dinsdag 4 oktober 2016

Syrie staat op het punt strijd om Aleppo te winnen

Onderstaand een bericht en kort videoverslag van onze goede bekende, Murad, die het resultaat toont van de acties van (door het westen gesteunde) "gematigde rebellen" in het door de Syrische regering gecontroleerde deel van Aleppo. Zo krijgen we het van fact-fiction RTL anchor Olaf Koens en van Marcel Gelauff van de NOS perceptiemanagement organisatie niet vaak te zien.

Syrie staat op het punt de strijd om Aleppo te winnen

Tijd voor wat goed nieuws: Syrie staat op het punt de strijd om Aleppo te winnen. Dat is althans de mening van the Duran, en ze geven goede argumenten om daar van uit te gaan in een heldere uiteenzetting. Enkele van de punten:

1. Verdere vooruitgang van het Syrische leger, gesteund door de Russische luchtmacht resulteerde in het innemen van de Castello weg in juli, waarmee de aanvoerwegen van de Jihadi's in Oost Aleppo werd afgesneden en waardoor ze omsingeld werden.

2. Het gevolg was dat toen het Jihadisten offensief tegen Aleppo uiteindelijk begon eind juli, ze het Syrische leger en de Russen aantroffen die op hen wachtten.

3. Begin September herovert het Syrische leger "De Aleppo artillerie basis" en het Ramouseh district; hiermee dichten ze het gat dat de Jihadi's eerder in Augustus geslagen hadden.

4. Het Amerikaanse gebral, over "barbarij"maakt inmiddels op weinigen nog indruk, en nog minder op de Russen die gewoon doorgaan nu.

5. Met de mogelijke winst van Aleppo zou er een belangrijke slag, een zeer belangrijke slag gewonnen zijn, en kan daarna gekeken worden naar Idlib en Raqua.

Lees het hele verhaal bij de Duran.

Reactie Murad op Duran artikel

We hebben gelijk Murad in Aleppo gevraagd een reactie te geven op de strekking van het Duran artikel "Syrische leger staat op punt strijd om Aleppo te winnen". Hij reageert direct en zegt exclusief voor Blik op NOS journaal het volgende:

"Dat kun je nooit zeggen, niemand kan voorspellen wat er gaat gebeuren. Maar dat de rebellen onder druk staan, is een feit."

Sommige Amerikanen door het lint ivm Wikileaks morgen

De democratische strateeg Bob Beckel windt er geen doekjes om: Assange zou een verrader zijn die om zeep gebracht dient te worden.

Wellicht niet zo'n slecht idee dat Assange zijn persco heeft verplaatst van het balcon naar een meer beschutte plek. Heeft "onze" bert Koenders de Amerikaanse ambassadeur al ontboden in verband met zoveel moordzuchtige taal vanuit Amerika over notabene Europees en Ecuadoriaans grondgebied? Vinden we dit in Nederland normaal? Notabene van een "geliefde" democraat?

109 opmerkingen:

 1. Zoals ik al zei, de amerikanen zitten in een qauckmire. LOL.

  Om het weer goed te maken met de turken moeten de koerden het gehele gebied ten westen van de Eufraat weer opgeven. Gooien ze de koerden weer onder de bus. LOL. bv. Alleen al honderden koerden hebben het leven gelaten bij de verovering van Manbij op de terroristen. Uiteindelijk houden ze geen bondgenoot over.

  Als ze de russen het vliegen onmogelijk maken door surface to air manpads aan de terroristen te geven, dan sturen de russen gewoon een gigantische partij T90 tanks en ander soort artillerie naar het gebied. Voor zover ik weet is er nog geen één T90 gesneuveld door een TOW raket.

  Een ander probleem dat de amerikanen hebben is dat ze zo gehaat zijn (door hun inmengingen in de golf van de afgelopen 60 jaar) dat hun leger nergens gepruimd wordt. Zie ook het amerikaanse leger in Irak na 2003, het werd niet verteerd door de Iraakse bevolking.
  Het staat ook in het artikel van Duran. Leveren van amerikaanse troepen is geen optie. Zelfs speciale troepen moeten oprotten.
  US-backed FSA kicks out American special forces troops from Syrian border town
  https://www.youtube.com/watch?v=3n2kxPzk5qI

  Waarom hebben de amerikanen niks gedaan toen de russen in september vorig jaar hun operaties in Syrië begonnen.?. Ze zijn totaal verrast. Tot hun verbijstering kwamen ze er achter dat de russen binnen 48 uur een anti acces/area denial systeem hadden opgezet waardoor hun raket systemen/raketten "blind" zijn boven het gebied en daardoor waardeloos.

  Russians In Syria Building A2/AD ‘Bubble’ Over Region: Breedlove
  http://breakingdefense.com/2015/09/russians-in-syria-building-a2ad-bubble-over-region-breedlove/

  US Should Retaliate and “Disarm” Russians in Syria, “If they Continue to Provoke the US”: Brzezinski
  http://www.globalresearch.ca/us-should-attempt-to-disarm-russians-in-syria-brzezinski/5480349

  Oh ja ?
  Top US and NATO Commanders Admit They Cannot Oppose Russian No-Fly Zone
  http://russia-insider.com/en/politics/top-us-and-nato-commanders-admit-they-cannot-oppose-russian-no-fly-zone/ri10232

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stay tuned... Persconferentie assange begint om 11 uur als ik het goed heb.

  Hier een livestream link: http://www.infowars.com/historic-live-coverage-wikileaks-hillary-october-surprise-share-this-link-infowars-comshow/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt zonde van de tijd...
   Assange nu een half uur aan het praten, geen info over gelekte mails van HRC. Ik weet ook niet of het nog gaat komen tijdens deze persco, maar ik haak af.

   Verwijderen
  2. Beetje raadselachtig, dat ontbreken van nieuwe onthullingen van Assange, maar begrip ervoor dat de man niet dood wil en liefst ooit nog uit dat gebouw wil komen.

   Daar hoort echter ook bij dat Clinton geen president moet worden, want ze vuurt zo een kruisraket naar hartje Londen af.

   Vanaf nu tot november zou er elke week een aantal leaks over haar gepubliceerd worden. Zelf hoop/verwacht ik wel dat dit haar gaat beschadigen, maar Trump moet eens diep bij zichzelf te rade gaan of hij eigenlijk wel president wil worden of liever bij zijn puberale reality show-gedrag wil blijven.

   Trump kan briljant zijn als hij zich focust en zijn huiswerk doet. Misschien had hij inderdaad wat gesnoven voor het debat: daarmee win je geen presidentsverkiezingen...

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Zoiets!

   https://www.davidicke.com/wp-content/uploads/2016/10/bullshit.jpg

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Vanavond het vice presidential debate: wanneer ik er niet doorheen slaap ga ik zeker kijken, want ik weet niets over deze 2 sujetten. Vooral Kaine is vrij belangrijk, want wanneer het lijk gekozen wordt en wat later eindelijk ècht gaat liggen wordt hij commander in chief. Maar ook die nobody achter Trump wil ik goed in de gaten houden... Trump heeft ook weinig kans om zijn term af te maken; dat is als hij is waar hij voor staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Één Vandaag

  De volgende "Rechterlijke dwaling" dient zich aan.

  Louis Hageman onschuldig veroordeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Daesh in Panic': Commanders Fleeing From Mosul 'En Masse' Ahead of Major Op

  Read more: https://sputniknews.com/middleeast/20161004/1045990952/daesh-panic-mosul-offensive.html

  Ook goed nieuws uit Irak.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Staatsjournaal van 8 uur is zo te zien weer schaamteloos op de propagandatoer wat Aleppo betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat ging hierover zeker?

   http://www.mediaite.com/online/undercovered-the-seven-year-old-girl-live-tweeting-from-aleppo/

   Verwijderen
  2. @ Joop

   Ja, o.a. over dat meisje Bana. Dat verhaal is all over het internet. Net zo'n item als een week of twee geleden die door Obama voorgelezen brief die een Amerikaans jongetje geschreven zou hebben naar'Omran', het Syrische jongetje in de ambulance van The White Helmets.

   Verwijderen
  3. Je hebt de bron zeker wel gezien? BBC!

   Dit komt van BBC Media Action, een 'onafhankelijke' zijpoot van de BBC die o.a. gesponsord wordt door:

   - Britse overheid;
   - Amerikaanse State Department;
   - Europese Unie;
   - Nederland.

