maandag 10 oktober 2016

Trump - Clinton 1-1

Het was bij tijd en wijle wel vuurwerk, zeker in het begin. UIteindelijk komt het uit op 1-1. Geen overtuigende winnaars. Beiden hebben kansen laten liggen; beide zijn verre van overtuigende debaters. Beide denken dat ze het debat winnen door de ander te bekritiseren en te beledigen. Maar beiden kwamen het best over, toen ze de ander een compliment moesten maken.

Clinton had respect voor de kinderen van Trump. Trump vatte dat op als een compliment en leek daardoor bijna geroerd. Trump op zijn beurt had respect voor de vasthoudendheid en strijdkracht van Clinton: "Never gives up". Jammer dat ze zich inzet voor de verkeerde zaak, maar zich inzetten en vechten voor haar zaak, kon Trump Clinton niet ontzeggen.


Moddergooien

Hiermee waren de beleefdheden wel op. Verder was het veelal moddergooien. Trump moest zich verweren tegen zijn pikante small-talk van 11 jaar geleden; op zijn beurt probeerde hij te counteren via het gedrag van Bill, waarbij het op een gegeven moment niet meer duidelijk was of hij het over Bill of Hillary had.

Hillary vervolgen

Trump kondigde aan, hoewel hij het niet van plan was te zeggen, om Hillary strafrechtelijk te gaan vervolgen als hij President zou worden. Ze zou 33.000 emails gedelete hebben en dat bleek een groot punt.

Hillary de gevangenis in

Er kwam een vraag uit het publiek (vragen kwamen binnen via publiek en internet) over de benoeming van rechters. Hillary zei dat het goed is dat Trump geen baas van justitie is. Hier kwam Trump met één van de scherpste momenten van het debat: "Ja, omdat je dan in de bak zou zitten". Een ander scherp moment van Trump was toen hij reageerde op Clinton die begon te praten over Lincoln. "Je bent geen Lincoln, verre van". Dit moment leek wel een kopie van het debatmoment tientallen jaren terug toen het een kandidaat was die over Kennedy begon en toen het deksel op de neus kreeg: "You are no Kennedy". Kortom, niet slim van Hillary.

Russia, Russia, Russia

We hebben geturfd en Clinton zeker éénmaal over "Russian bombs", twee maal over "Russian agression" en tweemaal over "Russian hacking" horen uithalen. Trump heeft zich 0 keer in die Russofobe termen uitgelaten. Clinton stelde dat Syrie een catastrofe is als gevolg van het regime van Assad, Rusland en Iran. Ze ruineren Aleppo, hebben geen interesse om IS te vernietigen, enkel Assad in het zadel houden. Ze wil ook de oorlogsmisdaden van Rusland gaan onderzoeken. Trump counterde hier maar halfslachtig op. Begon te vertellen dat Rusland nu nieuwe en betere nucleaire wapens heeft en de VS oude. Hillary Clinton bewapent rebellen die ze niet eens kent. Het zijn Assad, Rusland en Iran die IS bestrijden. Toen je dacht dat Trump hier door ging bijten, schakelde hij over op een -voor Blik- vaag verhaal over Mosul waar zijn goed gestarte betoog verzandde.

Hillary onwijkt luchtmacht-optie

Op de vraag hoe Hillary met Syrie zou omgaan ontweek zij de luchtmacht optie en ging direct over te zeggen geen grondtroepen te zullen sturen, hoewel... Special forces en trainers gaan wat haar betreft wel naar Syrie.

Een Ad Melkertje

Er was ook nog een Ad Melkert dejavu momentje. Hillary: "Ik heb een brief gekregen van een Ethiopisch adoptie jongetje. Die vroeg mij dat als Trump President wordt, moet ik dan terug naar Ethiopie..."

Discipline

Op een gegeven moment ging het over discipline. Hillary werd gevraagd hoe het daarmee zat bij Trump. In plaats van dat ze zegt dat het met zijn discipline wel goed zit; hij is ten slotte groot zakenman geworden, en zonder een mate van discipline bereik je dat niet. Wel ontbreekt het hem aan... etc., etc. Maar dat deed ze niet. Ze zei gewoon, "Nee, Trump heeft niet de discipline om President te zijn". Kortom, ook hier werd niet uitgeblonken in fijnzinnigheid of scherpte.

Money, money, money

Trump zei zo'n 100 miljoen $ eigen geld in zijn campagne gestoken te hebben en vroeg Clinton, die via haar publieke service 250 miljoen $ verdiend zou hebben, waarom zij niet 10, 20 of 30 miljoen eigen geld in haar campagne gestoken had. Dan zou ze wat minder geld van special interest groepen hoeven aan te trekken. Hillary negeerde de vraag en kwam er mee weg.

