zaterdag 14 april 2018

Nu Trump met raketten schiet: Kerseboom (NOS) gaat vol achter Trump staan

Het is een interessante wending. Trump kon het bij de NOS nooit goed doen. Trump's "Goede relaties met Rusland is een goede zaak, niet iets slechts", kon er bij de NOS niet in. Ze begrepen het gewoon niet. Vannacht gooide Trump een goede 100 Kruisraketten op een soeverein land (Syrie), dat probeert zich de terroristen van het lijf te houden. Je kunt wel stellen dat de luchtmacht van Al Qaida vannacht heeft aangevallen. Op basis van een best wel dun stukje bewijsvoering, cq aanleiding.

En wat gebeurt er? Astrid Kersseboom, de voorleesmoeder van het staatsjournaal is één en al begrip voor Trump. Plots is het geen roekeloze mallerd meer, maar een gerespecteerde President. De boeman is Assad. Ze opent met "regime Assad" en "gifgasaanvallen". Let op: de onderzoeken moeten nog beginnen, alles wijst op een hoax, maar NOS forceert dat het een gifgasaanval was waarbij het woord "vermeend" geschapt is, en stelt zonder twijfel dat Assad het gedaan heeft. Ze spreekt ook tot 3 maal over "regime Assad". Zo dikt het één het ander aan. Zo bouw je je perceptiemanagement-operatie vakkundig op.
Aan correspondent Wouter Zwart stelt Astrid Kersseboom de volgende vragen:

"Wouter, het was toch nog een beetje onverwachts?"

"Zijn de Amerikanen een beetje tevreden?"

"Het was toch redelijk beperkt, blijft het hierbij?"

Uit de laatste vraag blijkt een zekere mate van teleurstelling bij Kersseboom. Is dit nou alles?? Die sluwe Putin zal toch niet achter de schermen geniepig als hij is het op een accoordje gegooid hebben met die malle, nog onervaren Trump, in de trant van, ok Donald, we geven je de coordinaten van wat lege parkeerplaatsen en afgeschreven gebouwen, daarmee ga jij je Neo-con vriendjes bedienen en dan laten we het verder daarbij.

Highly Likely the Truth about Theresa May

Met trots presenteren we, niet exclusief, maar wel als eersten, de nieuwe cartoon van Matt. Bezoekersaantallen bij Blik op NOS-journaal nemen inmiddels een vlucht. Wij danken alle vaste en minder vaste reageerders en medewerkers voor en achter de schermen. Zonder jullie niet dit succes. Спасибо друзя!

We are proud to be the first to present you the new cartoon of Matt, our Belgian cartoonist. We take this opportunity to inform that the numbers of visits to our website are taking a hike. We are seeing an approximately 100% increase of visitors in a week's time.

9 opmerkingen:

 1. Corbett report:

  Syria strikes conspiracy theory

  https://m.youtube.com/watch?v=rkj9UCHO0Tc

  Even voor de duidelijkheid: dat filmpje is vorig jaar gemaakt, toen dezelfde hoax ons moest doen geloven dat Assad zijn eigen bevolking vergast en 'vergolden' moest worden.

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Grappig, even na dat ik dit cartoon naar Blik had gestuurd plaatste Dawg onderstaande post op de vorige draad. Behalve dat het dus niet een man is klopt de rest wel.
  2 zielen 1 gedachte?

  Dawg14 april 2018 om 19:08

  Dit zou een bombshell moeten zijn, maar ik voorzie eerder dat ook dit nieuws zal met de meest onwaarschijnlijk spin gepareerd gaan worden. (Binnenkort in de New York Time en de NRC:" Diverse getuigen bevestigden dat een man met een onmiskenbaar Russisch uiterlijk en FBS-loopje de Skripals in het park met een verstuiver vergiftigde")

  Wat ik mij nog altijd afvraag is dit: Het Amerikaanse leger zit volstrekt illegaal in Syrië. Met de smoes dat ze IS bestrijden komen ze niet meer weg aangezien al lang bewezen is dat de Amerikanen IS op vele fronten helpen en van wapens en gif voorzien, met helikopters ophalen van IS troepen als ze dreigen te verliezen, of hoe de Amerikanen de gestolen olie met luchtafweer beschermde, en het in scene zetten van gifgas aanvallen om Assad de schuld te geven.
  Waarom sluit Assad die basissen niet en gooit de indringers zijn land uit? En dan een vliegverbod voor alle militaire vliegtuigen inclusief drones voor alles wat westers is.
  Hij heeft het recht volledig aan zijn kant want zijn land wordt aangevallen.
  De VN is ondertussen toch al een niet meer serieuze organisatie te noemen want het is nu weer overduidelijk aangetoond dat Amerika daar de scepter zwaait en dat hun zogenaamde bondgenoten, hun slaafjes dus, alles doen wat Amerika commandeert, ook al is de eigen bevolking daar fel op tegen.

  Blik, bedankt voor het plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg,

   Dus als Assad zijn land zuivert van de bezetter (IS EN Amerika) hebben "wij", het westen dus daar ook alle begrip voor?

   Verwijderen
 3. LS...

  De Tros Voorleesmoeder komt natuurlijk ook samen met Miep Ollongren op de thee bij Bea Bilderberg. Fat Willy zorgt voor de koekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige prent Matt.

  Ach ja, alle terroristen zijn nu uit oost ghouta.
  Daarom nog even bommen gooien omdat het verlies van het proxieleger in de buurt van Damascus zo'n pijn doet.

  Ik vind trouwens dat het syrische leger toch nog veel raketten uit de lucht heeft gehaald (als ze dit zelf gedaan hebben). 70%. Volgens Trump waren het verdomd goede raketten...Ik ben dan niet zo onder de indruk van de raketten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens Trump waren dit moderne 'slimme'(??) raketten.
   Dan mag Trump wel terecht bang zijn om meer geweld te willen en dan de echte raketten van Rusland tegenkomen.
   Misschien daardoor dat het getoonde 'geweld' niet zoveel voorstelde.

   Dank voor je lovend commentaar, Oligarch.

   Verwijderen
 5. Nieuwsuur is echt van lage kwaliteit, met als feit herhalen van beweringen, en slechts syncopanten. Wat dat betreft was dateline (discussie tussen een panel internationale reporters, van de BBC veel beter, met ook een Russische en Palestijse journalist.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blik staat weer bovenaan in deze lijst van zowat alle alternatieve media.

  laatste nieuws alternatieve media

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tony van der Tocht, Clingendael, heel zwak en voorspelbaar NATO-light commentaar samen met Eelco... Wat wel de moeite van het beluisteren is, is de Wijk (nog steeds net terug van verblijf in Moskou) bij de Wijk en Boekestijn bij BNR..

  BeantwoordenVerwijderen