   Kennelijk betalen wij 2x aan onze eigen propaganda.

   Verwijderen
  4. @ Joop

   Zelfs de schijn van objectiviteit op houden lijkt al te veel gevraagd voor de Staatsomroep. Niet om aan te zien.

   Verwijderen
  5. Nu ik "Gekochte Journalisten" heb uitgelezen kan ik zeggen dat het de overheden er alles aan gelegen is ons van de 'juiste' informatie te voorzien.

   Verwijderen
 7. @ Oli

  Volg je het gele ijzer nog een beetje? Wordt vandaag geslamd: bijna -€40.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg, ik volg de markten iedere dag. Een bloedbad. Het witte metaal zelfs bijna 5,4 % naar beneden vandaag. De prijzen van de edelmetalen zijn nu weer in de range waar ik ze zou kopen. Meestal volgt na zo'n harde daling een opleving en daarna een daling die nog wat lager gaat is dan nu.

   Ik heb net naar Martin Armstrong geluisterd. Hij verwacht volgend jaar een crisis in de obligatie markten. Beleggers willen dan liever in de private sector zitten dan in de publieke sector. Aandelenkoersen kunnen nog stukken hoger volgens hem. Dollar is en blijft een savehaven volgens hem. Europa in de problemen door deutsche bank. Bail in zou de duitse economie enorm schaden. Bail out zou de euro ondermijnen.
   The Next Great Depression Is Going To Be A Collapse Of Bonds And Governments:Martin Armstrong
   https://www.youtube.com/watch?v=sQwwgxnmcc8
   Persoonlijk denk ik dat er enorm veel geld geprint gaat worden om heel veel obligaties op te kopen.

   De daling van goud is des te opmerkelijker gezien de tijden van enorme spanningen tussen de VS en Rusland. De VS heeft de besprekingen met de russen opgezegd. Gaan nu de wapenen spreken ?. Morgen komen in amerika de partijen bijeen om te besluiten of ze Assad gaan bombarderen.
   US Considering Air Strikes On Assad Regime After Top General Warns It Could Lead To War With Russia
   http://www.zerohedge.com/news/2016-10-04/us-considering-air-strikes-assad-regime-after-top-general-warns-it-could-lead-war-ru

   en wat denk je van deze ?
   40 Million Russians To Take Part In "Nuclear Disaster" Drill, Days After US General Warns Of War With Moscow
   http://www.zerohedge.com/news/2016-10-03/40-million-russians-take-part-radiation-disaster-drill-days-after-us-general-warns-w

   En dan is er nog het geval dat amerikaanse burgers KSA aansprakelijk kunnen stellen in geval/als blijkt dat KSA (mede) schuldig is aan 9/11. KSA zou in dat geval amerikaanse obligaties gaan verkopen. Dat zou ook tot hogere goud koersen moeten leiden.
   Echt we leven in een parallellen werkelijkheid, waar zwart wit is en wit zwart.

   Verwijderen
  2. "En dan is er nog het geval dat amerikaanse burgers KSA aansprakelijk kunnen stellen in geval/als blijkt dat KSA (mede) schuldig is aan 9/11."

   Yep, en dat heeft Irak er toe aangezet om een zaak tegen de VS te beginnen voor de illegale invasie van de VS van hun land. Libië zal wel volgen.

   Verwijderen
  3. @Joop, OMG. Dat krijgt de VS ook nog eens op zijn bordje.

   Familieleden van 1 miljoen Irakezen kunnen een schadeclaim indienen bij de VS.

   Verwijderen
  4. @ Oli

   Maar hoe plaats je deze smackdown? Als een poging het publiek uit het gele ijzer te houden?

   Verwijderen
  5. Ik bedoel: om dit soort verklaringen kunnen we toch alleen maar lachen? (met van die hysterische uithalen)

   https://thebullionhouse.nl/goud-prijs/goudprijs-3-en-zilverprijs-5-mogelijk-afbouw-qe-ecb/

   Verwijderen
  6. @Dawg, je zou denken dat ze willen zeggen. Goud is geen savehaven.
   Volgens dit verhaal van Dave Kransler heeft de kartel in 30 min 3.2 miljoen ounces in de markt gedropt.

   Gold & Silver Slammed At Comex Open: Something Bad Is Coming
   http://investmentresearchdynamics.com/gold-silver-slammed-at-comex-open-something-bad-is-coming/

   Verwijderen
  7. @oligarch,

   Was het gevolg van de overruling van Obama's veto.

   Verwijderen
  8. @Joop,
   Sergei Filatov noemt 6 gevolgen

   9/11 Bill Could Prompt Saudi Arabia to Make a Pivot to Russia

   Read more: https://sputniknews.com/politics/20161005/1046009642/us-bill-saudis-russia.html

   Het is waarschijnlijk dat de VS één van haar laatste bondgenoten in het midden oosten verliest. KSA is toch al "pissed" over de Iran deal.

   Verwijderen
 8. UN Removes Charges Against Russia and Syria Regarding Air Strike On Humanitarian Convoy in Syria
  http://www.globalresearch.ca/un-removes-charges-against-russia-and-syria-regarding-air-strike-on-humanitarian-convoy-in-syria/5547163

  LOL. En ondanks dat de UN zegt dat het konvooi niet door een luchtaanval vernietigd is blijven de VS volhouden dat alles er op wijst dat de russen het gedaan hebben. Zo zielig en lachwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Misschien ontbreekt er een en ander aan mijn gevoel voor humor, maar 't lukt me totaal niet om te lachen om alle leugenpropaganda die er op ons wordt losgelaten. 't Zwart maken van de Russen is zo tegen de klippen op dat het iets desparaat heeft, alsof er excuses worden gezocht om een gruwelijke daad te rechtvaardigen. Misschien ben ik te somber.

   Verwijderen
  3. Inderdaad Dawg, het huidige niveau van zwart maken duidt op desperatie.
   Ze kunnen besluiten om Assad te gaan bombarderen zonder UN resolutie. Dat is big shit. Huilie huilie....de humanitaire situatie was zo erg dat de internationale gemeenschap niet langer kon aanzien hoe de butcher uit Damascus te samen met Poetin de verschrikkelijke de opstandelingen op barbarische wijze uitmoordde.

   Rusland brengt hun (meest) moderne anti raket/fighterjet systemen naar Syrië.
   US Officials Believe Russia Deployed S-300 Advanced Anti-Missile System to Syria
   https://sputniknews.com/military/20161004/1045972985/s-300-syria-russia.html

   Verwijderen
  4. De leugen is trouwens bloed serieus. Voor ons lachwekkend omdat ie zo overduidelijk is.

   Verwijderen
 9. Heeft iemand wel eens gehoord van het boek : Rush to judgement' van Mark Lane?
  Het verscheen al in 1966 en het ondergraaft op overtuigende wijze het Warren Report.
  Er is toen ook een documentaire gemaakt, en die staat op youtube:
  Rush to Judgment (1966)
  Het duurt 100 minuten, maar na 10 minuten ben ik al overtuigd dat hij in 1966 al dat hele Warren Report tot een grote leugen had gemaakt.

  Totaal onbekend gebleven, 50 jaar land, bij de grote massa ( waar ik 42 jaar lang ook toe behoorde) .
  Toch een grote prestatie van 'De Media', nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat mensen dit tekenen uit naam voor 'de vrede'.

  http://www.aleppo-appeal.org

  Gevonden via

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/wetenschappers-willen-sancties-tegen-rusland-om-aleppo~a4389300/

  Ik ken tussen de ondertekenaars van deze petitie twee personen (ooit college bij moeten volgen). Bij de ene persoon heb ik in een redevoering (dat moest in een opdracht) uitgelegd wie Orwell was en dat wie over het verleden heerst, over de toekomst heerst. Dat was extra-curriculair want Orwell werd niet door deze persoon onderwezen. De tweede persoon gaf college's waarin je o.a. moest leren dat de mens verantwoordelijk is voor al zijn handelen, wat iets in me los maakte waardoor ik dat tentamen heb gelaten voor het was (onzin) en in plaats daarvan ruzie heb gemaakt met die persoon. Dat laatste speet me wel, en is later bijgelegd.

  Maar als ik nu, 10 jaar later, tussen die ondertekenaars mensen zie staan waarvan ik indertijd sterk het vermoeden had dat er iets niet klopte met de lesjes die zij gaven en vervolgens geen zin had om die lesjes te leren, dan krijg ik toch het idee dat ik meer gelijk in die tijd had dan ik toen zelf dacht.