Hispanics, African Americans, Hispanics, African Americans

Gezegd moet nog worden dat Trump tot vervelens toe vele malen herhaalde dat hij de Hispanics en African Americans een beter leven ging bezorgen. Of hij dat ook voor "White males en females" in petto heeft, is nooit duidelijk geworden... Wat trouwens wel duidelijk werd, is dat Trump het niet eens is met zijn Running Mate Pence die wel militair veel meer wil doen in Syrie en tegen Rusland. Trump ziet daar niets in.

Trump tovert nu wel (hele debat niet gezien) een glimlach op zijn mond voor de foto met een bezoeker.

Clinton houdt ook tijdens het fotomomentje haar eeuwige mondlach in tact.

Na debat: Clinton doet weer vreemd

Het gaan nog interessante weken worden in de aanloop naar de uiteindelijke verkiezing. De handschoenen zijn uit. Waar Clinton tijdens het debat fysiek goed overkwam, was het na het debat weer mis.

54 opmerkingen:

 1. Dank Blik,

  Ik heb zelf het debat niet gezien (te laat, geen zin), maar heb het idee dat ik weer op de hoogte ben.

  Voor wie er niet genoeg van krijgen: Hier een link naar een live thread van het debat op nakedcapitalism die ook (naar het lijkt) neutraal het debat bekijkt: http://www.nakedcapitalism.com/2016/10/2016-presidential-debate-2-trump-v-clinton-washington-university-live-blog.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graag gedaan Willem; ik zat nog in mijn jet-leg; dus het was kleine moeite!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor de samenvatting Blik. Behalve dat Trump een speciale vervolger op Clinton gaat zetten als hij president wordt, denk ik niet dat er veel speciale zaken gezegd zijn. Hij gaat Hillary trouwens niet vervolgen, allemaal retoriek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Trump and Clinton's Popularity Problem
  http://graphics.wsj.com/elections/2016/donald-trump-and-hillary-clintons-popularity-problem/

  Beide kandidaten doen niks om de levenssituatie van de gemiddelde amerikaan te verbeteren. Werken allebei voor de 0,001%. Dat weten de kiezers. Beide gehaat.
  Poetin is ondanks de constante demonisering van zijn persoon bij de amerikanen minder gehaat dan deze twee kandidaten!!. zie-LESS LIKED THAN PUTIN-

  Beide kandidaten moeten opzouten (beide worden door de meerderheid van de amerikaanse bevolking niet geliefd 54% en 58% en hebben dus geen draagvlak) en Bernie Sanders-de eigenlijke winnaar van de democraten- moet president worden is mijn mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Terwijl beide amerikaanse leiders gehaat zijn bij het amerikaanse volk gaat Eurazië door.

  The Eurasian Century is Now Unstoppable
  http://journal-neo.org/2016/10/04/the-eurasian-century-is-now-unstoppable-2/

  Rusland heeft niet alleen zeer goed en goed uitgerust leger. Ze hebben ondertussen een hele alliantie met andere legers gesloten. Ze trainen met bv de pakistani, met india, met china. Ook is Rusland zeer aktief in het opzetten van economische allianties zoals met de CIS, Brics, SCO.
  We weten dat China aan de kant van Assad staat, dus wat doet China als Amerika besluit om raketten af te vuren op Damascus.?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben er inmiddels ook van overtuigd dat Amerikanen eieren voor hun geld kiezen; hebben geen zin in een kernoorlog, of grootscheeps knokken met de Russen. Kom ik misschien later op terug met artikeltje.

   Oli, jouw positivisme begin ik, als van nature iets voorzichtiger, langzaam te delen! :-) (maar laten we nog niet te hard/te vroeg juichen)

   Verwijderen
 6. Ik heb het debat gezien en ik vond Trump wel heel duidelijk over Syrië. Hij benoemde het openlijk steunen van rebellen (wie zijn die rebellen eigenlijk?) en benadrukte dat Iran, Rusland en Syrië IS bestrijden. Verder een berg modder over en weer, al vond ik het geweldig dat Wikileaks en de duizenden emails verdwenen (werden gewist) nadat de FBI een onderzoek had ingesteld ter sprake kwamen. 1-1? Ik vond Trump in dit geval sterker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Unknown; ik benoem wel dat Trump dat inderdaad zei: Iran, Syrie, Rusland bestrijden IS. Prima! Maar toen begon hij dus dat wazige Mosul verhaal, terwijl ik hem liever bij Syrie of desnoods SaoediArabie/Jemen had zien blijven. Volgens mij stond hij voor open goal en schoot hij toen hoog over. Of gaf een rolletje zoals je wilt.

