maandag 17 mei 2021

Ook Russische pers gebruikt Halve auto met achtergrond

We zagen het ook al bij de NOS. Een (halve) auto met daarachter een inslag. De onderstaande foto komt uit de Russische krant Izvestia. Het gaat, volgens de krant, om een Palestijnse raket op de plaats Ashkelon.

Wij gaan hier natuurlijk niet zeggen dat dit een geconstrueerde foto is. Dat het lijkt dat de auto van de sloop gehaald is. Dat de inslag gewoon te mooi is. Dat het een vreemd muurtje is dat aan de linker kant niet gelijk loopt. Dat het een vreemde metselaar was die dat muurtje zo heeft neergezet. Misschien wel een hele vrije metselaar. Gaan we allemaal niet zeggen.

Maar het is natuurlijk vreselijk, zo'n gat in de muur en een kapotte auto. Maar het steekt toch wat schril af bij hoe de Israëliërs te werk gaan. Die leggen hele gebouwen en wijken in puin. Met tientalen doden: volwassenen en kinderen. Alles voor de goede zaak. En uit zelfverdediging. Als we Geert Wilders mogen geloven. Alles wat zij een opponent vinden, krijgt predikaat "terrorist" en verschaft hen grond om de hele omgeving plat te bombarderen. Kom daar eens om bij de Palestijnen, die komen niet veel verder dan een autowrak en een "hole in the wall". Je begint je ook af te vragen, wat dat voor een "raketten" zijn, die de Palestijnen gebruiken. 200 Raketten in een nacht, maar geen slachtoffers en als deze foto dan het toppunt van de schade moet voorstellen... die "raketten", dat zouden toch niet zijn, wat de Chinesen "vuurpijlen" noemen?

Foto uit Izvestia, HIER.Fragment uit het NOS-journaal. Zoek de verschillen met de foto uit Izvestia.1 opmerking:

 1. Deze oorlog dient enkel om Netanjahoe nog even aan de macht te houden zodat hij zijn gevangenneming kan voorkomen.
  Daarom zijn er ook zoveel protesten tegen hem.
  Ik heb reportages gezien dat het doorsnee volk in Israël helemaal geen problemen heeft met gewone Palestijnen en er hebben zelfs huwelijken plaatsgevonden tussen deze verschillende culturen.
  Hier wordt dus een heel vuil politiek spelletje gespeeld op de rug van een hele hoop onschuldigen mensen.
  Trouwens, afgelopen zondag bij Buitenhof een reportage met de correspondent ter plaatse en die haar verhaal ging ook die richting uit, zij het heel voorzichtig wat Netanjahoe betreft.

  BeantwoordenVerwijderen