zaterdag 14 april 2018

Hollandse oppositie: druk met alles, maar met Syrie?

Nederland, bij monde van haar regering, is bezig met "begrip" voor een illegale vernietigende raketaanval op basis van een hoax. Je zou verwachten van de Hollandse politici, met name de oppositie, dat ze daar iets van vinden. Daar we in de media niets van ze horen, gingen we twitter op, om te kijken of daar wellicht het debat plaats vindt. Heeft Rutte medestanders bij de oppositie voor zijn positie van begrip voor de illegale aanvallen. Of stuit hij juist op hevige weerstand?

Lijden arbeiders, ouderen, dieren en het milieu niet onder raket-aanval?

Thierry Baudet gaat in zijn laatste tweets in op Syrie, maar de rest? Zie de laatste tweet van respectievelijk: SP-Lilian Marijnissen (vinden de Socialisten een illegale raket-aanval geen thema meer?), Henk Krol (Lijden 50+ burgers in Damascus niet onder de raketten?), Partij van de Dieren-Marianne Thieme (Hoe zit het met de dieren in Damascus, krijgen die geen last van stress van een raket-aanval?). En Jesse Klaver, wat denkt hij dat de gevolgen voor het milieu zijn van oprukkende Vliegdekschepoen (hoeveel CO2 stoten die niet uit?) en vliegende raketten?Commentaar Blik op NOS-journaal

De "oppositie" houdt zich enkel bezig met "bread en butter" thema's. Geo-politiek, en al helemaal kritiek op bepaalde raket-werpende landen, is geen thema.

23 opmerkingen:

 1. Er is een personage in het behouden huis van WF Hermans dat mij doet denken aan politici en andere mensen die, net als dat personage in het behouden huis (i.e. een aquarium vissenliefhebber), te druk zijn met... andere zaken dan oorlog, om te kunnen inzien dat de oorlog zich afspeelt in hun eigen achtertuin.

  Voor dat personage in het behouden huis die zo begaan was met zijn vissen, eindigde die onwetendheid niet goed!

  Nou maak ik me geen zorgen over het wel en wee van onze 'volksvertegenwoordigers', ic deze oorlog. Wel vraag ik me af hoe lang andere burgers verstopt in hun eigen huis, met de deur op slot, zich kunnen bezighouden met niet ter zake doende dingen en zodoende 'behouden' kunnen blijven van oorlog.

  Daar maak ik me dan wel eens zorgen over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LS...

  Het is een reflex van de gemiddelde mens. Als je pleepapier op is heb je nieuw nodig en ga je naar de supermarkt. Je kan ook de Elsevier gebruiken maar die zit al zo vol met stront !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens de eerste berichten zijn er bij de aanval gevechtsvliegtuigen gebruikt en ruim 100 kruisraketten afgevuurd. Van deze kruisraketten zouden er 71 zijn neergeschoten door de Syrische luchtafweer.

  meer lezen en beeldmateriaal op:

  https://www.rt.com/news/424120-us-strike-syria-facts/

  https://www.rt.com/news/424120-us-strike-syria-facts/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Intussen heb ik gezien hoe de media zich hier uit redden: Trump, May en Macron bombarderen niet Syriƫ, maar:
   De VS, het VK en Frankrijk bombarderen opslagplaatsen chemische wapens in Syriƫ.

   Dit is natuurlijk ONZIN, hoewel er in Oost Ghouta plenty chemische wapens zijn gevonden en in beslag genomen. Ze kwamen uit Duitsland, Engeland, Amerika en ze waren in handen van de Islamitische terroristen. Maar als je daar een BOM op gooit, wat is dan het gevolg? Stel dat die dingen dan ontploffen, dan heb je een wolk van gifgas.

   Kortom, ze roepen maar wat in de kranten en op tv. Maar dan roep ik ook maar wat: oog om oog! Dan mag Rusland wat mij betreft bommen werpen op Porton Down bij Salisbury. Gaarne wel een precisiebom, want Salisbury is een prachtige stad!

   Overigens heeft de VS zijn chemische wapens nog altijd niet vernietigd. Rusland wel, Syriƫ ook, maar hoewel de VS het verdrag heeft getekend, kwam het aan de vernietiging van zijn chemische wapens nog altijd niet toe.

   Trump is bezig om een muur te bouwen tussen Mexico en de VS. Ik stel voor dat hij die muur doortrekt rond de hele VS. Gewoon opsluiten, die gekken!

   Verwijderen
  2. En MP Rutte vindt het prima omdat Assad WAARSCHIJNLIJK achter de aanval staat.
   Oke, kunnen we de rechters en het hele juridische gekwaak achterwege laten en iedereen in de gevangenis donderen omdat ze waarschijnlijk schuldig zijn.
   Wat een farce is die Rutte toch!

   Verwijderen
 4. "Sentence first—verdict afterwards.', said the Queen.

