zondag 30 oktober 2016

Putin: "Zijn de VS een bananenrepubliek geworden?" (+ Bonusvideo)

Putin (in tegenstelling tot met meel in de mond pratende en zwalkende Rutte) legt helder een aantal zaken van wereldbelang uit op de Valdai discussieclub in Sotchi.

"Het is hilarisch en slaat nergens op, de bedachte en mythische dreiging alsof Rusland van plan zou zijn een land binnen te vallen, te blijven ventileren"

"Vooral voor intern NATO gebruik om de defensie uitgaven en de omzet van wapenfakrikanten te stuwen."

"Het kan fijn zijn en zelfs winstgevend om jezelf te portretteren als de verdediger van de civilisatie tegen "de nieuwe barbaren"

"Rusland een ander land binnenvallen? Lachwekkend!"

Rusland is niet van plan iemand aan te vallen. Het is om te lachen. Ik lees ook de analyses uit de VS uit Europa. Slaan gewoon nergens op. Dom. Ireëel. De VS en de EU/NATO zijn 600 miljoen mensen, Rusland 140 miljoen, wat zouden we moeten willen? Het zijn BEDACHTE problemen. Hysterie. Anders kan ik het niet omschrijven.

Bananenrepubliek

De zogenaamde Russische invloed op de Presidentsverkiezingen in de VS. In plaats van zich te richten op hun grote eigen problemen, gaan ze de publieke aandacht daarvan afleiden en het hebben over Russische spionnen en hackers. Denk je nou echt dat Rusland de kiezers in de VS kan beinvloeden. Zijn de VS een bananenrepubliek soms? Nee, de VS zijn een groots land."

Over de OVSE

"De functie van de OVSE is uitgehold doordat het gebruikt is als instrument voor de belangen van een enkel land." Kijk en luister zelf naar Putin hieronder. Altijd het beste om een oordeel over een leider te vormen, in plaats van naar een NOS verslaggever en een 10 seconde uitvergrote enkele quote. Onze samenvatting behelst vooral het deel vanaf circa minuut 8:00. Artikel tot stand gekomen mede dankzij Wierd Duk die de video had getweet.

Putin op Valdai Discuccion club 2016... nog niet aan pensioen toe...

52 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een bananenrepubliek is een populaire benaming voor een politiek instabiel, corrupt land dat vaak rijk is aan grondstoffen en waar staatsgrepen en revoluties aan de orde van de dag zijn
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Bananenrepubliek

   Amerika is in de zuiverste zin van het woord nog geen bananenrepubliek, net zo min als Rusland dat is.

   p.s Het is vaak de VS die zorgt voor revoluties/staatsgrepen en corruptie in die arme (maar grondstof rijke) landen.

   Verwijderen
 2. Athene, Rome, Byzantium, Ottomaanse Rijk, Portugal, Spanje, Verenigde Republiek, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, USA. Imperiums komen en gaan De wisseling van de wacht gaat meestal niet zonder slag of stoot. In het nucleaire tijdsperk gevaarlijker dan ooit tevoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook een uitgelezen analyse/ interview door Catharine Austin Fitts met de Saker.

  Waard om even stil te worden en het aandachtig te bestuderen. Maar wie weet is het na dit belangrijke Valdai- discussiepunt over enkele dagen wel een apart blogje waard....

  Maar ja, de laatste volle week voor de verkiezingen zal er wel meer dan genoeg over te bloggen zijn (ik gok nog steeds op Trump)

  Daarnaast: ik hoor net op CNN dat de Iraakse Shiieten de dorpen ten westen van Mosul hebben ingenomen. Zeer gunstig nieuws voor president Assad, aangezien het jihadistisch ongedierte dan door deze milities tot halal speklapjes zal worden gereduceerd voordat ze Raqqa kunnen bereiken. Tevens geen glorieuze wapenfeiten voor de VS in verkiezingstijd!

