maandag 31 oktober 2016

NOS-journaal negeert gifgasaanval op Aleppo

Het NOS-journaal van de waarschijnlijk naar zijn pensioen-snakkende perceptiemanager Marcel Gelauff begint steeds meer te lijken op het regionale nieuws gecombineerd met het weekendweerbericht.

Russen houden vliegtuigen aan de grond

De Russen voeren nu al 13 dagen geen luchtaanvallen meer uit en de terroristen beginnen steeds agressiever om zich heen te slaan met gisteren zondag, wat alle symptomen had van, een gifgasaanval.

Gelukkig hebben we Murad

Gelukkig hebben we RT en onze goede bekende Murad die wel bericht over Aleppo en dankzij wie we een hoop meer weten dan het hele meelijwekkende NOS-journaal bij elkaar. Zelfs Amnesty International wil een onderzoek naar de aanvallen, en zelfs het zieltogende lokale Haarlems Dagblad, meldt de gifgasaanvallen. Maar Gelauff met zijn Mickey Mouse journaal? Te druk met het Wilders proces, iets over niet uitgegeven geld in de zorg en andere lokale weetjes.Zelfs Haarlems Dagblad bericht over de gifgasaanval gisteren van de door de VS en het Westen gesteunde terreurgroepen. Maar de NATO-onderworpen Gelauff met zijn Mickey Mouse lokale nieuws? Die keek even de andere kant op.

Twist Rusland - VS

Kerry van de VS beschuldigt de Russen veel te agressief bezig te zijn in Aleppo. De Russen op hun beurt bij monde van Sergey Lavrov snappen niet waarom de VS de "gematigde oppositie" niet wil of kan scheiden van de hard-core terroristen van Al Nusra onder andere. Al 13 dagen blijven de Russische jets aan de grond, maar van een scheiding is nog niets te zien. Kerry zegt dat de gevechtspauzes veeeel te kort zijn en dat het daarom niet lukt. Kerry vindt het nu wel mooi geweest en vindt dat de Amerikanen de groepen niet willen scheiden.

Terwijl andere westerse media al de waarheid beginnen te rapporteren, houdt alleen Marcel Gelauff van het NOS-Mickey Mouse-journaal als enige nog vast aan de starre NATO-berichtgevingsinstructies.

En dan dit...

Ff testen of je nieuw gekochte 4-wheel-drive ook waterproof is... (Click HIER indien het onder niet zichtbaar is)

32 opmerkingen:

 1. Blik, where have you been? Deze kleine Russische roestbak weet pas hoe het hoort:

  https://www.youtube.com/watch?v=qRBGr39uJBo

  Mooi topic misschien voor Gelauff's dagelijkse rookgordijn: getuigen die beweren Poetin in de buurt van Lobith te hebben gezien. Zou zomaar kunnen:

  https://www.youtube.com/watch?v=92Wf-kWXfrs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Clinton en assistente Humin hebben sex met minderjarig meisje op video die op pedo Weiner pc staat van vriend van Bill samen pedofeestjes op prive eilandje oa prince Andrew ook , met ook de 35K emails die HRC gewist had. Explosief #HillaryforPrison

   Verwijderen
  3. Laat ik nou advocaat van de duivel zijn, maar zolang die video niet te zien is, moet ik "haar" het voordeel van de twijfel geven...

   Verwijderen
 2. Ik zou een voorstander van dit NOS nieuws zijn als dit ook werkelijk alles is wat er qua Nederlands nieuws in de wereld te melden is. Dus dat Gelauff en co niks melden over de EU, de oorlogen in Syrie en Irak, de sancties tegen Rusland, het Poetin demoniseren en het totalitair maken van westerse staten, omdat Nederland daar niet aan meedoet. Maar aangezien dit niet het geval is...

  Misschien is er sprake van een wensgedachte bij Gelauff en de trouwe journaalkijker. Was de wereld in Nederland maar zo regionaal zoals Gelauff hem voorstelt. Thomas Moore had ook zoiets in gedachten toen hij het boek Utopia schreef.

  En waarom ook niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Zat er al een tijdje aan te komen, maar vanaf vandaag is het officieel. De Nederlandse bevolking is afgeschaft. In Nederland komt je voortaan alleen nog maar 'inwoners'tegen.

