vrijdag 13 april 2018

Lavrov zet Stef voor het BlokVandaag hebben de Ministers van Buitenlandse Zaken van Nederland en Rusland, Blok en Lavrov, elkaar in Moskou ontmoet. Ze bespraken onder andere Syrie, waar de spanningen duidelijk toenemen, maar niet alleen Syrie.

Het is de eerste ontmoeting in 3 jaar. Lavrov heeft gezegd dat de betrekkingen verre van ideaal zijn, maar er is een begin van herstel. Voor zowel Moskou als Amsterdam is er belang bij de betrekkingen, ook met Nederlands' positie in de VN weiligheidsraad.

Enorm potentieel

Het potentieel om de relatie te ontwikkelen is enorm, maar verschil van politiek inzicht houdt houdt dit tegen. Rutte heeft gezegd begrip te hebben voor een Amerikaanse aanval op Syrië. Moskou wijst erop dat je geen overhaaste mededelingen moet doen want vanuit het nu bevrijde gebied komt steeds meer bewijs dat er geen chemische aanval heeft plaats gevonden.

Geheime dienst Westers land achter Douma Hoax

Lavrov op 1:05: "Onze specialisten die ter plekke zijn hebben voor het gebruik van Chemische wapens of chloor geen enkele aanwijzing gevonden. Daarenboven hebben wij gegevens dat het weer een "staged-event" was. Eén die georganiseerd is met medewerking van de geheime dienst van een land dat voorop loopt in een russofobe campagne."

Lavrov waarschuwt voor nieuwe migrantengolf

Lavrov wijst erop dat zelfs een klein exces kan uitlopen op een nieuwe golf van migranten en andere gevolgen die enkel tot vreugde leidt bij hen die door een oceaan beschermd worden.

Skripal-zaak

Volgens Lavrov zitten er in het rapport van OPCW interessante elementen die in de komende dagen gecommuniceerd zullen worden.

MH17

Lavrov stelt dat Moskou alle benodigde informatie heeft afgegeven aan de Nederlanders waaronder de ruwe, dus niet bewerkte, radarbeelden die verzameld zijn op de dag van de catastrofe. Lavrov: "Op de afgegeven beelden is duidelijk te zien dat er geen raketten zijn vanuit de richting die volgens de onderzoekers de plek is van waaruit de raketten zouden zijn afgevuurd. Na verloop van lange tijd zei men ons dat dat niet zo was en dat er 2 onafhankelijke experts zijn die stelden dat onze radar de raketten niet gezien heeft en niet kon zien omdat hij snel vloog.

Absurd

Voor specialisten is de absurditeit van de opmerking helder. De onderzoeksgroep stelt bijvoorbeeld geen enkele vraag aan Oekraïene. Geen enkele Oekraïense verkeersleider die op die dag dienst had, is ondervraagd. De onderzoekers hebben de radarbeelden van Oekraïne niet ontvangen."


Tegenzin

Nederland geeft met grote tegenzin informatie over het onderzoek aan Rusland. Drie jaar geleden ontving rusland via de officic137le kanalen 1 brief met, volgens Lavrov, een niet concrete inhoud. Moskou rekent erop dat na de ontmoeting van vandaag de situatie verandert.

En dan nog dit...

Wat zou de presentatrice in haar oortje te horen hebben gekregen dat ze het gesprek zo abrupt afbreekt?

25 opmerkingen:

 1. Voor onze steeds groeiende Maria Zakharova fanclub:

  http://thesaker.is/maria-zakharova-interviewed-in-english-by-sky-news/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar is Tulsi eigenlijk gebleven?

   Verwijderen
  2. Ze stelt vragen aan de MoD Mattis mbt tot een mogelijke aanval op Syrie.

   http://www.bigislandvideonews.com/2018/04/12/video-gabbard-questions-mattis-on-potential-syria-strike/

   Verwijderen
  3. Voor de liefhebbers is hier het hele, ruim 35 minuten durende, interview met deze diplomatieke topvrouw:
   Full Interview: Russia will protect its people in Syria

   Verwijderen
 2. Max vd Werff linkt op z'n twitter naar de volledige opname van de persco (met gesproken vertaling in het Engels)

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=119&v=FdT1Yrju_Lc

  Max stip met betrekking tot MH17 de volgende punten aan.

