woensdag 12 oktober 2016

BREAKING: Geflipte PvdA'er noemt Rusland dictatuur

Op NPO radio 1 gaf een geflipte PvdA parlementarier zijn reden om voor het CETA verdrag met Canada te stemmen. "Samen een blok vormen tegen de dictaturen China en Rusland". Zo ver zijn we dus al heen dat PvdA'ers in deze termen praten over Rusland en dusdanig handelen. Speciaal voor dit Russofobe PvdA kamerlid (weet iemand wie deze grappenmaker was?), HIER nog even de beelden van St.Petersburg op vrijdagavond. Onder dictatoriaal bewind uiteraard...Putin oogst applaus op Economisch Forum

We hebben het Hollandse staatsnieuws even laten schieten en hebben om 8 uur naar het Russische nieuws gekeken. Dat opende met het Internationale Economische Forum waar Putin vragen beantwoordde van diverse deelnemers.

Afzeggen ontmoeting in Frankrijk

Putin, zoals altijd kraakhelder. Zelfs voor Blik voor wie het Russische verre van een moedertaal is, is Putin altijd prima te volgen. Eigenlijk beter dan bijvoorbeeld Trump en Clinton. Mogelijk komt dat omdat het verhaal van Putin veelal logisch in elkaar zit en mooi geformuleerd wordt. Hij antwoordde onder andere op een vraag van een Franse aanwezige, die "zoals alle Fransen", wilde weten waarom de ontmoeting niet doorging met Hollande. Putin vertelde iets dat hij niet kan zeggen dat hij voor alle mensen kan spreken (zoals de vraagsteller wel durfde), maar legde uit dat Frankrijk met het Syrie voorstel bij Rusland kwam. Rusland bekeek dat voorstel en vond het een prima initiatief waar Rusland nog wat op- en aanmerkingen (amendementen) op had. Dat was prima.

Frankrijk ging met zijn voorstel en opmerkingen van Rusland naar Washington en kwam daarna met het voorstel bij de VN. Ongewijzigd! Frankrijk diende dus een voorstel bij de VN in waarvan het wist dat het door Rusland gevetood ging worden. Putin stelt dus beargumenteerd en overtuigend, dat het Frankrijk en zijn partners niet ging om een oplossing voor Syrie maar om een veto te verkrijgen van Rusland om zo samen met de onderworpen media de anti-Rusland rethoriek verder op te voeren.Putin reageert op Amerikaanse aantijgingen inmenging

Met name Hillary Clinton, gevolgd door de onderworpen Amerikaanse media, wijzen Rusland aan overal waar het haar uitkomt. Wickyleaks? Rusland! Hackers? Rusland! Problemen Syrie? Rusland! Onwelgevallige emails over de Clintons? Rusland!

Putin merkte op op dat enige tijd geleden Rusland werd aangemerkt als regionaal spelertje. Nu wordt het voor alle wereldproblemen verantwoordelijk gehouden. "Ons wordt verweten ons in te mengen en druk uit te oefenen op een ander land (VS). Van welk land komen die aantijgingen eigenlijk...?" Het was duidelijk dat hij de VS aanwreef de pot te zijn die de ketel verwijt zwart te zijn. Zijn retorische kwaliteiten en inhoudelijke punt werden beantwoord met een mild applaus uit de zaal.

14 opmerkingen:

 1. Washington Hits Back at Putin’s Humiliation
  By Finian Cunningham

  "Day by day, it seems, leads to more damning revelations of Washington’s complicity in illegal wars, covert subversion of foreign states, and systematic collusion with terrorist networks which have inflicted thousands of deaths on American citizens, among many more thousands of other innocent civilians around the world.

  In addition to exposure by sources like Wikileaks, much of revelation about US criminality and state-sponsored banditry has emerged from Russia’s principled military intervention in Syria. Russia’s intervention has not only helped salvage the Syrian nation from a foreign conspiracy of covert war for regime change. Russia’s intervention has also brought into clear focus the systematic links between Washington and its terrorist proxy army working on its behalf in Syria.

  Washington’s mask of moral and legal superiority has been ripped from its face. And what the world is seeing is the vile ugliness beneath."

  In announcing Russia’s unilateral suspension of a 2002 accord with the US for the disposal of nuclear-weapon-grade plutonium, Putin went much, much further. He gave Washington a list of ultimatums that included the US ending its trumped-up sanctions against Russia, with financial compensation, as well as the scaling back of NATO forces from Russia’s border.

  In other words, the Russian leader was talking truth to American power in a way that megalomaniac Washington, with all its ridiculous delusions of «exceptionalism», has never ever heard before."

  http://www.informationclearinghouse.info/article45649.htm

  De spindoctors uit Washington rest eigenlijk weinig anders dan de lastercampagne tegen de Russen en Poetin in een hogere versnelling te zetten.

