dinsdag 19 maart 2019

Rusland tegen EU en NATO: luister naar bevolking Krim

Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd op de nog steeds voortdurende roep van NATO en EU om Krim weer Oekraïens te laten worden. Het Russische Ministerie heeft NATO en EU opgeroepen op te houden met politiek te bedrijven en te luisteren naar de bevolking van de Krim die zich in een referendum, op overtuigende wijze, uitgesproken hebben. In deze dagen wordt in Rusland en op de Krim gevierd dat de twee herenigd zijn.

Ander Russisch nieuws

Succesvolle rakettest van onderzeeër

Van de Onderzeeër die de naam draagt, "Jury Lange arm" is de raket "Boelava" afgeschoten. Dat gebeurde vanaf de Barendszee en hij plofte neer op Kamtjatka. Gelukkig was de Nederlandse zwemmer die Zondag in de Barendszee een zilveren plak veroverde, al weer uit het water.


Medische Operatie met Gamma-mes uitgevoerd

Het meisje op 1:30 had last van hoofdpijn. Reden: een tumor ter grote van een walnoot. Ze had nauwelijks geslapen voor de behandeling, maar via de nieuwe techniek is ze geholpen. Het is een heel precies werkje. Daarom stellen de assistenten constant vragen aan de patiënt ter verificatie dat alles goed gaat; mochten de antwoorden niet meer logisch zijn, dan zou de koers veranderd moeten worden. Bekijk het item met het "gamma-mes" bij 1tv.ru HIER. Het AVL blijkt sinds 2017 ook met de techniek te werken.

20 opmerkingen:

 1. De oorlogsretoriek wordt steeds heviger want Rusland heeft nu ook twee van haar modernste bommenwerpers op de Krim geplaatst.
  Dit alles natuurlijk als antwoord op de dreigingen van de "vredelievende" NAVO die zogenaamd ons (het westen) moet beschermen tegen dat oorlogsgeweld van Rusland (waar ze de 'invasie' van de Krim mee bedoelen), Oh ja, Iran niet vergeten dat met een grote bocht, via Polen achterom haar bommen op Europa (voorlopig nog bondgenoot) zou gooien, dus o.a. Polen moet ook zwaar bewapend worden en vol met (zogenaamde afweer) raketten zitten.
  Het valt echt op dat de dreigingen, over en weer, steeds feller worden. Van Amerika zijn we dat gewend, die denken dat ze de baas over de wereld kunnen spelen en we weten dat hun plannetjes lang niet altijd lukken: Assad zit er nog steeds, China slaat terug in de handelsoorlog, de petro$ is in gevaar, Maduro krijgen ze ook niet meteen weg en nu laat Rusland zich niet meer in de hoek drukken en gaat (eindelijk) ook eens de tanden laten zien.
  Ik zie geen gunstige voortekenen, integendeel, de huidige ontwikkelingen zijn best wel zorgelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bravo voor deze Belg.

   Mainstream Belgian Reporter Blows The Lid On MSM Lies Over Ghouta, Syria “Chemical Attacks”

   Journalist taken hostage by Farouk Brigade 2013: ‘Syrian government did not use chemical weapons in Ghouta’

   https://21stcenturywire.com/2019/03/17/journalist-taken-hostage-by-farouk-brigade-2013-syrian-government-didnt-use-chemical-weapons-in-ghouta/?fbclid=IwAR1nSe-IAzfUipHyIgkepi68rlJ_1fJxdhC_g-ZxlQC-cCF0GCEBLC_qk1w

   Verwijderen
  2. Joop,
   Afgelopen zondag bij 'de zevende dag' was er een pittig duel tussen De Winter van Vlaams Belang en een hoofd van een moskee en het ging over die aanslagen op die moskeeën. De Winter legde hem het vuur aan de schenen en het enige verweer wat die moslim had was De Winter verwijten dat hij "bij massamoordenaar Assad" op bezoek is geweest.
   Nu zie je dus hoe een moslim land door moslims beschimpt kan worden alleen maar omdat ze in de leugens van Amerika en Engeland getrapt zijn.
   Deze journalist doet goed werk, maar haalt het journaal niet, net zoals die pater die ook ooggetuige en het voordeel van Assad is.
   Syrië is slecht / Amerika is goed.