  3. Na ongeveer tien minuten wordt het interessant. Blok legt uit dat beschuldigingen van Rusland dat onderzoek van JIT niet onafhankelijk en kwalitatief hoogstaand zou zijn elke keer pijn doen bij de nabestaanden.

  4. Lavrov grijpt het woord. “In mijn welkomswoord heb ik al verteld hoe we dit thema hebben bediscussieerd”. Vervolgt met uitleg over VN-resolutie 2166.

  5. Lavrov wijst er op dat Rusland een van de initiatiefnemers was van resolutie 2166 die een eerlijk en onafhankelijk onderzoek naar de tragedie met MH17 eist.

  6. Een van de elementen van de resolutie is dat de VN Veiligheidsraad regelmatig wordt geïnformeerd over de voortgang van het MH17 onderzoek, aldus Lavrov.

  7. Maar Rusland heeft van de Nederlanders tot nu toe slecht één brief ontvangen met erg algemene informatie zonder enige bijzonderheden. Dat was in de zomer van 2015. Sindsdien heeft de VN Veiligheidsraad geen enkele informatie gekregen.

  8. Opnieuw, in tegenspraak met de tekst van de resolutie heeft de scretaris generaal geen enkele keer gerapporteerd wat er speelt, terwijl hij daartoe verplicht is. Rusland heeft hierover meerdere keren zijn bezorgdheid geuit. Aldus Lavrov nog steeds.

  9. Het eerste dat Rusland heeft gevraagd is waarom Maleisië niet in het onderzoek betrokken werd. "UIteindelijk beter laat dan nooit", stelt Lavrov.

  10. Wij (Rusland) hebben het onderzoek geholpen tijdens de technische fase en helpen nu met het criminalistische gedeelte. We hebben gereageerd op alle aanvragen van Nederland en zullen dat ook blijven doen.

  11. We hebben ook radardata overhandigd die aangeeft vanwaar wel en vanwaar geen raket kan zijn afgeschoten. Onze feiten en commentaren worden door het JIT niet volledig in overweging genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vervolg

   12. Na behoorlijk lange tijd werd ons verteld dat twee onafhankelijke experts naar onze radardata hebben gekeken. Hun namen hebben wij niet gekregen. Deze experts beweren dat de raket niet werd gezien omdat de raket te snel vloog.

   13. Lavrov: SPECIALISTEN BEGRIJPEN HOE ABSURD DEZE BEWERING IS.

   14. Voor ons (Rusland) is het een raadsel dat de onafhankelijke procureur zijn bevindingen op deze manier presenteert, omdat juist wij worden beschuldigd van raadselachtig optreden.

   15. Het onderzoeksteam stelt geen vragen aan Oekraïne, Geen enkele ATC-er is ondervraagd. De Nederlandse regering heeft niet aan Oekraïne gevraagd waarom het luchtruim niet werd gesloten.

   16. Lavrov stelt dat geen enkele versie van tafel moet worden geveegd en dat men de gegevens niet moet aanpassen zodat deze in de gewenste versie passen voordat het onderzoek is afgerond.

   17. Wat mij opvalt is dat @ministerBlok niet opnieuw het woord eist en Lavrov goed onderbouwd en weloverwogen tegenspreekt. Protocol? Gemiste kans?

   En dit is hoe de Staatsomroep verslag doet:

   https://nos.nl/artikel/2227131-blok-rusland-en-nederland-moeten-elkaar-in-de-ogen-blijven-kijken.html

   Verwijderen
  2. linkje naar de twitter van Max vd Werff

   https://twitter.com/MaxvanderWerff/status/984814911199981575

   Verwijderen
  3. Wat mij opvalt is dat @ministerBlok niet opnieuw het woord eist en Lavrov goed onderbouwd en weloverwogen tegenspreekt. Protocol? Gemiste kans?

   Hij dacht ik hou me maar koest, anders gaat Lavrov daar op in en dan heb ik geen sterk antwoord en dan sta ik nog erger voor LUL.

   Oh dat mag niet gezegd worden omdat het pijnlijk is voor de nabestaanden. Beste BlokLUL weet u wat pijnlijk is voor de nabestaanden.? Dat de nabestaanden geen open, oprecht en degelijk onderzoek hebben gekregen over de toedracht van het neerkomen van MH17 ipv hebben ze een schimmig half bakken onderzoekje gekregen.

