zaterdag 15 oktober 2016

NOS-Journaal: "Rusische tv over oorlog Syrie"

Over een uurtje, als tweede item in het 8-uur journaal gaat de NOS van MARCEL GELAUFF focussen op hoe de Russische tv bericht over Syrië.

We gaan proberen onbevooroordeeld te kijken naar dit item en daarna kunnen we dit hier onder in de comments met elkaar bespreken. Misschien gaat Blik, die de Russische tv beter ken als (bijna) geen ander, zijn analyse loslaten op de analyse van Marcel. Misschien ook niet. Stay tuned.

73 opmerkingen:

 1. Ik permitteer mezelf de luxe om niet te kijken. Dat NOS journaal werkt nogal op mijn maag de laatste tijd.

  Wel ga ik naar een docu van RT kijken:

  "I'm Sameer from Damascus". Zie: https://off-guardian.org/2016/04/24/documentary-life-in-syrias-capital-through-the-lens-of-a-local-cameraman/

  En als die docu in het 8 uur journaal van Gelauff besproken wordt als "sprekend voorbeeld over hoe Rusland de oorlog in Syrie brengt", dan eet ik mijn schoen op.

  Sterkte met het bekijken van het journaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De fabeltjes krant is nu blijkbaar een filliaal van Al Nusra / Al qaida, nog even een Russische historicus opgetromeld die waarschijnlijk voor Radio free europe werk om nog even wat legitimiteit te geven aan dit journaliestiek hoogtepunt !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'k Heb me opgeofferd en even gekeken: voorspelbare NOS meuk. De oorlog in Syrie wordt gereduceerd tot de burgerdoden in Oost Aleppo als gevolg van bombardementen door de Russen. Die Russen zouden dat doen om de aandacht van binnenlandse economische problemen af te leiden en ze lichten hun bevolking ook niet goed voor. Uiteraard ook weer beelden van White Helmets die met kinderen liepen te zeulen.

  Dat in Oost Aleppo terroristen zitten die het Westen van de stad bombarderen met wapens die ze van of via de VS, UK, Frankrijk, Turkije, SA of Quatar krijgen is natuurlijk geen item voor de Staatsomroep. Dat die terroristen de burgerbevolking in Oost Aleppo gijzelen ook niet. Dat de VS het bestand al na een week schonden, o.a. door een luchtaanval op Syrische troepen in Deir el Zor, hoeven we ook niet te weten van de Staatsomroep. En dat de oorlog in Syrie is veroorzaakt door het huurlingenleger dat de VS en haar bondgenoten stuurden om Assad weg te krijgen is een onbetekenend detail.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Al die verontwaardiging, bezorgdheid en krokodillentranen over de burgerbevolking van Oost Aleppo is afkomstig van dezelfde criminelen die Syrie in ellende hebben gedompeld. Weerzinwekkend dat de mediahoeren van de MSM dat voortdurend proberen af te dekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank Matt, Dawg, Pietka. Heldere verhalen; kwam er zelf niet aan toe te kijken, en misschien laat ik het maar even zo. Dankzij jullie is de strekking weer volstrekt duidelijk en liefhebbers kunnen het zelf checken op nos.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heldere uiteenzetting van de NOS, verfrissende televisie. Beter als het eeuwige gezeik van de alternatieve media die alleen maar extreem rechts lult en zo zakken vult. Want ze lichten iedereen op, inclusief zichzelf. Ga zo door jongens, over een maand drinken we op president Clinton en die is hopelijk zeer geduldig maar ook duidelijk naar Poetin en stelt eens paal en perk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zucht....
   Weer een kabal fan die opgewonden raakt van destructie oorlog en geweld.
   Mijn bord een beetje minder vol

   Verwijderen
  2. Nee jullie zijn de oorlogsfans, anders kan je niet achter Poetin en Trump blijven staan....maar ja, jij geilt van alles wat maar misdadig is en onschuldige mensen vermoord en verkracht, zoveel is duidelijk. Wie ben je?? Dawg, Matt, of Joop maar dan met een nieuwe naam?? Nieuwe lezers trekt dit blog namelijk niet, zoveel idioten zijn er niet in Nederland!!

   Verwijderen
  3. Wat kan Clinton doen wat Obama niet deed ?

   Iedere oorlog die Amerika begint in het midden oosten wordt door Amerika verloren. Waarom ?
   Ze worden als geen ander niet gepruimd in het midden oosten.
   Ze hebben niet de harten en de zielen bij de bevolking.
   Vliegtuigen die Damascus moeten bombarderen zullen uit de lucht geschoten worden.
   Huurlingen leger is te klein. In de afrikaanse landen wil de moslim bevolking geen lid meer zijn van al qaeda en in Syrië vechten.
   Raketten afschieten van boten was in 2013 al geen optie. Er was muiterij op de schepen en de amerikanen wilden niet de luchtmacht voor al qaeda zijn. Bovendien lagen daar russische schepen die mogelijk de amerikaanse schepen aanvallen. De russen gebruiken magrav technology waarbij de electroniche systemen van de amerikanen worden platgelegd.
   Amerikaanse bevolking is oorlog moe en wil geen oorlog.
   Economisch valt Rusland niet meer te isoleren.

   Dus ja, hoe gaat Hitlery dat aanpakken ?. Je zult toch wat moeten doen tegen de russen.

   Verwijderen
  4. Ook belangrijk. Turkije leeft nu weer op goede voet met Rusland. Die bondgenoot hebben ze door hun falen van zich verwijderd.