  Het OPCW is nog niet met het onderzoek begonnen of de VS, UK en Frankrijk treden weer op als aanklager, rechter en beul. Dit zijn regelrechte oorlogsmidaden die niks gaan oplossen, eerder nieuwe aanzetten geven tot het inzetten van giifgas door extremisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In alle MSM circuleren al een paar dagen berichten van de WHO die rapporteerde dat 500 personen in Douma behandeld zouden zijn in verband met vergiftigingsverschijnselen. The WHO is echter zelf niet aanwezig in Douma.

  zie bijvoorbeeld:

  https://nos.nl/artikel/2226840-who-500-patienten-met-symptomen-gifgas-in-douma.html

  De NOS is niet specifiek over de bron van het aantal van 500 slachtoffers, maar citeert naar alle waarschijnlijkheid de Syrian American Medical association (SAMS).

  Zie bijvoorbeeld:

  "The Syrian-American Medical Society (Sams), which operates in rebel-held areas, and local aid workers said more than 500 people had been treated for symptoms "indicative of exposure to a chemical agent".

  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-43727829

  Even voor de goede orde. SAMS is geen organisatie die veldwerk verrichten in door oorlog getroffen gebieden. Dit is wat SAMS is en doet:

  "Reports on unproven allegations of a chemical attack in Douma, the Syria city formerly occupied by the Army of Islam insurgent group, invariably rely on a key source: The Syrian American Medical Society (SAMS). Together with the White Helmets, SAMS has been cited by the Washington Post, New York Times, CNN and virtually every Western media organization reporting on the incident. In Douma, SAMS staff have claimed that they treated more than 500 people for symptoms “indicative of exposure to a chemical agent.

  SAMS claims to be a “non-political, non-profit medical organization,” and is cited as a credible authority by media reporting on the incident in Douma. Scant published material is available on the organization’s origins as an exile arm of the Islamist-oriented Syrian opposition, its involvement in sophisticated influence operations from the Turkish-Syrian border, or its close relationship to neoconservative elements in Washington and Al Qaeda’s affiliate in Syria.

  SAMS is not merely a group of Syrian doctors tending to the wounded in war torn areas, nor can it be considered an objective source on chemical attacks and other atrocities. The organization is a USAID-funded lobbying powerhouse that functions with a single-minded determination to stimulate a US-led war of regime change that will place Syrian Islamists in power in Damascus.

  SAMS was founded in 1998 by members of the Syrian American exile community, which is concentrated in the suburbs of Chicago, Illinois. Prior to the 2011 armed rebellion against President Bashar al-Assad, the group led several medical delegations to Syria, presumably cooperating with the government to gain access. A former member of SAMS approached me to complain that the armed revolt prompted a takeover of the organization’s board of directors by sympathizers of the Muslim Brotherhood. She said she and other secular and Christian members resigned from the group as it transformed into what she described as “Al Qaeda’s MASH unit.”

  meer lezen over SAMS

  https://www.truthdig.com/articles/how-the-syrian-american-medical-society-is-selling-regime-change-and-driving-the-u-s-to-war/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze kunnen die SAMS lobby beter gelijk ´Shmuel´ noemen.

   Verwijderen
 6. Dank Dawg. Nu is het weer helder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. David Jan Godfroid bakte het gisteren (13/4) in het Staatsjournaal van 20.00 u weer ouderwets russofoob bruin in het item over de ontmoeting tussen Blok en Lavrov:

  https://nos.nl/uitzending/32561-nos-journaal.html

  Zo stelde Godfroid dat de Russen (op 10 april) een Amerikaanse ontwerpresolutie hadden verworpen omdat ze niet wilden dat die resolutie tot het aanwijzen van schuldigen aan de veronderstelde gifgasaanval zou kunnen leiden. (zie de uitzending min.4 tot min.6)

  Wie echter zelf de door de Vs ingediende ontwerpresolutie bestudeert kan niet anders dan concluderen dat Godfroid fabeltjes verteld, cq glashard loog.

  De bewuste ontwerpresolutie is gecodeerd als S/2018/321 en hier integraal terug te lezen:

  http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/2018/321

  In de preambule van de uit 4 pagina's bestaande ontwerpresolutie
  S/2018/321 lees ik op pag 2 onder andere de volgende zinsnede:

  " Recalling that the FFM (fact finding mission)is not mandated to reach conclusions about attributing responsibility for chemical weapons use,

  Met andere worden, volgens D.J.Godfroid, zouden de Russen een ontwerpresolutie hebben afgeschoten vanwege een bepaling die niet eens in de resolutie voorkwam.

  Wel in de resolutie opgenomen was bepaling 19:

  19. Underlines that the Security Council will thoroughly assess how to take action following the UNIMI’s conclusions, and reaffirms in this regard its decision in response to violations of resolution 2118 to impose measures under Chapter VII of the United Nations Charter;

  Chapter VII van het Handvest 'ACTION WITH RESPECT TO THREATS TO THE PEACE, BREACHES OF THE PEACE, AND ACTS OF AGGRESSION' bepaalt de omstandigheden waaronder lidstaten tot het gebruik van geweld mogen overgaan

  http://www.un.org/en/sections/un-charter/chapter-vii/

  Lekker bombarderen, zoals vanochtend, zonder tussenkomst van de Veiligheidsraad onder misbruik van artikel 51 uit Chapter VII.
  Begrijpelijk dat de Russen daar geen zin an hadden.