   Verwijderen
 7. door Stephen Lendman

  America, Britain, France and their go-along Security Council partners in high crimes want war, not peace in Syria. Russia and China alone among world powers support responsible conflict resolution.

  On October 8, dueling resolutions were proposed – both with no chance for passage. One drafted by Russia called for US-supported al-Nusra terrorists to be granted safe passage from eastern Aleppo to achieve cessation of hostilities in the war-torn city – vetoed by America, Britain and France.

  The other proposed by France was a thinly veiled scheme for escalated war – wanting al-Nusra and other terrorists in and around Aleppo given no-fly zone protection, aided by US-led “coalition” warplanes, Russian and Syrian ones alone banned from overflying territory they hold.

  A Russian Foreign Ministry statement minced no words, calling France’s (deplorable) draft resolution “a blatant attempt (to ban Syrian and Russian) flights over Aleppo, to provide…cover…for Jabhat al-Nusra terrorists and militants merged with them, in spite of the UN member-states’ obligations to combat the terrorist threat with the use of all available means.”

  http://www.paulcraigroberts.org/2016/10/09/if-trump-were-sexually-interested-in-men-it-would-be-politically-incorrect-to-say-anything-about-it/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Frankrijk: laat Internationaal Strafhof oorlogsmisdaden Aleppo onderzoeken

  Frankrijk gaat het Internationaal Strafhof in Den Haag verzoeken onderzoek te doen naar mogelijke oorlogsmisdaden in Aleppo. Dit zei de minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault maandag op de Franse radio. Een gepland bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Parijs staat op losse schroeven sinds Rusland zijn veto uitsprak over een Franse vredesresolutie in de VN-Veiligheidsraad.

  10 oktober 2016, 10:14 - Bron: AFP, Reuters

  Ayrault veroordeelde maandag de Russische bombardementen op de Syrische stad. 'We zijn het niet eens met wat Rusland doet: het bombarberen van Aleppo', aldus de minister. 'Frankrijk is meer dan ooit toegewijd om de bewoners van Aleppo te redden.'

  De aankondiging van een onderzoek naar oorlogsmisdaden in de Syrische stad volgt enkele dagen na vergelijkbare uitlatingen van John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Russische bombardementen op onder meer ziekenhuizen 'smeken om een behoorlijk onderzoek naar oorlogsmisdaden', zei Kerry vorige week vrijdag.

  Zaterdag stemde de VN-Veiligheidsraad over een Franse resolutie die oproept tot een onmiddellijk eind aan de luchtaanvallen op Aleppo. Rusland blokkeerde het voorstel met zijn veto.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/frankrijk-laat-internationaal-strafhof-oorlogsmisdaden-aleppo-onderzoeken~a4392674/

  Het zal wel toeval zijn dat de Volkskrant:

  - niet de feitelijke strekking (no fly zone) van het Franse voorstel noemde

  - het Russische voorstel in de UNSC wegliet

  - niet vermeldde dat voorlichter Kirby van het State
  Department later tijdens een persbriefing weer een s in z'n
  hemd stond toen de beschuldigingen van oorlogsmisdaden niet
  onderbouwd konden worden.

  http://video.state.gov/en/video/5161461687001


  Een onderzoek naar oorlogsmisdaden in Syrie? 'Bring it on' zeg ik. Te beginnen met een onderzoek naar de rol van o.a. Frankrijk bij het trainen en bewapenen van buitenlandse huurlingen die Assad moesten verdrijven. En met aandacht voor hun eigen 'vergissingen'.

  https://www.rt.com/op-edge/352283-syria-us-france-bombing/  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "'Bring it on' zeg ik. Te beginnen met een onderzoek naar de rol van o.a. Frankrijk bij het trainen en bewapenen van buitenlandse huurlingen die Assad moesten verdrijven. En met aandacht voor hun eigen 'vergissingen'."

   Hehehehehehe

   Verwijderen
  2. Waarschijnlijk gaan de Amerikanen Aleppo bombarderen met in Russische kleuren gespoten gevechtsvliegtuigen, een soort van Operation Northwoods 2.0 zeg maar.

   Ik houd het in de gaten en bericht u!

