maandag 30 april 2018

Welkom in de Metro van Moskou!

Fantastische video met dank aan Graham Phillips. Vertel in de comments je eigen ervaringen met de metro van Moskou en/of wanneer plan je (weer) (terug) te gaan?Raketaanvallen Op Syrië

De Anglo-Zionisten houden niet op; nu lijkt het weer Israël te zijn dat militaire bases aanvalt in Syrië in Hama en Aleppo. Met doden en verderf tot gevolg. Israël wil blijkbaar liever niet dat een seculier Syrie de oorlog wint maar heeft liever Al Qaida, Al Nusra en ISIS aan haar grenzen. Zal er over deze aanslag ophef ontstaan in Nederland en Israel veroordeeld worden? Na hun moorden op ongewapende Palestijnen was het betrekkelijk stil...

32 opmerkingen:

 1. Hebben die aangevallen militaire bases een relatie met Iran?

  Want dat is steeds de rationale geweest voor Israels bombardementen in Syrië: wij vallen Iraanse eenheden aan.

  Zoals ik gisteren al schreef: Yinon Plan 1982, Richard Perle, Turkish American Council, Amanpour 2005, The Redidirection : allemaal bewijzen dat de Anglo-Ziocons dse oorlog begonnen tegen Syrië.

  Dan komt Iran te hulp, en dan gaan ze die aanvallen, zogenaamd omdat die agressor zijn !

  Ja, ze willen de haatbaarden aan de macht in Syrië. Dan is daar de gewenste Chaos.
  Die haatbaarden controleren ze, en die kunnen ze met goed fatsoen allemaal tegelijk dood bombarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de aanval, afgezien van eventuele doden, een goede zaak. Het neerhalen van de not-so-smart raketten gaf de indruk dat de verdediging op orde is. Het raken van een statisch object zoals deze depots bewijst het tegendeel. Dus dat moet op orde voordat wo3 begint. Putin heeft nu ook geen argument meer om de s300 niet in bedrijf te stellen. En het gebruik van de f35 geeft aan dat deze toch wel stealthwaardig is, dus werk voor de russen. Zie southfront.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ook aan de goede kant is het verkeerd om in eigen propaganda te gaan geloven!

   Verwijderen
  2. Iran is momenteel aan handen en voeten gebonden. Hoe het zal gaan met de JCPOA weet niemand, maar zelfs een redelijke, milde vergeldingsactie kan de steun uit de EU doen keren.

   Uiteraard zal bij het breken van dit verdrag door de VS deze diplomatieke voorzichtigheid ophouden.

   Wel kunnen, ook nu al, de blackwater huurlingen in Syrië beter 3 x achterom kijken, want die zijn nu echt vogelvrij. Wat mij betreft good riddance...

   Verwijderen
  3. Daarom gaan die S330s niet via Iran geleverd worden maar blijven netjes door Russische experts bemand. Pantsirs worden wel geleverd (met updated electronics), die moeten de Syriërs zelf maar heel zien te houden.

   Ze zijn overigens wel in het encrypted verdedigingsnetwerk van de Russische afweer geschakeld.

   Verwijderen
  4. @ Mark r,
   De laatste Amerikaanse aanval ( 105 missiles waarvan 71 uit
   de lucht gehaald) was geheel afgestemd met Putin.

   Er waren meer dan 3 doelenm, maar die andere doelen werden òf niet eens aangevallen, of door defense van Putin vrij van bommen gehouden.

   Het moest gebeuren: om de Neocons tevreden te houden .

   Hoe het met deze Israel bommen zit weet ik niet ( want daar doel je op neem ik aan)
   Ik meen dat Israel niks meer doet in Syrië zonder dat Putin op de hoogte is.
   En wee Netanyahu's gebeente als hij 1`Rus raakt.

   ( Dat is mijn mening, maar ik ben er niet echt in thuis.)   Verwijderen
  5. NB: Ik hoorde de Saker zeggen dat de Patriots heel erg goed werk doen als het om Syrië gaat. Veel zinvoller dan S300 afweer, zei hij.
   En datzelfde las ik recentelijk bij UNZ meen ik: dat de Patriots het grote werk hadden gedaan.

   Verwijderen
  6. De Patriots? Dat is obsolete VS afweer! Bedoel je niet de Pantsir?

