maandag 10 mei 2021

Waarom reduceert de NOS Overwinningsdag tot een Putin-evenement?

Dat gebeurt in Nederland nou nooit. Het verwijt dat Rutte Koningsdag, Bevrijdingsdag of Dodenherdenking gebruikt om zijn eigen populariteit te versterken.

Maar als het om Rusland en Putin gaat, is dat voor de kersverse NOS-correspondent Larissa de Graaf en de gepokte en gemazelde presentator Rob Trip, geen enkele probleem. Geen woord over de 26 Miljoen Sovjet burgers die het leven lieten in de strijd tegen het monster. Geen woord, dat als de Russen en de Sovjets niet de standvastigheid en moed hadden getoond, het heel anders had kunnen aflopen. Hele dorpen en gebieden in Wit-Rusland zijn uitgeroeid en met de grond gelijk gemaakt. Met hand en tand hebben ze zich verzet. Dat lijden en die trots voel je daar overal. Dat zit in nagenoeg iedere Rus. Die 9 Mei is een hele speciale dag. Die reduceren tot "Putin werkt aan de verkiezingen later dit jaar", is gewoon een regelrechte blamage. Maar het past wel in een patroon... waar newby de Graaf, voor grof geld, zich soepeltjes in plooit. HIER voor de verandering beelden uit St.Petersburg van gisteren. 

De video onderstaand is eigenlijk een foutje, maar laten we staan voor het plaatje, omdat we technisch geen ander filmpje kunnen plaatsen.

6 opmerkingen:

 1. Had je iets anders verwacht dan van de de nationale omroepbrigade?
  Niks nieuws onder de zon.
  Ik zou nerveus worden als ze Putin en de Russische Federatie de hemel in zouden prijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je hebt gelijk. Sorry, we zullen "de brigade", Rob en Larissa (...), nog meer links laten liggen in het vervolg. :-)

   Verwijderen
 2. 'The Fallen of World War II

  An animated data-driven documentary about war and peace, The Fallen of World War II looks at the human cost of the second World War and sizes up the numbers to other wars in history, including trends in recent conflicts.'

  https://www.youtube.com/watch?v=DwKPFT-RioU

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een korte samenvatting, al is het maar 2-3 regels, wordt altijd gewaardeerd.

   Verwijderen