maandag 4 maart 2019

Bio-Boer Velt Belgische NRC-Baas Vandermeersch

"Er is een last van me af gevallen"

Aldus een kop in één van de gereguleerde bladen dit weekend. Het was Peter Vandermeersch over zijn vertrek als hoofdredacteur van NRC Handelsblad en zijn duik in de luwte als de nieuwe Frankrijk-correspondent van hetzelfde blad.

Vreemd
Op zich is het al opmerkelijk dat hij spreekt in termen als "een last die van je afvalt". Wat kan nou de last zijn die je hebt als hoofdredakteur? Blik is zelf hoofdredakteur van zijn blog, en je kunt daar van alles van zeggen maar het "een last" noemen? Vreemd.

Gereguleerde Media
Feit is dat onze Jan Verheul, vaste mede-blogger bij Blik en mede-moderator van dit blog, de bijeenkomsten van Vandermeersch had uitgezocht om zijn bezwaren tegen de gereguleerde media in het algemeen, en tegen NRC in het bijzonder, kenbaar te maken.

Haarlem
Wij herinneren ons de NRC-bijeenkomst in Haarlem waar Jan Verheul wederom op afgekomen was, bepakt met een stapel messcherpe flyers. Met het openbaar vervoer vanuit zuidelijk Noord Brabant mag je spreken van een flinke reis, waarbij tereugreizen dezelfde avond na de bijeenkomst geen optie was en de jeugdherberg de bioboer een slaapplek verschafte.

Schapen
Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het met name deze confrontaties waren die voor Vandermeersch een steeds grotere "last" werden. De directe confrontatie met je eigen leugens. Jan Verheul deed het subtiel, nam zelfs het woord in de zaal niet; maar zat er wel en zijn flyer was ook bekend, zeker bij Peter Vandermeersch. Hoe vervelend moet het voor Vandermeersch geweest zijn dat tussen de schapen in zijn gehoor een luis in de pels zat die hem wel een spiegel voorhield. Die de Atlantische prietpraat van de Belg Vandermeersch wel doorhad en hem er subtiel mee confronteerde?

Track-record
Die last werd Peter Vandermeersch kennelijk te zwaar. Vanuit de boezem van Blik begint zich een interessant track-record af te tekenen van journalisten die het niet meer zien zitten of eenvoudigweg de biezen pakken. Zo moesten Knevel en van de Brink het veld ruimen, precies een week nadat Blik ze een spiegel had voorgehouden. En vertrok Olaf Koens hals over kop met de staart tussen de benen uit Rusland nadat zijn leugens en fantasie-verhalen steeds wijdverbrijder aan het licht kwamen. En nu dus Vandermeersch met zijn ondraaglijke "last".
Credits gaan uit naar de bio-boer, hier links op de foto voor de Haarlemse stadsbibliotheek, die de meerderheid van de NRC-bijeenkomsten, kris-kras door het land bezocht, "gewapend" met niet meer dan een stapel messcherpe flyers die geen spaan heel hielden van de hypocriete praatjes van PropagandaBelg Peter Vandermeersch.
Vandermeersch verlaat de hoofdredactie van NRC Handelsblatt: "Last afgevallen"
 


17 opmerkingen:

 1. Twan Huys doet ook zaterdag zijn laatste shoew bij RTL4!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi zo. Het enige wat ie kon was vanaf de autocue het volk propaganda voorschotelen. Blijkbaar kan ie verder nik. Opzouten!

   Verwijderen
 2. Ha! Ha!

  Een luis in de pels is nog te doen, maar zo'n hele boer, dat werd hem te zwaar!
  Alle gekheid op een stokje: Mijn attacks gleden als water langs de getrainde schouders van Vandermeersch, Blik.
  Ik denk dat het men niks deed.
  "Mijnheer Vandermeersch, waarom doet U niet aan Hoor en Wederhoor?"
  "Dat doen we toch!"
  "Waar vind ik dan één positief artikel over Putin in uw krant?"
  "Ik weet niet wie dat kan schrijven?"
  "Uw eigen journalist prof. Karel van Wolferen natuurlijk. Maar hij krijgt geen podium."
  "Laat hem een goed stuk schrijven en dan plaats ik dat!"

  En weg was baas Peter, de trap af gesneld en buiten spreek-afstand.


  Ik heb zijn voordrachten bezocht in Breda, Maastricht, Haarlem, Utrecht en Leiden. Altijd met een goed en vers pamflet.
  Maar baas Peter wilde nooit met me praten.

  Wel vertelde hij in elke stad dat hij zo graag hoort van de lezers wat ze denken, en dat hij een Ombudsman heeft aangesteld om hem kritiek te geven.

  Een schijnheilige doordrammer, dat is het.

  Maar ik denk wel dat hij van de NRC de mooiste internet krant heeft gemaakt.
  Jammer dat er geen journalistiek wordt bedreven, maar propaganda.