   Verwijderen
 3. Als dit waar is...

  Syrian Army Captures British Military Men in Eastern Ghouta. Failed US-Israeli Plot to Launch Ground Assault on Damascus

  https://www.globalresearch.ca/syrian-army-captures-british-military-men-in-eastern-ghouta-failed-us-israeli-plot-to-launch-ground-assault-on-damascus/5635823

  ...dan zou dit...

  UK behind false flag chemical attack in Syria, evidence shows

  http://theduran.com/uk-behind-false-flag-chemical-attack-in-syria-evidence-shows/

  ...weleens kunnen kloppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat filmpje wat Blik hierboven deelt, maakt wel een ding heel erg duidelijk: de MSM is haar verhaal kwijt.

  Wat komt er na Douma?

  Ik vrees apathie...
  Maar dat is beter dan nog meer oorlog

  Overigens dat Westerse bedrijven hun winsten niet uit Syrie kunnen halen, terwijl andere Westerse bedrijven niet hun winst uit Rusland mogen halen, gaat de Nederlandse belastingbetaler in de portemonnee voelen

  Meer BTW, geen loonsverhoging, op zorg wordt gekort, mbv belastingvoordeeltjes worden bedrijven verder gespekt.

  Maar wellicht is het knippen en scheren van de burger om daarmee de bedrijven er warmpjes bij te laten zitten noodzakelijk: als Syrie de inhoud van de portemonnee van de burger laat verdwijnen, verdwijnt wellicht de apathie van de burger naar onze 'leiders' ook.

  Wanneer gaat Koenders bv eens uitleggen wat de witte helmen met dat paar miljoen belastinggeld van ons hebben gedaan? En wanneer gaat Ollongren eens uitleggen waarom 'wij' achter een 'gepaste' vergelding van Douma staan. Wanneer vragen wij eens aan Rutte waarom we nou echt tijdens zijn regeerperiode zaten in o.a. Afghanistan, Irak en Mali? Wanneer legt Diederik Samson eens uit dat dat verdronken Syrische kindje op dat strand (waar Samson niet van kon slapen) niet verdronken was als we niet zo graag aardgas uit Qatar via Syrie in de EU wilden krijgen (ten koste van Russisch gas of gas uit Iran)?
  - En omdat de oorlog van het Westen in Syrie is verloren, krijgt de EU gas uit de VS via fracking (Want VS bedrijven moeten geld verdienen) terwijl het veel schoner en goedkoper via Nordstream 2 (Rusland) kan. Wat vindt oud Greenpeace activist Samson daar van?

  Maar dan moet je als burger wel oorzaak en gevolg kennen, en je niet laten misleiden door een zoveelste zondebok, die als zodanig wordt afgeschilderd in de MSM en waarvan je geacht wordt die zondebok te haten en te vrezen.

  Ik sluit niet uit dat de burger oorzaak en gevolg kon onderscheiden dankzij die falende media: en hoe eerder, hoe beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Ik sluit niet uit dat de burger oorzaak en gevolg kon onderscheiden dankzij die falende media: en hoe eerder, hoe beter."

  Ik sluit niet uit dat de burger niet eens in de gaten heeft dat zij in een fascistische unie leven en op 4 mei gewoon de doden uit WOII herdenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Ik sluit niet uit dat de burger niet eens in de gaten heeft dat zij in een fascistische unie leven en op 4 mei gewoon de doden uit WOII herdenken"

   Ik sluit het ook niet uit!!!. Ik weet het wel zeker.!!!

   Verwijderen
 6. @ J

  Ik sluit in ieder geval niet uit dat een overgrote meerderheid van de burgers totaal geen nattigheid voelt. Niet in de gaten had dat we ons bijvoorbeeld de afgelopen week als lemmingen in het ravijn leken te storten. Echt, ik werk met behoorlijk goed opgeleide collega's, maar als we er van uit zo'n 20% enigszins 'woke' is, dan is dat waarschijnlijk een zeer optimistische schatting.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Intussen is de aanval op Syrie begonnen . De US , UK en de Fransen hebben raketten afgevuurd rond Damascus . Het as onderzoek van het OPCW ( de 2e ploeg zou vandaag zaterdag aankomen ) zal dus niet gaan plaats vinden . Ze blijken dus bang te zijn voor de uitkomsten van het onderzoek dat zal aantonen dat de zg aanslag met cw niet echt heeft plaats gevonden , maar een FF is .