  Afgelopen vrijdag bereikte de smearcampagne een nieuw dieptepunt toen ook de regering Obama de Russen officieel begon te beschuldigen van inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.

  https://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-government-officially-accuses-russia-of-hacking-campaign-to-influence-elections/2016/10/07/4e0b9654-8cbf-11e6-875e-2c1bfe943b66_story.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Blik,
  Het gegeven dat de PVDA samen met de VVD regeert en het VVD standpunt doorvoert zegt toch iets over de PVDA lijkt me. Rechts en Links betekenen niet veel.
  Dit is niet van vandaag of gisteren. Wim Kok werd commissaris bij neerlands grootste too big to fails.
  Bonussen bij falend beleid moet kunnen.
  Belastingparadijs voor de too big to fail moet kunnen.
  Minimumloon verder naar beneden moet kunnen.
  Beurzen voor studenten naar beneden en kosten voor studenten omhoog moet kunnen.
  Huren ieder jaar om onduidelijke redenen omhoog moet kunnen. Ziektekosten premies en eigen bijdrage/eigen kosten verder omhoog moet kunnen.
  Boetes omhoog moet kunnen
  Gemeentelijke belastingen ieder jaar omhoog moet kunnen. (ondanks dat ze aan ons afval verdienen moeten we er voor betalen)
  etc.
  Politici in den haag: Omdat ik zo bevlogen ben voor de mensheid en omdat ik maatschappelijk zo betrokken ben ben ik de politiek in gegaan. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is de vraag wanneer de eerste Nederlandse politicus-buiten Wilders- het "Atlantische (Bilderberg) beleid gaat bekritiseren. Die tijd gaat komen!.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oli, ik heb Israel-vrind Geert nooit kritisch over de Atlantische connectie horen praten; SP een beetje, maar Roemer, ook beetje halfbakken.

   Rechts en Links geloof ik al jaren niet meer in; het is macht/kritisch t.o.v. de macht.

   Verwijderen
  2. @Blik,
   Ik dacht even aan de volgende punten:
   Wilders was tegen sancties tegen Rusland totdat MH17 naar beneden kwam.
   Wilders was tegen de NATO bombardementen in Libië

   Maar ik weet ook dat hij loog om 9/11 en dat hij zich thuis voelde in het zionistische Israël. Tsja, Roemer dan een beetje halfbakken.

   Verwijderen
  3. Gorge Soros die voor de toestroom en Islamisering van Europa met een investering van een half miljard dollar.
   Om zijn investering veilig te stellen steunt hij naast vele links partijen ook een aantal extreem rechtse partijen zoals de PVV met minstens een donatie van 633.114,- euro.
   Wat betekent dat we Van Wilders nooit en te nimmer een oplossing hoeven te verwachten.

   Verwijderen
 4. De wallstreet oligarchen willen met TTP en TTIP de Brics landen isoleren en vernietigen en tegelijkertijd de soevereiniteit/democratie van de deelnemende staten ondermijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wie gaat er deze ochtend inbellen bij stand.nl?

  De stelling is weer lekker tendentieus met de vuist, Putin, afzeggen...

  http://www.stand.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, dit was de stelling van gisteren... gaat nu over euthanasie/zelfdoding.

   Verwijderen
  2. Nederland was het er mee eens dat het westen geen vuist kon maken tegen Poetin. Dat klopt. De tijd dat je Rusland kon isoleren is voorbij. Veel Europese leiders zien het nut van een vuist maken tegen Poetin niet zo. De 298 mensen van MH17 zijn voor niets gestorven. Het vliegtuig kon Europa niet verbinden met Oekraïne in de strijd tegen Poetin.

   Verwijderen
  3. Wanneer een vuist tegen de VS? Verbaas me altijd waarom dat geen thema is; lijkt me veel logischer: Yemen, Libie, Irak, deel Syrie, Somalie, Steun bommen op Donbass, Joegoslavie, Afghanistan, bloed, bloed, bloed, etc.

   Verwijderen
  4. Wanneer een vuist tegen de wallstreet moneymasters. Tot nu toe werden degenen die dat deden daarvoor gestraft incl. Assad, Gadaffi, Hussein, Iraanse regering en denk aan zuid amerikaanse en Afrikaanse onwillige regeringen. Poetin doet het nu en zie hoe Rusland daarvoor wordt gestraft en hoe Poetin het voor de kiezen krijgt. Je moet luisteren anders wordt je gestraft. De Moneymasters kennen geen genade.

   Verwijderen
  5. Bovendien. Als je tijd om te gaan is gekomen, dan moet je gaan. Zij bepalen.

   Met een militair en financieel gezond Rusland met sterke bondgenoten wordt het toch een ander verhaal.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen