposed an opposition between patriotism and liberalism. Although, they shouldn’t be mutually exclusive notions. This false dilemma, created by you, made us to chose patriotism.

   Even though, many of us are really liberals, myself included.

   Get cleaned up, now. You don’t have much time left.

   http://thesaker.is/why-we-dont-respect-the-west-anymore-must-read/

   Dit is waar we staan. Dit is waar de niet aflatende Russofobe propagandaoorlog ons heeft gebracht.

   Verwijderen
 8. Willy van Damme op Novini over een nieuwe twist in de Skripal zaak:

  "De Londense zondagskrant The Sunday Times bracht zondag in de saga rond Sergey en Julia Skripal een nieuw verhaal. Het is een mogelijke piste voor de Britten om uit hun zelf gegraven moeras te geraken. Volgens die krant zou men beiden met hulp van de CIA en MI6 in de VS een nieuwe identiteit bezorgen, officieel om hen zo te beschermen tegen mogelijke verdere aanvallen van de Russen."

  verder lezen op:

  http://www.novini.nl/verdwijnen-de-skripals/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Dawg: Ik keek gisterenavond, en vanmorgen ook, Russische tv, en daar is de urgentie van de Syrie zaak behorlijk hoog. Zeker als je dan weer naar de Nederlandse kanalen terugschakelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Blik

  En dat lijkt me dan ook precies het linke van de situatie.

  Retweet op de twitter van mevrouw Netjes (een who is who van een hele foute agenda)

  "will Russia hit back at the US when it launches strikes against Damascus?" No.

  https://twitter.com/michaeldweiss/status/983043257754988544

  als antwoord op

  The US and Russia are now closer to a direct collision between their military forces than at any time since the Cold War. The only question on my mind: will Russia hit back at the US when it launches strikes against Damascus?

  https://twitter.com/DmitriTrenin/status/983038504706822144

  Poker met alleen verliezers als uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze junior neocons en hun aanhang vertegenwoordigen de meest gevaarlijke stroming, hopelijk hebben ze minder aanhang dan dat het soms lijkt. Deze idioten zijn serieus bezig met de gedachte dat de VS een confrontatie met Rusland zou kunnen ´winnen´.

   Ze denken dat ze ´Damascus´ kunnen vernietigen/ overrompelen. Zonder de waarschuwing en de bredere situatie er bij te betrekken!!!

   Rusland heeft met zijn nogal milde en meegaande houding wat tijd kunnen winnen. Maar hoe lang nog?

   Verwijderen
  2. @ Rootman

   Ja, we beschikken nu immers over atoomwapens met een "scalable yield", bommen met een instelbare explosieve kracht.

   Verwijderen
  3. Ik vermoed dat ze zijn opgegroeid in de apartheidsstaat. Vanaf geboorte je superioriteit ingestampt krijgen, maakt je levensgevaarlijk voor andere. en dan is er natuurlijk nog het eindoordeel, waarbij god alle moslims, christenen en heidenen in een klap vernietigd of tot slaaf maakt. Een gevaarlijke ideologie die joodse religie.

   Verwijderen
  4. @Dawg, zoals jij is iedereen bezorgd.

   Maar besef wel dat de amerikanen weten hoeveel het kost om een no fly zone boven syrië te realiseren. Zelfs zonder de Russen was dit met al die S300 raketten een zeer kostbare operatie. Als Trump met zijn nu al zeer hoge overheidsuitgaven damascus gaat bombarderen dan gaat het overheidstekort in een vloek en een zucht naar de 25 biljoen. Voordat de russen weggebombardeerd zijn, voordat de S300's allemaal weggebombardeerd zijn.......En dan moet je nog een landoorlog beginnen. Irak leert dat je wel snel kan bezetten, maar dat het veel moeite kost om de controle te behouden.
   Besef wel dat Iran met 100.000 commando's klaar staat, dat er 100.000 russische paratroepers klaar staan om afgeleverd te worden als de VS gaat interveniëren. Besef ook dat Amerika niks hoeft te verwachten vanuit Ankara.
   Besef ook dat de amerikaanse militairen geen zin in deze oorlog hebben en de amerikaanse en west europese bevolking al helemaal niet.
   Waar is het draagvlak...Gifgas aanvalletje ?. De nederlanders en alle westerlingen zijn al zo murf dat ze dat echt al geen ene zier interesseert...