   Verwijderen
  3. Bericht werd al eerder op Moon of Alabama en Xander Nieuws gemeld. Op laatstgenoemde werd inmiddels gerectificeerd.

   http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/10/VS-schildert-gevechtsvliegtuigen-over-in-Russische-kleuren-voor-false-flag-aanval

   Verwijderen
  4. Als het dan zo "bussiness as usual" is, waarom twittert hij er dan over? Waarom dan een foto van een Navy F-18 afkomstig van een vliegdekschip? Waarom bericht iedereen er dan over en plaatst geen rectificatie?

   https://twitter.com/ItsBorys/status/785415743647150080/photo/1

   Verwijderen
  5. ???? Hij zegt zelf dat het een vergissing is:

   U.S uses "aggressor units" to train pilots. The paint schemes make fighters similar to Russian counterparts. Stop with the conspiracies.

   Niks ongewoons, die Amerikaanse gevechtsvliegtuigen die in Russische kleuren vliegen op een aantal Amerikaanse bases waar wordt geoefend in dogfights.

   Verwijderen
 9. Video (=/- 30min.) van Bashar Jafari, Syrie's permanente vertegenwoordiger bij de VN tijdens toespraak op 29 sept. jl.

  Jafari's betoog is in feite een aanklacht tegen de wijze waarop de VN misbruikt wordt door de landen die het hoofd van Assad willen. Ook vertelt hij dat de terroristen in Oost Aleppo de bevolking daar beletten gebruik te maken van de corridors naar West Aleppo.

  https://www.youtube.com/watch?v=HrzBiqaDxYk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik luister meest naar Domenicaanse en Cubaanse muziek, waarvan ik ongeveer de helft versta. Maar wie een reden nodig heeft om Russisch te leren moet naar deze speech van Maria Zakharova (zwijmel) kijken:

  http://www.fort-russ.com/2016/10/zakharova-unleashes-on-western-journo.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. FINIAN CUNNINGHAM | 07.10.2016 | OPINION

  J’Accuse – French Condemnations of Russia in Syria Beyond Cynical

  snipje:

  "The Western sponsors of the covert war in Syria stand to incur a huge strategic defeat. It should be also noted that 66-year-old Jean-Marc Ayrault was previously French prime minister back in 2012, at the very time that France was beginning to covertly supply weapons to illegally armed groups in Syria – in contravention of a European Union embargo.

  This is why Ayrault and his American and British allies are now assiduously piling the political pressure on Russia to desist from its offensive in Syria. The Western sponsors are desperately trying to salvage their proxy assets on the ground and to salvage their criminal regime-change project – using the language and emotion of humanitarian concern and legal niceties.

  You can’t get much more cynical than that. Now Monsieur Ayrault, just who is accusing who of what?

  http://www.strategic-culture.org/news/2016/10/07/jaccuse-french-condemnations-russia-syria-beyond-cynical.html

  En wat wil het Staatsjournaal ons zo meteen wijsmaken?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. SYRIAN WAR REPORT – OCTOBER 10, 2016: 35,500 TERRORISTS KILLED IN 6 MONTHS
  https://southfront.org/syrian-war-report-october-10-2016-35500-terrorists-killed-in-6-months-2/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Russian Options Against a US Attack on Syria

  Onheilspellende titel van een onheilspellend artikel dat de Saker op 6 oktober publiceerde in The Unz

  http://www.unz.com/tsaker/russian-options-against-a-us-attack-on-syria/

  "The tensions between Russia and the USA have reached an unprecedented level. I fully agree with the participants of this CrossTalk show – the situation is even worse and more dangerous than during the Cuban Missile Crisis. Both sides are now going to the so-called “Plan B” which, simply put, stand for, at best, no negotiations and, at worst, a war between Russia and the USA." Met deze woorden begint de Saker zijn stuk en ik zou niet durven te beweren dat hij daarmee overdrijft.

  Na een beschrijving van mogelijke escalatiescenario's en -risico's (waarin de bedreigingen van SD voorlichter Kirby en het gerucht(?) van de Russische beschieting van een ondergronds commandocemtrum van waaruit de 'coalitie' leiding gaf aan de opstandelingen in Aleppo) sluit de Saker af met de Amerikaanse-Russische strubbelingen over het plutoniumverdrag:

  "What is interesting, is the language chosen by the Russians to list the conditions under which they would resume their participation in this agreement and, basically, agree to resume any kind of arms negotiations:

  "1.A reduction of military infrastructure and the number of the US troops stationed on the territory of NATO member states that joined the alliance after September 1, 2000, to the levels at which they were when the original agreement first entered into force.
  2.The abandonment of the hostile policy of the US towards Russia, which should be carried out with the abolition of the Magnitsky Act of 2012 and the conditions of the Ukraine Freedom Support Act of 2014, which were directed against Russia.
  3.The abolition of all sanctions imposed by the US on certain subjects of the Russian Federation, Russian individuals and legal entities.
  4.The compensation for all the damage suffered by Russia as a result of the imposition of sanctions .
  5.The US is also required to submit a clear plan for irreversible plutonium disposition covered by the PMDA ."

