maandag 31 oktober 2016

Haarlems Dagblad's Hugo Schneider pleit voor antidemocratie en russofobie

In een giftige cocktail combineert de oud-hoofdredacteur Hugo Schneider van 's werelds oudste nog verschijnende krant op soepele wijze anti-democratie met een portie russofobie.

De Haarlems Dagblad-perceptiemanager vindt referenda helemaal niks. Sterker: "Politiek is te belangrijk om aan het volk over te laten". Hij pleit hier in niet mis te verstane bewoording voor een authocratie. Een stel zogenaamd wijze mannen (waarschijnlijk van het caliber Hugo Schneider) neemt de beslissingen en de mensen van een ander caliber, dienen te zwijgen. Moren doet u maar thuis, want "het stampevoetende volk" moet gewoon terug in zijn hok. Van Hugo S. van het Haarlems Dagblad.Horen we Rutte of Schneider?

Schneider: "In het geval van Oekraine gaat het om het beteugelen van de expansiedrift van Vladimir Poetin". Dat is toeval! Zoiets zei Rutte nou net ook jl. vrijdag. Gisteren dus bij de regering, vandaag al het Haarlems Dagblad standpunt!

Los

En dan gaat Schneider los. Putin begint niet een beetje gevaarlijk te worden, nee...: "Putin begint zeer gevaarlijk te worden". En wat voert de onderworpen Schneider daar voor aan? Juist de geweldsloze hereniging van Krim met Rusland, die tot stand kwam via... juist ja, een referendum! In die zin is Schneider wel consequent. Uitkomsten van referenda, die niet in lijn zijn met het NAVO-standpunt, of die nou op de Krim of in Nederland plaatsvinden, Schneider vindt het niks of zelfs "zeer gevaarlijk".Schneider beetje vergeetachtig

Verder beschuldigt hij zonder dat er bewijs is geleverd dat Putin de MH17 heeft neergeschoten, zich schuldig maakt aan oorlogsmisdaden in Syrie (terwijl de Russen nu al 13 dagen geen sorties hebben in Syrie, komen de gifgassen van de door het Westen gesteunde terroristen de spuigaten uit) en beschuldigt hij de Russen kernwapens te plaatsen op eigen territorium terwijl hij "vergeet" te noemen dat dit een reactie is op Amerikaanse raketten in Roemeniƫ en Polen, dus in de achtertuin van de Russen.

Voorspelling

Wij doen de volgende voorspelling dat Blik op NOSjournaal binnen 3 jaar meer pageviews per dag heeft dan het Haarlems Dagblad betalende abonnees heeft. Wie zit op dit soort slaafse machts-onderworpen, 100% voorspelbare commentaren van een oud hoofdredakteur nog te wachten, laat staan daar voor te willen betalen?

7 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Matt

  De regentenpers draait overuren om de uitslag van het referendum met terugwerkende kracht in discrediet te brengen. Weer zo'n pershoer die 'politiek te belangrijk vind om aan het volk over te laten'en met onnavolgbare logica de woordbreuk van ons parlement tracht recht te praten. Het parlement HEEFT beslist, nl. om de uitslag van het referendum te respecteren. Het enige probleem is dat ze nu op die belofte willen terugkomen en tegelijkertijd de illusie in stand willen houden dat de Nederlandse politiek beslist en niet de EU (die daar bij haar eigen wetten probleemloos negeert). Laat dit nu net datgene zijn wat dit referendum, nog afgezien van gegronde inhoudelijke bezwaren tegen het verdag, eens goed wilde duidelijk maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @ Matt

   Ware er geen referendum over geweest dan was het associatieverdrag met Oekraine geruisloos aangenomen door de eurocratie. Weer sluipenderijs een stukje souvereiniteit weg. Nu is er in Nederland een inhoudelijk debat geweest zodat in brede lagen van de bevolking kon worden gezien 1) waar de EU mee bezig is en 2) ze daar geen reedt aan kunnen doene. Dat is de diagnose. De oplossing gaat wat mij betreft in de richting van een correctief referendum. Tamelijk zinloos om een hoop geld en tijd te besteden aan raadgevende referenda waar de politiek toch niks mee doet. Om een referendum van de grond te krijgen is echt niet makkelijk. Je moet in vrij korte tijd eerst 30000 en daarna 400.000 handtekeningen bij elkaar krijgen. Dat lukt alleen met een aansprekend agendapunt, dus dat er voor ieder wissewasje een referendum wordt aangevraagd lijkt me koudwatervrees.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Zegt een rutte in cafe: “He meisje(?),gaan we neuken?
  Zegt meisje: NEE, NEE, NEE!!!
  Zegt die rutte: Mooi, ga maar mee dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfs het volk staat helemaal achter een dictatuur, volgens sommigen die reacties naar kranten schrijven.
  Deze is alweer van een maand of zo geleden.
  https://drive.google.com/file/d/0B3zdyNpT1VRzWnpsUlhsY3NtVjg/view?usp=sharing

  BeantwoordenVerwijderen