   Natuurlijk gaat Rusland Amerika niet direct aanvallen als Amerika raketten afvuurt op Damascus. Maar Amerika zal niet instaat zijn om Assad van de troon te stoten en de terroristen aan de macht te helpen.

   Om de woorden van Lindsey Graham te gebruiken. Met de russen is Assad zo veilig als dat de dag lang is. Hij is zeer veilig.

   Bovendien is China op dit moment zeer ontstemt over Amerika en de handelsoorlog met Trump. Die kiest absoluut niet de kant van de VS.

   p.s. Wat denk je ?. Gaat china de yuan devalueren als tegenmaatregel ?

   Verwijderen
  5. Trump heeft gezegd dat hij geen oorlog aangaat die hij niet kan winnen. Dat betekent of dat hij er niet aan begint of dat hij Syrië in de nucleaire as legt. Hij heeft maar 2 opties.

   Verwijderen
  6. Vandaag heeft de SAA de posities van de resterende terroristen in Douma bestookt.

   De honden blaffen, de karavaan trekt verder.

   Verwijderen
  7. Uit het Brookings Institution document "Which Path To Persia" van 1999 blijkt, dat de VS de bombardementscampagne op Syrië aan de zionistenstaat heeft uitbesteed.

   ...the most salient advantage this option has over that of an American air campaign is the possibility that Israël alone would be blamed for the attack...

   It would allow Washington to have its cake (delay Iran's acquisition of a nuclear weapon) and eat it, too (avoid undermining many other U.S. regional diplomatic initiatives).

   It would presumably be easier to convince Israël to mount the attack than it would be to generate domestic poliyical support for another war in the Middle East.

   Strikes on Syria: Failed US WMD Lies and the "Israel Approach"

   http://landdestroyer.blogspot.nl/2018/04/strikes-on-syria-failed-us-wmd-lies-and.html

   Verwijderen
  8. @ Oli

   Ook als de zaken niet verder escaleren, moet je je toch met rede afvragen door welke (in de klinische betekenis van het woord) psychopaten we bestuurd worden. 't Is de gewetenloosheid en de immoraliteit die zo deprimerend is.

   Verwijderen
 11. Kleintje Muurkrant. Kort en bondig.

  "Dat IS een product is van de westerse oorlogsmachine, een slopershamer in het kader van het plan het MiddenOosten te onderwerpen dat door Generaal Wesley Clark werd onthuld, wordt opnieuw bevestigd door de gecoördineerde aanval van IS van buiten en de Israëlische luchtmacht van boven op een luchtmachtbasis van Assad in Homs. Van verschillende kanten wordt bevestigd dat IS kennis had van de komende Israëlische aanval 'op Iraanse doelen'.
  Aan de vooravond van een VS-reactie op de fake-chemische aanval in Oost-Ghouta heeft Netanyahu een voorschot genomen en de samenwerking met IS, dat toch al de wind in de zeilen kreeg toen Turkije Afrin binnenviel, nieuw leven ingeblazen. Dat deze misdaden mogelijk zijn zonder dat je er iets over leest in de MainStreamMedia, waarin de bevolking met 'Skripal' en fake-chemische aanvallen door Assad wordt klaargestoomd voor oorlog met Rusland, laat zien dat de 'konijnen in de lichtstraal' van voor de laatste wereldoorlog ook helemaal terug is. Ze waren zo verrast toen het doden van miljoenen ook hier begon. De zaken gingen net wat beter na een crisis. Dankzij de oorlogsvoorbereiding. Ze zullen wreed worden gewekt.
  Deze onverkwikkelijke zaken komen aan het licht dankzij heldhaftige journalisten die het door MSM verkwanselde beroep hoog houden. Seymour Hersh, Vanessa Beeley, Richard Falk om er een paar te noemen. De rest is een schande voor het vak. (WK)"

  https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/israel-en-is-hernieuwde-samenwerking

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bond, James Bond, heeft het bewijs in de Skripal affaire toch maar mooi boven tafel: The Package Has Been Delivered.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5593803/RAF-spooks-intercepted-Russian-message-Skripals-posioned.html

  Commentaar van Craig Murray:

  Government Propaganda Now Totally Bizarre
  Craig Murray 9april 2018

  The increasing desperation of government attempts to “prove” the Russians responsible for the Skripal attack has become increasingly bizarre. They now claim GCHQ picked up from Troodos a message from Syria to Moscow that “the package has been delivered”, and a further one that “two people have made their egress”.