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Je hebt gelijk: Pantsir: https://sputniknews.com/military/201804171063644024-pantsir-top-facts/

   Verwijderen
  9. "Ik meen dat Israel niks meer doet in Syrië zonder dat Putin op de hoogte is.
   En wee Netanyahu's gebeente als hij 1`Rus raakt".

   Zou best kunnen. Ik kan me zeer goed voorstellen dat Rusland ook niet een te sterk en groot Iran wil in het midden oosten. Dat bedreigt op termijn natuurlijk ook de Russische positie daar. Bovendien zit Poetin niet te wachten op een pijplijn van het grootste gasveld in de wereld naar Europa toe. Europa moet zoveel mogelijk Russiche gas kopen.
   Het kan zijn dat Poetin het heel stiekem wel fijn vind dat de Iraanse posities in Syrië worden aangevallen. Laat maar lekker een beetje aanmodderen dat conflict zolang de terroristen maar geen bedreiging vormen voor Rusland en zolang Assad zijn positie niet in gevaar kormt.

   Verwijderen
  10. Putins grootste vijand in het midden oosten is israel. daarom probeert hij ze zo lang mogelijk te vriend te houden en kan israel elke keer testen hoe ver ze kunnen gaan. Bibi kan van vanaf vandaag de oorlog verklaren zonder parlementaire goedkeuring dus verwacht ik de volgende stap. iedereen weet dat je de luchtverdediging maar een keer moet inzetten maar dan er ook volledig voor gaan, wanneer dat moment is kunnen wij niet beoordelen.
   Rusland gooit iran niet onder de bus.
   Betrouwbaarheid is een basisvoorwaarde voor putin en daarin heeft iran zich bewezen en nato of turkye niet. De tijd zal het leren maar ik verwacht dat de alliantie syrie-iran-rusland-china hechter wordt en turkey en vooral israel een keuze moet maken. De door israel en de wapenindustrie gewenste eeuwige oorlog is slecht voor rusland en elk ander land wat wil opbouwen.

   Verwijderen
 3. Sarcastisch stukje over Syrie en Skripal als je enkel en alleen bent aangewezen op de meanstream : https://consentfactory.org/2018/04/26/the-league-of-assad-loving-conspiracy-theorists/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je toch aan het lezen bent:

  Dit verhaal, hier eerder gemeld, is super: http://www.unz.com/article/revisiting-911-betty-ong-and-the-mystery-of-black-betty/

  Inmiddels de 1000 comments op Unz gepasseerd: het betreft de vraag of Betty Ong al dan niet een echt bestaand persoon is (Betty Ong was stewardess en belde vanuit een van de gekaapte vliegtuigen ttv 9-11, of zo zegt de officiële versie)

  In de comments een schaalspel (of gevecht) over de vraag of de schrijver, Revusky, een weddenschap met Unz heeft gewonnen, dat is: of Revusky voldoende aantoonbaar heeft gemaakt dat Ong (of voor wie zij moest doorgaan) niet bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dat heel lange artikel grotendeels gelezen, en ik vind het wel overtuigend: Als een student niet in de oude papieren jaarboeken staat, tenzij plots als zwarte meid ipv als chinese meid, dan klopt er iets niet.

   Wat ik niet begrijp: zoek klasgenoten van deze Ong, en je hoort of ze in hun klas zat. Is Amerika dan zo 'migratie- minded' dat iedereen onvindbaar is na 45 jaar?

   NB: Barbara Olsen vervulde precies dezelfde rol: ze belde vanuit een gekaapt vliegtuig. Dat dit gesprek nooit plaats vond heeft zelfs de FBI geconsrtaeerd in de Moussaoui trial.
   Het lijkt me dat de leugen van 911 dus al boven water is.

   Verwijderen
  2. Actually, the wager was not about proving that Betty Ong did not exist, just that she was not in the yearbook. Of course, I doubt she ever existed, but that is hard to prove. In other matters, does Unz strike to as sane?

   Verwijderen
 5. Dubbelpost: (In geval Tel-Aviv-Eddy wordt opgeveegd.)
  De joden hadden er ook voor kunnen kiezen niet naar Palestina te verhuizen. Gewoon thuis blijven.
  Probleem opgelost.