  'Inwoners met een migratieachtergrond' en 'inwoners met een Nederlandse achtergrond'. Dat dan weer wel.

  http://nos.nl/artikel/2140743-overheid-stopt-met-allochtoon-en-autochtoon.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij dit nieuws stel ik mij dan voor dat er een aantal mensen, die over dit onderwerp maanden vergaderd hebben, blij vandaag in de krant lezen dat aan de hand van hun harde vergaderwerk een probleem in Nederland is opgelost, namelijk het 'allochtonenprobleem' (kom ik zo op terug).

   Stel je voor dat zulke sociale ingenieurs werkelijke problemen gaan oplossen. Bv in de luchtvaartindustrie, daar bestaat het probleem van zwaartekracht. Hoe op te lossen? Door het woord zwaartekracht niet meer te gebruiken, natuurlijk.

   Of door hen in een operatiezaal neer te zetten, waar een probleem is met het steriel houden van operatiemateriaal. Hoe op te lossen? Door het woord steriel niet meer te gebruiken natuurlijk!

   Enzovoort.

   Overigens klopt deze vergelijking niet omdat deze ervan uit gaat dat er zoiets bestaat als een allochtonenprobleem. Dat probleem bestaat niet. Wat wel bestaat zijn een aantal mensen die schatrijk worden door mensen in andere landen uit te zuigen, en te bombarderen uit naam van 'de vrede', waardoor die mensen uit andere landen weinig andere keus gegeven wordt om hun geluk dan maar 'in den vreemde' te zoeken. En in landen als Nederland vervolgens niet of nauwelijks welkom zijn door dezelfde mensen die het probleem daar hebben veroorzaakt.

   In Van Dale heet dit: huichelarij, hypocrisie, Farizeeër. Ik geloof niet dat het afschaffen van die woorden het probleem oplost.

   Verwijderen
  2. @ Willem Willem

   Het zou interessant zijn om eens te onderzoeken of in andere lidstaten van de EU ook vergelijkbare pogingen tot verbale omkatterij worden gedaan. Heb zo het idee dat deze woordspelletjes dit keer verder gaan dan alleen het afdekken van maatschappelijke problemen.

   In een land zonder demos en met alleen maar inwoners verdwijnt de natie en daarmee de nationale democratie. Tenminste, dat is de bedoeling:

   http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @ SdR

   Eens. Ben er verder niet op ingegaan om niet in de never ending allochtonen/autochtonen discussie verzand te raken, maar heb niet voor niks die link naar dat artikel over uitspraken van Sutherland.

   Wat citaatjes van dit heerschap:

   'The EU should "do its best to undermine" the "homogeneity" of its member states, the UN's special representative for migration has said.'

   "...at the most basic level individuals should have a freedom of choice" about whether to come and study or work in another country."

   "The United States, or Australia and New Zealand, are migrant societies and therefore they accommodate more readily those from other backgrounds than we do ourselves, who still nurse a sense of our homogeneity and difference from others."

   Ja, ja, die Sutherland is me er eentje. De ontstaans-geschiedenis van VS, Australia en Nieuw Zeeland betekende tevens de ondergang van de daar al levende etniciteiten en culturen.

   Peter Sutherland is o.a. directeur van Goldman Sachs, voormalig president-directeur van bedrijven als BP en Bilderberger.

   Verwijderen
  6. In grote lijnen zie ik het als volgt:

   De joodse God heeft beloofd dat de Messias terug op aarde zal komen als àlle naties voor Israel zullen buigen. Isaiah 60:12 “. . .[T]he nation and kingdom that will not serve [Israel] shall perish; yea, those nations shall be utterly wasted”
   Pas dan is het aardse tranendal voorbij.

   Maar hoe kun je met 0,3 % van de wereldbevolking die andere 99,7 % in bedwang houden?
   Nou, in elk geval zal je de onderlinge solidariteit onder die mensen moeten kapot maken.
   Dus: mixen en mengen.
   Verder àlles dat hen bindt vernielen: religies, religieuze leiders, cultuur etc.
   In Rusland heeft men niet anders gedaan tijdens het communisme.

   Kevin MacDonald en anderen hebben duidelijk aangetoond dat joodse Amerikanen er àltijd voor ijverden om vrije immigratie in de VS te laten plaatsvinden. In 1924 was men dat beu en kwam er een immigratie-wet. Maar sinds 1964 staan daar de poorten weer open. Amerika hangt nu als los zand aan elkaar.
   Hillary is hun favoriet:
   Uit Haaretz bleek dat de vijf grootste schenkers aan de Clinton campagne joods waren: http://www.haaretz.com/world-news/u-s-election-2016/1.749443
   Verder: http://xevolutie.blogspot.nl/2010/11/de-opdracht-van-god-aan-de-joden-om-de.html

   Verwijderen
 4. "Britse spionnenbaas waarschuwt voor Russen

  In de serie Alledaagse Russofobie van de NOS vandaag weer eens aandachtvoor het thema 'de Russen komen'

  Rusland wordt een steeds grotere dreiging voor Groot-Brittannië. Dat zegt de hoogste baas van de Britse inlichtingendienst MI5, Andrew Parker, in een interview met The Guardian. Het is voor het eerst in het 107-jarige bestaan van de geheime dienst dat een zittende baas een interview geeft aan een krant."

  verder lezen op:

  http://nos.nl/artikel/2140742-britse-spionnenbaas-waarschuwt-voor-russen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 29 oktober 2016 08:28
  Litouwers krijgen boekje 'wat te doen als Rusland binnenvalt'

  "De regering van Litouwen heeft een nieuw waarschuwingsboekje uitgedeeld aan burgers waarin staat wat zij moeten doen bij een invasie van de Russen.

  Het boekje bevat naast veel overlevingstechnieken ook tips voor het spotten van Russische tanks, munitie en landmijnen. De 75 pagina's tellende handleiding is al verspreid onder tienduizenden Litouwers, meldt de BBC. Ook heeft de overheid een speciale telefoonlijn geopend die burgers kunnen bellen om verdachte spionnen aan te geven."

  verder lezen op:

  http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/litouwers-krijgen-boekje-wat-te-doen-als-rusland-binnenvalt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Nu is het natuurlijk wel zo dat ieder normaal mens blij zou zijn dat onze voorspellingen niet uitkomen maar die blijdschap is bij jou niet te ontdekken.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. @Matt,

   Ik proef zelfs een beetje teleurstelling bij de man en dat voor zo'n vredelievend iemand. Je zou haast gaan denken dat zijn psyche hem verraden heeft.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 6. "Mensen willen communiceren en zoeken naar de woorden waarmee ze dat kunnen doen. Als ze het alleen maar met nietszeggende woorden mogen doen, dan geven ze daar zelf wel betekenis aan.

  En wat doet de zittende macht in dat geval? Men heft het woord op. Net zoals het probleem met de buitenlanders werd opgeheven door een derde generatie ‘allochtoon’ een ‘Nederlander’ te gaan noemen, terwijl het gewoon een buitenlander is.

  Gewone woorden zijn vaak de beste. Daarom worden in de media wel gewone woorden gebruikt voor wat men verafschuwt: De Boze Blanke Man. De Populisten. Dat klinkt hatelijk en zo moet het ook blijven.

  We moeten dus de taal van onze onderdrukkers spreken. Daarmee tonen we onze onderdanigheid. En dat is het enige waar het over gaat."

  http://joostniemoller.nl/2016/11/zo-worden-we-monddood-gemaakt/

  Citaat uit een artikel van Joost Niemoller naar aanleiding van de lange mars van buitenlander naar gastarbeider naar allochtoon naar 'inwoner met een migratieachtergrond'.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We moeten dus de taal van onze onderdrukker spreken. Ben er nog niet uit of Geert Wilders bestaat om ie opdracht te onderstrepen of juist te bestrijden . In dat laatste geval zal binnenkort het woord 'minder' misschien vervangen moeten worden door een minder kwetsend woord. Zijn proces is hoe dan ook een politiek proces en dus geenseceneerd zoals ook uit onderstaande observaties blijkt.

  Observaties op de eerste dag van het proces tegen Geert 'minder'Wilders.