   Verwijderen
  5. Die rol van Turkije is nog uiterst dubieus. Assad zelf zegt dat hij al blij is als hun steun voor het terrorisme met een 10 % afneemt:

   http://thesaker.is/president-bashar-al-assads-interview-given-to-russias-komsomolskaya-pravda/

   Verwijderen
  6. Door het naar buiten brengen van de afgeluisterde macho-talk van Trump weet iedereen weer dat Hillary Clinton er niet voor terugdeinsde slachtoffers van verkrachting door haar man Bill het leven nog eens extra zuur te maken.

   https://www.youtube.com/watch?v=4PEqFQXZoFk

   Verwijderen
 11. Dank u wel George Soros en puppets Merkel Clinton Obama

  "Scenes From The Apocalypse" - Mass Immigration Ruins The Streets Of Francehttp://www.zerohedge.com/news/2016-10-14/scenes-apocalypse-mass-immigration-ruins-streets-france

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb niet hoeven wachten op het journaal van 20:00 uur, dit schitterend stukje westerse propaganda was al bij het journaal van 18:00 uur te zien en heb het als kennisgeving waargenomen.

  Wat ik de afgelopen decennia nog meer waargenomen heb aan westerse oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en State Crimes Against Democracy (ondoenlijk om hiervan een lijst te publiceren), die willens en wetens door westerse regeringen buiten de wetenschap van haar burgers is gehouden, moeten maar vergeten worden. Echter, al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel, óók na 70 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop,
   William Blum heeft zijn leven gewijd aan het documenteren van al die oorlogen die de VS heeft gevoerd.
   Hier een korte inleiding met links: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/05/345-william-blum.html

   Verwijderen
  2. @Jan,

   Dank voor de link.

   Verwijderen
 13. NB: Op de BBC mag Dr Marcus Papadopoulos gewoon dewaarheid zeggen. Voor één keer. ( duurt 4 min.)
  http://xevolutie.blogspot.nl/2014/05/345-william-blum.html

  Betekent dit een mogelijke omwenteling bij de BBC?
  Welnee. Het heeft vrijwel geen invloed op de publieke opinie als je in maximaal 10% van de gevallen de waarheid op het nieuws meldt. De mensen geloven wat ze het vaakst horen, dus met 90% biased nieuws geloven ze alle leugens.

  Hier nogmaals de video met Vanessa Beeley: http://russia-insider.com/en/politics/everything-you-hear-about-aleppo-wrong/ri16994

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Jan V

  Soms kom je op het internet bronnen tegen waar je uit jezelf nooit naar op zoek zou gaan. Sheikh Imran Hosein is wat mij betreft een voorbeeld van zo'n toevallige ontmoeting. Heb niets met godsdienst, maar die clips van de sheik hebben iets onweerstaanbaars. (ken je 'm?). Sheik Imran Hosein bekijkt de geopolitiek vanuit het oeroude perspectief van de islam maar hij verbindt dat perspectief met een uitstekend inzicht in de wereldse actualiteit.

  Keek gisteren naar:

  The DEMONIZATION of DONALD TRUMP & USA Elections | Sheikh Imran Hosein 4th October 2016

  https://www.youtube.com/watch?v=tk5azL6oH5M

  Kan je je nog herinneren dat we onlangs een korte gedachtewisseling hadden over de aard van de joodse identiteit? In de clip zegt de sheik daar wat over in het fragment tussen de 3.30 en 12 min. Graag je opvatting over wat hij daar zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Dawg.

   Ja, de Saker is ook een fan van hem, en heeft een interview met de Sheikh op zijn site staan.
   Ik meen dat hij 911 had voorspeld.

   Wat ikzelf met hem gemeen heb dat is dat we beiden een deel van het joodse volk verantwoordelijk houden voor 80% van alle menselijk leed op aarde. Een ander deel van het joodse volk is mogelijk verantwoordelijk voor 30% van alle geluk op aarde. Denk aan prachtige muziek, medische ontdekkingen, litteratuur etc.
   Ik vind: bestrijd die idioten die de wereld doen lijden. De enige noemer waaronder ik ze kan aanduiden is: ze zijn joods, of tegenwoordig vaak: Neocon (-asset).

   Waar de Sheikh zich laat leiden door profetiën uit de Koran vind ik dat er al voldoende aanwijzingen zijn te vinden in de geschriften van de Neocons zelf en in hun recente daden.

   In de meest recente post van de Saker zie ik een link naar een korte omschrijving van de Neocons.
   Die vind ik wel informatief:
   http://www.opednews.com/articles/opedne_donald_a_080423_leo_strauss_and_the_.htm
   De titel is: "Die gekken op de onderste verdieping", dat is de manier waarop Papa Bush de toen nog niet zo machtige Neocons omschreef, ook wegens de connotatie van 'laag bij de gronds'.

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Merci, een compacter antwoord op een vraag uit een discussie waar je, zo heb ik begrepen, gemakkelijk een bibliotheek over vol zou kunnen schrijven is moeilijk denkbaar,

   Zijn die 90% waar Sheik Imran naar verwijst de groep die ook wel als Khazaren worden aangeduid?

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @ SdR

   Zeer erudite en innemende persoonlijkheid.

   Verwijderen
  6. @ Dawg, @ SdR

   Ik heb de Sheik nog eens beluisterd, en nu begrijp ik dat hij onderscheid maakt tussen twee groepen joden: de echte joden (Sefardim) die semieten zijn en dus uit het Midden Oosten komen en met wie de Sheik zich verhoudt als tot verre familie.
   En dan zijn er de mensen die oorspronkelijk uit Khazarïë komen, een gebied in Zuid Rusland.
   Hij beweert dat àlle Ashkenazim van Khazaarse origine zijn.
   En dat ze 90 % van de huidige populatie Joden vertegenwoordigen, en dat deze Khazaren al het boosaardige in het Jodendom brengen.