  Lock her up!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, hier is de link van deze analyse:

   https://solari.com/00archive/web/solarireports/2016/sr20160929_1.pdf

   Verwijderen
 4. Volgens de Clinton achterban spannen James Comey en Vladimir Poetin zich nu tegen Hillary. De paniek bij de democraten is compleet! Hopelijk plaatst Kneuslissen nog een filosofische, poëtische wasknijperreactie, op de ondergang van Hillary en van hemzelf natuurlijk!

  http://theduran.com/vladimir-putin-and-fbi-director-james-comey-are-now-working-together-according-clinton-cronies/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit nu op een Amerikaanse site te kijken en het ziet er niet goed uit voor Hillary. Binnen het DNC zijn ze elkaar nu de Zwarte Piet aan het toespelen. Ook Attorney General, Loretta Lynch, wordt in de val van Hillary meegezogen.

   De ratten zijn het zinkende schip aan het verlaten en dat past precies bij de mentaliteit van Kneuslissen. Maar ja, die wedt altijd op het verkeerde paard.

   Verwijderen
  2. Wikileaks Explodes! MSNBC/WSJ/NYTimes/WashPost! Media Blackout Ending! Chelsea Comes Clean!

   https://www.youtube.com/watch?v=Ij8PH9nDT-o&feature=youtu.be

   Verwijderen
  3. Het komt er op neer dat Chelsea haar eigen ouders heeft opgehangen!

   Verwijderen
 5. Overdenking.
  Ik las ergens dat Huma Abedin aan een kennis schreef dat Hillary geen idee heeft wat een email is en hoe een computer werkt.
  Dat zou kunnen: denk aan premier Kok die met de muis begon te wijzen naar het beeldscherm, alsof een muis een afstandsbediening is.

  Dan heeft ze dus werkelijk staatsgeheimen via een onbeschermde computer verstuurd, denkend dat het zo'n vaart niet zou lopen.

  ( Ik dacht altijd dat ze dit deed om zaken te versturen zonder dat er iemand mee keek en zonder dat het in de annalen zou komen. Ideaal voor als je deals off the record wil maken.)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is nog veel meer aan de hand. Muiterij binnen de FBI.
  FBI agenten weigerden om laptops van Hillary's 'top aides' te vernietigen. James Comey is, i.o.v. Loretta Lynch, een cover-up begonnen om Hillary vrij te pleiten van rechtsvervolging. Herinneren wij ons de geheime, gelekte ontmoeting nog tussen Loretta Lynch en Bill Clinton?

  James Comey heeft overigens buiten het medeweten van Loretta Lynch de brief van afgelopen vrijdag naar het congres gestuurd. Tenslotte hebben kiezers ook het recht om te weten of een presidentskandidaat een crimineel is, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Maar Obama wist ook van Hillary's privé email, hij heeft zelf met haar gemaild. Dus, Obama heeft ook zitten liegen. Hillary wordt geslachtofferd om een constitutionele crisis te voorkomen!

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Hillary trekt zich terug uit de verkiezingen en wordt nog vóór 8 november gearresteerd!

   Verwijderen
  5. Loretta Lynch heeft geprobeerd om de brief van James Comey tegen te houden!

   Verwijderen
  6. "Dear Democrats, Doesn't Clinton Embarrass You?"

   Hillary's followers have no shame.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. 8 november is de deadline, wasknijperboy/Kneuslissen en geen moment eerder. Claimen dat je nu al gewonnen hebt, is een bevestiging van je nederlaag!

   Verwijderen
 7. SHOCK WIKILEAKS: Assange's "Final Blow to Hillary's Campaign" as FBI Reopens Case.

  https://www.youtube.com/watch?v=fgbEj-YyEIQ&sns=em

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn 3 kwartier verwijdert van 1 november, de dag waarop de 33.000 verwijderde emails van Hillary door Wikileaks aan de hele wereld zal worden geopenbaard, Kneuslissen/wasknijperboy!

   Verwijderen
  2. Als Hillary ze verwijdert heeft zal zij ze best wel kennen. De vraag is alleen waarom Hillary ze verwijdert heeft, daar heeft de zwakbegaafde wasknijperboy/Kneuslissen geen antwoord op, tenslotte vindt wasknijperboy/Kneuslissen het ook prima dat zijn reacties hier verwijdert worden zodat er niets te bewijzen valt!

   Buiten de screenshots dan, want daar heeft wasknijperboy/Kneuslissen dan weer geen rekening mee gehouden. Jouw dossier wordt aardig dik en ik moedig je aan vooral verder te gaan!

