dinsdag 25 oktober 2016

Russische tv kwalificeert Putin demonisering: "Niveauloos"

De pluriformiteit van de Angelsaksische media bestaat eruit of ze Putin smakeloos of heel smakeloos demoniseren. Ruimte voor nuance is er niet. Zelfs niet bij Prem's Zwarte Prietpraat waar in de nacht van jl. zondag naar maandag een inbeller rond 01.30 de kwalijke rol van de EU in Europa aankaarten. Eén van de presentatoren (niet Prem in dit geval maar een ander) deed net of hij het niet begreep en drukte de man onhoffelijk weg.

Beneden elk niveau

Maar de Putin demonisering komt nu echt van alle kanten. Er staat geen maat meer op. Derk Sauer die we gisteren nog bekritiseerden is nog helemaal niks, bij wat anderen de ether inslingeren. Het is zoals de presentator op de Russische tv stelde "beneden alle niveau". En hij heeft gelijk. En hij heeft ook gelijk als hij zegt dat Russen zo niet met hun buitenlandse opponenten omgaat. Zelfs niet als het om regelrechte vijanden gaan. Gewoon beneden hun niveau.

Willemijn Veenhoven

De Nieuws BV, het nieuwsprogramma rond lunchtijd van VARA/BNN was vanmiddag geheel voorspelbaar. Er werd met volledige interesse, instemming en grappen en grollen omgegaan met muzikanten die met beledigende teksten, schuttingwoorden en krachttermen hun gevoelens ten op zichte van Trump verkondigden. Bij de NPO dus nauwelijk goed inhoudelijk debat, maar pure emotie-bashing, van in dit geval hun duidlijke opponent Trump.

"Putin klonen"

Ook heel origineel (...) was Willemijn Veenhoven bij het onderwerp over klonen. Ze moest daarbij zinspelen op het klonen van Putin en de eventuele wenselijkheid daarvan. Het moge duidelijk zijn dat de Putin hysterie is losgebroken. En hoe harder tegen Trump en Putin geageerd en beledigd wordt, hoe rooskleuriger de cariere bij de staatsmedia eruit ziet. Dat begrijpt zelfs Willemijn.

Eénvandaag: "Er zouden (Russische) spionnen gisignaleerd zijn die zich als toerist voordoen"

Ook Eénvandaag gaat er vandaag vol in en lepelt een gouwe ouwe op uit het archief: "Zorgen Zweden, Finland over Rusland", en de genoemde spionnen, luidt de aankondiging op Teletekst. Een (oud?) generaal mag speculeren en oude koeien uit de sloot halen: "Twee jaar geleden...", en ook een reeds lang gedebunt fantasieverhaal, mag gewoon weer onbekritiseerd opgerakeld worden: "Ook onderzeeboten, al dan niet bewezen". Tsjaa, wat maakt het ook uit, bewezen of niet. Over Rusland mag je fantaseren wat je wilt. Je kunt er zelfs fantast journalist van het jaar mee worden. Vraag maar aan Herr Koens. Olaf Koens.

Dreigend

En dan dreigend: "Dagelijks komen de Russen langs". Hallo mensen. Wel eens op de kaart gekeken?! De Russische havens liggen nou eenmaal voor Finland en Rusland. Dat is blijkbaar allemaal heel intimiderend van de Russen. Dat de Amerikaanse schepen in de Zwarte Zee direct voor de kust van Rusland liggen, zoals vandaag weer een Amerikaans schip dat de Zwarte Zee binnenvaart... Dat is allemaal heel logisch en normaal en niet intimiderend! Ook Amerikaanse vliegtuigen die boven Russische schepen en bases rondcirkelen is geen thema voor Eénvandaag. Russische schepen en vliegtuigen voor de eigen Russische kust (en daarmee in de buurt van Finland en Zweden), dat is natuurlijk wel zeer intimiderend!

Speculeren

Dan wordt er nog bijgehaald dat Rusland ooit heerste in Finland en de Baltics. Dat zou dan reden zijn om angst te hebben voor een Russische inval. Dat is van hetzelde niveau als Indonesiërs en Surinamers die speculeren over een Nederlandse inval, "omdat Nederland 100 jaar geleden daar heerste". Spanjaarden heersten in Latijns Amerika en kreeg de plaatselijke bevolking aan de Spaanse taal, maar liet ze grotendeels in leven. In Amerika werd gewoon de gehele lokale bevolking uitegemoord. Onder Russische heerschappij werden de Finnen en de Balten niet uitgemoord, en zelfs hun taal werd hen niet ontnomen.

