donderdag 5 april 2018

Rob Trip (NOS) is nepnieuws verspreider

Erik van de Beek merkt het goed op: Het nepnieuws dat de Russen Skripal vergiftigd hebben (waarschijnlijk), is groot nieuws bij de NOS. Als blijkt dat Boom Boom Boris een beetje gejokt heeft en dat helemaal niet te zeggen valt waar het vermeende gif vandaan komt, is dat geen groot nieuws.

Rob Trip laat zich goed betalen door het staatsmedia-bedrijf en vervult zijn voorleesfunctie met verve. Leugens verspreidt hij voor goed geld. De waarheid of het corrigeren van eerder verspreid nepnieuws? Daar doet Rob niet aan. Dan kijkt Trip even weg.De tekst van Sheila Sitalsing in haar collumn 4 April in de Volkskrant:

"Gisteren las ik in de Volkskrant over de aandoenlijke jongens van de Andere Krant, een stelletje complotdenkers die een schoolkrantje uitbrengen waarin ze opschrijven dat Vladimir Putin een toffe peer is. Eentje is na een paar dagen googelen "heel snel expert geworden" in onzin."

Erik van de Beek heeft meegewerkt aan "de Andere Krant"; deze krant heeft flink wat stof doen opwaaien: NRC en Radio 1 besteedden er aandacht aan, alsook gisteren Sheila Sitalsing in de Volkskrant. Sitalsing reageert als door een wesp gestoken en maakt het initiatief helemaal belachelijk. Het zegt meer over Sitalsing dan over van de Beek. Goed werk gedaan Erik, respect!

En dan nog dit...

Vlotvaren Russia style, en wat wil Mark van Vugt nou met zijn artikel over "complotdenkers" in Trouw? Als je het weet, laat het weten in de comments.

3 opmerkingen:

 1. In de boerendorpen in het zuiden heb je de KPJ (Katholieke Plattselands jongeren) en in het noorden hebben ze allemaal een 'keet'. Daar denk ik aan als ik die gasten op die ijsschots de rivier af zie drijven. Volgens mij zit er trouwens een scheur dwars door de schots heen. Wellicht een grapje van een van hen.

  Het verhaal van van Vught is nauwelijks te volgen. Wat wil hij? Ja,een goede vraag.
  Hij wil de mensen die niet in de MSM geloven een beetje zwart maken. Dat is duidelijk.

  Maar hij zegt ook: Vroeger stierven veel mensen door complotten. Dan is er maar een conclusie mogelijk, Mark: alertheid op complotten is een nuttige eigenschap.
  Simpeler kan ik het niet maken.

  Mark denkt vermoedelijk dat er in deze tijd geen complotten meer zijn.

  Mark, wat dacht je van het PNAC rapport? Een geheim plan ( van 1999 tot de ontdekking in 2008) van de Neocons om de wereld te controleren, middels het Amerikaanse leger.
  Als dat geen complot is, dan weet ik het niet meer.
  ( Wesley Clark had het Rapport niet nodig om te snappen dat er een comlot was: "Some hard nosed people committed a coup. A policy coup, in september 2001" Hij zag het gewoon aan het gedrag van de Neocons.

  Kijk naar buiten Mark, dan zie je elke dag dat het PNAC complot de gebeurtenissen bepaalt.

  NB: Ik heb de evolutie-psychologie al ontdekt toen het nog niet zo heettte, in 1994. Toen heette het nog Sociobiologie. ( E.O. Wilson is de grondlegger). Mark heeft het pas 10 jaar later ontdekt, toen hij al bijna 40 jaar oud was.
  Trage leerling, zullen we maar denken. Maar toch professor geworden.
  Mijn docent, destijds, in Utrecht, werd nooit gepromoveerd. Onze 'usual suspects' die in Utrecht de baas waren bij Psychologie, die vonden natuurlijk dat die sociobiologie te veel verraadde over de ware toedracht. Nee,'Alle mensen zijn gelijk hoor !!" , dat credo moest dominant blijven. ( Want: massa-immigratie !!)
  Daar past de evolutie psychologie dus niet in.

  Een of andere postmoderen lichtgewicht werd professor.
  Akko Kalma is toen gedesillusioneerd weg gegaan bij de universiteit en is vele jaren de wereld over gaan zeilen. Nu woont ie weer in friesland, en houdt zich bezig met fotografie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, je gelooft het niet maar het is echt zo. Daags na de onthulling uit Porton Down en de complete afgang van de Britse regering dat de novichok niet aan Rusland gelinkt kan worden, hebben 'veiligheidsdiensten' een Russische fabriek ontdekt. Ja, zelfs al vóór de aanslag op de Skipals. Waarom, als men er zo van overtuigd is dat Poetin tot alles in staat is, hebben deze 'veiligheidsdiensten' dan niet ingegrepen?

  'Veiligheidsdiensten traceren Russisch lab dat novitsjok produceerde'

  https://nos.nl/artikel/2225874-veiligheidsdiensten-traceren-russisch-lab-dat-novitsjok-produceerde.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zijn die 'veiligheidsdiensten héél goed in.

   Ik herinner me nog al die mobiele gifgas laboratoria van Sadddam die ze in 2003 hadden ontdekt.

   =====
   Willy van Damme zegt altijd: Vertrouw nooit één woord van wat Veilighidsdiensten of eenvan hun ambtenaren zeggen.

   Die zijn in de wereld om de zaak te bedonderen.

   Verwijderen