   Ik zeg verder niets!

   Verwijderen
  3. Tja Joop,met dit verschil; jij zegt strafbare dingen, ik niet. Ik benoem feiten, jij scheld en bedriegt, bedreigt en tiert in het wilde weg, zonder onderbouwing. Ik leg nog uit waarom ik jullie zo noem, met feiten en al erbij....Maar ik zeg verder niks, ga vooral door, jouw dossier wordt dikker en dikker en werkt steeds meer tegen je jochie. Maar ga vooral door, je doet toch steeds braaf wat ik van je vraag!!

   Verwijderen
  4. 8 november is de deadline, wasknijperboy/Kneuslissen en geen moment eerder. Claimen dat je nu al gewonnen hebt, is een bevestiging van je nederlaag! En hoe moet dat nu als Hillary een crimineel blijkt te zijn die jij door dik en dun verdedigt hebt, wat blijft er dan nog van jouw geloofwaardigheid over, denk je?

   Verwijderen
  5. Dus de mails van Hillary gaan niet om haarzelf! En jij hebt geen hersenbeschadiging?

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'Before the Flood' was zojuist op Natiuonal Geographic te zien.

  Ik heb hem grotendeels gemist, maar hij staat op internet: http://channel.nationalgeographic.com/before-the-flood/videos/before-the-flood/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Ik heb hem grotendeels gemist"

   Hillary's schandaal en klimaatverandering? Jan lijkt de discussie naar zijn hand te willen zetten, zoals hij dat eigenlijk altijd wil, maar wij gaan rustig door met het Hillary schandaal of Jan dat nu leuk vindt of niet!

   Verwijderen
  2. Yep, is iets minder moeilijk dan linkjes plaatsen die jouw hersenspinsels zouden kunnen onderbouwen, maar ook daar heb jij weer niet over nagedacht!

   Verwijderen
 10. Muhaysni congratulates mother of a boy he is about to send on a suicide mission in #Aleppo & assures her he will get his virgins 😂 #Syria
  https://twitter.com/walid970721/status/792305747627503616?t=1&cn=ZmxleGlibGVfcmVjc18y&refsrc=email&iid=1f968a50f1ce493bbe9d2ffe39ed55b1&uid=1179929389&nid=244+281088000

  Sukkeltje. Lachend dood en helemaal voor niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Stan van Houcke heeft de vorige blog ban Blik geplaatst: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/10/blik-op-nosjournaal_30.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties


  1. Waarom die Weiner/Huma mail zo veel gewicht hebben.

   "Emails on HRC's private server confirm these tragic events, and Obama & HRC thought they could pardon eachother after the election."

   https://twitter.com/hectormorenco/status/792593331242962944


   "Little did Obama/HRC realize that an auto-sync feature between Huma & Weiner inadvertently saved the deleted emails on Weiner's machine."

   https://twitter.com/hectormorenco/status/792593866725613568

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 13. Zojuist bij Stan gezien: Youtube: MSNBC: 10/27/16 Morning Joe Destroys Corrupt Clinton Foundation "Total Corruption"

  Het is alsof Nieuwsuur plotseling over Rutte gaat praten zoals Blik over hem schrijft. Dit hakt er in, want Morning Joe heeft heel veel kijkers..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ruikt naar 'damage control' en tactische terugtocht.

   Verwijderen
  2. Yep, oud nieuws maar het kan nooit geen kwaad om jezelf te profileren!

   Verwijderen
  3. Dawg,
   je bedoelt wellicht dat Morning Joe eenbeetje laf is en nu uit een ander vaatje gaat tappen omdat ze bang zijn dat Hillary gaat verliezen.
   1. Kan me niet schelen: ze vertellen de massa wat die massa anders van niemand te horen krijgt. Dat heeft inpact. De MSM vertellen nu eens de waareheid.
   2. Ik ken Morning Joe niet, dus ik weet niet hoe leugenachtig ze al dan niet in het verleden waren.

   @Joop.
   Zoals altijd is jouw mededeling weer op vele manieren te interpreteren.
   Oud nieuws van mij?
   Oud nieuws van Morning Joe ?