   Verwijderen
 2. Hier een artikel over Rusland dat de moeite waard is om eens te overdenken:
  Poetin opent deur naar gecensureerd internet
  Kan zo een "Russische Lente" voorkomen worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MoA zegt dat Rusland zijn eigen WWW netwerk gaat maken, zodat de VS er geen boze zaken mee kan doen.

   Een aantal demonstranten zegt dat er censuur zal komen.
   Dat aantal is volgens MoA veel kleiner dan de westerse pers schrijft:
   https://www.moonofalabama.org/2019/03/russia-internet-protests-these-crowd-estimates-are-propaganda.html

   Verwijderen
 3. Klimaatdrammers markeren doodsstrijd oude midden #PS2019
  door WILLEM CORNAX op 18 MAART 2019

  Het politieke paradigma is aan het verschuiven en politici hebben er geen invloed op. Dat steekt. Dit is precies de reden waarom de druk van de klimaatdrammers zo groot is. Systemen in verval slaan namelijk het meest krachtig om zich heen. Een laatste flikkering van het licht voor het weer dooft. De tijden zijn er tumultueus door.
  .....
  Het politieke midden ligt altijd daar waar de meeste mensen zich comfortabel voelen om hun politieke stem aan te geven. Het midden lijkt dus alleen te verdwijnen als je zelf op een positie staat die niet meer het midden is.

  meer lezen op:

  http://www.novini.nl/klimaatdrammers-markeren-doodsstrijd-oude-midden-ps2019/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poetin en Lavrov weten het ZEKER. De dollar zo als we die nu kennen bestaat nog hooguit 1,2 of 3 jaar. Er is zo vaak om Poetin gelachen, maar iedere keer krijgt hij gelijk of trekt hij aan het langste eind.

  Iedereen die niet voorbereid is op de transitie heeft het aan zichzelf te wijten. Alle informatie is beschikbaar.

  The End of the Dollar is Coming - Lavrov
  https://www.youtube.com/watch?v=oekNLjLKOhg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oligarch,

   als de dollar valt, wat gebeurt er dan?

   Met de Euro ?

   Met de andere munten ( yen, roebel, renminbi ) ?

   Met onze vastgoed prijzen?

   Met de aandelen?
   ( Geen lang antwoord, zomaar enkele suggesties..
   Ik heb namelijk geen idee)

   Verwijderen
  2. Goede vraag. Oli, wat gebeurt er met de euro? Blijft die overeind en krijgen we 2 dollars voor onze euro dan? (ipv de 1,13 dollar voor een euro nu)

   Verwijderen
 5. De terreur arm van de bankiers oligarchie heeft zoals voorspeld gereageerd op christchurch. Nederland was het 1e slachtoffer van het tegen elkaar ophitsen van bevolkingsgroepen.

  Daesh Issues Call for ‘Vengeance’ Following New Zealand Mosque Massacre
  https://sputniknews.com/world/201903191073380576-Daesh-Call-Vengeance-NZ-Mosque-Massacre/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor de echte intellectuelen onder ons:

  een gigantische bron aan informatie.

  Vele tientallen teksten waar U naar kan doorklikken:

  https://www.marxists.org/reference/archive/lazare-bernard/index.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tulsi Gabbard, altijd een plezier om naar te kijken :

  https://russia-insider.com/en/colbert-smears-tulsi-gabbard-her-face-while-telling-zero-jokes/ri26569

  Max Blumenthal bezoekt de pro-Guaido venezolaanse middenklasse en steekt de draak met hun zogenaamde problemen:

  https://russia-insider.com/en/max-blumenthals-excellent-videos-venezuela-prove-media-are-lying-again/ri26568

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De dollar is nu nog de primaire reserve- en settlementvaluta. Settlement valuta = valuta waar internationale handel wordt afgewikkeld. Meest sprekende voorbeeld: ruwe olie. Je hebt dollars nodig om ruwe olie te betalen. Reserve valuta: in landen die meer exporteren dan importeren neemt de deviezenvoorraad (= buitenlands geld) toe. Centrale banken zetten die deviezen om (kopen) Amerikaanse staatsobligaties.

  Met/door settlement en reservefunctie van de dollar is er meer buitenlandse vraag naar dollars dan zonder. => relatief hoge wisselkoers dollar. Bovendien kunnen de Amerikanen, met name de overheid, goedkoop lenen in het buitenland door die vraag naar Amerikaanse staatsobligaties => lage rente. Naarmate de betekenis van de dollar z'n functie als settlement- en reserve valuta verliest zal dus de wisselkoers van de dollar dalen en de rente stijgen.