  Dat de Russen zelf nog een resolutie in dienden die volledige steun gaf aan een onderzoek van de OPCW was uiteraard het vermelden niet waard voor de Staatsomroep.  BeantwoordenVerwijderen
 8. De neocon Arnout Brouwers van de Volkskrant, geeft ondanks zijn extreme bias en verdraaiingen toch goed weer wat er aan de hand is (hij zou ´snik!´ aan zijn headline moeten toevoegen):

  https://www.volkskrant.nl/opinie/de-westerse-machten-signaleren-ongewild-hoezeer-ze-inzake-syrie-buitenspel-zijn-komen-te-staan~a4592579/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   't Lijkt me eerder een oproep tot meer en zwaarder militair geweld:

   "De moraal van de rode lijn wordt ondergraven door de voornaamste persoon die hem trekt: president ­Donald Trump."

   "Dat het Westen niet in het Syrische conflict intervenieerde is, zeker na het fiasco van de Irak-oorlog, heel begrijpelijk. De strategische prijs is evenwel hoog: de opkomst van Rusland en Iran in de regio - met alle mogelijke gevolgen van dien, inclusief het risico op nieuwe, nog verwoestender oorlogen."

   Verwijderen
  2. Maar zelfs hij ziet dat dit onwinbaar is.

   Veel neocon supporters hebben nog een beetje realisme in zich. Na de zeer korte euforie van zgn. ´mission accomplished´ trekt het stof op en zien ze dat er geen verdere maatregelen mogelijk zijn zonder een onacceptabel hoge prijs te moeten betalen.

   En zoals ik hieronder aangaf zijn ook strategisch waarschijnlijk alle openingen nu afgesloten (S300)

   Is de S 300 ´minder´ dan de S 400? Ik vraag het me af! SyriĆ« heeft geen bereik boven 600 Km nodig. Het kan beter wat meer kleinere afweerraketten afschietren dan een paar hele grote die zowat de ruimte in kunnen. Bovendien hangt ook veel af van de electronica en sensors. De Saker vindt dat SyriĆ« met name zeer veel Pantsirs moet krijgen.

   Verwijderen
  3. Ik was iets te onduidelijk: door deze aanval van de VS lijkt Rusland de astrategische beslissing genomen te hebben om zijn bondgenoten van S-300 en andere bruikbare luchtafweer te voorzien. (een beetje erg laat volgens mij, maar wie ben ik?)

   Verwijderen
 9. Syrische leger ontdekt Israƫlische en NAVO-wapens in opslagplaatsen IS. Bekijk hier de beelden

  https://www.ninefornews.nl/syrische-leger-israelische-navo-wapens/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De vergelding: niet op tactisch, maar op strategisch niveau:

  http://thesaker.is/chief-of-the-main-operational-directorate-of-the-russian-general-staff-colonel-general-sergei-rudskoy-holds-briefing-for-mass-media/

  Nogal in het begin zegt generaal Rudskoy dat het Syrische en Iraanse leger ´waarschijnlijk´ nu met voldoende S300 luchtafweer gaat worden uitgerust.

  Dat maakt de hele so called ´shia crescent´ een NATO/ VS/ Israel no-fly zone!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is de vertaalde text van generaal Rudskoy:

   “A few years ago, we refused to supply S-300 air defense systems to Syria due to the request of some of our Western partners. Taking into account what happened, we consider it possible to return to this issue. And not only with regard to Syria, but with regard to other states,”.

   Verwijderen
 11. Skripal update: Waarschinlijk geen Novichok maar BZ:

  https://en.wikipedia.org/wiki/3-Quinuclidinyl_benzilate

  http://theduran.com/lavrov-bombshell/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit zou een bombshell moeten zijn, maar ik voorzie eerder dat ook dit nieuws zal met de meest onwaarschijnlijk spin gepareerd gaan worden. (Binnenkort in de New York Time en de NRC:" Diverse getuigen bevestigden dat een man met een onmiskenbaar Russisch uiterlijk en FBS-loopje de Skripals in het park met een verstuiver vergiftigde")

   Verwijderen
  2. De spin vooralsnog, is door deze bombshell maar niet in de MSM te melden.

   Over bombshell's gesproken: zijn er beelden van Tomahawk inslagen van afgelopen nacht te Syrie gemeld in de media?

   Ik heb zelf nog niets kunnen vinden..

   Verwijderen
  3. Hier is wat beeldmateriaal van RT:

   https://www.rt.com/news/424090-syria-strikes-video-photo/

   Verwijderen
 12. Het feit dat de Russen (ongetwijfeld volgens deconfliction afspraak) geen enkele poging tot afweer hebben ondernomen moet de neocons meer dan wat dan ook zorgen baren: Obsolete Syrische sovjet luchtafweer haalt met een paar upgrades 75 % van de VS raketten uit de lucht! (die dingen kosten 1/2 miljoen/ stuk!). En ook de VS heeft na het twijfelachtig resultaat van vorig jaar de kansen gehad hun materieel te upgraden (nice new rockets)

  BeantwoordenVerwijderen