  Maar het gaat niet om mij. Waar het om gaat is dat er minstens twee ondertekenaars op de lijst staan waarvan ik 'weet' dat die het verschil tussen goed en kwaad, en gebruik en misbruik zouden moeten weten, en die bovendien taalkundig, filosofisch en maatschappelijk goed onderlegd zijn, en zouden moeten weten hoe gemakkelijk je je onbedoeld kunt laten lenen tot propaganda en toch dat stuk ondertekenen, wat ik onbegrijpelijk vind. Een linkje naar bv dit:

  https://www.antiwar.com/blog/2016/09/29/why-everything-you-hear-about-aleppo-is-wrong/

  Of een Google search: "Aleppo propaganda", en er komt voldoende aan alternatieve verklaring omhoog.

  Of het idee opvatten dat waar 2 vechten er naar alle waarschijnlijkheid 2 schuld hebben niet in je laten opkomen, vind ik ook onbegrijpelijk.

  Of niet inzien dat de genocide die Milosevic, Saddam Hoessein, en Khadaffi werd aangewreven pas werkelijk uit de klauw liep toen het westen zich er mee ging bemoeien. En waarom zou dat bij Assad niet zo zijn?

  Of misschien een greep doen naar wat ooggetuigen over de Syrische regering te melden hebben:

  http://community.dewereldmorgen.be/blog/mario-bergen/2011/09/12/jezu-etenpater-frans-van-der-lugt-informeert-vanuit-syri

  Of de VN zelf:

  https://off-guardian.org/2016/09/30/us-peace-council-representatives-condemn-us-syrian-narrative-as-a-lie/

  Want om alvorens je naam te verbinden aan deze zin: "While European and U.S. governments have invested political and military resources in their campaign against ISIS, the Syrian government is the prime perpetrator of international crimes on the Syrian territory." Dan denk je toch wel 2 keer na?

  Ik zet het nu hier neer, maar denk dat ik naar die 2 ondertekenaars terug moet, niet omdat ze kwaadaardig zijn, maar wel ontzettend onschuldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Willem,
   Ja zeker naar hen toesturen!. Dit soort mensen zijn op hun positie gekomen, niet door zelfstandig te denken, maar door klakkeloos autoriteit te geloven, zonder problemen begrijpen wat de autoriteit wil en dat prima kunnen invullen. Ze hebben geleerd om politiek correct te zijn, daardoor zijn ze geliefd en dat heeft zich dus uitbetaald. Daarvoor zijn ze beloond geworden in hun leven. Ze zijn niet ver gekomen, beloond geworden door kritisch te zijn. Dus ze hebben hun vaste "kwaliteits" bronnen en geloven dat. Een ander geluid wordt niet gewaardeerd omdat dat hun visie in de war brengt, hun levensbeeld wat ze altijd gehad hebben klopt niet meer.

   Hoogst waarschijnlijk leggen ze de info ter zijden als zijnde conspiracy of russische propaganda. En vinden ze het vervelend dat je ze ermee hebt geconfronteerd. Maar dat geeft niet.

   Verwijderen
  2. "....niet omdat ze kwaadaardig zijn, maar wel ontzettend onschuldig."
   Ik denk dat je bedoelt: ontzettend naïef.
   ( Ik denk dat ze wèl schuldig zijn. Ze zoeken niet naar de waarheid. Toch hebben ze die plicht, tegenover hun kinderen en kleinkinderen. Om die te beschermen. En gezien hun status moeten ze in staat zijn die waarheid te vinden, als ze even wat meer hun best doen.
   Schuld door nalatigheid. )

   Verwijderen
 11. Wij zijn allemaal opgegroeid met het idee dat de agressie en boosaardigheid van de USSR duidelijk bleek uit de bezetting van de Oostbloklanden, meteen na WO2.

  Maar William Blum ziet dat heel anders:
  Unlike the United States, Russia does not seek world domination, nor even domination of Ukraine, which Moscow could easily accomplish if it wished. Neither did the Soviet Union set out to dominate Eastern Europe post-World War II. It must be remembered that Eastern Europe became communist because Hitler, with the approval of the West, used it as a highway to reach the Soviet Union to wipe out Bolshevism forever; and that the Russians in World Wars I and II lost about 40 million people because the West had twice used this highway to invade Russia. It should not be surprising that after World War II the Soviets were determined to close down the highway.

  Citaat van de week, wat mij betreft.
  http://www.informationclearinghouse.info/article45594.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik werd pas wakker om 4 uur, en heb dus slechts het laatste half uur van het debat gezien. Kaine komt over als een zeer onaangenaam, ´beschaafd´ agressief persoon die het establishment verdedigt en een zeer agressieve buitenlandpolitiek voorstaat.

  Pence komt meer presidentieel over en republikeins conservatief. Ook erg establishment, maar er lijkt nog wat menselijkheid in deze man overgebleven zijn. Hij moest zich uiteraard door allerlei inconsequenties van Trump heenverdedigen, maar gaf mij de indruk dat hij Trump daarbij aanvult, niet zozeer tegenspreekt.

  Kaine komt weliswaar evenwichtiger over dan Clinton, maar is wel een creep die je niet bij de rode knoppen wil hebben: een political hack, nog erger dan Joe Biden. Wat erna op CNN over wordt gezegd is weliswaar zeer Clinton-biased, maar veel commentaren zien dezelfde lijnen als ik....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Overigens ligt de site van de Saker er al de hele avond en nacht uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Update:

  http://vineyardsaker.blogspot.nl/2016/10/thesakeris-and-other-saker-community.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het deel van het debat wat ik niet gezien heb schijnt nog venijniger geweest te zijn. Ik denk dat de geringe bijdrage van dit debat Trump in een wat gematigder perspectief zet en de unlikability van Clinton nog wat heeft versterkt. Maar veel zal afhangen van het debat van zondag. Trump kan het zich volgens mij niet meer veroorloven zich zo uit de tent te laten lokken.

  Maar we horen niet zo veel van hem, dus hopelijk is hij druk aan het trainen.

  Die Pence mag dan wel een wat nobeler uitstraling hebben, zijn programmapunten zijn nogal abject. Het zal misschien best wel goed bij de conservatieve Russen liggen. Maar Trump moet natuurlijk wel de conservatieve basis van de republikeinen aan boord houden.

  Verder blijf ik toch de aandacht houden op Wikileaks en gezondheidsincidenten van mrs Clinton. Daarnaast op octobersurprises en evt false flags.

  Oorlog verenigt nl een volk achter hun leider, en Obama met zijn ruziënde ministeries voert campagne voor Clinton.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zojuist verstuurd.
  Deel 1

  Geachte ...., geachte ...,

  Gisteren las ik in de Volkskrant dat u de petitie http://www.aleppo-appeal.org ondertekend heeft, waarin onder andere staat dat:

  'While European and U.S. governments have invested political and military resources in their campaign against ISIS, the Syrian government is the prime perpetrator of international crimes on the Syrian territory.'

  Verbijsterd heb ik onderstaand stukje op het volgende blog gezet https://blikopnosjournaal.blogspot.nl/?m=1

  -----

  Dat mensen dit tekenen uit naam voor 'de vrede'.

  http://www.aleppo-appeal.org

  Gevonden via

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/wetenschappers-willen-sancties-tegen-rusland-om-aleppo~a4389300/

  Ik ken tussen de ondertekenaars van deze petitie twee personen (ooit college bij moeten volgen). Bij de ene persoon heb ik in een redevoering (dat moest in een opdracht) uitgelegd wie Orwell was en dat wie over het verleden heerst, over de toekomst heerst. Dat was extra-curriculair want Orwell werd niet door deze persoon onderwezen. De tweede persoon gaf college's waarin je o.a. moest leren dat de mens verantwoordelijk is voor al zijn handelen, wat iets in me los maakte waardoor ik dat tentamen heb gelaten voor het was (onzin) en in plaats daarvan ruzie heb gemaakt met die persoon. Dat laatste speet me wel, en is later bijgelegd.

  Maar als ik nu, 10 jaar later, tussen die ondertekenaars mensen zie staan waarvan ik indertijd sterk het vermoeden had dat er iets niet klopte met de lesjes die zij gaven en vervolgens geen zin had om die lesjes te leren, dan krijg ik toch het idee dat ik meer gelijk in die tijd had dan ik toen zelf dacht.