   Dit is nieuw voor mij. Ik meende te weten dat de joden in dispora gingen na de nederlaag tegen de Romeinen: http://www.pbs.org/wnet/story-jews/explore-the-diaspora/visual-timeline/#8
   Het deel dat naar de arabische landen trok werden later de Sefardim. En de joden die naar het Noorden trokken werden later de Ashkenazim.
   Ik dacht dat het duidelijk verschil in uiterlijk tussen Sefardim en Ashkenazim kwam door de vermening met verschillende volkeren. En ik dacht dat die Khazaren zich later bekeerden tot het Jodendom en zich vermengden met de reeds aanwezige Ashkenazim.
   Dit moet redelijk eenvoudig te controleeren zijn.

   Hij beweert ook dat de Sefardim en de Ashkenazim geen gemeenschappelijke genen hebben. (NB: er zijn eigenlijk drie groepen joden: er zijn ook nog de mizrahim, joden die altijd in de arabische wereld leefden, en minder intelligent zijn en laag in aanzien staan in Israel). Ik weet het niet, maar ik betwijfel wat de sheikh hier zegt. Maar ook dat moet bekend zijn.

   Verder beweert hij dat er ook Khazaren zijn die zich tweemaal bekeerden: eerst tot Jood, en later tot Christen.
   Dat klopt natuurlijk: er zijn erg veel joden gekerstend, soms om economische en carriere kansen te krijgen ( Disraeli, Marx) , maar soms ook om andere redenen ( Israel Shamir etc.)

   Nu beweert hij dat die twee groepen, de khazaarse joden (Ashkenazim) en de khazaarse christenen de ware boosaardigen zijn in deze wereld.
   En dan vooral de Engelsen en hun opvolgers in Amerika.

   Voor de boosaardigheid van UK en US valt wel veel te zeggen: slechts 22 landen zijn nooit door de UK aangevallen: http://www.humanosphere.org/wp-content/uploads/2013/08/map-where-brits-never-invaded.jpg
   En de VS was in 94 % van de kalenderjaren van haar bestaan op enig moment in oorlog.

   Maar of dit nu geheel aan de Khazaarse invloed te wijten is, dat weet ik niet.
   De Khazaren waren wel erg intelligent ( volgens JP Rushton's theorie), en daarbij komt dan de selectie op IQ van de joodse religie: dat geeft een flinke voorsprong.
   Verwijderen
  7. @ Jan

   Als je op het internet op zoek gaat naar de wortels van de joodse identiteit stuit je vrijwel onmiddelijk op die Khazaarse tak. Ik ben dus tamelijk verbaasd dat die tak van het jodendom een verrassing voor je is.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. @ Dawg, @ SdR
   Ik heb me niet helder uitgedrukt, blijkbaar.
   Ik weet over de Khazaren. Ik meen dat Arthur Koestler een van de eersten was die er over schreef.
   Maar ik ging er van uit dat die Khazaren zich aansloten bij reeds in het Noorden levende joden, en wel de ashkenazim.
   ( Dus de joodse diaspora had drie groepen: Mizrahim in d aarabische wereld, Sefardim in Spanje ( en ook Italië ?) en de ashkenazim in het Noorden: Engeland, Duitsland etc.

   Nu zegt de Sheikh: Mizrahim en Sefardim OK.
   Maar in het Noorden waren het allemaal bekeerde Khazaren, en die noemen we Ashkenazim.
   Dat lijkt me lastig: wie waren dan de joden waar de Khazaren zich bij aan sloten? Van wie leerden ze 'het vak' ?
   Verwijderen
  10. @ Jan

   Ik googelde Khazaren en de eerste de beste hit kwam met deze historie:

   Wat het Khaganaat van de Khazaren tot een van de meest onderzochte en beschreven stepperijken in de geschiedenis maakt is de bekering van de Khazaarse elite tot het Jodendom ergens in de 8e eeuw. Deze ongewone bekering is een gevolg van de vreemde positie tussen het Byzantijnse rijk en het Islamitische rijk waarin de Khazaren zich bevonden. In de 8e eeuw werden er verschillende bekeringspogingen gedaan door zowel christenen als moslims. Dat de Khazaren besloten zich te bekeren tot het Jodendom bracht twee voordelen met zich mee: 1) Het gebied van de Khazaren was vanwege zijn strategische ligging zeer rijk en werd door omringende landen begeerd. Door zich te bekeren tot het Jodendom zorgden de Khazaren ervoor dat christenen en moslims hun invloed niet in het Khanaat konden uitbreiden via religie en 2) de bekering zorgde voor een meer neutrale positie tussen de machtige moslims en christenen. Door zich niet tot een van deze godsdiensten te bekeren maakten de Khazaren geen directe vijanden door religie. Deze redening wordt bevestigd door een verhaal over drie missionarissen die de Khan van de Khazaren probeerden te bekeren tot het Christendom, Jodendom en de Islam. Op de vraag van de Khan aan de missionarissen welke van de andere religies het meest acceptabel was antwoordde zowel de christelijke als de islamitische missionaris dat dat het Jodendom was, omdat ze elkaar te veel vreesden en het gewin van de een een te groot verlies voor de ander zou opleveren."

   http://www.tartaren.tengri.nl/khazaren.html

   Zou kinnen, soortgelijke verhalen las ik al een eerder.