Voorzetje

Ook de Eévandaag staatsjournalisten weten precies welke voorzetjes ze moeten geven om hun carriere niet te laten stagneren. Aan de generaal wordt "gevraagd": "Europa besteedt dus te weinig aan militair materieel?" Dat beaamde de generaal (hoe verrassend allemaal!).

Hard-core

Na de militair, mag ook hard-core Putin criticus Marc Jansen zijn "licht" laten schijnen. Hij presteert het, in de traditie van voormalig journalist van het Jaar Koens om slachtoffer in dader om te toveren. De Russische bevolking heeft het niet altijd makkelijk in de Baltics. Vorige week nog de journalist die zomaar uitgezet werd, en de bevolking heeft ook te maken met moeilijkheden als staatsburgerschap, taalverplichtingen, etcetera. Doen ze verder allemaal niet moeilijk om.

Slachtoffer dader reverse ( Een "Olaf Koensje")

Dan doet Marc Jansen een "Olaf Koensje". Marc Jansen presteert het om die vorm van onderdrukking (groot woord) aan te grijpen om Putin aan te wrijven dat hij dat uit zou gaan buiten om die Russische gemeenschap te mobiliseren in de Baltics. Hoe Putin dat zou doen, of welke voorbeelden Marc Jansen daarvoor heeft? Is bij Eénvandaag niet belangrijk. Marc Jansen maakt hier de slachtoffers verdachten. Het is de specialiteit waar Olaf Koens groot mee is geworden.

Onweersproken keihard liegen. Bij Eénvandaag kan het. Bij Eénvandaag mag het.

Marc Jansen mag ook gewoon onweersproken keihard liegen om een eventueel lidmaatschap van Zweden en Finland te promoten: "De NAVO is een defensief bondgenootschap". Wij raden Marc Jansen aan eens in Servie aan de mensen op straat te vragen wat zij daarvan denken en om dan terug te komen.

Inkoppertje

Het Eénvandaag meisje wil zeker na haar proefperiode bij de staats tv aanblijven en regelt voor Marc Jansen, na zijn al overduidelijke betoog, een inkoppertje: "Dus u zou het (lidmaatschap Zweden, Finland NAVO) een goede stap vinden?". "Ik vind dat daar serieus over nagedacht moet worden als die landen zich aanmelden voor NAVO-lidmaatschap"

"Bloody Tsar"...

"Brothers in blood"...

"Putinism"...

"Putin versus the World"...

En nog eentje, Time, van een maandje terug...

Russische tv noemt gisteren zondag 23 Oktober 2016, de aanvallen op Putin beneden peil. Kijk naar de teksten, en vooral naar de afbeeldingen. De Russische tv heeft gelijk.

12 opmerkingen:

 1. Marc mag ook met de mensen in Libië spreken hoe een defensief bondgenootschap de NATO is.

  2011 military intervention in Libya
  https://en.wikipedia.org/wiki/2011_military_intervention_in_Libya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Propaganda, demoniseren, wapengekletter, proxyoorlogen, escalatie tot de onvermijdelijke vlucht naar voren. Drie keer is scheepsrecht.

  Zelf alvast een beetje experimenteren met mogelijke scenario's?

  http://www.nucleardarkness.org/nuclear/nuclearexplosionsimulator/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie analyse, was persoonlijk ook verbolgen over deze uitzendingen, je moet het maar durven : stomme mensen durven alles , dat is ook waar wij ze aan herkennen !
  Wat opmerkelijk is is dat de publieke omroep Rusland als een vijand neerzet , maar ons niet voorbereid op een mogelijk aanstaand conflict die voortvloeidt uit deze vijandige houding !
  Het is opmerkelijke dat wij moeten betalen via onze belastingen voor deze kwaliteits journalistiek .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact Pietka; in elk land is de journalistiek gekleurd; kunnen we lang en kort over praten.

   Amerika is gebouwd op de ellende van anderen; hun media "verdedigen" dat. Ok. Vanuit hun standpunt, misschien niet mooi, maar, nog te begrijpen.

   Rusland probeert iets tegen het kwaad te doen, verzet zich hiertegen en hun media verwoordt dat: begrijpelijk.