  Straffe eisen, indeed.

  Now the Russians are not delusional. They know full well that the USA will never accept such terms. So what is this really all about? It is a diplomatic but unambiguous way to tell the USA the exact same thing which Philippine President Duterte (and Victoria Nuland) told the EU.

  The Americans better start paying attention."

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Amerika krijgt een FUCK YOU van Poetin.

  We weten dat Rusland al 2x zijn best gedaan heeft om hulpgoederen naar Alepo te sturen. 2x mislukt door toedoen van de terroristen. De hulpgoederen hadden naar hun gemoeten en niet naar de burger bevolking. Amerikanen grijpen incident aan om Rusland te beschuldigen van aanval op konvooi. Amerikanen willen niet langer praten met de russen. Ze geven geen moer om de bevolking in Aleppo. Ze geven alleen om de positie van Assad. Die is goed, dus ze worden steeds wanhopiger.

  -Ze gaven ook niet om de 500.000 Irakese kinderen die door toedoen van de amerikanen zijn omgekomen door de sancties van de amerikanen en hun jaren lange bombardementen en de 1e golf oorlog-

  Poetin en Erdogan sluiten deal over een Turkish stream pijpleiding.
  Poetin en Erdogan willen hulpgoederen naar Aleppo

  Turkey's Erdogan, Russia's Putin say agree on need for aid to Aleppo
  http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-putin-erdogan-idUSKCN12A25F?il=0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar het is een ultimatum zoals het artikel waar ik in onderstaande tegel naar link waarschijnlijk volkomen terecht concludeert.

   Verwijderen
 16. Over de plutoniumovereenkomst tussen de Russische Federatie en de VS stond vorige week op Russia Insider een vertaling van een vertaling van een artikel in Ria NOVOSTI. Het artikel sluit af met deze statement:

  "Now everything is ready and the cards are on the table. We’ll see how the US responds. But the geopolitical picture will never be the same again. The world has already changed. The glove has been thrown down at the United States, and it has not had the courage to immediately pick it up."

  LEES HET artikel en bekijk de video (Waarin je Putin zijn zorgen ziet delen met een groep journalisten onder de verzuchting "I don't know how to get through to you") ,en vraag je dan maar eens af of het een uur, een minuut of een seconde voor 12 is.

  Putin Has Given the United States an Ultimatum

  Putin demands not just apologies, but a change in America’s entire policy

  http://russia-insider.com/en/politics/putins-ultimatum/ri16851

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Toen ik dat amerikaanse gehuil hoorde over Aleppo moest ik net als Lew Rockwell denken hoe de amerikanen samen met de koerden op beestachtige wijze Manbij hebben veroverd. Helemaal geen internationale ophef. Wat te denken van de beestachtige slachting van KSA op een burger bevolking bij een begrafenis in Jemen. VERSCHRIKKELIJK. Wederom, helemaal geen internationale ophef. Waar is Marcel Gelauff, wanneer wordt KSA beschuldigt van oorlogsmisdaden ?. Waar is het internationale gerechtshof om de illegale oorlog van KSA.? Waar zijn alle opinie makertjes bij de NOS/RTLnieuws?. Niks.!

  How the US Manipulates Humanitarianism for Imperialism #Aleppo
  https://www.lewrockwell.com/2016/10/steven-chovanec/us-manipulates-humanitarianism-imperialism/

  "I don't know how to get through to you"
  Tsja, als de hoofdredacteur het artikel toch niet plaatst omdat de verhaallijn niet past in het NATO straatje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Oli

   Schuldigen genoeg. Het tuig bij de MSM bijvoorbeeld, m
   Maar wat te denken van onze eigen politici en die bij de EU. Ze zouden het verschil kunnen en moeten maken door zich te distantieren van de lijn die het MIC volgt, maar het omgekeerde is waar.

   If the greatest poker game of all times will end by nuclear grand slam, and the survivors will review the causes of WWIII, they will die laughing. The Third World War had been fought to save al Qaeda. Yes, my dear readers! Uncle Sam invaded Afghanistan in order to punish al Qaeda, and now he started the World War to save al Qaeda.

   http://www.unz.com/ishamir/nuclear-poker/

   Verwijderen
 18. Wees gewaarschuwd!

  Zwangsabgabe auf Sparguthaben kommt auch für kleine Sparer

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/10/zwangsabgabe-auf-sparguthaben-kommt-auch-fuer-kleine-sparer/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. In UA weten ze het zeker: op 18e EU-Ukraine top van 24 november a.s. zal het associatieverdrag geratificeerd worden. Het verdrag dat helemaal niet geratificeerd kan worden omdat het door Nederland op 16 april van dit jaar weggestemd.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/10/eu_en_oekraine_gaan_associatie.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,
   Gaat dat nog volgend jaar nog consequenties voor de VVD hebben mbt het aantal stemmen dat de VVD gaat krijgen?. Of denk je dat Rutte zich terugtrekt uit de verkiezingsstrijd.?

   Verwijderen
  2. @ Oli

   Ben in de eerste plaats benieuwd wat er op die 18e top gaat gebeuren. In verdrag zelf wordt bepaald (artikel 486) dat het verdrag pas volledig in werking kan treden als ieder land geratificeerd heeft.

   http://wetten.overheid.nl/BWBV0006389/2014-06-27#Verdrag_Verdragtekst_1_TiteldeelVII_Hoofdstuk2

   Nederland kan op grond van artikel 11 van de Nederlandse referendumwet echter niet tot ratificatie overgaan. De vraag is dus of Nederland en de EU op die 18e top (wederom) de wet aan hun laars gaan lappen. Mocht dat gebeuren zullen veel VVD kiezers zich belazerd voelen, maar waar moeten ze naar toe. Het hele politieke midden laat Rutte immers met z'n gechicaneer wegkomen.

   Verwijderen
  3. @Dawg, ze zullen wel met een list komen waardoor het doorgaat. Ben ook benieuwd hoe dit verder gaat.

   Verwijderen
 20. Major: Onafhankelijke stempole waar NBC en WSJ zich op baseren ?.
  Nou nee.


  HART RESEARCH ASSOCIATES/PUBLIC OPINION STRATEGIES die de polling doet die NBC en WSJ publiceren staat op de loonlijst van Hillary Clinton.

  The Real Battle Is For Your Mind - About That NBC/WSJ Clinton +11 Point Poll
  http://www.zerohedge.com/news/2016-10-11/latest-nbcwsj-poll-utter-nonsense

  Ze manipuleren de verkiezingen en de verkiezingsuitslagen mogen niet te veel afwijken van de polls anders denken de mensen dat de verkiezingen zijn gemanipuleerd. Wat doe je dan ?. Dan manipuleer je de poll.
  En er gaan meer mensen op je stemmen als je goed staat in de polls.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Krijgen we weer het zelfde scenario als vorig jaar augustus toen de beurzen hard begonnen te dalen waarvan de schuld te recht of onterecht op China werd geschoven.

  Chinese Banks Will Need $1.7 Trillion To Cover Bad Debt Deluge, S&P Calculates
  http://www.zerohedge.com/news/2016-10-11/chinese-banks-will-need-17-trillion-cover-bad-debt-deluge-sp-calculates

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The European Banking Crisis Is Much Worse Than The Central Bankers Let On

   http://investmentwatchblog.com/the-european-banking-crisis-is-much-worse-than-the-central-bankers-let-on/

   Als je dit ziet en ING durft te beweren dat er 7000 mensen moeten worden ontslagen omdat hun klanten op een andere manier hun geldzaken regelen, wat denk je dan?

   Verwijderen
  2. Klopt Jan. Ze verdienen goed. Ze krijgen gratis geld en lenen het aan particulieren/bedrijven tot aan boven de 10%.

   De wereld leeft met een aan het zicht onttrokken/niet transparante derivatenmarkt van honderden biljoenen en Marcel Gelauff bericht er nooit over.

   Wereldwijd heeft iedere burger gemiddeld zeg maar meer dan 3 jaarsalarissen aan schuld. Totale schuld wereldwijd gedeeld door het aantal mensen.

   The global debt reckoning – Total global debt at $230 trillion. Total world debt over 300 percent annual GDP. There is no escape from a reckoning with debt markets.http://www.mybudget360.com/global-debt-total-amount-of-debt-world-gdp-to-debt-ratios/
   Staan natuurlijk wel bezittingen tegenover, maar het is behoorlijk shaky tegenwoordig.

   Verwijderen
  3. Vergelijken wij DB met ING, dan ontslaat DB 2000 mensen meer omdat het op omvallen staat en ING niet of ziet ING de volgende crisis al aankomen?

   Stefan Molyneux: The Fall of Deutsche Bank. Prepare Yourself Accordingly – With only $15.8 billion in market capitalization, shares of the 147-year-old company now trade for only 8% of its peak price in May 2007. The bank is currently cutting 9,000 employees and shuttering operations in 10 countries. The International Monetary Fund has stated that DBK is now the most dangerous bank in the world.

   http://investmentwatchblog.com/stefan-molyneux-the-fall-of-deutsche-bank-prepare-yourself-accordingly-with-only-15-8-billion-in-market-capitalization-shares-of-the-147-year-old-company-now-trade-for-only-8-of-its-peak-price-i/

   Verwijderen
 22. British troops to be pulled out of Afghanistan
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-124153/British-troops-pulled-Afghanistan.html

  "We have long argued that British armed forces are overstretched - engaged on more operations, with fewer resources, than envisaged in the Government's 1998 strategic defence review.

  "The scaling back of deployments will not just be a chance for soldiers and Royal Marines to spend time with their families. September 11 underlined that the post cold war world is dangerous and unpredictable.

  "The UK and our allies must keep our armed forces fully prepared for the unexpected and ready to respond at very short notice."

  Britse troepen vertrekken uit Afghanistan, maar zullen hun tijd niet bij hun familie kunnen doorbrengen......Hmmm waar moeten ze dan nu weer naar toe ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @oli,

   "Britse troepen vertrekken uit Afghanistan, maar zullen hun tijd niet bij hun familie kunnen doorbrengen......Hmmm waar moeten ze dan nu weer naar toe ?"

   Naar Syrië?

   Ex-general calls for British boots on ground in Syria

   Dezelfde generaal die aandringt op een oorlog met Rusland.

   Zo zegt hij o.a.

   “You need to condition the minds of the population,”

   “Owning the narrative is fundamentally important to success. Otherwise the people you are trying to liberate will respond badly.”

   https://www.rt.com/uk/362377-general-occupy-troops-syria/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

   Verwijderen
  2. Er zijn inderdaad nogal wat brandhaartjes waar ze naar toe kunnen.
   Mosul natuurlijk.
   Hasakah mag niet meer in Assads handen komen.
   Naar Libië ?.Het leger van de door de VS/UN geïnstalleerde eenheidsleger doet het ook niet zo goed. De olieterminals in het oosten van het land zijn in handen van Hafter die door Sisi wordt gesteund. En waarschijnlijk heel wat olieputten. Sinds de overname van de terminal heeft Libië zijn productie verdubbeld. Shell is echt niet blij, die dacht dat die voor weinig olie kon pompen in Libië.
   Seizure of Libyan oil terminals prompts call for military action
   https://www.theguardian.com/world/2016/sep/12/key-libya-oil-terminals-seized-by-rival-government-sparking-call-for-military-action

   Verwijderen
 23. Sinds Nice zijn er slechts wat ´lone wolf´ IS aanvallen geweest, en nu dus die al dan niet afgeschoten anti-scheepsraket in Jemen.

  Ik trek geen conclusies maar het is wel opmerkelijk dat:

  1) IS aanslagen in het westen nu ten gunste van Trump werken

  2) IS aanslagen in het westen het draagvak voor anti- Assad vijandelijkheden doet afnemen

  3) Aanvallen op militaire objecten van de VS/ NATO het draagvlak voor Clinton vergroot, evenals voor militaire avonturen

  4) De vluchtelingenstroom uit Syrië gunstig is voor Trump

  5) Dat er maar zeer weinig publiciteit is over de Lybische vluchtelingen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grofweg gezegd is Clinton de kandidaat tegen Rusland en Trump tegen ISIS.

   Verwijderen
 24. Een lange, en mi. niet heel vruchtbare discussie over de VS verkiezingen.

  https://www.rt.com/shows/crosstalk/362454-us-election-final-stretch/

  Maar Lavelle eindigt met de bewering dat mrs Clinton nooit verder kan komen dan 43 %, en dat haar strategie dus is om de kiezers van haar opponent te demotiveren of te ontmoedigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Hillary het wordt, dan heeft Poetin een makkie. Hij veegt de vloer met haar aan.

   Maar de wikileaks doen Hitlery geen goed. De race is nog niet gelopen.