   Waren het ashkenazim of sloten ze zich daarbij aan? De meningen zijn volgens bovenstaande bron verdeeld:

   "Een onderwerp van zeer hevig en beladen discussie is de vraag of de Asjkenazische Joden voor een groot deel afstammen van de Khazaren. Deze theorie won aan populariteit in de 20 eeuw, met name door Arthur Koestler in The Thirteenth Tribe (1976) en werd recentelijk verdedigd door Shlomo Sand in The Invention of the Jewish People (2009). Volgens deze theorie wordt het bestaan van een zo groot Joods rijk in de middeleeuwen door historici onderschat. Dat Joden vanuit West-Europa naar Oost-Europa zijn getrokken (de meest voorkomende theorie) is volgens deze theorie minder logisch dan dat de Khazaarse Joden zich over Oost-Europa verspreidden. In dat geval zouden de Asjkenazische Joden niet semitisch zijn en dat heeft grote gevolgen voor antisemitisme en zionisme. Deze theorie is echter zeer omstreden en heeft nooit veel wetenschappelijke aanhang verworven. Wel wordt steeds meer erkend dat raciaal onderscheid met name in Oost-Europa bijna niet valt te maken. De Asjkenazische Joden hebben zich in de lange periode dat ze zich in Oost-Europa bevonden met vele andere volken vermengd. Of de Khazaren daar een van waren zal waarschijnlijk altijd een moeilijk debat blijven, maar tot op zekere hoogte lijkt het mij niet onmogelijk. Er spelen echter zo veel gevoelens op de achtergrond mee (antisemitisme, zionisme) dat dit debat niet goed kan worden gevoerd."

   Verwijderen
 15. Ronde tafelgesprek over de massa migratie naar Europa, met Spiro Skouras, Sibel Edmonds, James Corbett en Filip Kovacevic. Sibel en Spiro die zelf naar Griekenland en Turkije zijn afgereisd om met Syriërs te praten wat de oorzaak is van deze massa migratie. Assad is het niet in ieder geval!

  https://www.corbettreport.com/interview-1219-newsbud-roundtable-on-the-migrant-crisis/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nog een artikel wat betreft Starikov. Deze historicus heeft zeer veel te vertellen, alhoewel men het niet met hem (een uitgesproken Stalinist) eens hoeft te zijn.

  Helaas krijgt hij bij ons geen podium, terwijl het toch makkelijk zou moeten zijn hem met feiten en logische argumenten onderuit te halen (Dat is: tenzij hij gelijk heeft).

  Ter verduidelijking: Ik ben het met vele punten niet met Starikov eens. Voorbeeld de homo´s: Uiteindelijk is maar 5 % obligaat homo, en een 10 % meer heeft min of meer serieuze neigingen van tijd tot tijd. In extreme situaties, zoals prison, kan dit tijdelijk oplopen tot een 60%.

  Men kan dit bestrijden of toejuichen, maar meer dan een ca. 10 % verschuiving zal het nooit worden.

  Het frame van het decadente westen is dus net zo vals als dat waarvoor de Russen elke dag voor worden uitgemaakt...

  Maar onze media wil geen confrontatie aangaan, omdat ze niemand hebben die het in debat met Starikov overeind zou kunnen blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit artikel:

  http://www.strategic-culture.org/news/2016/10/13/west-gunning-russian-media-ban.html

  doet me het ergste vrezen...

  Hopelijk kunnen we onderling elkaar aanraden waar de openingen zitten om toch brede info tot ons te nemen. Maar het censuurspook waart rond, en op zeker moment is er opeens geen mogelijkheid meer om een vrij geluid te laten horen:

  http://www.strategic-culture.org/news/2016/10/13/west-gunning-russian-media-ban.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   Heftig, maar 't geeft wel aan dat de Westerse MSM aan het eind van hun latijn zijn gekomen.

   Verwijderen
  2. Het Iraanse Press TV is in de VS al uit de lucht gehaald!

   http://rinf.com/alt-news/multimedia/video-wikileaks-hillary-clinton-21st-century-josef-goebbels-staff-rejoice-as-iranian-tv-is-banned/

   In geval van nood kan je uitwijken naar deze site.

   http://wrh.thebattler.com/

   Verwijderen
  3. Als we op die manier censuur opgelegd krijgen, ligt de vergelijking tussen Nederland en Noord Korea wel erg voor de hand. En daarbij, als mensen niet meer de kans krijgen om thuis op de bank 'alternatief' nieuws te lezen, worden ze misschien wel actief in het organiseren van 'hagenpreken', wat in het verleden leidde tot de beeldenstorm (en inquisitie, dat ook...)

   En dat alles alleen om het grote ideaalbeeld van de VS als de exceptional nation, met Nederland als haar trouwe bondgenoot krampachtig voor ons te bewaren, dat zie ik niet gebeuren. Die prestigestrijd kost al veel en veel te veel geld voor de deep state.

   Ik zie het als de VOC ('Vergaan Onder Corruptie') de grootste multinational ooit (en de voorloper van NATO), die in 1800 failliet ging tgv PEPER dure oorlogen, corruptie, nepotisme, megalomanie, al maar toenemende schuldenlast, interne strijd, een administratie die duurder was dan wat het roofwaar opbracht, en de onmogelijkheid om als bedrijfsstructuur (gericht op specerij) te veranderen terwijl andere naties een nieuw gat in de markt vonden in de vorm van textiel. En daarmee was de rol van Nederland als 's werelds grootste roofstaat uit in 1800.