  Hoe het allemaal begon:" met de Perushim, een joodse samenzwering in Amerika: https://youtu.be/1pOLNtDsTho?t=1526

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via de twitter van Eric vd Beek

  "Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu will make a televised announcement Monday evening in what his office said would disclosing "dramatic news" regarding the nuclear agreement with Iran.

  In a corresponding move, Netanyahu cancelled a scheduled speech at the Knesset in honor of Theodore Herzl day. Channel 10 reports Meir Ben Shabbat, head of the National Security Council, will hold phone calls with collegaues in the UK and France to update them about developments with the Iranian nuclear program.

  The announcement will be made from Israel's military headquarters in Tel Aviv, according to a brief statement from Netanyahu's office.

  "Prime Minister Benjamin Netanyahu will make a statement on a significant development regarding the nuclear agreement with Iran," the statement said, offering no further details. Israeli media reports indicate Netanyahu will address the Iran nuclear deal and not the overnight strike in Syria.

  Netanyahu met on Sunday with new US Secretary of State Mike Pompeo and the two had spoken about Iran."

  https://www.jpost.com/Israel-News/Benjamin-Netanyahu/Netanyahu-to-address-country-with-dramatic-news-about-Iran-Monday-night-553120

  Ziet er niet echt goed uit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... de agressie moet er toch uit...

   (ook maar even een beetje de ironie modus..)

   Verwijderen
 7. Jaren geleden kwam Israel op de proppen met een laptop van de Iraniers ( Of was het Saddam?), en op die laptop bleek dat Iran al een atoombom had of ècht morgen kon maken.
  Het bleek uiteraard weer een Tel-Aviv leugen te zijn.

  Er zal vanavond wel weer een 'bewijs' worden getoond dat Iran ècht Mòrgen een atopombom kan maken.

  De eerste keer dat Netanyahu de Iraanse BOM wereldkundig maakte was 25 jaar geleden.

  Of zou hij vanavond een feest aankondigen: "De IRAN- Leugen is vandaag precies 25 jaar oud. FEEST! "

  Kijk, dàt zou ik nou humor vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. On topic

  Hoe het er bij de ondergrondse in San francisco aan toe gaat

  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-27/theres-crack-and-heroin-everywhere-homeless-set-shooting-gallery-inside-sf-bart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Moskou ben ik nooit geweest.
   San Francisco was de laatste keer dat ik er was (2008) een mooie stad.

   Dat drugsprobleem in de VS heeft dezelfde oorzaak als het drankprobleem in Rusland uit de jaren 90: inequality

   Hoe staat het eigenlijk met dat drankprobleem in Rusland? Is verbeterd, hoop ik?

   Verwijderen
  2. Zelf gezocht.

   Levensverwachting Rusland was op z'n laagst in 2005, vanaf toen weer een stijgende lijn. Gem. Levensverwachting 2017=72.5 jaar. Zie bv https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1728-4457.2014.00652.x

   Daar staat tegenover dat de gem levensverwachting in NL, VS en UK hoger is, maar wel dalend/ stagnerend sinds neoliberaal beleid is ingevoerd als bv afschaffen/korten op sociale voorzieningen.

   Associatie is niet noodzakelijkerwijs causatie, maar het is toch opvallend dat de gem. Levensverwachting naar beneden gaat als een land in economische crisis is en de ongelijkheid (van welvaart) toeneemt.

   Verwijderen
  3. Drank was de reden van de enorme sterfte stijging onder Russische mannen. Onder Putin is de consumptie enorm afgenomen, en worden veel meer kinderen geboren.

   Toen Pim was vermoord stond ik de volgende dag in Rotterdam in een rij wachtenden om een bloem bij zijn huis te leggen.
   Voor mij stonden jonge mensen en ik weet nog dat ze zeiden dat ze geen kind zouden nemen, nu Pim weg was.

   Verwijderen
  4. Drank probleem in Rusland wordt tegenwoordig op zijn Russisch geregeld , regelmatige politie controles op de weg met 0% promil, dat heeft tot gevolg dat bij feesten bij kennissen , jouw vaak een bed wordt aangeboden om te blijven overnachten boete is een fix bedrag met mogelijke gewangenis straf als je gepakt wordt , veder een Franse expat in SPD vertelde me dat hij gepakt werd en dat hij het kon afkopen , zelf wist ie niet wie zenuwachtiger was hij of de guai /dps
   Politie man (corruptie wordt minder getolereerd tegenwoordig dat is duidelijk)

