maandag 23 april 2018

Lavrov: "Macron heeft koloniale aanpak"

Macron schijnt het goed naar zijn zin te hebben in Syrië. We weten niet of het komt omdat de Franse oliegiganten Total en Elf wellicht goede zaken doen in de olierijke gebieden van het land of dat hij gewoon vindt dat de Syriërs een Macron verdienen. Hoe het ook zij, Macron heeft laten weten dat Frankrijk in Syrië blijft, ook als IS lang en breed verslagen is.

Geen goed idee


Lavrov vindt dat geen goed idee. De regering van Syrië is er waarschijnlijk ook niet van gecharmeerd. En: Wat zou Macron's volgende stap worden? Zou hij zijn oog kunnen laten vallen op Oost Groningen? Het is daar ook onrustig. Ook daar zijn goede gas-voorraden, en misschien vindt Macron wel dat de Groningers ook een Macron verdienen? Wat moet je nou met zo'n Macron? Laat het weten in de comments.Macron (geb. 1977) met zijn vrouw Brigitte (geb. 13-4-1953)

8 opmerkingen:

 1. Macronleon gaat op pad naar Syrië , een van zijn illustreren Fransen voorgangers ging in de 19 de eeuw naar Moskow en ja dat was een succes ! Voor de Russen wel te verstaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Macron heeft laten weten dat Frankrijk in Syrië blijft'

  Beter idee lijkt mij dat

  Frankrijk heeft laten weten dat Macron in Syrië blijft.

  Nu ik daar zo over denk: kunnen niet alle anti-Assad, pro FUKUS adepten richting Syrie vertrekken ipv dat deze adepten zeggen dat 'Frankrijk', 'wij' of 'de alliantie' daar blijft?

  Vooral in Idlib schijnt het erg gematigd te zijn.

  Iedereen tevreden toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeffrey Sachs
  (Wie?),
  op MSNBC

  Must see!

  https://m.youtube.com/watch?v=_O2TRzA2ezk&list=PL7dUAVZGG3Je0q4IvRp9MxYKWzR9I27n2&t=0s&index=246

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je was me net voor, Willem.

   Is inderdaad een belangrijke video

   Verwijderen
 4. Zo duidelijk heb ik het niet eerder gehoord:

  Prof. Sachs zegt dat de CIA sinds 2012 een geheim programma had om Assad te verdrijven.


  https://www.youtube.com/watch?v=-vwKk4pADCw

  Professor Jeffrey D. Sachs on Syria.
  MSNBC, 12 april. Morning Joe. (met dochter Milika Brzezinsky)

  Dit is een grote vergissing van de VS, en het begon 7 jaar geleden.
  Obama zei: "We gaan Assad verdrijven".

  De CIA werkte in het geheim, samen met Saudi Arabië.
  Het was een ramp.
  ISIS kwam er bij. Rusland kwam er bij.
  Dit is de CIA en het Pentagon die probeert Iran uit Syrië te houden.
  We vochten een proxy oorlog, die 500.000 doden opleverde en 10 miljoen mensen van hun huis verdreef.
  Ik voorspelde 7 jaar geleden al dat het niet zou lukken en een ramp zou worden.
  We moeten daar weg. We hebben genoeg schade gedaan. En nu hebben we een heel gevaarlijke situatie met Rusland.

  Oud admiraal Stavridis: Maar een gifgas aanval kun je niet zomaar laten passeren. Ik steun een bombardement.
  Ja, we zijn allemaal moe van de strijd in het MO.
  Er zijn wellicht 600.000 doden en 14 miljoen mensen op de vlucht.

  Sachs: "U hoort het niet graag, maar we moeten beseffen hoe dit kwam: Dit kwam door ONS!
  Deze 600.000 doden komen door ons.
  Wij begonnen een geheime operatie: Timbur Sycamore ( in 2012) en steunden de opstandelingen met geld en wapens en trainingen, samen met Saudi Arabië. https://en.wikipedia.org/wiki/Timber_Sycamore

  Het is een flinke oorlog die wij voeren en die nog steeds niet openlijk wordt erkend. In het Congres is er nooit over gedebatteerd. Er is nooit over gesproken tegen het volk. Obama heeft er wel officieel toestemming voor gegeven.

  We moeten geen bommen gooien op Syrië maar met Rusland en de UN bespreken hoe we de oorlog kunnen stoppen.

  Tot op vandaag steunen we rebellen die een legale regering willen omverwerpen, in strijd met internationaal recht, in strijd met het VN verdrag, in strijd met gezond verstand want het gaat niet lukken.
  Het levert alleen ellende op en een confrontatie met Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu de valse berichten over de gifgas aanval in Syrië weer wat geluwd zijn, en de waarheid hierover liefst wordt doodgezwegen, komt een ander land weer in beeld om de oorlog daar weer wat verder op te hitsen:

  loegansk-vreest-aanval-op-chemische-fabriek

  Kunnen ze Rusland niet rechtsom pakken doen ze het linksom via Oekraïne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 1 voor de VS staat de petro dollar en de macht die daaruit vloeit als pillar voor haar gezag en wereld wijde dominatie
  2 zou Syrië haar soevereiniteit weer herhoveren , dan zal waarschijnlijk Irak dat ook weer opeisen ( vergeet niet dan de Russen ISIS mogen bombarderen in Syrië door gebruik te maken van het Iraaks luchtruim )
  3 zouden Syrië Irak en Venezuela (Iran en Rusland doen dat al ) hun olie in goud of yuan verhandelen dan gaat het snel afwaarts met de Dollar !
  4 de verkapte Coloniale oorlog die wij aan het voeren zijn is voor het instand houden van onze privileges nl: de mooie auto voor de deur , het huis de vakantie in het buitenland ect ect ...
  zouden we verliezen van de Brics landen ,en zouden we ons moeten verantwoorden voor die miljoenen doden dan rest ons alleen WIR HABBEN es nicht gewust als excuus

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ondertussen lijkt de ´fluwelen revolutie´ in Armenië te slagen. De premier , die gisteren nog de pro-westerse oppositie liet arresteren heeft ontslag genomen.

  https://www.geopolitica.ru/en/news/oppositioners-armenia-declared-new-velvet-revolution

  Het schijnt dat het lidmaatschap van de Eurasian Economic Union (Zijderoute) nu van de baan is en nu een associatieverdrag met de EU (en ongetwijfeld ook NATO) wordt nagestreefd. Voor Rusland een ernstige verzwakking aan de zuidflank.

  Ongetwijfeld was de regering net als in Ukraine corrupt en waarschijnlijk niet zeer competent, maar zou de oppositie dat niet zijn? Het is een te zeer naar het oosten gelegen VS vazal, de infrastructuur is sovjet en dus transit en export naar het westen hebben even weinig kans als bij Ukraine. Het land snijdt zich af van veelbelovende economische ontwikkelingen, en het resterende sovjet vangnet zal door austerity verdwijnen. Tarieven zullen door Rusland worden ingesteld om dumping van EU produkten te voorkomen. Als het land te close met NATO wordt zal het gesanctioneerd worden. Erdogan zal zijn kans schoon zien om het falende land via Azerbadjan onder Turkse invloed te brengen.

  Dom van de Armeniërs om hier in te trappen, ze kunnen tientallen jaren van ontbering en ellende verwachten als de regime change een feit wordt.

  BeantwoordenVerwijderen