donderdag 26 april 2018

Gepikeerde Britten blijven weg bij Russisch/Syrische OPCW show

Paniek in de tent!
Syrische kinderen komen aan in Den Haag bij de OPCW, als levend bewijs dat de gifgasaanval geen gifgasaanval was. Hoe moet Lara Rense dit nou weer wegspinnen. En waarom laten de Britten, niet net als de Russen nu, de Skripalletjes zien? Waarom vraagt Lara, als nieuwsgierige journalist mogen we hopen, daar niet om? Het is het vreemde fenomeen dat journalisten vaak niet geinformeerd willen worden, om één of andere reden.

Britten en Fransen, kukelen er op los, maar steken kop in het zand

De op hun tenen getrapte Britten, samen met de kukelende haantjes van Frankrijk, blijven boos weg bij de Russisch/Syrische presentatie van de Syrische slachtoffers van de gifgasaanval, die geen slachtoffers van een gifgasaanval bleken te zijn, op dit moment in Den Haag bij de OPCW.Show...

De Britten vinden het een show en een stunt. Wij ook. Maar wel één die je niet wil missen! Blik heeft nog geprobeerd erbij te zijn, maar de Russen wensen enkel officiële journalisten met een echte perskaart te ontvangen, in verband met "security". Goed, kunnen we inkomen. Dan kijken we zo wel even via de live-stream-link; wel zo makkelijk (hoewel er natuurlijk niets boven live erbij zijn gaat. Want er staat wel wat op het spel. De Russen gaan het Westerse leugenverhaal compleet fileren).

Opmerkelijk: Lara Rense, de ijlzwamster van Nieuws en Co bij NPO radio 1 in de middag, gaat frontaal voor de FUKUS (France, UK, US) aanvalsgroep liggen: "Russen komen verwarring zaaien", en dat terwijl de show nog moet beginnen. Wat laat de staats-roepster zich weer goedkoop kennen.

Amerikanen breken in bij Russisch consulaat in Seattle

Zonder precedent: Amerikanen breken alle regels en wetten, van huisvredebreuk tot diplomatieke mores en wetten: Ze breken in op het Russische consulaat in Seattle. Dit pand was, eveneens op last van de wild geworden Amerikanen reeds ontruimd en gesloten. Hetgeen ze natuurlijk nog niet het recht geven er even te gaan neuzen. Ze doen het toch. Verwacht niet dat Lara Rense dit aan u zal vertellen.22 opmerkingen:

 1. Er staat blijkbaar niemand (bij de pers dan) bij stil dat de "slachtoffers" van de gifgasaanval eigenlijk dood of zwaargewond hadden moeten zijn, maar ze verschijnen springlevend ten tonele.
  Wat voor bewijzen van de hoax moet je nog meer hebben?
  Nu gaan de Britten op de 'zielige' toer en zeggen dat het propaganda en commedians zijn maar dat ze fout zaten is nu wel duidelijk aangetoond.
  Ook aan Nederland zullen de Britten wel een goede medestander hebben want met een beroepsleugenaar als Rutte en zijn collega (K)Wiebes kunnen ze alle kanten op om het leugenverhaal, met steun van de nationale pers in stand te houden.
  Met wie moet je hier nu eigenlijk medelijden hebben??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie zegt dat ze daadwerkelijk uit die regio komen?? Het zijn voor hetzelfde geld gewoon Syrische vluchtelingen uit Moskou die voor wat geld elk verhaal willen vertellen wat Rusland hen voorkauwt. Dit had meer impact gehad als het door een onafhankelijk land was gedaan, nu is het gewoon 1 grote propagandashow met Syrische kinderen en mensen die trouw zijn aan het Syrische/Russisch regime!!

   Verwijderen
  2. De video van de witte helmen geloof je wel kroel, tenminste jij riep ook keihard dat Assad gif gooit op zijn eigen bevolking, dus dan mag je ook gerust geloven dat die getuigen echt zijn.
   Maar nu komt de waarheid naar boven en blijkt het dus boos opzet te zijn.
   Dat het jou pijn doet omdat jouw vriendjes door de mand gevallen zijn is dan jammer kroel, maar ik heb geen medelijden met jou. Je steunt de verkeerde groep. (diegenen die WEL met gifgas gooien)

   Verwijderen
  3. Ik steun Rusland en Syrië helemaal niet!!! En ik zie dat er weer veel verwijderd is. Tja, jullie angsthazen moeten alles verwijderen wat teveel op de waarheid lijkt!!!