   Maar West Europa? Die verdedigen het Amerikaanse standpunt, dat er helemaal niet mee zit als in Europa de pleuris uitbreekt. Integendeel! En onze Europese media werken daar aan mee! Dat is de hele vreemde, Kafkaiaanse situatie bij de Hollandse staatsjournalisten.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Het heeft niets met Kafka te maken het is gewoon een optel som van belangen !
   1 Rusland heeft 40 % van de Saudische olie markt in China overgenomen
   ==> petro dollar staat onder druk ( een aantal maanden geleden lagen er 20 volle supertankers te wachten in Singapore geen afzet markt ! )
   Deze olie en gas wordt afgerekend in yuan en roebels op de olie beurs in SPB
   2 Rusland leverd ook gas aan Europa via Oekraïne en northstream 1 dit is dus de US dollar rekening van de Russische federatie !
   Om het kort samen te vatten Rusland dreigt het power house van de wereld te worden : grote grondstoffen leverancier , goed opgeleide mensen , infrastructuur projecten die veel werkgelegenheid voor het binnen en buitenland zullen zorgen .
   Europa is daar natuurlijk in geïnteresseerd , en in het bijzonder Nederland !
   ( Nederland was immers de 2 de handelspartner van Rusland voor de MH 17 sancties "stond in de Volkskrant ")
   Dit is natuurlijk niet in het Belang van de VS en Co
   Om deze ongunstige situatie voor het westen te corrigeren , is men begonnen met het destabiliseren van Rusland : Proxy oorlog in tchechenie , geiselingen in beslan en het noord oost theater in Moscow , deze acties hebben bijna gezorgd voor het uiteen vallen van de Russische federatie , maar " Böse fee " Poetin en Shoigu hebben dat weten te voorkomen .
   Plan A was dus niet succesvol , dus dan maar over op plan B 9/11 onder het mom van terrorisme bestrijding heeft het westen getracht om een gunstiger economische positie af te dwingen , door Afghanistan Irak Libië en Oekraïne te destabiliseren cq overnemen , dit was bijna succesvol maar het kroonstuk Syrië is natuurlijk ( de analogie tussen Stalingrad en aleppo is niet uit de lucht gegrepen ) een ramp ! Onze proxie oorlog daar is vast gelopen , persoonlijk denk ik dat het westen een corridor nodig heeft van 100 km breed ten westen van de euphrat om de pijpleiding van Qatar/ Exxon , Total naar Europa te bouwen , de langer deze wordt uitgesteld de nijpender de situatie voor de US dollar en de VS .
   Om zeker te zijn dat oud Europa trouw blijft aan de VS heeft de CIA en Soros voor de massa Exodus van jonge mannen naar Europa gezorgd , met een klik van de vingers kunnen de VS de NATO mobilisatie depots in Duitsland Nederland en België open gooien en deze jongens bewapenen voor een burger oorlog in Europa .
   Nederland kan alleen kiezen tussen een oorlog met Rusland of een Burger oorlog , dit verklaard dus de Houding van onze nationale Pravda / Fabeltjeskrant .
   Het einige wat ik hoop is dat sommige mensen in onze regering een plan B hebben ( eventueel wapens reserveren in de Russische federatie voor het geval dat burgelijke onlusten hier uitbreken )

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Dat is de reden dat wij verwangen worden door mensen die makkelijker te manipuleren zijn , een asiel zoeker kost 30 000 euro / jaar , als je deze 30 000 ter beschikking stelt voor de autochtonen dan maken ze best wel 2 kinderen meer , maar dat willen de boven ons gestelden niet ! Ze willen geen mensen die kunnen na denken , ze willen volgers hebben !
   De Rotshield en een aantal politici in Nederland hebben ( vooral bij PvdA en groen links ) overheenkomsten die ons niet gunstig gestemd zijn !
   Vraak is een gerecht die koud genuttigd wordt , denk daar maar over na .

   Verwijderen
  3. Visumvrij:

   Eén ´voordeel´ heeft het: straks kun je in de koffieshop enkele straatjes verder zo een AK-47 bestellen, en krijgt de onderwereld binnenkort de beschikking over RPGs en Grads.

   Afgezien daarvan hoop ik komend jaar wat interessante conversaties te gaan hebben met Engels- of Duitstalige Oerkraienese ´toeristen´. Het kan nooit kwaad in persona ook hùn kant van het verhaal te horen.

   Wat denken jullie: zou het openstellen van de grenzen contaminatie via Svoboda, Pravy sector, Azov, etc ten gevolge hebben?

   Het kan natuurlijk ook dat die nazi´s vrij snel hun politieke veren afschudden en zich in het EU paradijs inburgeren of zich met smokkel in eerder genoemd materieel (of meth+ krokodil+ Afghaanse heroïne) gaan bezighouden...

   Verwijderen