  Maar het gaat niet om mij. Waar het om gaat is dat er minstens twee ondertekenaars op de lijst staan, die het verschil tussen goed en kwaad, en gebruik en misbruik zouden moeten weten, en die bovendien taalkundig, filosofisch en maatschappelijk goed onderlegd zijn, en zouden moeten weten hoe gemakkelijk je je onbedoeld kunt laten lenen tot propaganda en toch dat stuk ondertekenen, wat ik onbegrijpelijk vind. Een linkje naar bv dit:

  https://www.antiwar.com/blog/2016/09/29/why-everything-you-hear-about-aleppo-is-wrong/

  Of een Google search: "Aleppo propaganda", en er komt voldoende aan alternatieve verklaring omhoog.

  Of het idee opvatten dat waar 2 vechten er naar alle waarschijnlijkheid 2 schuld hebben niet in je laten opkomen, vind ik ook onbegrijpelijk.

  Of niet inzien dat de genocide die Milosevic, Saddam Hoessein, en Khadaffi werd aangewreven pas werkelijk uit de klauw liep toen het westen zich er mee ging bemoeien. En waarom zou dat bij Assad niet zo zijn?

  Of misschien een greep doen naar wat ooggetuigen over de Syrische regering te melden hebben:

  http://community.dewereldmorgen.be/blog/mario-bergen/2011/09/12/jezu-etenpater-frans-van-der-lugt-informeert-vanuit-syri

  Of de VN zelf:

  https://off-guardian.org/2016/09/30/us-peace-council-representatives-condemn-us-syrian-narrative-as-a-lie/

  Want om alvorens je naam te verbinden aan deze zin: "While European and U.S. governments have invested political and military resources in their campaign against ISIS, the Syrian government is the prime perpetrator of international crimes on the Syrian territory." Dan denk je toch wel 2 keer na?

  Ik zet het nu hier neer, maar denk dat ik naar die 2 ondertekenaars terug moet, niet omdat ze kwaadaardig zijn, maar wel ontzettend onschuldig.

  ----

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deel 2
   ----

   Nu kunnen we discussiëren over de stijl van dit stukje of over wie ik ben en wie u bent, en dat wij elkaar kennen (ik ken u in ieder geval wel) maar wilde me daar compleet afzijdig van houden omdat het hier niet om de vorm hoort te gaan, maar over de inhoud. Die best openlijk besproken mag worden in een 'open society'. Ook dit commentaar heb ik dan ook geplaatst op bovengenoemd blog, zodat u mogelijkheid heeft om er in openheid (en anoniem als u wilt) op te reageren.

   En die inhoud is: hoe heeft u zich kunnen laten lenen om uw naam onder die petitie te zetten die in al haar goedheid de zwarte Piet bij de tegenpartij legt en niet eerst bij haar zelf te rade gaat alvorens zij tot het besluit komt om een ander iets te verwijten?

   Wellicht dat u bovengenoemde redenatie vergeten bent, maar die ik vroeger ooit zelf bij u (en collega's van u) voor het eerst heb opgedaan bij de filosofen waarvan ik iets moest leren en het eea uit heb gedestilleerd.

   Ten eerste Kant met zijn categorisch imperatief, dat je uitsluitend handelt volgens dat maxime waarvan je terzelfder tijd zou willen dat het een algemeen geldende wet was.

   Zijn sancties tegen Rusland en bommen (op bv ISIS) datgene waarvan je zou willen dat het een algemeen geldende wet zou worden? Dus bv wanneer ISIS in Nederland zou vertoeven, dit een vrijbrief zou zijn voor 'de coalitie' om Nederland te bombarderen? Of wanneer u Russisch inwoner was, u zou willen leiden onder economische sancties omdat een aantal personen uit een ander land dat moreel rechtvaardig vinden? - Dit is wel wat u aanprijst in die petitie.

   Tem tweede Chomsky dat: 'There are very few people who are going to look into the mirror and say, 'That person I see is a savage monster;' instead, they make up some construction that justifies what they do.' Dus dat interventies die via illegale weg (het bombarderen van Syrie door de VS en haar bondgenoten is illegaal), altijd goed te praten zijn, en wellicht zelfs gelooft worden als 'humanitair', door mensen die verantwoordelijk zijn voor dit bombarderen, of het aanprijzen via een petitie.

   Zo was de bevrijding van Sudetenland door Hitler en de invasie van China door Japan in der tijd ook 'humanitair'.

   Waarom kijkt u niet eerst in de spiegel en probeert u de misstanden die namens ons land in Syrië (bombarderen), en Rusland (sancties op basis van niet sluitend bewijs) worden gepleegd aan de kaak te stellen, in plaats van het liedje van de machthebbers mee te zingen die deze bombardementen en sancties goedpraten? Heeft u dan niet bij Camus gelezen dat in een wereld die enkel bestaat uit machthebbers en slachtoffers, het de taak van een weldenkend persoon is om niet de zijde van de machthebber te kiezen? Hoe denkt u dat West Aleppo er uit ziet? Weet u überhaupt van het bestaan van Oost en West- Aleppo af. In de petitie wordt niets over deze topografie vermeldt. Weet u wel wat u getekend heeft?

   Ten derde Andreas Kinneging die 3 vormen van het kwaad beschrijft en waarvan de petitie die u heeft ondertekend er alle schijn naar heeft dat u het in onwetendheid ondertekend heeft. Als u bovengenoemde stukjes leest in mijn eerste reactie, ben u dan nog steeds zeker van de scheidslijn tussem goed en slecht?

   Of wanneer u het volgend stukje van Seymour Hersh leest, heeft u dan nog steeds het idee dat u volledig op de hoogte was over het goed en kwaad in Syrie, toen u de petitie ondertekende?

   http://www.lrb.co.uk/v36/n08/seymour-m-hersh/the-red-line-and-the-rat-line

   Of wanneer u dit stukje leest over de reden van oorlog in Syrie, dat u zich niet misbruikt voelt dat u uw goede naam heeft laten gebruiken voor een petitie die niet goed te praten is?

   http://www.counterpunch.org/2015/12/08/syria-ultimate-pipelineistan-war/

   Verwijderen
  2. Ben benieuwd hoe ze hier op reageren. Ze zullen wel een gedeelte uit je betoog halen en daar op reageren.

   Bovendien moeten deze academici weten dat sancties niet helpen. Cuba, Noord korea, Iran laten dat zien.
   Bovendien moeten deze academici weten dat de US geleide coalitie hard schreeuwt, maar bijna nooit wat kan bewijzen. Ga jij maar bewijzen dat de russen een ziekenhuis met opzet hebben gebombardeerd.
   De petitie vraagt om meer sancties tegen landen die strijden tegen terroristen, veroordeling van personen die strijden tegen terroristen en voor het opzetten van een internationaal tribunaal waar de strijders tegen de terroristen veroordeeld kunnen worden.

   Waar deze academici voor pleiten is een verdere verharding/verslechtering tussen het westen en Rusland, wellicht zonder dat zelf door te hebben. Maar daar gaat het de mensen/donateurs achter Syria Relief om.

   Daar komt bij dat iedereen oost aleppo kan verlaten zonder gevolgen.
   Zelfs terroristen kunnen de stad verlaten zonder vermoord of gevangen genomen te worden, met hun wapens!. Precies hetzelfde zoals dat gebeurd is met homs en darayaa

   Verwijderen
  3. dr. Tim Anderson heeft (op academische wijze, met bron vermelding ed) een boek geschreven over Syrië. Het boek is geschreven voor de nieuwsgierige eerlijke burger die geïnformeerd wil worden over Syrië.
   The Dirty War on Syria Dr Tim Anderson on GRTV
   https://www.youtube.com/watch?v=8DhQ3756eX4

   Hij is trouwens verbaasd en geschokt hoe de mensen in de westerse wereld in dit conflict (vooral de linkse liberale mensen) gevangen zitten in de verhaallijn van de massa media monopolie. Temeer er nu internet is en temeer omdat deze mensen in het verleden keer op keer zijn voorgelogen door deze massa media monopolie.

   Verwijderen
  4. Ik ken alleen Jan Pronk, Meindert Fennema, Rianne Letschert, Peyman Jafari, en Paul Aarts.