   Maar dat was niet het einde van Nederland als handelsmaatschappij. Sterker nog, Nederlanders zijn er vanaf 1800 een stuk op vooruit op gegaan, wat niks te maken heeft met politiek of macht, maar alles met uitvindingen en gezond verstand.

   Wel moesten de schulden van de VOC afbetaald worden, wat de Nederlander in 1800 pijn deed (een derde van de totale Nederlandse staatsschuld in 1800 was afkomstig van de VOC).

   Ik maak me weinig zorgen over de zogenaamde censuur die eraan komt. Misschien naïef. Maar ik zie het niet gebeuren dat ons het sprookje van het bestaan van de VS als Goedheiligman met Nederlandse Piet (kijk mij eens politiek correct zijn) als zijn helper, kosten nog moeite, moet blijven voortduren. Ik bedoel: dit sprookje is toch al lang uit. Zie: https://www.rt.com/op-edge/361898-new-silk-roads-terrify/

   En daarbij: dat Sinterklaas niet bestaat heb ik niet geleerd van de jongens en meisjes uit de hogere klassen die het beter wisten dan ik het wist, en tegen mij zeiden: "Sinterklaas bestaat niet!", maar ben ik zelf achter gekomen op basis van eigen overwegingen en eigen conclusies. En zo waren er meer. En om dezelfde reden heb ik de Russische media niet nodig gehad om te beseffen dat het tijdperk waarin wij volgens de mainstream
   Media leven een sprookje is, waar je maar beter niet in kunt geloven.

   Dat de Nederlandse burger binnenkort een hoop staatsschuld heeft af te betalen, net als in 1800 (en de Amerikaans staatsburger idem of nog iets meer), is iets waar ik me wel zorgen om maak, maar is een gegeven waarvan ik niet denk dat we er onderuit kunnen komen. Want het alternatief: nucleaire oorlog voeren met staten die geld van ons te goed hebben, zie ik nog minder zitten.

   Groeien door als land kleiner te worden en je te richten op zelfvoorziening ipv import en export lijkt me uitstekend als je VS heet. En voor Nederland lijkt het me ook wel wat.

   PS over de VOC heb ik eea schaamteloos (typische VOC mentaliteit) uit het volgende essay gejat: https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/5748/het-faillissement-van-s-werelds-eerste-multinational.html

   Verwijderen
  4. @ Willem, Willem

   "Dat de Nederlandse burger binnenkort een hoop staatsschuld heeft af te betalen, net als in 1800 (en de Amerikaans staatsburger idem of nog iets meer), is iets waar ik me wel zorgen om maak"

   Misschien maak je je zorgen om niks. Nederland heeft via haar pensioenstelsel ontstellend veel belastinginkomsten naar de toekomst verschoven. De omkeerregel: betaalde pensioenpremies mogen nu van het belastbare inkomen worden afgetrokken, pas bij uitkering van het pensioen wordt belasting ingehouden. Door dit mechanisme was, tot het het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 althans, de latente belastingclaim op het pensioenvermogen zelfs groter dan de hele staatsschuld. Die staatsschuld is voor politici uit een bepaalde hoek altijd een mooie stok achter de deur als er bezuinigd moet worden, maar feitelijk een non probleem. Zolang tenminste het pensioenvermogen niet verloren gaat als de kapitaalmarkten mondiaal door de hoefjes gaan. Dat valt zeker niet uit te sluiten, maar is een ander probleem.

   Verwijderen
  5. Yellen blijft een duif.

   Yellen Wants US Economy To Keep Running “Hot” (Or Is It “Running on Empty?”
   http://wallstreetexaminer.com/2016/10/yellen-wants-us-economy-keep-running-hot-running-empty/

   Als het nodig is kopen ze alles op. Het is wachten totdat het vertrouwen in de munten verdwijnt. Dit is misschien het model voor amerika en wellicht voor Europa hebben ze het model van bankholidays....we zullen zien.

   Verwijderen
 18. Motorola omgebracht door speciale eenheden van het Oekraïense leger

  BREAKING: DPR commander Motorola assassinated
  http://www.fort-russ.com/2016/10/breaking-dpr-commander-motorola.html

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Er is een aanslag gepleegd op commandant Motorola, met dodelijke afloop. Hoewel er zeker een vervanger klaar zal staan is het toch een groot verlies. Vergelding zal ongetwijfeld op de juiste tijd (na november 8) en plaats (Kiev) volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Escalatie in het conflict in Yemen.

  Volgens Amerikanen. Oorlogsbodem USS Mason wederom aangevallen.
  US destroyer ‘appears’ to have fallen under new attack off Yemen – Pentagon
  Antwoord:
  We sturen de USS Makin Islands er op af
  4,500 Sailors, Marines to Deploy from San Diego on Makin Island Ready Group
  http://timesofsandiego.com/military/2016/10/12/nearly-4500-active-duty-military-personnel-to-deploy-from-san-diego-oct-14/

  We zijn vorig jaar maart de Houthi's gaan aanvallen. We dachten dat we ze in 3 maanden tijd wel onder de duim zouden hebben en dat onze puppet Hadi weer op de troon zou zitten. Het liep anders.....

  In de afgelopen dagen is er een Iraanse vloot aan schepen in de golf van Aden aangekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "De Nederlandse regering staat op het punt allerlei foute handelsverdragen te tekenen. TTIP, CETA en TiSA zetten onze toekomst op het spel. Wat houden deze verdragen in?

  Kom op 22 oktober naar het Museumplein in Amsterdam want NU kunnen we de foute handelsverdragen TTIP, CETA en TiSA nog stoppen. Doe mee op facebook!"

  http://ttipalarm.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Over CETA, de wijd openstaande achterdeur waarlangs, TTIP en andere suspecte 'handelsverdragen' door onze strot geduwd gaan worden, staat vandaag toevallig een ingezonden brief op Geen Stijl.