  Dit proces staat in de sterren geschreven. Andere landen (Portugal, Spanje, Verenigde Republiek der Nederlanden, Frankrijk, UK bijvoorbeeld) gingen de VS voor. Die landen bestaan nog steeds. Beheer van een reservevaluta is een lust, maar ook een last. Hoge wisselkoers verslechtert de internationale concurrentiepositie (je wordt te duur voor het buitenland) waardoor de binnenlandse nijverheid afkalft en door de lage rente die het land betaalt neemt het risico op onhoudbare schulden toe. Het einde van de leidende rol van een reservevaluta gaat meestal gepaard met een hoge inflatie; door de dalende wisselkoers wordt de invoer (veel) duurder.

  Feitelijk zijn de VS al in 1973 gedefaulted op hun schulden toen Nixon de omwisslbaarheid van de dollar in goud tijdelijk (kuch) opschortte. Om allerlei redenen (o.a. het ontbreken van een werkbaar alternatief en de petrodollar) hield de dollar z'n functie las reserve- en settlementvaluta. Nu niet langer gedekt (inwisselbaar) voor goud, maar door Amerikaanse staatsobligaties. Daarmee is de achillespees van ons huidige systeem m.i. de Amerikaanse belastingbetaler. Als die niet langer aan de aflossings- en renteverplichtingen op de Amerikaanse staatsschuld kan voldoen stort de buitenlandse vraag naar Amerikaans schatkistpapier in. het lijkt me dat de Russen en Chinezen (maar ook de Europeanen) daarop anticiperen met het rehabilieren van goud als monetaire reserve.

  Het voorspellen van dit soort processen is niet zo moeilijk, het voorspellen van de timing wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet het in die context ook gezien worden waarom Rusland steeds meer goud koopt, en dat natuurlijk met hun (overtollige en straks waardeloze dollar) betalen?
   Als de goudstandaard terugkomt als reserve munt, dan heeft Amerika een probleem wat ze hebben niet zoveel goud meer als ze laten doorschemeren en dit is aan te tonen door hun weigering om landen die hun goud terug willen aan het lijntje te houden en niet aan hun verzoek voldoen. (eerst moeten ze hier en daar weer een land plunderen). Wel hebben ze een hoop 'loden' staven (is een ander materiaal, weet niet precies welk) met een goudkleurtje in hun fort liggen, blinky blinky voor het oog van de wereld. Eigenlijk het bewijs dat heel Amerika op lucht is gebouwd.

   Verwijderen
  2. @ Matt

   Ja, de Russen anticiperen op het onvermijdelijke. Denk niet dat de goudstandaard in de klassieke betekenis van het woord weer terg komt terug komt, maar wel een systeem waar goud als medium voor waardeaccumulatie de plaats inneemt van de amerikaans staatsobligatie (wat uiteindelijke niet meer dan een schuld is).

   Verwijderen
 9. Had hier eerder een comment geplaatst over de massale inspanningen die de autoriteiten van het o zo gemoedelijke Nieuw Zeeland doen om verspreiding van de video opnamen van de (falseflag?) aanslag in de moskee te verhinderen. Omdat ik aanneem dat het hier om een vergissing gaat en m.i. geen 'community standards' zijn overschreden ben ik zo vrij de comment te herplaatsen.

  Zero Hedge, LiveLeak blocked, sharers warned of jail as NZ censors crack down on mosque attack video / The Duran

  'New Zealand police are warning citizens they’ll face 10 years in prison for sharing the Christchurch mosque attack video, and a host of websites have been blocked as censors scrub the shooter’s manifesto from the internet.

  Video footage of killer Brenton Tarrant’s shooting spree at a Christchurch mosque on Friday – which left 50 worshippers dead – was pulled from Facebook immediately after the massacre. With the footage proliferating on several hosting platforms afterwards, the Kiwi authorities have already charged an 18-year-old man for sharing the video, as well as for posting other “objectionable” comments days before the shooting.

  The teenager faces up to ten years in prison, under New Zealand’s ‘objectionable and restricted material’ laws. Police have meanwhile issued an overt threat to anyone else looking for the video.