   Van Paul Aarts, die bekend was als Israel criticus,heb ik ooit een Midden Oosten college gevolgd over Syrië ( Haags College ) , en dat was bijzonder onvolledig. Toen ik hem in een vraag voorlegde waarom hij niets over het Yinon Plan vertelde (het geheime Plan van Israel om alle buurlanden in chaos te brengen door de bevolking in burgeroorlog te brengen) antwoorde hij zoiets van 'Tja, waarom bespreek ik hier niet de rol van Israel? ' en daar liet hij het bij.
   De rest van de aanwezigen had natuurlijk geen idee waar we het over hadden.

   En dat geldt zeker voor 90% van de mensen die hier hebben getekend: ze wéten niet eens wie Edward Bernays was, of Walter Lippmann. Sommigen weten ternauwernood wie Chomsky is.
   En laten we wel wezen: het is dànkzij die onwetendheid en dat gebrek aan interesse in de waarheid dat ze een academische carriere kunnen maken.

   Ook mevrouw Letschert is niet om aan te horen, zo naïef als ze is.
   Deze lijst met academici is een lijst van uninformed people.

   Mensen die wèl weten wat er gebeurt in de wereld dat zijn bijvoorbeeld de 2700 Architects and Engineers die niks geloven van het 911 verhaal.
   Heb je hun petitie ooit horen noemen in de Volkskrant?
   2700 is toch meer dan 157. En ze spreken over hùn vak!
   Dit zijn onbekende acdemici of studenten of medewerkers van holocaust musea. Mensen wiens loon af hangt van hun bereidheid de Usual Suspects blind te volgen. Het is bar en boos!).

   Jan Pronk met zijn Darfur genocide. Waar zijn de beelden, Jan?
   Meindert Fennema: a man for all seasons.

   Deze intellectuele naïevelingen hebben op de studentenschool gezeten, en denken nu dat hun mening mee zou moeten tellen.
   Onzin natuurlijk.
   Kennen ze de Wolfowitz Doctrine? Het PNAC Report? "A Clean Break"? The Grand Chessboard? Het Yinon Plan? Kennen ze Mark Lane en Jim Douglass in verband met JFK? Welnee. Kennen ze CIA memo 1035-960? Welnee.
   Hun intellectuele horizon houdt op bij de NRC en de Volkskrant, en hooguit de NYT, of welke grote krant je ook maar kan bedenken die de hele goegemeente al vele jaren om de tuin leidt.

   Dit zijn de educated fools die nooit iets is opgevallen aan het MSM nieuws en dus nooit op zoek gingen naar de waarheid.
   Een intelligent persoon mòet al lang door hebben dat hij bedonderd wordt, en mòet, als hij verantwoord leeft, op zoek zijn gegaan.

   Ik ben bang dat je dit te serieus opneemt, Willem Willem.

   Verwijderen
  5. Alleen al de foto op de petitie zou voor mij een reden kunnen zijn niet te tekeken. Tien tegen één dat het hier om een 'White Helmets' productie gaat.

   Verwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aha, de wazige BUK transport video's zijn eind mei/begin juni gemaakt. Dat weten we dankzij de vlierbes die aan de kant van de weg stond en aan andere planten die jong blad hadden tijdens de opnamen. LOL.

   Verwijderen
 18. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "En nu blijkt dat hun conclusies hetzelfde zijn, ondanks dat Bellingcat alleen maar www heeft en JIT veel meer info"

   Was te verwachten, de afzender van het materiaal van Bellingcat en JIT is in beide gevallen de SBU.

   Verwijderen
 19. Hoe Onbetrouwbaar Is Het Nieuws

  Studium Generale: Hoe (on)betrouwbaar is het nieuws? Met Cees Hamelink en Janneke Monshouwer

  Mocht het aanspreken dan het verzoek om dit soort informatie te delen met familie, vrienden, kennissen etc. Deze continue en aanwijsbare leugens die opzetten tot oorlog zijn niets anders dan zwaar beschamend te noemen voor de Nederlandse mainstream media, grenzend aan volksverraad.

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/10/hoe-onbetrouwbaar-is-het-nieuws.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop,
   de video is 2 uur lang!
   Janneke Monschouwer zag ik in Utrecht op 911 , en ze is nogal breedsprakig en een beetje zelf-ingenomen.
   Maar qua inhoud zal het best interessant zijn.

   Hamelinck staat op een 15 min youtube, en vind ik prima: https://www.youtube.com/watch?v=_tf1FA3gqWE
   Dit zijn dus alternatieven voor wie weinig tijd heeft.

   Verwijderen
  2. @Jan,

   Een 15 min. youtube van een bijna 2 uur durend programma?

   Ben je dan niet bang dat je iets gemist hebt?

   Verwijderen
  3. "Kremlin krijgt het steeds benauwder"
   LOL.
   Het kremlin veegt zijn kont af met dat flut rapportje van het JIT

   Verwijderen
  4. Transport BUK was eind Mei, niet in Juli

   Verwijderen
  5. "Die van oli debunk ik binnen 5 min"

   Yep, maar jij bent kennelijk een liefhebber voor het geheimhouden van informatie voor ons en daarmee heb jij ook oligarch niet debunked!

   Wat jammer nu voor jou, Low Dumb Karakter!

   Verwijderen
 20. Maar 'nee' zeggen in Brussel vindt hij ook zeer schadelijk voor de Nederlandse positie in de EU

  Oppositie laat Rutte bungelen met 'nee' Oekraïne-referendum
  http://nos.nl/artikel/2136173-oppositie-laat-rutte-bungelen-met-nee-oekraine-referendum.html

  Hoe bedoelt u bungelen NOS ?. Rutte moet tegen Brussel zeggen. De Nederlanders hebben NEE gezegd. Dus doei Oekraïne. Het gaat hem niet worden. NOS Waarom legt u Rutte niet het vuur aan de schenen waarom die in godsnaam nog niet de wil van het volk heeft ingewilligd. De oppositie doet in dit geval haar werk. Ze moeten wel, volgend jaar verkiezingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. #Damascus agreed & #Russia is ready to send several thousands of special forces & other various units officers this month to #Syria.
  https://twitter.com/EjmAlrai/status/783351662396182529

  Na vele malen belazerd te zijn door de amerikanen, gaan de russen nu all in. Iedereen die de saa beschiet wordt direct aangevallen. Ook al zijn het de amerikanen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leaflets dropped by #USA-led Coaltion over al-Mayadin southeast Deir Ezzor demanding from the people to leave the city.. #Syria #ISIS
  https://twitter.com/RamiAILoIah/status/783764990323023872

  Dit twitter bericht zou wel eens waar kunnen zijn. Bruggen over de eufraat bij Deir ez zor zijn kort geleden door de amerikanen verwoest. Willen de amerikanen Deir ez zor weer aanvallen en zo ISIS verdedigen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Max Blumenthal is een joodse journalist die ooit David Irving aan viel in een interview ( een brave jood dus) maar ook in een lang artikel aan toonde dat moslim-bashjen vooral door joden wordt georganiseerde ( een niet zo brave jood dus).

  Nu heeft hij in een lang artikel bloot gelegd dat de Westerse Media worden bespeeld door een organisatie ( The Syrian Campaign) die gewoon zijn anti-Assad propaganda laat produceren door een groot internationaal PR bureau ( Purpose) dat ook advertenties zet voor medewerkers om dit soort werk te doen.
  Ook licht hij de White Helmets door en de rol van heel rijke Syrische mensen die Syrië in eigen handen willen krijgen.

  Een lang artikel!
  http://russia-insider.com/en/inside-shadowy-pr-firm-thats-bringing-regime-change-syria/ri16841

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het is allemaal van te voren uitgedacht en afgesproken werk. Als je niet beter weet denk je dat het spontaan is.

  Dat meisje dat de vraag stelde was de dochter van de senator van Pennsylvenia.

  FAKE HILARY: CLINTON TAKES QUESTION FROM CHILD ACTOR; CORPORATE MEDIA REGURGITATES FOOTAGE
  Girl who asked question on 'body image' is daughter of democratic State Senator
  http://www.infowars.com/fake-hilary-clinton-takes-question-from-child-actor-corporate-media-regurgitates-footage/

  Wij vrouwen pikken het niet meer en stemmen niet op Trump moest verkocht worden aan het publiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. “You’ve done everything to bring down the government of Syria, throwing the country into a terrible civil war, while accusing Russia which is actually fighting Islamic State,” the right wing party leader and France’s presidential candidate said, speaking at the European Parliament plenary session in Strasbourg on Wednesday.

  “You cannot hide your responsibility […] for plunging this part of the world into an absolutely monstrous chaos," Le Pen added, noting that policies advocated by both the United States and the European Union had contributed to the state Syria is currently in, as well as neighboring Iraq.

  Marine Le Pen op RT

  http://russia-insider.com/en/marine-le-pen/ri16849

  BeantwoordenVerwijderen
 26. UN humanitarian convoy strike was “a well-prepared hoax” according to independent military experts

  http://theduran.com/un-humanitarian-convoy-strike-was-a-well-prepared-hoax-according-to-independent-military-experts-video/

  Kom maar coalitie, maak nog maar eens zo'n 'vergissing'!

  CONFIRMED: Russia warns U.S., ‘attack Syria and we will shoot down your aircraft’

  http://theduran.com/russia-tells-us-attack-syria-we-will-shoot-aircraft-missiles-s300/

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Weer een vergissing van de coalitie!

  US-led Coalition Aircrafts Commit Massacre in Aleppo Countryside, Killing Dozens Civilians

  http://en.alalam.ir/news/1869126  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat het amerikaanse regime aub ophouden met hun oorlogsvoering in het midden oosten.!
   Ze hebben niet eens een strategie voor het midden oosten geven ze zelf ruiterlijk toe. Ik heb dat al zo vaak gezegd.

   Rusland gaat vanaf nu amerikaanse toestellen neerschieten die het syrische leger aanvallen. Het is duidelijk dat ze russische lijkenkisten naar rusland willen sturen. zie de ambassade en andere granaat aanvallen op russen.

   John Insane die werkt voor het militaire industriële complex en die niet eens weet hoeveel huizen hij heeft wil nog meer geld verdienen en dus nog meer oorlog.

   Na keer op keer belazerd te zijn. Rusland heeft het helemaal gehad met de US en de handschoenen zijn afgegaan in oost aleppo. De laatste dagen hebben ze rustig aan gedaan om de burgers de kans te geven om aleppo te verlaten.

   Verwijderen
  2. ahumm....alleen het amerikaanse regime mocht bombarderen omdat zijn precisie bombardementen uitvoerden. Yeah right. Precisie de bevolking bombarderen zal je bedoelen.

   Verwijderen
  3. De amerikanen zijn zo gehaat in het midden oosten. Ik heb dat al vaker gezegd.
   Ik heb dat zelf in zuid amerika ondervonden. De amerikaanse bevolking zijn gringo's. Dat komt allemaal door het gekonkel van het regime in zuid amerika. Als de bevolking niet de juiste puppet gekozen had, moest het Bilderberg regime weer een staatsgreep organiseren.

   Verwijderen
  4. @Joop, kunnen de familieleden van deze slachtoffers nu een schadeclaim bij de amerikanen neerleggen, nu die nieuwe wet er door is?.LOL

   Verwijderen
  5. @Oli,

   Als de oorlog in Syrië voorbij is en er kan bewezen worden dat de VS Al-Qaida/Al-Nusra/I.S. hebben gesteund, dan zal die mogelijkheid er best weleens in kunnen zitten. Afwachten hoe het met de Hitlery mail gate gaat aflopen en anders moeten wij de Syriërs aansporen een claim neer te leggen. Wij zullen dat kut Amerika tot een Derde Wereld land maken!

   Verwijderen
  6. @Oli,

   Ze doen het zelf al! LOL

   Syrian People to File Lawsuit against US over Deir Ezzur Massacre

   http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13950714001144

   Verwijderen
  7. "@Oli,

   Ze doen het zelf al! LOL"

   Hehehehehehehe

   En......iedere natie die zonder uitnodiging van Syrië oorlogsdaden begaat en die geen goedkeuring heeft van de VN middels een resolutie moet voor het gerecht verschijnen en....ook de leiders die besloten hebben om tot oorlogsdaden over te gaan.

   Verwijderen
  8. [Nou,
   dan heeft Rusland aardig wat rechtzaken te voeren]

   Inderdaad! De claim van de Oekraine voor compensatie vanwege de hereniging met de Krim, alsmede die van Chodorkovski vanwege de Yukos $ 50 miljard zijn al afgewezen...

   Verwijderen
 28. Boodschappenlijstje van december 2015 met humanitaire hulp Van de VS voor de gematigde koppensnellers van Al Qaeda.

  http://www.janes.com/article/59374/us-arms-shipment-to-syrian-rebels-detailed

  Wie hier iets tegen doet is een barbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik hoor bemoedigende geluiden over Aleppo. Als het zo door gaat is Aleppo voor de kerst bevrijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onder Nusra mochten ze geen kerst vieren. Onder Assad wel.

   Verwijderen
 30. Ik parkeer hier even een lange reactie op een blog van Harry van Bommel over nucleaire ontwapening:

  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2016/10/06/overlevers-atoombom-op-bezoek/

  Heel soms werkt de site niet goed en verdwijnt de reactie, dit was vanochtend het geval:

  [Met alle respect voor deze nuclear overlevers, in deze tijden is een voorstel tot een verbod op nucleaire wapens compleet onrealistisch. Wie zou zich aan het verbod houden?

  Iran, Irak, Libië en Zuid-Afrika zijn de enige landen die ooit hun nucleaire programma hebben gestopt. Slechts het regime in Teheran staat nog overeind, alhoewel het blootstaat aan sancties, extreme oorlogspropaganda en herhaalde couppogingen (met steun van de SP voor de MEK terroristen!).

  Nucleaire wapens zijn slecht. Ooit komt er een meteoorzwerm binnen of gaat een generaal helemaal uit zijn dak (veel briljante schakers en wiskundigen gaat op zeker moment helemaal van het padje af), en er wordt een onbedoelde oorlog veroorzaakt. Maar het idee van dit initiatief is op zich dus goed.

  Maar als de Soros- gesponsorde PAX samen met slijmpoedel Koenders dit voorstel indient om te gaan ´onderhandelen´ gaan al mijn haren overeind staan:

  Onderhandelen, graag wat meer specificaties...

  - For better or worse, MAD (Mutually assured destruction) heeft wèl 70 jaar gewerkt.

  - Daar is wel veel militair professionalisme voor nodig, alsmede professionele diplomatie.

  - Er zijn maar 3 supermachten, dat wordt gelukkig niet slechts door bewapening bepaald.

  - Het begrip ´rogue state´, een schurkenstaat. Helaas niet slechts Kosovo: sommigen beschuldigen Rusland, terwijl hun sponsor pas echt laat zien wat een bandietenstaat is...

  Welke partij gaat zich aan deze akkoorden houden? In het huidige tijdsgewricht met aan beide zijden zwaar geschonden verwachtingen niemand, toch?

  Op termijn is denuclearisatie nodig, ook van het ´vreedzame´ gebruik. Momenteel is de oorlog, die al gaande is echter voornamelijk een informatieoorlog, met demonisatie en false flags als voornaamste wapens, alsmede een vrijwel totale afgrendeling, een soort quarantaine, van het nieuws: In Syrië, in Rusland en in de Oekraine. We krijgen alleen nog voorgekauwd en voorgeselecteerd, of zelfs compleet gefabriceerd nieuws (Straks wint de neocon- al qaida PR groep ´de witte helmen´ zelfs nog de nobelprijs!).

  Wanneer de Nederlandse, de Duitse of Amerikaanse overheid vervolgens catastrofale besluiten neemt is er hierdoor een aanvankelijk draagvlak.

  Dit keer komt de NATO echter wel tegenover Rusland zelf te staan, en is escalatie tot zeer gevaarlijke niveaus zeer dichtbij.

  Pogingen om een kernoorlog te vermijden moeten momenteel dus beter in het eerste stadium genomen worden: de informatieoorlog.

  Een wat oudere, maar uitstekende analyse van de huidige gevaren:

  http://thesaker.is/thinking-the-unthinkable/ ]

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ondertussen laat Rusland zich niet meer wegjagen:

  http://thesaker.is/general-konashenkov-russia-will-take-down-any-unidentified-flying-objects-in-syria/

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, dit zegt eigenlijk alles, ook over de figuur Knelissen!

   Syria: U.S. thinks twice, returns to diplomacy with Russia

   http://theduran.com/syria-us-thinks-twice-returns-to-diplomacy-with-russia/

   Verwijderen
  2. En dan kunnen wij alleen nog maar lachen om de vazal Knelissen!

   CONFIRMED: US backs down over Syria following Russian threat to shoot down US aircraft

   http://theduran.com/us-backs-following-russian-threat-shoot-us-aircraft/

   Verwijderen
 33. De financiële markten zijn onrustig.
  Eerder deze week gingen de edelmetalen hard onderuit. Nu hebben we een flashcrash van het pond. In 2 min 6% eraf. Ongelofelijk, voor een munt is dit een verandering van tektonische omvang. Algo's, Soros ?. Nu 2% zwakker tov dollar. Dat is ook vrij uitzonderlijk.
  http://www.zerohedge.com/news/2016-10-07/global-stocks-us-futures-fall-pressured-pound-flash-crash-ahead-payrolls

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Oli

   "Op een bepaald moment tijdens de Aziatische handel daalde het pond zelfs met maar liefst 10 procent tot 1,1378 dollar. Toen een malafide trade werd geannuleerd herstelde de munt zich snel. Toen de Londense markten openden, stond de sterling stabiel op eerder genoemde 1,2430 dollar.

   De crash gebeurde in wat handelaren de “twilight zone” noemen, tijdens de vroege handelsuren in Azië wanneer de handel typisch heel mager is en bewegingen dus ook uitvergroot worden.

   Omdat de daling wel erg abrupt was, vermoedden partijen dat er een menselijke fout, de zogenaamde “fat finger”, of een fout in algoritme aan ten grondslag"

   http://beurs.com/2016/10/07/pond-krijgt-zelfde-verduren-als-goud-geen-schuldige-aan-wijzen/144202

   Hoe dan ook, de Britten hebben nu in ieder geval een zachtere munt met de daaruit voortvloeiende inflatie. Als wij ons niet vergissen was dit nu net wat de FED, ECB, BoE en BoJ al jaren tevergeefs voor elkaar proberen te krijgen.

   Verwijderen
  2. @Dawg, dit zijn geen foutjes. Er heeft een partij gigantisch gewonnen. Ik denk dat hedgefondsen net long op het pond zaten en dat de kartel hun even uit hun posities drukt.

   Verwijderen
 34. Net als met de Brexit zijn ook de meeste verkiezing polls gefraudeerd in het voordeel van de democraten.

  Dear Mainstream Media Pollsters, Explain This?
  http://www.zerohedge.com/news/2016-10-06/dear-mainstream-media-pollsters-explain
  Hier in het westen is zwart wit en wit zwart. Je weet niet meer wat je moet geloven. We leven in een orwelliaanse maatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Oud-hoogleraar communicatie: ‘Ik raad mensen ernstig aan niet naar Achtuurjournaal te kijken’

  https://youtu.be/zuAFgz4YDZE?t=150

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Nieuw over De Saker.
  De Saker woont in New Smyrna Beach. Ongeveer 3 km vanaf de kust.
  Het goede nieuws is dat ik op CNN zag dat de wind op Cape Canaveral beperkt bleef tot 107 mijl per uur. Het had veel hoger kunnen zijn als de orkaan 10 kilometer verder naar het westen had gepasseerd.

  Er is een goede kans dat de Saker zijn huis nog rechtop vindt als hij weer thuis komt.
  Laten we het in elk geval hopen.
  Ik begrijp dat de storm in Zuid Carolina wèl over land zal gaan, en dus veel meer schade zal aanrichten.

  PS: Als Blik geen nieuwe post plaatst, bent U welkom op mijn blog.
  http://xevolutie.blogspot.nl/2016/10/559-kennismaking-met-alternatief-rechts.html

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Mwah........

  http://marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zilvermarkt/goudvoorraad-dnb-naar-vliegbasis-soesterberg/

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Internationale gemeenschap = NAVO moordenaars

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Europa uit de NAVO. Berechting van verantwoordelijken voor de oorlog tegen Syrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wapenleveranties van de VS aan terroristen in Syrie in december 2015:

  http://www.janes.com/article/59374/us-arms-shipment-to-syrian-rebels-detailed

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de hongersnood van 14 miljoen mensen in Yemen?
  Waarom horen we daar nauwelijks over?
  Gaan we de schuldigen voor het gerecht dagen? Is de VS daar mee bezig? Of dekt ze juist al dat nieuws toe?

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4390408/2016/10/06/In-Jemen-hebben-kleuters-ledematen-als-stokjes.dhtml

  Hoeveel ziekenhuizen waren er in de wijk van Oost Aleppo eigenlijk?
  Hoeveel terroristen stierven daar door bommen?
  En hoeveel burgers?
  Spreken we over 10, of 30 of 100 mensen?

  Dat is dan het aantal doden dat dagelijks in Yemen valt.
  En een fractie van de 500.000 kinderen die in Irak stierven door de sancties. Een zeer kleine fractie.
  Dat is feitelijke situatie. Maar dat is niet de perceptie die de Media aan de mensen bezorgen.

  Malcolm X:
  The media’s the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and the guilty innnocent, and that’s power. Because they control the minds of the masses.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed punt Jan, het is bij de MSM/NOS akelig stil als het om Jemen gaat. Een humanitair drama speelt zich daar af. Er wordt daar door KSA kwistig met clusterbommen en witte fosfor gesmeten, maar de "internationale gemeenschap (= corporatistisch wallstreet cartel") wil het niet zien.

   Verwijderen
  2. "Wanneer zal Assad en Putin zich moeten verantwoorden voor deze oorlogsmisdaad?"
   Ik heb nog nooit zo hard gelachen. Poeti/Assad naar het internationale gerechtshof. Hahahahahahahahahaaha. Dank u voor de grap van de eeuw. Volgens mij leeft u nog in de vorige eeuw. Net als uw bazen.

   Verwijderen
  3. Internationale gerechtshof is van de internationale gemeenschap is van de wallstreet maffia oligarchie. Wil alleen oorlogsdaden van tegenstanders van het wallstreet regime veroordelen. Heeft dus niets met dictators te maken

   Verwijderen
  4. "Ik ben een marketeer, dat wist u toch al?"

   Yep, wij weten alleen niet voor wie!

   "Vrremd
   U vindt het niet ok dat VS een bruiloft bombardeert, maar u vindt het wel ok dat Putin ziekenhuizen bombardeert"

   Niets vreemds aan, zeg jij maar wie er het eerst begonnen is met het bombarderen van burgerdoelen en kijk dan eens een keer in de spiegel, dan zie je een héél verward LGKaatje!

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 42. U.S. formally accuses Russian hackers of political cyber attacks
  http://www.reuters.com/article/us-usa-cyber-russia-idUSKCN12729B

  Stelletje oorlogshitsers. Rusland heeft het weer gedaan. Bewijzen ho maar. Rusland dit, Rusland dat.
  Het is heel moeilijk te bewijzen/bepalen waar een cyber aanval of een hack vandaan komt.

  Heel simpel, nog Trump, nog Clinton kan iets tegen Rusland doen zonder een totale oorlog te starten. Oorlog via proxies, via financiële/economische maatregelen. Allemaal gedoemd te mislukken. Positie VS erg zwak. Waarom ?. Ze hebben de infowar verloren. Nergens zijn de VS gewild. In 15 jaar hebben ze hun hele (fake) reputatie naar zijn oude malle moer geholpen. Geen vrienden/loyaliteit meer in het midden oosten. Over en sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Denkt nog steeds dat een su25 de MH17 neerhaalde, hoewel nu zelfs Kremlin heeft aangetoond dat er geen su25 is te zien"

   Yep, en ook geen BUK! Die bevindt zich volgens het JIT en domme LGKaatje ergens waar hij niet te zien is! LGKaatje is dom en wil graag dom blijven!

   Verwijderen
  2. De domme Kneuslissen heeft nog steeds het PNAC rapport niet gelezen. Daarin staat dat hij zichzelf constant tegen zit te lullen, zichzelf hier constant voor paal zet en er zichzelf niet eens over schaamt ook! Hij gaat maar constant door met het uit z'n nek lullen, het lijkt wel of Kneuslissen ons net zo dom wil maken als dat hij zelf is. Ook al douw je Kneuslissen officiële overheids documenten onder zijn neus die bewijzen dat niet wij maar Kneuslissen de fascist is die het fascistenstaatje de VS blijft verdedigen om haar oorlogsmisdaden, het deert de zielige, domme Kneuslissen niet!

   Kneuslissen blijft liever wie hij is, de domme kneus met de hersenbeschadiging wat nooit meer zal genezen!

   Verwijderen
 43. Weer een fiasco van industrieel Amerika

  Floating Nightmare: US Navy Has No Clue When $13 Billion Warship Will Be Done

  Read more: https://sputniknews.com/military/20161007/1046119565/uss-ford-delay.html

  no fucking clue......

