zondag 9 mei 2021

Wat heeft jouw voorkeur: Mexico City of Sayulita?

Terwijl Nederland verandert in HügoRuttistan, is rondkijken op de wereldkaart natuurlijk een logische zaak. We zoomen daarom nogmaals in op Mexico. En vandaag voor de verandering op de hoofdstad met de Nomad Capitalists. 

Als je Nederland wil verlaten, maar dat gevoel van een kleine 20 miljoen man op een postzegel, dan is Mexico Stad misschien wel een optie. Groot voordeel van deze megapolis is natuurlijk... dat het een megapolis is. Alles is er. Zelfs rust. In de wijk Coyoacan van Frida Kahlo bijvoorbeeld. En zoals in het filmpje wordt aangegeven, je vliegt vanaf Mexico City elk weekend non-stop uiteraard door heel Mexico, maar ook veel landen zijn non-stop bereikbaar, inclusief Amsterdam, voor 500 eurootjes retour. En het grote voordeel van het grote Mexico, is dat je wel even bezig bent, voordat je uitgekeken bent op de stad of het land. 


Maar goed, de kust blijft natuurlijk ook trekken. We pikken, voor het vergelijk, even SAYULITA er weer uit, met een nieuw filmpje. Maar het kan natuurlijk net zo goed Cancun, Tulum, Puerto Vallarta, Bucerias, Melaque of Mazunte zijn.

Laat in de comments weten waar jij voor kiest / zou kiezen. En een verzoek: verspreid ons blog, via je vrienden, kennissen, twitter of anderszins!

5 opmerkingen:

 1. Blik, Mexico heeft ook grote drugsoorlogen, met zoals afgelopen week tientallen doden. In sommige wijken kun je beter niet gaan 'shoppen. En het is niet voor niets dat er zoveel inboorlingen vluchten of uitwijken naar Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Wat heeft jouw voorkeur: Mexico City of Sayulita?

  Vluchten is een typisch Nederlandse gedachte, quote WF Hermans (openingszin Au Pair)

  ‘Het eerste waar Nederlanders aan denken, als ze iets willen krijgen dat hun eigen land niet oplevert, is het niet zelf te gaan maken, maar het zoeken in den vreemde.’

  Ik vrees dat vluchten naar... waar dan ook geen oplossing is, Blik. We zullen het hier moeten maken. Genoeg te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk is 'ie daar, de langverwachte website van Donald J. Trump.

  Verder deel ik de mening van Matt: het is mij iets te onrustig in Mexico.
  Ik neig nog steeds de keus te maken voor Uruguay.
  Vier keer de grootte van NL met een inwonertal van een kleine 4 miljoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Matt
  Ik ga niet ontkennen dat Mexico minder veilig is dan Nederland, maar laten we wel alles in perspectief houden... Groot land, kans uiteindelijk zeer klein, meeste gebeurt toch in "bepaalde kringen". Met gezond verstand, is de kans dat je Mexico overleeft, aanzienlijk :-) Plus, de filmpjes geven niet bepaald een beeld van expats die zich daar erg bedreigd voelen.

  @Willem
  Je zet wel aan het denken met je opmerking en hebt waarschijnlijk een punt. Maar, je kunt het vluchten noemen, je kunt het ook noemen, zoals die Nomad Capitallist, "daargaan waar je het best behandeld wordt". Klinkt het toch al weer anders :-)

  @ Wolf
  Ik ken Uruguay nauwelijks, zou goed een optie kunnen zijn, maar lijkt me iets meer "off the grid" dan Mexico.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ alle potentiële vluchters:
  Het is triest dat jullie je laten verjagen uit je vaderland zonder weerstand te bieden voordat er überhaupt één dooie gevallen is.
  Zijn jullie inmiddels zo ver gedegenereerd dat de heilige graal in jullie denkwereld bestaat uit feesten, zuipen, terras hangen, voetbal en aanverwante crap, dan is het waarschijnlijk het beste dat jullie z.s.m. het hazenpad kiezen.
  Bedenk evenwel dat het gras misschien wel groener lijkt aan de andere kant van de sloot, maar dat dit niet altijd zo is.
  Sterkte en goede reis.

  BeantwoordenVerwijderen