   In elk geval beter dan wat jij twee uur geleden plaatste: SHOCK WIKILEAKS: Assange's "Final Blow to Hillary's Campaign" as FBI Reopens Case.

   En dan horen we kletskoek van een vloggende huisvrouw ( niks tegen huisvrouwen, maar deze is welk erg dom en hysterisch) die twee dagen geleden nog beweerde dat Julian Assange dood is.
   Wat een verspilde moeite, Joop !

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @ Jan V

   't Zou inderdaad kunnen dat de MSM uit een ander vaatje gaan tappen als blijkt dat ze op een ongekend corrupt paard hebben gewekt. Maar 't kan net zo goed dat het openbaren van het gegraai via de Clinton Foundation bedoeld is om de aandacht van het publiek af te leiden van grotere zaken. Zaken van leven en dood bijvoorbeeld.

   Verwijderen
 14. Ik heb zojuist een reeks van de Hector Moreno tweets gelezen.
  https://twitter.com/hectormorenco
  Dat is inderdaad spectaculair.

  Hij beweert daar wel heel veel.
  Maar wat is zijn bron?
  19 uur geleden begon hij een hele reeks tweets met deze tweet:

  Please promote this message. I'm working to release source but running out of time. Already spent 300+ hours & won't finish before election.

  Even later: This high level heist (rooftocht) leaving millions dead is also why HRC wants to assasinate Assange & why Obama sent Kerry to Ecuador. Now its too late.

  Hier geeft hij de indruk dat het uit Wikileaks komt:
  These bombshells will be confirmed by Wikileaks/Dikileaks soon, but maybe not before the election. The volume of hacked material is massive.

  Dan het bericht over de automatische synchronisatie van emails tussen Huma en haar man Weiner. (@ SdR: dat is wat ik bedoelde toen Huma zei dat Hillary geen idee heeft hoe computers werken. Blijkbaar had Huma dit zelf ook niet zien aankomen)

  Door die synchronisatie vond de FBI emails die elders gewist waren.

  ( NB: als je het mij vraagt was de volgorde anders: 'men' wist er van, en bedacht dat de gewiste mails mogelijk nog op Ant. Weiners computer konden staan. Een hack heeft dat bevestigd. Om daar dan legaal aan te komen heeft men een honey trap op Weiner af gestuurd. )

  Ik laat het even hierbij.
  Maar inderdaad: als zou blijken dat Hillary achter de moord op ambassador Stevens zit, dan gaat ze echt de bak in!
  Halleluja !
  Ik zeg met Rootman: Lock her up !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan V

   Spectaculair en aantrekkelijk omdat alle dots van de actualiteit en Amerikaanse geopolitiek over de afgelopen 15-20 jaar op een op het oog consistente manier met elkaar verbonden worden.

   Maar het is altijd goed on sceptische te blijven. Zonder nadere bevestiging zijn de Moreno tweets en de timeline niet meer dan een mogelijk scenario dat net zo goed afkomstig kan zijn van een redelijk goed geinformeerde fantast.

   Anthony Weiner krijgt in ieder geval z'n trekken thuis. Prototype narcist.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @ Dawg en @ SdR.
   Ja, er is zeker iets aan de hand.
   De FBI die een onderzoek start. MSNBC die openlijk over het bedrog en de diefstal van de Clintons spreekt op prime time.

   Maar wie is Hector Moreno?
   Zijn verhaal begint met:
   Please promote this message. I'm working to release source but running out of time. Already spent 300+ hours & won't finish before election.
   Waarom kun je de bron niet meteen noemen?
   Is hij al 300 uur aan het werk? Dat is dan minstens 30 dagen.
   En is hij niet klaar voor de verkiezingen? Dus het bewijs van alles wat hij beweert komt pas nà de verkiezingen?
   Ja, dank je de koekoek.

   Ook tweet hij dit:
   These bombshells will be confirmed by Wikileaks/Dikileaks soon, but maybe not before the election. The volume of hacked material is massive.
   Dus zijn info is uit hacked materiaal.
   En hij heeft dat al 300 uur bestudeerd.
   En hij weet al deze zaken al, maar Wikileaks ( die met een heel ervaren team werken en vele honderduizenden cables hebben geanalyseerd) is pas klaar na 8 november?
   Het wordt er allemaal niet geloofwaardiger op.


