zaterdag 14 april 2018

Hollandse oppositie: druk met alles, maar met Syrie?

Nederland, bij monde van haar regering, is bezig met "begrip" voor een illegale vernietigende raketaanval op basis van een hoax. Je zou verwachten van de Hollandse politici, met name de oppositie, dat ze daar iets van vinden. Daar we in de media niets van ze horen, gingen we twitter op, om te kijken of daar wellicht het debat plaats vindt. Heeft Rutte medestanders bij de oppositie voor zijn positie van begrip voor de illegale aanvallen. Of stuit hij juist op hevige weerstand?

Lijden arbeiders, ouderen, dieren en het milieu niet onder raket-aanval?

Thierry Baudet gaat in zijn laatste tweets in op Syrie, maar de rest? Zie de laatste tweet van respectievelijk: SP-Lilian Marijnissen (vinden de Socialisten een illegale raket-aanval geen thema meer?), Henk Krol (Lijden 50+ burgers in Damascus niet onder de raketten?), Partij van de Dieren-Marianne Thieme (Hoe zit het met de dieren in Damascus, krijgen die geen last van stress van een raket-aanval?). En Jesse Klaver, wat denkt hij dat de gevolgen voor het milieu zijn van oprukkende Vliegdekschepoen (hoeveel CO2 stoten die niet uit?) en vliegende raketten?Commentaar Blik op NOS-journaal

De "oppositie" houdt zich enkel bezig met "bread en butter" thema's. Geo-politiek, en al helemaal kritiek op bepaalde raket-werpende landen, is geen thema.

16 opmerkingen:

 1. Er is een personage in het behouden huis van WF Hermans dat mij doet denken aan politici en andere mensen die, net als dat personage in het behouden huis (i.e. een aquarium vissenliefhebber), te druk zijn met... andere zaken dan oorlog, om te kunnen inzien dat de oorlog zich afspeelt in hun eigen achtertuin.

  Voor dat personage in het behouden huis die zo begaan was met zijn vissen, eindigde die onwetendheid niet goed!

  Nou maak ik me geen zorgen over het wel en wee van onze 'volksvertegenwoordigers', ic deze oorlog. Wel vraag ik me af hoe lang andere burgers verstopt in hun eigen huis, met de deur op slot, zich kunnen bezighouden met niet ter zake doende dingen en zodoende 'behouden' kunnen blijven van oorlog.

  Daar maak ik me dan wel eens zorgen over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LS...

  Het is een reflex van de gemiddelde mens. Als je pleepapier op is heb je nieuw nodig en ga je naar de supermarkt. Je kan ook de Elsevier gebruiken maar die zit al zo vol met stront !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank Dawg. Nu is het weer helder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De neocon Arnout Brouwers van de Volkskrant, geeft ondanks zijn extreme bias en verdraaiingen toch goed weer wat er aan de hand is (hij zou ´snik!´ aan zijn headline moeten toevoegen):

  https://www.volkskrant.nl/opinie/de-westerse-machten-signaleren-ongewild-hoezeer-ze-inzake-syrie-buitenspel-zijn-komen-te-staan~a4592579/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar zelfs hij ziet dat dit onwinbaar is.

   Veel neocon supporters hebben nog een beetje realisme in zich. Na de zeer korte euforie van zgn. ´mission accomplished´ trekt het stof op en zien ze dat er geen verdere maatregelen mogelijk zijn zonder een onacceptabel hoge prijs te moeten betalen.

   En zoals ik hieronder aangaf zijn ook strategisch waarschijnlijk alle openingen nu afgesloten (S300)

   Is de S 300 ´minder´ dan de S 400? Ik vraag het me af! Syrië heeft geen bereik boven 600 Km nodig. Het kan beter wat meer kleinere afweerraketten afschietren dan een paar hele grote die zowat de ruimte in kunnen. Bovendien hangt ook veel af van de electronica en sensors. De Saker vindt dat Syrië met name zeer veel Pantsirs moet krijgen.

   Verwijderen
  2. Ik was iets te onduidelijk: door deze aanval van de VS lijkt Rusland de astrategische beslissing genomen te hebben om zijn bondgenoten van S-300 en andere bruikbare luchtafweer te voorzien. (een beetje erg laat volgens mij, maar wie ben ik?)

   Verwijderen
 5. Syrische leger ontdekt Israëlische en NAVO-wapens in opslagplaatsen IS. Bekijk hier de beelden

  https://www.ninefornews.nl/syrische-leger-israelische-navo-wapens/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De vergelding: niet op tactisch, maar op strategisch niveau:

  http://thesaker.is/chief-of-the-main-operational-directorate-of-the-russian-general-staff-colonel-general-sergei-rudskoy-holds-briefing-for-mass-media/

  Nogal in het begin zegt generaal Rudskoy dat het Syrische en Iraanse leger ´waarschijnlijk´ nu met voldoende S300 luchtafweer gaat worden uitgerust.

  Dat maakt de hele so called ´shia crescent´ een NATO/ VS/ Israel no-fly zone!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is de vertaalde text van generaal Rudskoy:

   “A few years ago, we refused to supply S-300 air defense systems to Syria due to the request of some of our Western partners. Taking into account what happened, we consider it possible to return to this issue. And not only with regard to Syria, but with regard to other states,”.

   Verwijderen
 7. Intussen heb ik gezien hoe de media zich hier uit redden: Trump, May en Macron bombarderen niet Syrië, maar:
  De VS, het VK en Frankrijk bombarderen opslagplaatsen chemische wapens in Syrië.

  Dit is natuurlijk ONZIN, hoewel er in Oost Ghouta plenty chemische wapens zijn gevonden en in beslag genomen. Ze kwamen uit Duitsland, Engeland, Amerika en ze waren in handen van de Islamitische terroristen. Maar als je daar een BOM op gooit, wat is dan het gevolg? Stel dat die dingen dan ontploffen, dan heb je een wolk van gifgas.

  Kortom, ze roepen maar wat in de kranten en op tv. Maar dan roep ik ook maar wat: oog om oog! Dan mag Rusland wat mij betreft bommen werpen op Porton Down bij Salisbury. Gaarne wel een precisiebom, want Salisbury is een prachtige stad!

  Overigens heeft de VS zijn chemische wapens nog altijd niet vernietigd. Rusland wel, Syrië ook, maar hoewel de VS het verdrag heeft getekend, kwam het aan de vernietiging van zijn chemische wapens nog altijd niet toe.

  Trump is bezig om een muur te bouwen tussen Mexico en de VS. Ik stel voor dat hij die muur doortrekt rond de hele VS. Gewoon opsluiten, die gekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En MP Rutte vindt het prima omdat Assad WAARSCHIJNLIJK achter de aanval staat.
  Oke, kunnen we de rechters en het hele juridische gekwaak achterwege laten en iedereen in de gevangenis donderen omdat ze waarschijnlijk schuldig zijn.
  Wat een farce is die Rutte toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze kunnen die SAMS lobby beter gelijk ´Shmuel´ noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Skripal update: Waarschinlijk geen Novichok maar BZ:

  https://en.wikipedia.org/wiki/3-Quinuclidinyl_benzilate

  http://theduran.com/lavrov-bombshell/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De spin vooralsnog, is door deze bombshell maar niet in de MSM te melden.

   Over bombshell's gesproken: zijn er beelden van Tomahawk inslagen van afgelopen nacht te Syrie gemeld in de media?

   Ik heb zelf nog niets kunnen vinden..

   Verwijderen
 11. Het feit dat de Russen (ongetwijfeld volgens deconfliction afspraak) geen enkele poging tot afweer hebben ondernomen moet de neocons meer dan wat dan ook zorgen baren: Obsolete Syrische sovjet luchtafweer haalt met een paar upgrades 75 % van de VS raketten uit de lucht! (die dingen kosten 1/2 miljoen/ stuk!). En ook de VS heeft na het twijfelachtig resultaat van vorig jaar de kansen gehad hun materieel te upgraden (nice new rockets)

  BeantwoordenVerwijderen