  Because of course, if you were sending a cryptic message back from Salisbury to Moscow, you would naturally route it back via Syria, in the certain knowledge that all such calls from Syria are picked up from Troodos. I am sure the Russians already knew that, even before I published it in detail five years ago.

  Given Russian involvement in Syria, that somebody is reporting in Syria the delivery of a package to Moscow, would not lead any sane human being to conclude it was delivered in Salisbury.

  verder lezen op:

  https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/04/government-propaganda-now-totally-bizarre/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Syrian Girl vat het een en ander samen:

  https://russia-insider.com/en/what-really-happened-gas-attack-syria-syriangirl-back/ri23023

  Belangrijk! want voor ons gevoel is het ook ter zake doende dat we niet alleen baardmansen en gesluierde vrouwen zien.

  Syrian Girl laat zien dat de meerderheid daar zeker zo westers is als de Turken en Libanezen. Goede buren als je het mij vraagt, zolang ze niet door westerse agressie gedwongen worden naar ons land te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat we een beetje gemist hebben is de 2/3++ overwinning van Orban, met een hoog opkomstpercentage.

  Desondanks wordt hij in de zeer ontevreden MSM, als ´ondemocratische keuze´ genoemd, en mag men hem niet feliciteren.

  Mijn eigen analyse: Moeten we blij zijn met deze overwinning?

  De stembus heeft (overweldigend gewonnen): JA

  Willen de Hongaren nogal selectief voor hun identiteit kiezen: JA

  Willen ze hun souvereiniteit behouden tov de EU: JA

  Willen ze flexibel in hun internationaal beleid blijven: JA!

  Willen ze een vlaktaks en persbeperking: NEE!!!

  Willen ze de invloed van Soros beperken: JA!!! JA!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En voor ons het meest belangrijk; Orban weet zich binnen- en buitenlands gesteund, en zal veel van de ´meer EU´ voorstellen vetoën!

   Verwijderen
 15. Douma – Overgave ‘Leger van Islam’
  door WILLY VAN DAMME op 9 APRIL 2018

  citaat:

  "Volgens de overeenkomst tussen Rusland en het Leger van de Islam zullen Russische troepen binnen de 48 uur het gebied kunnen betreden. En Rusland heeft al gesteld dat ze bereid zijn om hun specialisten te sturen. Dit kan het begin zijn van een echt onderzoek naar de feiten want normaal zouden onderzoekers dan het gebied kunnen betreden om overal getuigenverklaringen af te nemen en stalen te nemen.

  Tot heden heeft noch Rusland noch de Syrische regering enig bezwaar gehad tegen een serieus onderzoek naar die beweringen. Het waren steeds die jihadisten die geen pottenkijkers wilden en die de toegang van onderzoekers weigerden. Met het Westen dat geen echte interesse toonde,

  Zo weigerde men de door de VS gebombardeerde Syrische luchtmachbasis van al Sharyat te bezoeken in het kader van het onderzoek naar het zogenaamde gebruik van sarin in Khan Sheikhoun. Volgens de VS was dat vliegtuig met sarin van die basis opgestegen.

  Maar voor onderzoek ter plaatste in al Sharyat had de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens echter geen enkele interesse. Een merkwaardige en vooral verdachte houding van die organisatie.

  Maandag komt normaal de Veiligheidsraad van de VN bijeen om over de laatste beschuldigingen te debatteren. De VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kunnen dan bewijzen of ze wel een degelijk forensisch onderzoek naar de zaak willen."

  http://www.novini.nl/douma-overgave-leger-van-islam/

  BeantwoordenVerwijderen