  Ik heb gelezen dat de chinezen een nano radar hebben die een stealth wapentuig zo herkent. éen enkele fotoon is al genoeg om te bepalen hoe groot het voorwerk is, welke vormen hij heeft en hoe hard hij gaat, waar en hoe hoog het voorwerp is.
  Daar gaat de hele stealth technologie. En daar zit een partij geld in!.
  Het kost dagen om het JSF je weer stealth te krijgen na een vlucht. Zielig toestelletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Zolang er geen nieuw blog is of totdat alle bagger is weggehaald verhuis ik naar het blog van Jan Verheul:

  http://xevolutie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ALS JE NAAR http://xevolutie.blogspot.nl/ GAAT VIND JE DAAR EEN DRAAD DIE SPECIAAL IS GEMAAKT OM DE DISCUSSIE HIER VOORT TE ZETTEN.

   Verwijderen
  2. MENSEN DIE GRAAG MET LGK HUN TIJD VERKNOEIEN KUNNEN BETE3R HIER VERDER GAAN. DÀÀR IS GEEN LGK EN GEEN CRUEL.

   Verwijderen
 45. Hoe meer de oorlogsmisdaden van de Amerikanen op beginnen te vallen des te harder ze daar anderen van beschuldigen.

  "Put simply, the US is quite literally funding a humanitarian catastrophe that, by some measures, is larger than the crisis in Syria. As the New York Times editorial board wrote this week: “Experts say the coalition would be grounded if Washington withheld its support.” Yet all we’ve heard is crickets.
  ..........
  The fact that the Obama administration has allowed the Saudis to continue committing war crimes should be a full-fledged scandal. Officials should be resigning over this and shouting from the rooftops. Instead, for months, we’ve heard almost nothing from the administration beyond a couple boilerplate, lukewarm expressions of “concern” as the death toll has mounted over a year and a half. Finally, after prodding from reporters last week, the US state department condemned the bombing of a Doctors Without Borders (AKA Médecins sans Frontières) hospital that killed at least 15 people. But then, the state department spokesman refused to say whether the US would stop supplying the Saudis with the weapons they are using.
  ..........
  In Washington, pundit after pundit has spent years now writing ad nauseam about how the Obama administration should be bombing Syria more to stop the humanitarian crisis there, despite the fact no one can explain exactly how more bombs will curtail, rather than exacerbate, the situation. Unlike in Syria, as the excellent foreign policy analyst Daniel Larison articulated last week, the US has the ability to step in and stop the disaster unfolding Yemen right now. Yet most of those same pundits remain disturbingly silent on the issue."

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/aug/18/us-promoting-war-crimes-yemen-saudi-bombing-obama

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijkt dat het Pentagon niet meer luistert naar hun Commander in Chief, Barack Obama en zelf op zoek is naar WWIII!

   Carter Launches Plan C; Pentagon Begins Low-Intensity, Stealth War in Syria

   http://www.unz.com/mwhitney/pentagon-begins-low-intensity-stealth-war-in-syria/

   Verwijderen
  2. The Washington Post een 3e rangs complotblog en een 1e rangs CIA outlet!

   Kneuslissen de Kneus maakt zijn reputatie weer waar!

   Verwijderen
 46. "Dat de Brexit niet zal zorgen voor rampzalige economische toestanden, dat weten we onderhand. De prognoses voor de economische groei en handel worden immers weer naar boven bijgesteld.

  Toch blijft de daling van het Britse pond veel discussies losweken. De neergang zal volgens David Bloom, topeconoom bij zakenbank HSBC, nog een hele tijd blijven duren.

  “Het pond is de oppositie tegen deze regering geworden (…) Traders zullen het pond blijven gebruiken om de regering te bewegen richting een minder strikte Brexit”, zo klinkt het bij Bloom.

  Er is al enkele weken een discussie bezig over een ‘harde’ versus ‘softe’ Brexit. Simpel gesteld: Blijft het Verenigd Koninkrijk lid van de eengemaakte Europese markt en blijft er een vrij verkeer van personen bestaan?

  Vanuit de kant van de EU is men formeel: Als er geen openstelling van personenverkeer is, dan ook geen toegang tot de ‘single market’ voor goederen en diensten. Het is dus kiezen of delen.

  http://beurs.com/2016/10/07/bankensector-gebruikt-britse-pond-overheid/144280

  Het is op z'n minst opmerkelijk te noemen dat de EU de UK alleen vrije toegang wil geven tot de Europese markt voor goederen en diensten indien de UK ook instemt met een vrij verkeer van personen. Waar maakt de EU zich druk om? Als dat vrij verkeer van personen zo voordelig zou zijn, benadeelt de UK uitsluitend zichzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Zo belazert de MSM het publiek met ziekenhuizen die door Syrie gebombardeerd zouden zijn:

  https://twitter.com/oulosP/status/783947891198926848/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

  BeantwoordenVerwijderen
 48. A Desperate Obama Administration Resorts To Lying And Maybe More

  Matt Lee en persvoorlichter Kirby tijdens een persbriefing van het State Department:

  QUESTION: Okay. On to Syria and the Secretary’s comments earlier this morning, one is: Do you know what strike he was talking about in his comments overnight on a hospital in Aleppo?
  MR KIRBY: I think the Secretary’s referring actually to a strike that we saw happen yesterday on a field hospital in the Rif Dimashq Governorate. I’m not exactly positive that that’s what he was referring to, but I think he was referring to actually one that was --

  QUESTION: Not one in Aleppo?

  MR KIRBY: I believe it was – I think it was – I think he – my guess is – I’m guessing here that he was a bit mistaken on location and referring to one --
  ...
  QUESTION: But you don’t have certainty, though?

  MR KIRBY: I don’t. Best I got, best information I got, is that he was most likely referring to one yesterday in this governorate, but it could just be an honest mistake.

  QUESTION: If we could – if we can nail that down with certainty what he was talking about --

  MR KIRBY: I’ll do the best I can, Matt.
  ...

  This goes on for a while. But there was no hospital attack in Rif Dimashq nor in Aleppo. Later on DoS spokesman Kirby basically admits that Kerry lied: "I can’t corroborate that."

  It also turns out that Kerry has no evidence for any war crimes and no plausible way to initiate any official international procedure about such. And for what? To bully Russia? Fat chance, that would be a hopeless endeavor and Kerry should know that.

  Kerry is desperate. He completely lost the plot on Syria. Russia is in the lead and will do whatever needs to be done. The Obama administration has, apart from starting a World War, no longer any way to significantly influence that.

  On September 28 the French mission to the UN claimed that two hospitals in east-Aleppo had been bombed. It documented this in a tweet with a picture of destroyed buildings in Gaza. The French later deleted that tweet.

  It is not the first time such false claims and willful obfuscations were made by "western" officials. But usually they shy away from outright lies.

  Not so the U.S. Secretary of State John Kerry. In a press event yesterday, before talks with the French Foreign Minister Jean-Marc Ayrault about a new UN resolution, he said (vid @1:00) about Syria:

  Last night, the regime attacked yet another hospital, and 20 people were killed and 100 people were wounded. And Russia and the regime owe the world more than an explanation about why they keep hitting hospitals and medical facilities and children and women. These are acts that beg for an appropriate investigation of war crimes. And those who commit these would and should be held accountable for these actions.

  http://www.moonofalabama.org/2016/10/a-desperate-obama-administration-resorts-to-lying-and-maybe-more-.html#comments

  directe link naar betreffende persbriefing State Department:

  http://video.state.gov/en/video/5161461687001

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een reactie op het bovengenoemde artikel op Moon of Alabama:

   "In contrast to the made-up story of the supposed hospital attack in Syria, it seems the Saudis have just carried out a massive bombing attack in residential Sanaa, with over 450 reported killed and wounded. This will not be reported by the western MSM.

   Colonel Cassad has a report.

   First there is a relatively tame video showing a classic double-tap bomb strike from afar.

   https://www.youtube.com/watch?v=GMnIBdyrl6A

   Then there are are photographs of the aftermath below the cut. These are totally NSFW as Colonel Cassad warns - 'Only open the link after thinking 3 times and if you have a strong stomach'

   They show numerous domstic vehicles in the rubble, along with numerous badly burnt and partly dismembered(there is no other word, sorry) survivors.

   https://z5h64q92x9.net/proxy_u/ru-en.en/colonelcassad.livejournal.com/3000565.html

   Verwijderen