   Verwijderen
 25. Nu op radio 1 gesprek over Rusland. "Multipolaire wereld" die Rusland voorstaat kwam zowaar voorbij. Verder wat onzin dat Rusland onvoorspelbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. En dan is er nog het interessante filmpje waarin Roland Dumas (Franse Ex min. van BuZa 1984 -1986 en 1988 - 1993) vertelt, dat toen hij in Engeland was, men hem vroeg of Frankrijk mee wilde doen in Syrie iets te organiseren!

  http://www.youtube.com/watch?v=H5bks6ee5ZY

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Met o.a. Vanessa Beeley, een must watch, vind ik. Ik zeg geen alternatieve media meer, maar de onafhankelijke media heeft weten te verhinderen dat de Nobelprijs voor de Vrede naar de White Helmets is gegaan. The Guardian moest zelfs haar commentsectie sluiten door de negatieve reacties die daar geplaatst werden.
  UK Column News - White Helmets Nobel Failure Causes Universal Hysteria (12th October 2016)

  http://www.ukcolumn.org/ukcolumn-news/uk-column-news-white-helmets-nobel-failure-causes-universal-hysteria-12th-october-2016

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het Bilderberg krantje over de witte helmen in de info oorlog:

   Levens redden uit het puin van Syrië
   https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/06/levens-redden-uit-het-puin-van-syrie-4658632-a1525056

   "De Witte Helmen, groepen Syrische burgers die andere Syriërs proberen te redden na bombardementen, zijn doelwit van een aanhoudende lastercampagne op sociale media. „Georganiseerd door zogenaamde onderzoeksjournalisten die dat helemaal niet zijn, maar die wel meerdere keren door Assad in Damascus zijn ontvangen”, zegt Le Mesurier, die zijn woorden voortdurend weegt."

   "Eind september kregen ze de prestigieuze Right Livelihood Award. Ze worden genoemd als kanshebbers voor de Nobelprijs voor de Vrede, die vrijdag wordt toegekend.
   Een duidelijker bewijs van hun internationale heldenstatus is moeilijk denkbaar. Waarom dan toch zo defensief? Sinds ongeveer een jaar is er een georganiseerde, luidruchtige, inspanning om deze groep helden te ondermijnen. Trollen op sociale media en blogs die veel aandacht krijgen in media als Russia Today publiceren fotomontages waarin ze suggereren dat we een soort Al-Qaeda zijn".

   "Jullie worden als deel van de oppositie gezien in Syrië doordat jullie alleen actief zijn in delen van het land waar de oppositie de dienst uit maakt.

   „De teams reageren op luchtbombardementen op burgers. Die worden uitgevoerd door de Syrische regering en haar bondgenoten, waaronder de Russische regering. Ze rukken ook uit als andere groepen met mortieren of raketten schieten op gebieden met burgers. Dat wordt ook veroordeeld. Als de Witte Helmen zouden kunnen werken in regeringsgebieden zouden ze dat doen, maar dat kan niet. De regering noemt ons terroristen.”"
   "U gebruikt steeds het woord vrijwilligers. Klopt het dat ze tegenwoordig betaald krijgen?

   „Ja, maar dat is geen salaris. Ze werken niet voor ons. Het is een honorarium van 150 dollar per maand [135 euro, red.]. Dat is tegenwoordig in Syrië nog niet eens genoeg om een keer van te tanken. Het is een kleine bijdrage. Bedoeld om te helpen."

   Conclusie over de witte helmen
   Op het internet zijn geen journalisten aan het werk en die verzinnen maar van alles. RT maakt nepfoto's om de witte helmen te demoniseren. Ze willen wel voor het regime werken, maar het regime pruimt hen niet en de koerden willen absolute partijdigheid. LOL

   Verwijderen
  2. Ik heb gehoord dat er in Aleppo nauwelijks meer strijders uit Afrika aanwezig zijn. De aanwezigen komen uit centraal Azië.
   Zijn ze eindelijk wakker geworden in Marokko.?

   Verwijderen
 28. Humor van Lavrov!

  "There are so many pussies around your presidential campaign on both sides that I prefer not to comment."
  https://twitter.com/JoshuaChavers/status/786206575614529536

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze is ook wel leuk...

   Opgepakte terreurverdachte in Duitsland pleegt zelfmoord

   ...en dit is misschien nog wel het aller leukste...

   Der Spiegel meldt dat Albakr sinds zijn arrestatie in hongerstaking was en vanwege het risico op zelfmoord permanent in de gaten werd gehouden. Hoe hij toch een einde aan zijn leven kon maken, is nog onduidelijk.

   http://nos.nl/artikel/2137430-opgepakte-terreurverdachte-in-duitsland-pleegt-zelfmoord.html

   Verwijderen
  2. Merkwaardig verhaal, maar wel lachen natuurlijk omdat het weer niet klopt. Zo zie je maar dat je de pers en de autoriteiten niet kan vertrouwen.

   "Hoe hij toch een einde aan zijn leven kon maken, is nog onduidelijk."

   Ze zeiden eerder dat hij zich had opgehangen.
   Duh..Dan is het toch duidelijk hoe hij een einde aan zijn leven heeft gemaakt. LOL.

   Verwijderen