  Komt ie:

  Geachte heer/mevrouw EU,
  Stelt u zich eens voor dat de Nederlandse regering wetten al kon laten ingaan terwijl het parlement nog moet beslissen en een aangekondigd referendum nog moet plaatsvinden. Er zou misschien wel een opstand uitbreken.
  Precies dat is nu het geval bij het Canadees-Europese "vrijhandelsverdrag" CETA.
  Het definitieve verdrag is pas afgelopen dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Op z'n vroegst volgend jaar kunnen de Tweede en Eerste Kamer definitief beslissen over CETA. Maar Europese politici willen het verdrag nu al "voorlopig" in werking laten treden. Dat is een democratisch schandaal!
  De voorlopige inwerkingtreding van CETA schept feiten die niet geschapen mogen worden voordat de parlementen én de burgers gesproken hebben. Zo'n voorlopige inwerkingtreding kan bijna eindeloos duren. Het beruchte GATT-akkoord is 50 jaar "voorlopig" van kracht geweest zonder dat parlementen het ooit hebben goedgekeurd!
  CETA moet er wat ons betreft nooit komen. CETA geeft voorrechten aan grote bedrijven om overheden voor private arbitragehoven te slepen en miljarden euro's te eisen als overheden democratisch beleid aannemen dat de vermeende kansen op bedrijfswinsten aantast. Het introduceert ongekozen transatlantische organen die betere regelgeving kunnen tegenhouden. Wij worden gedwongen de vaak lagere Canadese standaarden te accepteren voor milieu, arbeid, dierenwelzijn en consumentenbescherming. Kortom, de democratie wordt hier met voeten getreden.
  Daarom bereiden wij samen met een groeiende coalitie van maatschappelijke organisaties een referendum voor. Al 180.000 Nederlanders tekenden onze petitie voor een CETA- en TTIP-referendum. De voorlopige inwerkingtreding van CETA is nu ons grootste struikelblok. Rutte moet de democratische besluitvorming gewoon afwachten en niet akkoord gaan met de voorlopige inwerkingtreding van CETA. Rutte kan dit blokkeren, want de Europese Raad moet op 18 oktober unaniem akkoord gaan met de voorlopige inwerkingtreding.
  Mark Rutte kan de voorlopige inwerkingtreding van CETA op 18 oktober in Brussel stoppen. Roep hem op dat te doen en teken onze open brief: www.meerdemocratie.nl/openbrief
  Samen kunnen we CETA stoppen als we NU actie ondernemen!
  Met vriendelijke groeten,
  Niesco Dubbelboer
  Meer Democratie
  Update: Democratiebewegingen in Nederland hebben het (financieel) zwaar dus de Aldi-servers van Meer Democratie roken een beetje. Probeert u het eventueel later nog eens..

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/10/open_brief_aan_minpres_rutte_s.html#comments

  Verdragen die alvast 'voorlopig' in werking treden. Right....  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zoals één van de comments op Geen Stijl het omschrijft:

  "Een verdrag wat de beslissingsbevoegdheid van de uitvoerende macht beperkt én de rechtsprekende macht beperkt én de wetgevende macht in dat proces negeert is GEEN handelsverdrag. Het is een capitulatie."

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ondertussen gaat de EU op aandrang van Merkel vrolijk door met de sloop van Europa:

  "Bundeskanzlerin Merkel will einem Bericht zufolge die Sanktionen gegen Russland verschärfen. Der offizielle Grund ist demnach, dass Vorgehen Russlands in Syrien. Doch nicht nur Russland ist in den Syrien-Krieg verwickelt. Auch die US-geführte Koalition. Die USA bombardieren das Land schon seit zwei Jahren ohne UN-Mandat. Kritik aus Deutschland gibt es nicht."

  verder lezen op:

  http://www.epochtimes.de/politik/welt/wegen-syrien-merkel-will-in-eu-fuer-verschaerfung-der-russland-sanktionen-werben-keine-kritik-an-us-bombardements-a1950290.html

  Voor zover ie dat al niet gedaan had komt de aap dan nu toch uit de mouw:

  http://static.zoom.nl/67AE3D9ACC3B9DC37B3D03ECDCAFF68D-de-aap-komt-uit-de-mouw.jpg

  Ukraine en Krim waren slechts een voorwendsel om de EU en de Russische Federatie tegen elkaar op te zetten. Voor dat desasteuze beleid is onder de lidstaten steeds minder steun te vinden. En dus moet een nieuwe drogredenen worden gezocht.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. linkje:
   http://www.epochtimes.de/politik/welt/wegen-syrien-merkel-will-in-eu-fuer-verschaerfung-der-russland-sanktionen-werben-keine-kritik-an-us-bombardements-a1950290.html

   Verwijderen
 25. Op de Krim is de bevolking overigens nog steeds dik tevreden over de aansluiting bij de Russische Federatie:


  "One Year After Russia Annexed Crimea, Locals Prefer Moscow To Kiev

  The U.S and European Union may want to save Crimeans from themselves. But the Crimeans are happy right where they are.

  One year after the annexation of the Ukrainian peninsula in the Black Sea, poll after poll shows that the locals there — be they Ukrainians, ethnic Russians or Tatars are mostly all in agreement: life with Russia is better than life with Ukraine.

