dinsdag 26 maart 2019

Waar is de ophef om Trump's ok voor jatten Golan Hoogte?

Trump, de leider van wat nog steeds het machtigste land op aarde heet, tweet dat de Golan Hoogte nu wat hem betreft officieel bij Israel hoort, maar van ophef over deze regelrechte diefstal is geen sprake.

Het bericht van Trump's actie wordt sec weergegeven. Van ophef, laat staan verontwaardiging is bij de Jinek's, Eelco's of de Nieuws BV geen sprake. Hoe kan dat? Zou het slecht zijn voor de carriere?

"Israel reageert"
Uit hetzelfde rijtje: Israel misdraagt zich tegen Palestijnen in de Gaza strook. Maar het wordt immer gebracht als een reactie op een Palestijnse "raket-aanval". Dat de "raket-aanval" meestal niks voorstelt, vaak weinig meer dan een vuurpijl, wordt er meestal niet bij gezegd. De aanstaande verkiezingen kunnen ook met de oplevende Israelische misdaden te maken hebben. Netanyahu bombardeert zich naar de verkiezingen toe.

"Israel zit achter Christchurch"
Steeds meer mensen valt het criminele karakter op van de staat Israel, de VS en de Mossad. Zo ook in Christchurch. Mensen verdenken daar Israel/de Mossad van het orchestreren van "Christchurch".

2 opmerkingen:

 1. Als de media zoals Jinek en consorten dit goedkeuren is er eigenlijk geen beletsel om de Krim ook goed te keuren want daar is zelfs een referendum over gehouden en in de Golan hoogte is niemand, behalve de kolonisten (de bezetter natuurlijk), om gevraagd. Dat ze hun best maar eens doen om dit verschil duidelijk uit te leggen.
  Maar dit kan ook andere gevolgen krijgen want de Arabische wereld staat nu in rep en roer en toevallig zitten daar ook 'bondgenoten' tussen zoals Saoedi Arabië, die met deze geste van Trump niet zo blij mee zijn. Voor hun is Trump nu ineens vriend met hun aartsvijand door deze bemoeienis en je kunt niet beide tegelijkertijd. Zolang Amerika zich enigszins op de achtergrond hield met Issisrahel zoals onder Obomba gebeurde werd daar geen gevaar in gezien. Nu kunnen ze zien wat afspraken waard zijn en zijn zij misschien volgende op het lijstje.
  Als er in die regio met bommen gegooid gaat worden kan dat wel eens een versneld einde van Isisrahel betekenen.
  Ik hoop dat Syrië nu serieus werk gaat maken om de Amerikanen definitief hun land uit te flikkeren want deze laatste zet van Amerika kan dat proces bespoedigen, de druk tot verwijderen verhogen zodat ze meer mogelijkheden hebben dat gebied terug te nemen. Ze moeten wel snel zijn want de lafaards bij de VN gaan straks onder druk van Amerika die Golan Hoogte ook erkennen en dan is het voor Assad te laat om nog in actie te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tegenwoordig zijn het bondgenoten, SA en Izrahel.

  BeantwoordenVerwijderen