  De mensen die vanuit de moskee aangifte deden, voelden zich volgens verklaringen in de rechtbank ‘boos, ziek’ en ze vonden dat er ‘iets’ moest gebeuren. Deze personen voelden zich gediscrimineerd omdat Wilders ‘het gemunt had op alle Marokkanen’.

  De politie moest veel aantekeningen maken omdat veel van hen niet goed Nederlands spraken. Hierna moesten de personen in kwestie een handtekening onder de aangifte zetten.

  Bij een formulier was vrijwel alles al ingevuld: waarom er aangifte wordt gedaan, op welke grond, en waarom Wilders vervolgd moet worden. De enige gegevens die mensen zelf nog moesten invullen waren hun personalia. Een aanwezige in de rechtbank verklaart dat de tekst van de aangifte niet van hem is, maar de handtekening wel.

  Tijdens verhoren bleek dat veel van hen moeilijk konden uitleggen waarom ze precies aangifte hadden gedaan. Sommigen dachten dat ze moesten stemmen voor verkiezingen, anderen wisten niet wie Wilders was of waar ze voor getekend hadden.

  In totaal werden 6474 aangiftes gedaan. Eerder dit jaar bleek al dat een deel van de aangiften actief werden aangespoord door moskeeën. Vooral onder oudere, analfabete allochtonen werden veel aangiften geronseld. Onder meer in de omstreden As-Soennah moskee in Den Haag waren aangifteformulieren te vinden.

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/10/rechter-aangifteproces-tegen-wilders-verliep-rommelig-392658/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch is zo´n onbenullig boekje van grote propagandistische waarde. Als officiële staatspublicatie wordt hij wel gelezen, ze hebben het immers zelf met hun vlaktaks betaald. Het schept stemming, uiteraard gespekt door hun media en buitenlandse, belanghebbende bobos. En een vertaald uittrekseltje naar AP of Reuters, en je hebt kamerbrede propaganda voor een prikkie.

  Gelukkig, doch helaas voor de neocons, blijft het slechts bij een Russofobe stemming, want niemand gaat ooit kreperen in de Baltische blubber voor Clinton en Nuland. Dat geldt ook voor de Russen wat betreft een invasie daar, tenzij Rusland (Kaliningrad, de Krim?) zelf aangevallen zou worden. Het geldt zelfs voor de Balten zelf, die allemaal in de EU zitten. Afgezien van een fout of een false flag is het dus zelfs mislukt als triggerstaatje, en zou bij provocatie zelfs het uiteenvallen van NATO kunnen betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tien tegen één of meer dat de NAVO ook helemaal niet uit is op een directe militaire confrontatie met Rusland, laat staan een all out oorlog met nukes en al. Maar de EU moet binnen het transatlantische kamp blijven en niet aan intene spannningen ten gronde gaan. Dan komt zo'm externe vijand als Rusland goed van pas. Europa moet tegen Rusland opgezet worden, zodat de VS zich kan focussen op China (google maar eens op 'China pivot') Lijkt me beter om na twee wereloorlogen op ons continent beter niet meer mee kunnen doen aan dit soort geopolitiek gepoker.

   Verwijderen
  2. De NAVO, VS en Europa zijn ook niet uit op oorlog. Sterker nog, de enige in Europa die op dit moment de wapens laat spreken is...RUSLAND!! In Syrië en in Oost Oekraïne met de "vakantievierende" soldaten die schijnbaar met BUK en al mogen oversteken naar de Donbass om daar dood en verderf te zaaien. Rare manier van vakantie vieren maar goed....zal wel iets Russisch zijn...

   Verwijderen

  3. http://www.fort-russ.com/2016/10/nato-troops-test-ukrainian-weapons-in.html

   Iwan, your problem is obvious

   http://www.decalguy.com/prod_images_large/1084.jpg

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Rusland heeft al aangegeven dat een volgende oorlog zich niet op Russisch grondgebied gaat afspelen, er liggen plannen klaar om Alaska te gaan bezetten om het strijdtoneel te verleggen. In mijn ogen een goede strategie.