   Ik heb het nog niet zo helder voor de geest, maar ik denk dat hij het volgende beweert:
   HRC en Obama hebben de oorlog in Syrië bewust veroorzaakt omdat ze dan geld kregen van Saudi Arabie en Qatar. Want die landen willen Qataars gas door Syrie laten lopen.
   Maar Rusland en Iran willen dat verhinderen, want dan heeft Europa het Russische gas nodig.
   Om alles uit te voeren hebben HRC en Obama zelf ISIS in het leven geroepen. Dat zijn de boots on the ground die Assad moeten verdrijven. Maar ISIS is een beetje out of control geraakt...
   Toen ambassadeur Stevens deze info wereldkundig wilde maken heeft Hillary hem laten vermoorden door de rebellen.
   ---
   Maar wacht eens even: De VS heeft in Afghanistan de Mujaheddin op poten gezet, on de Russen het land in te lokken.
   Daarna heeft Richard Perle cs met het American Turkish Council miljoenen aan de moslimns in Centraal Azie geschonken om daar madrassa's op te richten. Uit die madrassa's zijn de extremisten geselecteerd. Zo heb ik het op school geleerd.
   Niet dat Hillary en Obama de ISIS hebben opgericht.

   In 2001 wist men op het Pentagon al dat er 7 moslimlanden verwoest zouden gaan worden ( daar was 911 dan ook voor gepleegd. Om dat mogelijk te maken.) Syrie zat daar bij.
   Wil Moreno nu zeggen dat dit toen al de invloed van KSA en Qatar en Hillary en Obama was, in het Pentagon? Om de Clinton Foundation te spekken? Obama was toen nog een onbekend figuur.

   Kortom: het is allemaal niet erg geloofwaardig.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @ Jan

   Ja, dat is een goede samenvatting van de story die Moreno ons wil vertellen. En inderdaad, meer dan een story is het waarschijnlijk niet.

   Verwijderen
 15. Eind augustus, toen Huma Abedin besloot te scheiden van Weiner, gaf Trump als commentaar dat dit heel verstandig was, omdat Weiner als man van Huma wel eens info zou kunnen krijgen die hij dan weer kon doorkletsen naar oren die dat niet mogen weten.

  “Huma is making a very wise decision,” Mr. Trump said in a statement. “I know Anthony Weiner well, and she will be far better off without him.”
  He then went further, claiming that the marriage’s breakdown was a matter of national security. [...].
  “I only worry for the country in that Hillary Clinton was careless and negligent in allowing Weiner to have such close proximity to highly classified information,” Mr. Trump said, using language that echoed criticism of Mrs. Clinton this summer by the F.B.I. director, James B. Comey Jr. “Who knows what he learned and who he told? It’s just another example of Hillary Clinton’s bad judgment. It is possible that our country and its security have been greatly compromised by this.”

  http://www.nytimes.com/2016/08/30/nyregion/anthony-weiner-sexting-huma-abedin.html?_r=0

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Jan V

  Trump deed op 3 augustus 2015 deze min of meer profetische tweet:

  'It came out that Huma Abedin knows all about Hillary’s private illegal emails. Huma’s PR husband, Anthony Weiner, will tell the world.'

  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/628231488794923008?ref_src=twsrc%5Etfw

  You live by the weiner, you'll die by the weiner.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. verkiezings fraude, Bernie geloosd,fraude met Foundation was pay to play, ordinair zakkenvullen onder het mom goede doelen. pedo partys op prive eiland met billy boy aanwezig, doden die vallen rondom the Clintons recent 3 in 4 maanden tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Jan @Stop ,9/11 valse vlag, Bin Laden familie kon vrij terug naar KSA, Bush daarna Clinton, belangrijke jongens als Larry Summers schoven door. NWO plan Clinton zette politiek voort en Obombma deed er nog een schepje bovenop , rusland als vijand bestempelen, de agressor, laat mensen met drone aanvallen doden die voldoen aan een profiel van terroristof vrijheidstrijder.Zonder vorm van proces Nazi achtig gedrag.Nog steeds finaciert VS KSA, Qatar die ook gestort hebben in de clinton Foundation pay for play

  BeantwoordenVerwijderen