   Verwijderen
  4. Klopt kroel, je hebt helemaal gelijk: jij steunt de illegale aanvallers op een soeverein land, die daar massamoorden op burgers plegen met hun bommen voordat er ook maar een spoortje van bewijs is.
   Dat is de waarheid die jou zo pijn doet zodat je alles weer moet omdraaien om Rusland de schuld te kunnen geven.
   Ik ben geen angsthaas, maar jij bent een lafaard die niet voor de echte waarheid durft uit te komen.

   Verwijderen
 2. "Volgens Rusland was de aanval in scène gezet door de Witte Helmen, een hulporganisatie die in Russische media en op internetfora veelvuldig wordt beschuldigd van het spelen van een dubbelrol. De organisatie krijgt miljoenen van Westerse landen, waaronder Nederland, en zou de gifgasaanvallen in scène zetten om een reactie uit te lokken van de internationale gemeenschap.
  .......
  Westerse landen hebben de lezing van Rusland over een in scène gezette aanval herhaaldelijk onderuit gehaald en als nepnieuws bestempeld. Volgens analisten van Graphica lijkt de Witte Helmen-kritiek op eerdere desinformatie-campagnes van Rusland. Ze vonden een netwerk van 14.000 Twitter-gebruikers die opvallend vaak over de Witte Helmen schreven, waaronder veel bekende pro-Kremlinprofielen. Ook minister Blok stelt dat de gifgasaanval heeft plaatsgevonden en dat president Assad de schuldige is. Op de nieuwe getuigen is nog niet gereageerd.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1965184/rusland-laat-doden-uit-douma-spreken

  Met die witte helmen is natuurlijk helemaal niks mis. Maar die twittertrollen.... Eerst waren het er nog 600, maar inmiddels al 14.000.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op RT was afgelopen week een interview van een van die zogenaamde trollen en hij zei dat zijn (twitter)naam misbruikt werd om te trollen maar hijzelf wist van niks. Dus dat hele trollenverhaal is fake-news, enkel bedoeld om Rusland nog meer in het verdoemhok te stoppen.
   Bij de NSA zitten ze met 500 man niks anders te doen dan valse berichtjes de wereld in te sturen en de berichten die wel eens op waarheid kunnen berusten onderuit te halen als zijnde nepnieuws.
   Een van de redenen om overal ter wereld in de netwerken te spioneren, ook nog eens met toestemming van veel landen zogenaamd om terroristen te vangen. Maar als je hun vraagt hoeveel terroristen er al gepakt zijn blijven ze het antwoord schuldig. Nationaal belang......

   De leugens blijven zich opstapelen maar op een gegeven moment moet die stapel toch omvallen, en dan? Hoe gaan ze zich daar uit redden?

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @Matt: ging het bij RT toevallig ook over deze Ian? Zo niet, dan hebben we al 2 voorbeelden.
   Dit voorbeeld van nep-nieuws over de Russian bots had ik gisteren ook al geplaatst, maar blijft interessant om te herhalen. Bij Sky hebben ze het trouwens over 4000 bots...
   "Russian bots" - Ian56 completely refutes the UK government's malicious, completely fabricated & false allegations that he is a "Russian bot" live on Sky News.
   Kijkluister dit interview op de tube, duurt ruim 10 minuten, vanaf minuut 3 komt Ian aan het woord: Russian bot Ian56 on Sky News

   Verwijderen
  4. The tremor,
   Volgens mij ging het inderdaad over die Ian56.
   RT neemt wel vaker berichten over van de MSM als deze met hun leugens betrapt kunnen worden.

   Verwijderen
 3. Het Belgische journaal had ook een item over de gifgas getuigen in Den Haag, naar mijn mening vrij neutraal, met als slotzin dat 'het laatste woord hierover nog niet gevallen is'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ambassador Peter Wilson, the UK’s Permanent Representative to the OPCW, said:

  Russia and Syria’s briefing at the OPCW premises today is a stunt. The Director General has opposed Russia’s decision to host this briefing today. The UK will not attend, in company with our allies.

  The OPCW is not a theatre. Russia’s decision to misuse it is yet another Russian attempt to undermine the OPCW’s work, and in particular the work of its Fact Finding Mission investigating chemical weapons use in Syria; The Director General of the OPCW has called on Russia and Syria to work with the Fact Finding Mission, and to wait for its report. Russia and Syria have ignored his concerns.

  https://www.gov.uk/government/news/uk-position-on-briefing-by-russia-and-syria-at-the-opcw

  Volgens de vertegenwoordiger van een van de landen die een souverein land bombardeerde waar het niet door bedreigd werd, zonder instemming van de UNSC (oorlogsmisdaad van de zwaarste categorie) en voordat er zelfs maar begonnen was met het onderzoek.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schandalig propagandastuk van een club landen die zich graag presenteert als de 'internationale gemeenschap"

  Syria / OPCW - Joint Statement (26 april 2018)

  Joint Statement by Australia, Bulgaria, Canada, Czech Republic, Denmark, Estonia, France, Germany, Iceland, Italy, Latvia, Lithuania, the Netherlands, Poland, Slovakia, the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland and the United States of America

  citaat:

  "The authenticity of the information gathered to date on the chemical attacks that occurred in Duma on 7 April, through numerous testimonies, is unassailable. Medical NGOs have found traces of chemical agents on the victims. Photographs and videos, numerous and mutually reinforcing, have been authenticated. The symptoms of more than 500 patients who presented on the same day of the attack in health care facilities undoubtedly corresponded to gas intoxication. The WHO has expressed its concern at reports from its partners of patients exhibiting signs and symptoms consistent with exposure to toxic chemicals. We expect this information to be tested and verified by the FFM through its independent examination."
  ........
  De NGO's die hier worden bedoeld zijn allerminst onpartijdige getuigen. Het zijn allen vertegenwoordigers van de extremistische opstandingen. Uiteraard de witte helmen, maar ook de Syrian American Medical Association die dat verhaal van de 500 slachtoffers in de wereld heeft gebracht.
  .......
  Obstruction, propaganda, misinformation are attempts to undermine the multilateral framework. We call on Russia to cooperate fully with the OPCW, as it has repeatedly claimed to want to do and as required by its international commitments. We also call on Russia to exercise its responsibility to urge Syria to fully honor its commitments under the CWC."

  Obstructie:

  "Two weeks after the alleged chemical attack in Douma, chemical inspectors from the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) are still in Damascus on “standby,” waiting for permission to enter Douma.

  Allegations continue to swirl around this delay. Britain blamed Russia, as usual. French officials on Friday also claimed Russia was “obstructing access” to the site. The OPCW, however, has made clear for days what is causing the delay.

  OPCW inspectors aren’t to be allowed into Douma until the UN Department of Safety and Security (UNDSS) security team clears them to visit. So far, UNDSS has refused to do so, saying they still have concerns after Wednesday’s visit."

  https://news.antiwar.com/2018/04/20/un-security-team-still-wont-let-inspectors-visit-douma/

  De Staatsomroep spreekt nu over 'getuigen'.

  https://nos.nl/artikel/2229199-rusland-en-syrie-laten-getuigen-verklaren-over-mogelijke-gifgasaanval.html

  Aanhalingstekens die ze even niet kon vinden toen er wat gevoelige snaren bespeeld moesten worden met Omra, het 'bebloede jongetje in de ambualance

  https://nos.nl/artikel/2126525-bebloed-jongetje-in-aleppo-raakt-gevoelige-snaar.html

  Alsof deze deze ook door de witte helmen geensceneerde hoax

  https://www.youtube.com/watch?v=ylXf0UCkh4A

  nooit heeft plaatsgevonden doet de Staatsomroep er nog even een schepje boven op.

  Van het ene dieptepunt naar het andere......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stukje Sophie Scholl die over haar Duitse landgenoten sprak.

   'Why tell you these things, since you are fully aware of them - or if not of these, then of other equally grave crimes committed by this frightful sub- humanity? Because here we touch on a problem which involves us deeply and forces us all to take thought.

   Why do German people behave so apathetically in the face of all these abominable crimes, crimes so unworthy of the human race? Hardly anyone thinks about that.

   It is accepted as fact and put out of mind. The German people slumber on in their dull, stupid sleep and encourage these fascist criminals; they give them the opportunity to carry on their depredations; and of course they do so.

   Is this a sign that the Germans are brutalized in their simplest human feelings, that no chord within them cries out at the sight of such deeds, that they have sunk into a fatal consciencelessness from which they will never, never awake?

   It seems to be so, and will certainly be so, if the German does not at last start up out of his stupor, if he does not protest wherever and whenever he can against this clique of criminals, if he shows no sympathy for these hundreds of thousands of victims. He must evidence not only sympathy; no, much more: a sense of complicity in guilt.

   For through his apathetic behavior he gives these evil men the opportunity to act as they do; he tolerates this "government" which has taken upon itself such an infinitely great burden of guilt; indeed, he himself is to blame for the fact that it came about at all...'

   Toch denk ik dat er veel weerstand is tegen de witte helmen en de oorlogspropaganda, maar die weerstand krijg je niet te horen in de meanstream. Uiteraard.

   Op een gegeven moment is ieder 'plots' om. Kan mij niet snel genoeg gaan.

   Verwijderen
 6. Zojuist bracht @Nieuwuur een 'reportage' over getuigen van de Russen over de 'gifaanval' in Douma waarin bij elke zin en komma zoveel werd gedraaid en gelogen dat de presentatoren er scheel van gingen kijken. Die mensen kunnen alleen met hoofdpijn thuiskomen van hun werk.

  https://twitter.com/JoostNiemoller/status/989604655742312449

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat @Nieuwsuur bijvoorbeeld vandaag verzweeg. Het 'bewijs' van de gifaanval was een filmpje waarin een jongetje de hoofdrol speelde. Dat jongetje zou dood moeten zijn. Maar hij leeft! Wat zegt dat over dat filmpje? Best lastig hè?

   https://twitter.com/JoostNiemoller/status/989605515255795713

   Verwijderen
  2. Ik begrijp dat deze getuigen zichzelf aanwijzen op de video van de Witte Helmen. Dan zijn het getuigen toch? Zonder haakjes aan weerszijden van het woord. Of vermoeden NOS en RTL Nieuws een complot? Iets met dubbelgangers?

   https://twitter.com/beek38/status/989584462504742913

   Verwijderen
 7. Ligt het aan mij of wordt Nieuwsuur na de dood van Karhof en Ribberink steeds erger?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow ja, waar jij hard van riep dat ze vermoord zijn zonder ook maar 1 stukje bewijs te kunnen leveren??? Tja, je moet wat te roddelen hebben, anders leest geen hond je blog....

   Verwijderen
 8. Die Engelse ´expert´ , die de NATO verhaallijn verkondigde loog dat hij barstte, dat bewees zijn lichaamstaal al (voor beter geïnformeerden bleek het ook uit zijn verhaal).

  Maar het is moeilijk voorstelbaar dat de kijker zich door deze propaganda (het ´patroon van deceptie´ van Rusland) laat overtuigen. Inderdaad zaait Rusland twijfel, en inderdaad gebeurt dit vaak zeer klungelig, maar voor velen komt er toch een punt dat men de mainstream media totaal gaat wantrouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat dat betreft was het NPO journaal hier (toevallig?) wel duidelijk over: Rusland komt hier nu mee naar buiten omdat de 3 bombarderende landen ook niet hebben gewacht op de uitslag van het onderzoek en meteen al met hun bommen zijn gaan gooien.
   En hier kun je het Rusland natuurlijk niet kwalijk nemen want na deze lange tijd dat ze zogenaamd niet ter plekke hun onderzoek konden voeren (zie Oekraïne, waar ze ook zogenaamd niet konden komen wegens gevaarlijk terwijl de pers overal kon komen) en er van een eerlijk onderzoek dus niet veel terecht kan komen: alles opgeruimd door Rusland, alle bewijzen verdwenen enz., dus Rusland wil die flauwe kul nu eens vóór blijven en komt nu met die persconferentie om de leugenaars de wind uit de zeilen te halen.Die kunnen nu alleen nog maar roepen dat het propaganda is om zich in te dekken. En Nederland doet daar volop aan mee, met die dame bij het journaal die alles in twijfel trekt en de schuld bij Rusland blijft leggen.
   Persoonlijk vind ik dit niet klungelig van Rusland, klungelig waren de witte helmen die voor deze keer niet met acteurs gewerkt hebben maar met gewone mensen uit de buurt, en nu dus frontaal door de mand vallen.

   Verwijderen
  2. Wat ik klungelig vind is het circuleren van verschillende verklaringen. Zo had Lavrov zijn vergissing over dat andere gas beter kunnen herroepen.

   Nu geef ik wel toe dat de Russen ook echt de kleinste fout niet kunnen maken of het wordt verdraaid. Zelfs zonder een fout te maken.

   Daarom vind ik deze persconferentie een heldere zet!

   Verwijderen