zaterdag 7 april 2018

Bram van Oijik (Groen Links) 100% Fake Nieuws

Zojuist een half uur lang op BNR Rob de Wijk, Arend Jan Boekestijn en Bram van Oijik van Groen Links. Uitzending is HIER terug te vinden. Maar we geven u de samenvatting, spaart u weer een half uur terug luisteren.

Rob kwam terug van een veiligheidsconferentie in Moskou. Dat heeft hem blijkbaar goed gedaan want hij zei meer zinnige diongen dan we gewend zijn. Rob ga zo door, en ga vaker naar Moskou!

Arend Jan Boekestijn mocht weer alles wat de Russen doen belachelijk maken of doen alsof het allemaal een sinister spel van Putin is. Zijn we van hem gewend. Maar nu komen we bij Bram van Ojik. Groen Links. Vroeger: PSP, CPN en PRP (of PPR, wat was het nou??). Dat was een club die pro- Sovjet Unie was toen Blik nog pro-NATO en pro Atoombommen in Nederland was. De rollen zijn omgedraaid! Bram is er trots op dat Groen Links voor het eerst in haar bestaan niet meer pleit voor minder wapenuitgaven. Nou Bram, gefeliciteerd.

Maar nu komen we bij "de point": Bram en zijn Groen Links steunden het uitzetten van de Russische diplomaten. Het was ten slotte maar een heel klein maatregeltje, aldus Bram... Het was dan niet helemaal zeker of de Russen het gedaan hadden, het was dan ook maar een klein maatregeltje. En er was ook wel wat gebeurd. Bram nam de woorden "om zeep brengen" in de mond. Hier zie je dus wat er gebeurt als je een staatsjournaal hebt dat zijn werk niet doet. Als Bram enkel afhankelijk is van de staatsmedia, kun je het hem nauwelijks kwalijk nemen dat hij niet weet dat de Skripals niet "om zeep zijn geholpen", maar spinglevend zijn. Dat is wel ff een verschilletje. Of hij doet moedwillig of hij niet op de hoogte is.

Wat het ook zij, we hebben te maken met een volksvertegenwoordiger (dat is Bram toch nog, of is hij met pensioen?), die voor ons zwaarwegende beslissingen faciliteert over spanningen met Rusland, en die weet niet eens de status van de twee vermeende slachtoffers waar het allemaal om draait.

En niet minder ernstig: Gespreksleider Hugo Reitsma, Rob -moet beter weten, want net terug uit Moskou- de Wijk, en AJ, zeggen niks.

BNR: Dikke #Fail!

Lekker Lachen bij BNR: net doen alsof de Russen de Skripals om zeep geholpen zouden hebben. In plaats van de ijlzwammende Bram van Ooijink terecht te wijzen, laten ze de verwarde man ongestoord zijn nepnieuws uit-ijlen. Niemand die hem corrigeert... Lachuuhh.

Ondertussen in Gaza, hebben de Israëlis het nu op journalisten gemund...

Voor het echte nieuws en een gezonde invalshoek zijn we nu echt op RT aangewezen. NOS gaat compleet down met hun zwam-nieuws.

22 opmerkingen:

  1. Misschien spreekt GL me minder aan omdat de yuppen en de bakfietsmoeders er achter aan lopen. Of dat hun milieusuggesties bijna altijd via accijnzen grotendeels door het armere segment van de bevolking gedragen moeten worden.

    Of dat Klaver een kloon van Trudeau is. Soms zegt hij juiste woorden. Laten we zeggen dat de man bij mij nooit vertrouwen heeft kunnen oproepen.

    GL kiest ALTIJD voor oorlog! Ze zijn zeer Atlantisch en pro NATO, en doen bovendien veel te veel aan identiteitspolitiek!

    De SP is niet erg sexy, en erg vakbonderig, bovendien hebben ze ook na de machtswisseing nog niet echt charismatische voorlopers. In de gemeentelijke politiek moest ik wel op GL stemmen, onze stad heeft helaas onvoldoende competente SP kandidaten. Lokaal doet GL het best wel goed, alhoewel ik ze het liefst zwaar afgestraft zou hebben vanwege hun schandalige internationale houding!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de VS gaan er geruchten dat Haley een ´slut´ is die met de president naar bed is geweest. Ik waag dat toch te betwijfelen, want als je hem dáár durft in te steken komt hij er pokdalig, vol met wurmen en schimmels, nog niet te spreken van de virale en bacteriële infecties, afgezien van de braakopwekkende stank uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. http://theduran.com/eva-bartlett-tells-the-truth-about-syria-video/

    Een zeer goede video!

    Maar Da Vinci zou blij zijn geweest als ze model had gestaan voor een portret: Fuck Mona Lisa!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij steunen geen sectarische godsdienstfanatici:

    Niet de hamas salafisten, niet de evangelicals en niet de orthodoxe settlers. Laten ze elkaar maar afslachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. AD poll;

    Gelooft u de Russen of de Britten in de Skripal Hoax?

    https://www.ad.nl/buitenland/affaire-skripal-gelooft-u-de-russen-of-de-britten~a389123f/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. op dit moment gelooft 37% de Russen en 36% de Britten. 28% gelooft geen van beiden.

      Verwijderen
    2. Ik heb nog eens gekeken en krijg exact dezelfde uitslag als 15 uur geleden.
      Nu ruim 18000 stemmen.