  Little has changed over the last 12 months. Despite huge efforts on the part of Kiev, Brussels, Washington and the Organization for Security and Cooperation in Europe, the bulk of humanity living on the Black Sea peninsula believe the referendum to secede from Ukraine was legit. At some point, the West will have to recognize Crimea’s right to self rule. Unless we are all to believe that the locals polled by Gallup and GfK were done so with FSB bogey men standing by with guns in their hands.

  In June 2014, a Gallup poll with the Broadcasting Board of Governors asked Crimeans if the results in the March 16, 2014 referendum to secede reflected the views of the people. A total of 82.8% of Crimeans said yes. When broken down by ethnicity, 93.6% of ethnic Russians said they believed the vote to secede was legitimate, while 68.4% of Ukrainians felt so. Moreover, when asked if joining Russia will ultimately make life better for them and their family, 73.9% said yes while 5.5% said no.

  verder lezen op:

  http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/03/20/one-year-after-russia-annexed-crimea-locals-prefer-moscow-to-kiev/#575e52165951

  BeantwoordenVerwijderen

 26. "West is Gunning for Russian Media Ban

  It would be monumental, but Western states seem to be moving, ineluctably, towards banning Russian news media channels from satellite platforms and the internet. That outcome – albeit with enormous ethical and political implications – seems to be a logical conclusion of the increasingly frenzied transatlantic campaign to demonize Russia.

  Washington, London and Paris appear to be coordinating an unprecedented media onslaught that is vilifying Russia for almost every conceivable malfeasance, from alleged war crimes in Syria to threatening the security of Europe, to shooting down civilian airliners, to subverting American presidential elections. And that’s only a sample.

  European parliamentarians this week voted for a resolution calling for greater «institutional capacities to counter Kremlin-inspired propaganda». The vote was passed by the EU’s foreign affairs committee and will go before the full parliament next month. If it is voted through then, the next step would be institutional mechanisms to block Russian media access.

  http://www.strategic-culture.org/news/2016/10/13/west-gunning-russian-media-ban.html

  Naast RT en Sputnik ook Forbes maar op de zwarte lijst?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet jokken Iwan. In jouw positie zie, hoor en (vooral) ruik je alleen maar onderbuik.

   http://www.mmacgrappling.com/Portals/0/images/tommy%20Head-Up_Ass%20copy.png

   Verwijderen
  2. Deze:

   http://www.mmacgrappling.com/Portals/0/images/tommy%20Head-Up_Ass%20copy.png

   Verwijderen
 27. De sloop van de democratie en de dagelijkse hersenspoeling gaat in een steeds hogere versnelling.

  STOMP NIET AF. STOMP TERUG.

  Kom zaterdag a.s naar Amsterdam voor de demo tegen CETA.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. En dan is er nog de euro. Ook zo'n product van de EU plutocratie. We gaan er aan kapot, maar dat kan je pas zeggen wanneer je bij de ECB weg ben. Te laat dus.

  "One day, the house of cards will collapse,” said Professor Otmar Issing, the ECB's first chief economist and a towering figure in the construction of the single currency."

  Uitstekend artikel van Ambrose Evans-Pritchard, verder lezen op:

  http://www.telegraph.co.uk/business/2016/10/16/euro-house-of-cards-to-collapse-warns-ecb-prophet/  BeantwoordenVerwijderen
 29. "Monetaire stimulering naar recordniveau

  Onlangs sprak het Internationaal Monetair Fonds nog haar zorgen uit over de hoge wereldwijde schulden van $152 biljoen. Sinds het begin van deze eeuw zijn de schulden in nominale zin zelfs verdubbeld, tot een niveau van 225% van het wereldwijde bbp. Een groot probleem, omdat de hogere schulden steeds minder effect hebben op de productiviteit van de economie. Het IMF spreekt zelfs van een neerwaartse spiraal, waarbij de schuldenlast zo hoog is geworden dat het niet meer mogelijk is om de schulden structureel af te bouwen.

  Omdat het afbouwen van schulden niet meer lukt hebben centrale banken in 2008 de spreekwoordelijke geldpers aangezet en de rente naar nul verlaagd. Staatsobligaties, hypotheekleningen en zelfs bedrijfsobligaties worden op de balans van centrale banken geparkeerd, zodat ze in de toekomst weggestreept kunnen worden. Het tempo waarin dat gebeurt wisselde de afgelopen jaren, maar is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar.

  Wereldwijde QE naar recordtempo

  De volgende grafiek (KIJKEN!!!)

  http://marketupdate.nl/wp-content/uploads/2016/10/central-bank-asset-purchases.jpg

  laat zien dat de grootste centrale banken nu maandelijks voor $160 miljard aan obligaties en aandelen uit de markt halen. Dat is bijna twee keer zoveel als tijdens de eerste QE programma’s van de Federal Reserve en de Bank of England. Als er werkelijk sprake is van een economisch herstel, waarom zijn deze stimuleringsprogramma’s dan nog nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. link
   http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/monetaire-stimulering-naar-recordniveau/

   Verwijderen
  2. Ik heb al gelezen dat bij de eerstvolgende beurscrash de langverwachte oorlog uit zal breken!

   Verwijderen
  3. @ Joop

   Die schulden zijn als een lawine of een brand. Als je ze wil beheersen moet je er in een vroeg stadium bij zijn. Ik denk dat we dat stadium inmiddels wel gepasseerd zijn, maar dat er om die redenen een oorlog uitbreekt zou ik niet voor m'n rekening willen nemen.

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Ik weet niet of er een relatie bestaat tussen beurscrashes en oorlogen. Als ik de redenering van Amerikanen moet geloven dan volgt er na een wereldoorlog altijd een periode van (economische) voorspoed.