  Toen ik hem een keer zei dat de NRC in haar Code zegt dat ze pro-Nato standpunt heeft, ontkende hij dat glashard. Dan begon hij met een onnavolgbaar verhaal, zodat de toehoorders alleen maar dachten: onze krant is neutraal. Nou, lees de Code maar na:
  Ook zal de veiligheid van de wereld niet bevorderd worden door een Nederlands neutralisme. Vandaar dat wij de grondslag van het Atlantisch bondgenootschap aanvaarden – niet om ideologische redenen, maar omdat vrede en veiligheid in Europa, bij gebreke van een betrouwbaar veiligheidsstelsel, niet gediend zijn met het ontstaan van machtsvacua.
  https://nrccode.nrc.nl/bijlagen

  Waarom hij weg gaat?
  Er zijn veel redenen denkbaar.
  Vandermeersch kan hard uit de hoek komen. In België had hij enkele forse ruzies.
  Hans Knoop en Salomon Bouwman vinden dat de NRC niet voor 110% achter Israel staan, zoals vroeger. Kan ook een rol gespeeld hebben.

  En hij is nu ongeveer 57 jaar , meen ik. Misschien tijd voor wat rust en later ergens nog 1 keer een flinke klus doen?

  Het maakt mij niet uit waarom hij weg gaat. Toen ik het hoorde was dat een extra reden voor mij om de bezoeken aan zijn voordrachten te stoppen: het had toch al weinig nut, en nu hij een 'lame duck' is, houdt het al helemaal niet over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn indruk is dat hij eerlijk is binnen zijn wereldje, maar dat er niemand is die hij serieus neemt die een andere opinie heeft. Een bubbel dus.

   Verwijderen
 3. De vraag is, wie komt er voor terug. Ik verwacht niets anders dan een andere nulliteit, wellicht van het andere geslacht, of, nog sexier: iemand die een sex verandering heeft doorstaan. Maxim Februari misschien? - Maar hem vind ik niet echt een nulliteit... We zullen zien.

  Ik wil wel geloven dat Jan hier een steentje aan bijgedragen heeft.

  Ik wil ook wel geloven dat het dag in dag uit 'shared sense of what is true...' uitdragen een zware dobber is. Hoe brei je al die bagger elke dag weer aan elkaar tot een code van dat wat krantenlezers als shared sense of truth moeten zien? - Dat is het verschil, Blik, jij hebt aan je eigen gelijk genoeg, en kan stellen dat 1+1=2. Bij Vandermeersch hangt dat er elke dag maar weer vanaf. Dat is vermoeiend hoor, elke dag opnieuw bedenken hoeveel 1+1 nu weer is volgens de shared sense of truth. En dan met name vermoeiend als het antwoord op die vraag 3 moet zijn volgens de code.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De agenda van de internationalisten loopt niet. Tsja dan krijg je van bovenaf te horen dat je beter propaganda moet bedrijven en ook meer zieltjes moet winnen. Dat is het probleem, mensen die uit de matrix stappen. De echte luis in de pels is BLik. Daarom staat Blik ook op een lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met bovenstaande opmerking wil ik het confrontatiewerk van Hugo trouwens niet bagatelliseren. Hier hebben ze inderdaad een enorme hekel aan. Goed werk!

   Verwijderen
 5. Regime change in Venezuela / door JONATHAN VAN TONGEREN
  op 23 FEBRUARI 201

  "Politici als de Venezolaanse president Nicolas Maduro maken het hun critici gemakkelijk door hun incompetentie. Maar ook als terechte kritiek op een staats- of regeringshoofd mogelijk is, geeft dat andere staten nog niet het recht om in te grijpen. Het internationaal recht beschermt staatshoofden daartegen. Maar er zijn natuurlijk manieren deze bescherming te omzeilen.

  In de praktijk is deze bescherming door het internationaal recht immers reeds uitgehold. Zo is het inmiddels gemeengoed dat bij bepaalde misdaden, zoals volkerenmoord, het voeren van aanvalsoorlogen of misdaden tegen de menselijkheid, strafprocessen van internationale gremia als wettig gezien worden. Deze ontwikkeling in de richting van een beperking van de immuniteit van staten komt de Verenigde Staten in twee opzichten goed uit en wordt zodoende sterk gestimuleerd door Washington. Ten eerste sluit ze aan bij de neiging van de wereldmacht om de wereld naar eigen goeddunken te richten. Ten tweede blijven de VS zelf van iedere strafvervolging uitgesloten. Geen van de acht oorlogen die de VS momenteel officieel voeren, is aanleiding geweest voor vervolging, ook niet het op grote schaal doden van burgers door de drone-bombardementen of het gebruik van uranium-munitie.