   Verwijderen
  5. De NAVO speelt een spel voor de buhne om met een gefabriceerde dreiging de Russen en Europa politiek en economisch te isoleren (van elkaar). Jammer genoeg lukt dat door onze idiote / opportunistische /omgekochte politici. Ik denk dat niemand weet hoever dit spelletje blufpoker op de spits gedreven kan worden tot het uit de hand loopt.

   Verwijderen

 9. Robert Parry in ICH: er is een de facto samenwerking tussen de VS en Al Qaida.
  Wisten we al, maar nu staat het zelfs in de NYT.
  Vrije Vertaling:

  Toch wordt de realiteit van het belang van Al Qaeda in de opstand zo nu en dan zichtbaar, zelfs in de mainstream Amerikaanse media, maar doorgaans gebagatelliseerd en diep in de nieuwspagina's, zoals het artikel zaterdag in de New York Times. Hwaida Saad en Anne Barnard beschrijven een rebellen offensief in Aleppo. Zij erkennen: "Het nieuwe offensief was een sterk teken dat de rebellengroepen die door de Verenigde Staten zijn goedgekeurd hun tactische allianties voortzetten met groepen verbonden aan Al Qaeda, in plaats van zich te distantiëren, zoals Rusland heeft geëist en waarop ook de Amerikanen hebben aangedrongen. ... De rebellen beweren dat ze zich niet kunnen veroorloven om mogelijke bondgenoten niet te gebruiken terwijl ze onder vuur, met inbegrip van goed bewapende en gemotiveerde jihadisten, tenzij ze meer robuuste hulp van hun internationale geldschieters zouden krijgen. "(Je ziet hoe het artikel subtiel de afhankelijkheid van de gematigde rebellen van Al Qaeda schuift op het ontbreken van een "robuuste steun" (wapens) van de regering-Obama en andere externe landen , hoewel dergelijke wapenleveranties in strijd met het internationaal recht zijn.)

  Origineel:
  Yet, occasionally, the reality of Al Qaeda’s importance in the rebellion breaks through, even in the mainstream U.S. media, although usually downplayed and deep inside the news pages, such as the A9 article in Saturday’s New York Times by Hwaida Saad and Anne Barnard describing a rebel offensive in Aleppo. It acknowledges: “The new offensive was a strong sign that rebel groups vetted by the United States were continuing their tactical alliances with groups linked to Al Qaeda, rather than distancing themselves as Russia has demanded and the Americans have urged. … The rebels argue that they cannot afford to shun any potential allies while they are under fire, including well-armed and motivated jihadists, without more robust aid from their international backers.” (You might note how the article subtly blames the rebel dependence on Al Qaeda on the lack of “robust aid” from the Obama administration and other outside countries – even though such arms shipments violate international law.)
  http://www.informationclearinghouse.info/article45760.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 10. NATO troops test Ukrainian weapons in Donbass (PHOTOS)
  October 31, 2016 - Fort Russ News - Semen Doroshenko

  An inspection team from Canada, Denmark, and the NETHERLANDS met with the command of the 93rd Kharkov mechanized guard brigade of the Ukrainian armed forces. The official website of the General Staff of the UAF has reported this.

  The announcement says that the visit by European inspectors was intended to study the real situation on the demarcation line in Donbass.

  “Military personnel from Canada, Denmark, and the NETHERLANDS visited a training ground for fire and tactical training, where they praised the level of Ukrainian troops’ weapon mastery and happily fired at targets with rifles, machine guns, sniper rifles, automatic grenade launches, and anti-tank grenade launchers,” the report reads.

  http://www.fort-russ.com/2016/10/nato-troops-test-ukrainian-weapons-in.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een nieuwe klap in het gezicht voor de alliantie tegen Dr. Bashar al Assad. Een klap in het gezicht van de alliantie die nationale staten wil doen laten verdwijnen en die chaos wereldwijd wil doen verspreiden.

  De christen Michel Aoun (ex generaal) is gekozen tot president van Libanon. Aoun wordt gesteund door Hezbollah.

  Lebanon: Michel Aoun elected president, ending two-year stalemate
  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-37821597

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het duurt niet zo lang meer of het laatste bolwerk van de terroristen in Damascus nl Douma zal vallen.

  BeantwoordenVerwijderen