   Verwijderen
 9. Youtube, 2 jaar geleden:
  Moscow: 'What do you think of president Putin ❓ ' Red Square

  Graham Philips vraagt veelal jonge mensen wat ze van Putin vinden.
  Ik weet natuurlijk niet of hij selecties gemaakt heeft.
  Maar als dit het doorsnee antwoord is, dan lijkt me dat niet negatief voor Putin.
  Hoewel het ook weer weinig motiverend is om jouw leven te wagen ( ierts wat je als president àltijd doet, maar in Puti's geval zeker) voor zoveel onwetende en schijnbaar ongeïnteresseerde jongelui. Maar dat zal ook wel aan de leeftijd liggen, neem ik aan. De ouderen zullen wel meer geinteresseerd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Israël is er echt op uit om 'zogenaamd legitiem' bommen te kunnen gooien op Iran, met hulp van Amerika, door deze leugens te verspreiden: Netanyahu: ‘Iran blijft in het geheim kernwapens nastreven’ Israel op oorlogspad
  Iets 'nastreven' betekend niet dat je doel al bereikt is, maar die oorlog moet en zal er komen want winst en banen in de wapenindustrie zijn belangrijker dan mensenlevens
  banen belangrijker dan burgerslachtoffers

  BeantwoordenVerwijderen
 11. SOUTH KOREA: ‘PRESIDENT TRUMP SHOULD WIN THE NOBEL PEACE PRIZE’
  Thanks to Trump, 70 years of Korean War drawing to a peaceful conclusion
  https://www.infowars.com/south-korea-president-trump-should-win-the-nobel-peace-prize/

  Denk maar niet dat een echte architect voor de vrede een prijs krijgt. Alleen als je voor de globalisten werkt zoals Obama kan je een vredesprijs krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

 12. Als ik Moon was zou ik hetzelfde zeggen, niet vanwege de vredesaspiraties van Trump (die er niet zijn), maar ter manipulatie. Ik bedoel, je kan als Trump toch niet een oorlog in Korea beginnen als de leider van Z Korea je voordraagt om de Nobel prijs voor de vrede te krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is de hel die wij naar Jemen hebben gebracht.

  Op je twaalfde trouwen: steeds meer kindbruiden in Jemen
  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2229824-op-je-twaalfde-trouwen-steeds-meer-kindbruiden-in-jemen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wie is er bekend met de Amerikaanse troepen- en materieelopbouw in Jordanië?

  Ik krijg, tot nu toe nog niet bevestigde berichten binnen, dat Israël tanks aan het samentrekken is aan de grens met Syrië en Poroshenko heeft een offensief aangekondigd tegen de Donbas en de Krim.

  Ik ben bang dat wij te maken hebben met een gecoördineerde aanval op diverse fronten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 'Something big is up and we do not know yet what it might be.'

  De eerder aangekondigde speech van Netanyahu is inmiddels een feit.

  Moon of Alabama heeft er dit over te zeggen:

  "That was lame. Netanyahoo just finished his show (clip +/- 30 min.)

  https://www.youtube.com/watch?v=_qBt4tSCALA

  He claimed that Israel got access to an Iranian archive of its former nuclear program dating from 1999 to 2003. In 2007 a U.S. National Intelligence Estimate found that Iran stopped all nuclear weapon research in 2003 after the U.S. had destroyed Iran's then arch-enemy Iraq. In 2011 the IAEA reported in detail of Iran's former "structured program". It agreed that it had stopped in 2003.

  All that Netanyahoo now claims to have acquired is old and known stuff. He refers to an AMAD plan Iran had as if that was some new intelligence. But the IAEA documented

  https://www.iaea.org/sites/default/files/gov2011-65.pdf

  AMAD and its development in 2011 (PDF, Annex, page 5). He uses the archive documents of known former programs to declare that Iran has cheated and is not trustworthy. He says that gives Trump reason to disavow the nuclear agreement the U.S. and others had signed with Iran. That is bullshit.

  I had expected better from him. Some well forged documents or something more dramatic. This was just nonsense.

  My feeling is that this was a diversion from an upcoming military(?) operation against Iran or its assets in Lebanon, Syria or Iraq.

  http://www.moonofalabama.org/2018/04/netanyahoo-to-again-cry-wolf-but-something-bigger-is-up.html#more

  BeantwoordenVerwijderen