      Verwijderen
  6. Het ene procentje in de plus zijn wij :-)

    Bij mij was het nog 36-36

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je kunt Jan met de pet niet verwijten als hij aankruist Beiden niet te vertrouwen.

    Het betekent dat nog slechts 28%, net aan een kwart, de absurde nonsens van NOS, GB en Rutte nog gelooft. Het mag een lichtpuntje heten in deze Orthodoxe Paasnacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waar Bram voor staat

    (Michael Hudson's opinie)

    Now last week President Trump repeated what he said when he was running for president. He wants European countries to pay more of the military cost of NATO. He’s been saying this for over a year. And I think this is what this Skripal affair is really all about. The aim by using something as emotional as chemical weapons is to create an anti-Russia hysteria that will enable NATO governments to pick up much more of the military budget than they are now doing from the United States. It will force all their countries to pay 2 percent of their GDP to the U.S. Military-Industrial-Complex. So essentially, the Skripel affair is to frighten populations to enable NATO to try to push through more military spending on the U.S. defense industry and to pick up more of the cost of NATO, when the populations are going to say… wait a minute, the European Eurozone budgets can’t monetize a budget deficit… if we pick up more military spending for NATO than we’re going to have to cut back our social spending and we can’t have both guns and butter. So the Skripal is to try to soften the European population, to frighten it into sayin… yes we better pay for guns, we can do without the butter. So you’re having there exactly the fights that happened in the United States in the Vietnam War in the 1960s. And I think there’s also an attempt to use these accusations as a means of employing sanctions to disrupt Western trade with Russia and China by blocking insurance companies such as Lloyd’s of London from insuring shipping and other transportation. Banks saying we’re not going to give you these services anymore, Russia. And the parallel sanction would be to block U.S. banks.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik weet niet welke vergelijking hierbij hoort. Maar ik vond de titel erg grappig om gedrukt te zien in de 'Volkskrant'

    https://www.volkskrant.nl/opinie/opinie-er-is-te-veel-goede-journalistiek-voor-een-mens~a4591380/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gevonden:

      Als de Volkskrant stelt dat het probleem van journalistiek is, dat er te veel goede journalistiek is voor een mens om te bevatten

      Is dat gelijk aan een leugenaar die stelt dat het probleem van de werkelijkheid is, dat er te veel waarheid is voor een mens om te bevatten.

      Of zoek anders ook onder

      huichelaar=iemand die net doet alsof, iemand die dingen zegt die hij niet meent

      Verwijderen
  10. Er is toch een false flag doorheen geglipt:

    https://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2018/04/280313.htm

    Geen hond die dit nog gelooft!

    Maar vandaag en morgen is er geheime communicatie tussen de Russische en VS generaals. Hopelijk kan de generaal de Trump regering ervan overtuigen dat het een zeer dom idee zou zijn om een ´vergeldings-/ strafactie te ondernemen, anders hebben we komende week een zeer gevaarlijke escalatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Terwijl Yoelia héél graag terug naar Rusland wil

    https://sputniknews.com/europe/201804081063331571-skripal-viktoria-yulia-return-russia/

    ...willen MI6 en de FBI dat niet.

    https://sputniknews.com/world/201804081063331640-skripal-us-move-intelligence/

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een barrel bomb vol Sarin! Dan zouden we ons met de zuid-zuidoostenwind ernstig zorgen moeten maken, want dan wordt niet alleen in Turkije en de Balkan, maar waarschijnlijk ook hier alle leven uitgeroeid!

    Dat er nog mensen zijn die ondanks deze absurde inconsequenties dit soort beschuldigingen nog serieus nemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als de berichtgeving over de gifaanval in Douma zou kloppen, dan zouden er zich in Douma geen rebellen meer moeten bevinden die kunnen onderhandelen.

    'Onderhandelingen tussen rebellen in stad Douma en Russen begonnen'

    https://www.nu.nl/syrie/5212100/onderhandelingen-tussen-rebellen-in-stad-douma-en-russen-begonnen.html

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het is weer zeer gevaarlijk, want Trump maakt nu dezelfde fout als May, en verft zich in de hoek door ongegronde beschuldigingn.

    Maar dit keer zal Rusland keihard terugslaan bij een VS aanval. Hopelijk kan het weer door ´deconfliction´- overleg gesmoord worden, maar dit kan niet blijven doorgaan, het gaat een keer helemaal fout.

    Wat zou de VS doen bij een serieuze bloedneus: verlies van een basis, schepen of vliegtuigen?

    Toktok jaagt dan zijn armageddon koortsfantasieën na, maar zelfs een getrainde toktok kan niet hoger dan 10 m komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dit stelt mij juist iets gerust! In dat geval is ook deze ongeloofwaardige false flag een amateuristische laatste poging.

    Maar met Bolton als national Security Advisor weet men uiteraard nooit hoe de simpelste dingen kunnen ontsporen!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Volgens mij (soms een beetje oorlogszuchtig) kan een agressieve VS actie slechts met een zware bloedneus beantwoord worden. Ondanks de risico´s. Maar soms moet men het Kwaad confronteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Inderdaad! Een zware bloedneus moet het nu worden.

    Het kwaad mag niet meer ruimte krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. onafhankelijk burgerjournalist, maar niet heus.

    Hij staat gewoon op de loonlijst van de atlantic council.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Overigens komt deze false flag weer precies op een moment waarop de zionistenstaat huishoud in Gaza.

    Afleidingsmanoeuvre?

    BeantwoordenVerwijderen