  Anderzijds is ook geen van de genoemde zware misdaden op Maduro van toepassing, ofschoon de VS hem graag van zijn ambt zou verjagen. Hier blijkt de coöptatie van het internationaal recht door de VS ondeugdelijk. Derhalve grijpt men in dit geval naar een andere beproefd middel, namelijk wat men Kleurenrevoluties noemt en met de staatsgreep van 2014 in Oekraïne een bloedig hoogtepunt bereikte.

  verder lezen op:

  http://www.novini.nl/regime-change-in-venezuela/

  Geheime diensten
  NED en Open Society-netwerk
  USAID
  Denktanks
  CIA
  Puppets die op afroep beschikbaar zijn
  (Vanzelfsprekend is het bij een van buitenaf doorgevoerde regime change van belang te weten wie men in plaats van de zittende machthebber wil installeren. De CIA heeft wereldwijd hele legioenen aspiranten in reserve. Dat zijn meestal mensen die ze al sinds hun studietijd begeleiden.

  Zo ook bij het Venezolaanse voorbeeld Juan Guaidó. Hij studeerde aan de George Washington Universiteit in Washington DC. Zijn vak: Governance and Political Management Program. Zijn tutor was de neoliberale econoom Luis Enrique Berritzbeitia, voorheen directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).)
  Militair ingrijpen
  EN
  de (kuch) vrij pers

  Regime change, je gaat het pas zien als je het door heb zou JC gezegd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "SP-kamerlid Sadet Karabulut en VVD-kamerlid Sven Koopmans gaan in debat over hulp bieden aan Venezuela

   Moet Nederland de VS helpen om in Venezuela president Maduro te verdrijven of moeten we dat aan het Venezolaanse volk overlaten? ⁦SP-kamerlid Sadet Karabulut en VVD-kamerlid Sven Koopmans gaan hierover in debat."

   https://www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/492451-sp-kamerlid-sadet-karabulut-en-vvd-kamerlid-sven-koopmans-gaan-in-debat-over-hulp-bieden-aan-venezuela

   Ontluisterend om Koopmans de afgesleten regime change agenda die al zoveel ellende heeft gebracht weer ongegeneerd te horen afdraaien. Karabulut is een verademing om te horen.

   Verwijderen
  2. CRIMES AGAINST HUMANITY
   #US blocked #Venezuel's imports of:
   -300,000 insulin doses to meet the needs of 450,000 patients
   -dialysis supplies for treating 15,000 patients
   -cancer drugs
   -malaria vaccines
   All which #Venezuela government has already paid for

   https://twitter.com/BitarDeen/status/1102222600728702978

   Maar hoor die Koopmans toch eens verontwaardigd zijn over Maduro
   'starving his own people'.

   Verwijderen
 6. En hier ongeveer het tegendeel:

  Voos artikeltje in gezwollen taal door Macron

  , vandaag in alle EU landen in de krant. Er zit onder elke zin wel een addertje (anaconda formaat)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Godsamme....

  Bellingcat krijgt vijf ton voor kantoor in Den Haag

  https://www.ad.nl/den-haag/bellingcat-krijgt-vijf-ton-voor-kantoor-in-den-haag~ac382c66/

  Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan. De Postcodeloterij nu dus ook in het rijtje Transatlantic Council, NAVO, NED, Soros etc.

  Hoe meer gecorrumpeerde NGO's door de onafhankelijke media ontmaskerd worden als regime change agenten, des te hardnekkiger proberen de verdedigers van de geopolitieke status quo ze door de strot van het grote publiek te rammen met gunstige PR en nog meer geld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Assange laat datzelfde tuig het liefste wegrotten in z'n isoleercel.

   https://www.nieuwskoerier.nl/news/291419-julian-wikileaks-assange-in-ecuadoriaanse-isoleercel

   Verwijderen
 8. D'66 twittert:

  "Emmanuel Macron kiest net als wij voor Europa (nee, voor de EU en da's niet hetzelfde, Dawg) Voor een sterk en democratisch Europa dat vooruit wil. Dat is het leiderschap dat we in Europa nodig hebben."

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1102700598196162566

  Beelden van het leiderschap van Macron dat D'66 zo bewondert zijn dagelijks te zien bij o.a Niemands Knegt.

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1102700598196162566


  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien een suggestie om Ilhan Omar, en haar moedige opstelling in het Amerikaanse Congress hier in een blog naar voren te halen:

  Ze strijdt tegen de neocons Elliott Abrams en tegen de AIPAC lobby, en krijgt nu de hele pers over haar heen. Ze verdient onze volle steun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De NRC heeft een artikel aan haar gewijd.

   https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/05/haar-kritiek-op-israel-splijt-democraten-a3908129

   Ik denk dat de NRC een redelijk verslag doet. Maar al in 2007 konden we op de nederlandse TV zien dat AIPAC zelf dan wel geen geld aan politici geeft, maar wel bepaalt waar de donerende instanties hun geld aan moeten geven.
   AIPAC houdt alles bij en bepaalt wie er kosher genoeg is.

   Hier de misleidende passage in de NRC: Omar lag al onder een vergrootglas na eerdere omstreden uitlatingen. In februari insinueerde ze op Twitter dat de Amerikaanse steun voor Israël zou zijn ingegeven door giften van AIPAC. Dit is feitelijk onjuist: de belangengroep organiseert wel conferenties en studiereizen voor Congresleden naar Israël, maar doneert niet aan politieke campagnekassen.

   Verwijderen