  “Do not download it. Do not share it. If you are found to have a copy of the video or to have shared it, you face fines & potential imprisonment,” read a statement from the police via local news source Wellington Live.'

  meer lezen op:

  http://theduran.com/zero-hedge-liveleak-blocked-sharers-warned-of-jail-as-nz-censors-crack-down-on-mosque-attack-video/

  Waarom deze draconische straffen voor het verspreiden van video opnames die uiteindelijk niet meer dan een weergave zijn van wat gebeurd zou zijn? Te gruwelijk? Er wordt toch niemand gedwongen te kijken? Geen onnodige PR voor de terrorist? Politici en MSM raken er niet over uitgepraat. Geen propaganda voor geweld? Dat is toch het businessmodel voor hele bedrijfstakken (filmindustrie en shootergames bijvoorbeeld).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk ben ik het in deze context wel met de autoriteiten eens. Als het doel van een terrorist is om bekend te worden als martelaar bijvoorbeeld (en er dan achter komt dat hij geen 70 maagden krijgt maar een van 70) dan kan dat alleen als de media hierin meespeelt en zijn boodschap en identiteit vrijgeeft. Zie Breivic, daar hebben ze spijt van gehad dat die moordenaar zoveel podium kreeg en dat hij daardoor dus zoveel 'volgers' kreeg.

   Verwijderen
  2. @Dawg: de rede van de jacht op de video zit verborgen in de opname: De verdwijning van de hulzen in het niets. Viel mijzelf al op, toen ik de originele opname zag op kiwifarms, maar ook Jim Stone zag het en heeft nog wat meer wetenswaardigheden:

   I AM CALLING IT: CHRISTCHURCH SHOOTING NEVER HAPPENED
   Too many other credible sources confirmed what I thought. You can see the shell casings flying out of the gun and hit a wall, but it is as if they vanish into the wall, they never hit the ground afterward. There are clear details on the ground that are much larger than a shell casing, and it cannot be explained how the shell casings simply disappeared other than that the entire video was hoaxed with an AI, that was not programmed to realize it had to generate the casings on the ground laying still after they fell. It only calculated the frames where the casings were still moving away from the gun.

   Remember, all along I have stated they have something to hide in that shooting video because if they did not, it would not be banned everywhere or a crime to have it. The vanishing brass is obviously it, it proves Christchurch was BULLSHIT.
   I was extremely careful before posting this, as you can see by reading down the page. I suspected a hoax but it was such a sensitive issue I did not want to go there. However, now it is clear it was a hoax and if the video re-surfaces where you can see the casings on the sidewalk, THAT will be a hoax, because in the original videos they missed that!

   Ok, so now with Christchurch we have: A hoax video set up by intelligence agencies (predominantly Britain) with a Jewish actor who's mug is everywhere but has his face blanked out in court (GEE, WHY?) because he's in Israel now as some have speculated and they don't want people to realize the court case is a sham where the guy who "did it" is not even there.

   Add to this that they are banning the video everywhere because there is not enough (if any) blood, plus there is a pre-scene crisis act video where someone who is "shot" is texting while looking comfortable and another guy is eating a snicker bar (as if THAT would happen right after a shooting) and then vanishing brass? Stupid. They F***ED this up but want all the gun ban and hatred towards whites mileage they can possibly get out of it so BAN THE VIDEO.

   OK, there. I said it. And this time around I was so shocked by it all that I kept my mouth shut early on, rather than dig this and say it like it is. I also had major doubts about one of the web sites that was a source of some of the info, but so much came in from elsewhere on other topics that I am going to have to go along with "A Jewish actor was the main shooter" because when the shooter's face is blanked out in court there HAS TO be a reason - he's not there at all and only Israel would cover it all up for him and have a place waiting. He'll lay low with "five swimming pools and a lake" for a few months, and then vanish into Argentina with a totally new identity.

   So there. I said it.

   Verwijderen
  3. @Tremor

   ja die 'technische onvolkomenheden' van de vdeo kunnen inderdaad een reden zijn om verspreiding er van te blocken. die veroorzaken natuurlijk allerlei ongewenste discussies over de authenticiteit van de opnames. Dacht zelf eerder aan de bedoeling de gebeurtenis in Christchurch aan te grijpen als een precedent voor een ongekende censuur op het internet. Er zijn heel at sides geblocked die de video helemaal niet plaatsen en uploaden ervan verhinderden.

   Verwijderen