   Aan de andere kant, als, zoals wordt gezegd, alle oorlogen bankiersoorlogen zijn, dan houdt dat in dat bankiers zowel de economie als chantagemiddel kunnen gebruiken om oorlogen te voorkomen. Waarom zou Hillary Clinton tijdens een speech bij Goldman Sachs dan zeggen dat een No-Fly zone boven Syrië zal leiden naar veel burgerslachtoffers? Wat heeft een bank te maken met een No-Fly zone boven Syrië?

   https://theintercept.com/2016/10/10/in-secret-goldman-sachs-speech-hillary-clinton-admitted-no-fly-zone-would-kill-a-lot-of-syrians/

   Verwijderen
  5. Of deze.

   Wikileaks reveals Clinton banker speech where Hillary says US will “ring China with missile defense”

   http://theduran.com/wikileaks-reveals-clinton-banker-speech-hillary-says-us-will-ring-china-missile-defense/

   Verwijderen
  6. Bankrekeningen van Russia Today in UK geblokkeerd!

   http://theduran.com/russia-today-attack-uk-government-shuts-rt-bank-accounts/

   Verwijderen
  7. @ Joop

   Ik lees wel vaker redeneringen waar in het beginnen van een oorlog wordt afgeschilderd als een manier waarop een regime een financieel-economische ineenstorting tracht te camoufleren. Ik kan alleen maar zeggen dat het me in het atoomtijdperk een middel is dat erger is dan de kwaal.

   http://theduran.com/russia-today-attack-uk-government-shuts-rt-bank-accounts/

   Schandelijk en verontrustend.

   Verwijderen
 30. Iemand iets gehoord over de dood van Julian Assange?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://twitter.com/wikileaks
   Volgens de eigen twitter van 7 min geleden was er niks aan de hand . 'Ze' hebben alleen zijn directe twitter account onbruikbaar gemaakt, begrijp ik.
   Ook zijn er geruchten dat hij de ambassade zou verlaten.

   Toen ik vanmiddag wat ouder nieuws van Assange las (over de emails, in The Duran) dacht ik: volgens mij heeft hij er al vrede mee dat hij zal worden vermoord. Is het niet vroeg, dan wel wat later.
   Hier kom je natuurlijk nooit ongestraft mee weg.
   Dat gaat een keer gebeuren.
   ( maar ze hebben hem al erg groot laten worden... dat is nu hun probleem.. Tenzij ze het op een ongeluk kunnen laten lijken... of een acute vorm van kanker..)
   Ook Trump is volgens De Saker, en ook volgens Sheik Imran Husein, wel degelijk een echte bedreiging van de The Powers That Be.
   Als Trump president wordt zal hij die 4 jaar niet overleven, tenzij hij helemaal fake blijkt te zijn en doet wat ze eisen. Dat zullen ze eerst proberen: hem naar hun pijpen laten dansen.

   De ware kunst is natuurlijk zoals Vladimir Vladimirowitz het doet: Eerst door jouw vijanden aan de macht worden geholpen, en die dan langzaam maar zeker verdrijven uit de macht. Maar V.V. werk er al 16 jaar aan, en Trump heeft dan hooguit 4 jaartjes de tijd.

   Verwijderen
  2. Dit is wat Assange zei. De meesten van jullie weten het al langer dan ik, neem ik aan. Maar toch:

   In Obama’s second term, Secretary of State Hillary Clinton authorized the shipment of American-made arms to Qatar, a country beholden to the Muslim Brotherhood, and friendly to the Libyan rebels, in an effort to topple the Libyan/Gaddafi government, and then ship those arms to Syria in order to fund Al Qaeda, and topple Assad in Syria.

   Clinton took the lead role in organizing the so-called “Friends of Syria” (aka Al Qaeda/ISIS) to back the CIA-led insurgency for regime change in Syria.

   Under oath Hillary Clinton denied she knew about the weapons shipments during public testimony in early 2013 after the Benghazi terrorist attack.

   In an interview with Democracy Now, Wikileaks’ Julian Assange is now stating that 1,700 emails contained in the Clinton cache directly connect Hillary to Libya to Syria, and directly to Al Qaeda and ISIS.

   Verwijderen
  3. Bovenstaand is de samenvatting op The Duran.
   Hieronder zijn gesproken tekst op de video.
   Als je dat leest begrijp je dat hij zal worden vermoord. Hier kom je niet mee weg...

   JULIAN ASSANGE: Well, WikiLeaks has become the rebel library of Alexandria. It is the single most significant collection of information that doesn’t exist elsewhere, in a searchable, accessible, citable form, about how modern institutions actually behave. And it’s gone on to set people free from prison, where documents have been used in their court cases; hold the CIA accountable for renditions programs; feed into election cycles, which have resulted in the termination of, in some case—or contributed to the termination of governments, in some cases, taken the heads of intelligence agencies, ministers of defense and so on. So, you know, our civilizations can only be as good as our knowledge of what our civilisation is. We can’t possibly hope to reform that which we do not understand.

   So, those Hillary Clinton emails, they connect together with the cables that we have published of Hillary Clinton, creating a rich picture of how Hillary Clinton performs in office, but, more broadly, how the U.S. Department of State operates. So, for example, the disastrous, absolutely disastrous intervention in Libya, the destruction of the Gaddafi government, which led to the occupation of ISIS of large segments of that country, weapons flows going over to Syria, being pushed by Hillary Clinton, into jihadists within Syria, including ISIS, that’s there in those emails. There’s more than 1,700 emails in Hillary Clinton’s collection, that we have released, just about Libya alone.

   Verwijderen