  US, UK & France launch 'precision strikes' in Syria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Russia Has "Irrefutable Evidence" UK Staged Syrian Chemical Attack

  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-13/russia-has-irrefutable-evidence-uk-staged-syrian-chemical-attack

  Logisch dat de Britten hierachter zitten . Zeker na de afgang met de zaak Skripal . 1 + 1 = 2

  BeantwoordenVerwijderen
 9. AANVAL is gelukkig vooral symbolisch gebleken. De wijze Putin heeft niet gereageerd. Zo laat je een Empire langzaam maar zeker ten onder gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. MIJN ZORG:niets weerhoudt de Neocons om morgen wéér een gifgas bom te gooien. En overmorgen wéér.

  De Saker heeft beschreven hoe penibel de zaak is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De aanval ; dit was symbolisch, om Trump´s gezichtsverlies te voorkomen.

  Maar er zal wel een assymetrische tegenreactie komen:

  -er is geen gifgasaanval geweest, hoogstens wat chloor of traangas.

  -deze raketaanval is uitgevoerd op de datum en het uur van de nazi inval in de sovjet unie.

  Ik verwacht ook dat er een ernstige waarschuwing naar Trump gaat: geen provocaties meer of zware vergelding.

  Als het blijkt dat de Britten ook achter Douma zitten kunnen die zeker ook een assymetrische reactie verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Skripal affair: Real reason is capture of 200 SAS soldiers in Ghouta

   http://freewestmedia.com/2018/04/11/skripal-affair-real-reason-is-capture-of-200-sas-soldiers-in-ghouta/

   Verwijderen

  2. vanessa beeley
   @VanessaBeeley
   Visit to #EasternGhouta today. Zamalka residents told me that they were displaced from their homes by #NusraFront fighters fm EU, officials told me over 280 British passport holders among them. I was also told these "fighters" will go to #Idlib - Turkey - back to EU.

   https://twitter.com/VanessaBeeley

   Verwijderen
 12. Na vandaag kan ieder met (klein)kinderen deze vraag nu of in de nabije toekomst verwachten: Pappa/Mamma, wat deed jij om de Derde Wereldoorlog te voorkomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zoek de fout in de titel


  https://www.volkskrant.nl/buitenland/aanval-vs-en-bondgenoten-in-syrie-gericht-op-opslagplaatsen-chemische-wapens~a4592608/

  Artikel zelf heb ik overgeslagen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een truc: de kop iets anders te laten zeggen dan in het artikel staat. In het artikel een quote van generaal Dunford, de man die aanspreekpunt van het ´deconfliction overleg´ is en dus met Russische generaals communiceert:

   [e Amerikaanse generaal Joseph Dunford verklaarde na afloop van de aanval dat drie doelen zijn geraakt: een wetenschappelijk onderzoekscentrum in de buurt van Damascus, een wapenopslag ten westen van Homs (waarvan wordt vermoed dat het gifgas sarin er opgeslagen lag) en een opslag- en commandocentrum in de buurt van het tweede doel. ]

   De soep wordt dus minder heet gegeten. En ook de Russische verontwaardiging is grotendeels theater.

   Toch denk ik wel dat er asymmetrische maatregelen vanuit Rusland komen, waarschijnlijk pas na het onderzoek. En de tolerantie voor fratsen zal ongetwijfeld veel minder zijn geworden, zeker naar de Britten en de Fransen.

   Verwijderen
 14. Sorry maar ik kan geen Russisch verstaan. Desalnietemin wordt op deze webpagina wel een behoorlijke gewicht aan het verbale verhaal van Lavrow opgehangen, en dat geeft te denken. Nog niet zo lang geleden werd iedere persoon in Nederland die Russisch kon lezen, schrijven en spreken verdacht van spionage aktivteiten voor de Russische geheime dienst. Wat die Stef Blok daar doet weet ik niet, maar zelfs passende kleding krijgt Stef niet eens aangereikt.

  BeantwoordenVerwijderen